В какъв свят живеем?

• 13 054
  • 381
  •   1
Отговори
# 300
В някои страни е така. След прага ми е частна собственост. Неприкосновена. Не влизай. По нарушителите се стреля. По оцелелите се стреля повторно.

# 301
Аргун, моля те, недей да палиш с 200 от място.
Тук не става дума за някой който нахлува в жилището ти, разбивайки вратата. Става дума за случка, която търпи развитие.
Има прелюдия, има и кулминация.
Нали вече се разбрахме, че не е било самозащита? До бой нямаше да се стигне, ако именно Валери, като по-умен и интелектуално развит другар, не беше останал на заключено, и беше повикал полиция.
Просто действие, предвидим резултат.
Но и ти, подобно на малцината гракащи в защита на Валери, удобно подминавате простата истина. Утре друг Валери ще използва оръжието си.
Щото примерно е решил, че нечие дете му пречи да спи.
Или ще посрещне инкасаторката на ВиК със зареден пищак. Да не говорим пък какво би се случило с всички от Топлофикация, ако беше толкова нормално да се гърмим под път и над път.
Стига вече!
Няма нахлуване в дом, има доброволно допускане.
Няма база, на която да ме убедиш, че твоят колега, приятел, роднина и т.н (хипотетично), не е могъл да използва малкото си останал разум, и просто да не отваря. И да не мисли, че вадейки пистолета си, не решава проблема, а създава нов такъв.
Неговият син, между другото, ще раздава по същият начин правосъдие.

Не е това модела, не е нормален този начин. Той е престъпен, и трябва да бъде наказан ефективно.

Съжалявам, и двамата са лумпени, но аз съм склонна да се сърдя на по-умния. На онзи, който е стоял зад заключената врата, знаел е, че наближава проблем и се е стаил в очакване, с пистолета в ръка.
Това е предумишлено убийство. Слава Богу, че бабаита е жив.

П.С. Вълчане, айде недей изпростява и ти, моля те. Включваш се като пригласяща италианска перачка Laughing

# 302
Смарти, ти предполагаш едно, аз - друго. Това е. И двете нямаме пълна информация, така че хипотезите и на двете ни имат еднаква тежест. Зададе ми въпрос и аз ти отговорих - на мястото на този Валери вероятно и аз бих постъпила така. Това е.
Информацията за случката е непълна и объркана, нормално е да сме на различни мнения.

# 303
Аз най-вероятно ще постъпя също както този Валери. В ситуация когато съм физически заплашена от някакъв келеш, който нито го знам с какво се е нашмъркал, нито пък искам да знам, изобщо няма да си губя времето с въпроси от рода "Този е простак, на мен под достойнството ми ли е да се занимавам с него?".
Няма как да знаем цялата истина, понеже авторката на темата няма за цел да ни я изложи в пълнота, а просто да се подиви на нравите на обществото, от което е част и тя, и майка й, и баща й и т.н.

argun, поздравления! Това е честно мнение. Към това насочвам дискусията от два дни. Тука преди това беше като нравствена милиция - само ревяха по стрелеца Валери, а за Мутрата - Бияч се лееха сълзи.
Нека да не съдим другите и премъдро да обясняваме какво и как можело да бъде, защото в една екстремна ситуация не сме застраховани от глупост или от стъпка накриво. Тука повечето хора май не могат да си представят, че подобна ситуация на тях може да им се случи... без значение в коя от двете роли. Все на другите ще се случи, защото те са такива и такива, пък аз не съм такава, аз съм умна и мъжът ми е умен...

--------------------------
Уважаема аудитория, споделям всеобщото мнение, че в този конфликт Валери Добрев не е реагирал по най-целесъобразния начин.

Само искам да питам: а какво би станало, ако?....

Ок, Валери е сбъркал да отвори вратата и е бил пребит в рамките на една - две минути. Имаше ли Валери някаква гаранция, че онзи идиот ще спре да го бие? Хайде, представете си, че след якия побой Валери не беше извадил пистолета... Така, като гледате Тати Благо, дали щеше да спре?

След една - две минути бой Вие бихте ли опитали най-накрая да се защитите?
(На тези, които не са бити от горилоподобна мутра, ще кажа, че дори една минута бой не е малко! Достатъчно са, за да бъде убит човек само с юмручни удари и ритници!)

--------------------
Smartie, утре някой друг  като Татенцето може да пребие човек, щото го погледнал не както му харесва.

------------------------
Групата "Да защитим Валери Добрев" вече има над 660 членове. Вероятно също имат някаква мотивация да са там, нали? http://www.facebook.com/?sk=messages&ref=mb#!/group.php?gid=118998148128140

Последна редакция: пн, 10 май 2010, 16:48 от lyd

# 304
  • София
lyd, ти познаваш ли човека, когото обиждаш?

Ако не го познаваш, значи съдиш за него само по външния му вид, което е меко казано несериозно, да не ти влизам в тона и да употребя по-цветисто определение.

Ако го познаваш, значи определено имаш причина да го мразиш, за да се изказваш толкова обидно, тоест си доста пристрастен/пристрастна.

И в двата случая, явно си последният човек, чието мнение е меродавно в случая.

Така че айде, ако обичаш, престани с тия помии. По-грозно изказващ се човек отдавна не се е включвал в този форум. Задръж си злобата за себе си.

# 305
Smartie, по принцип си права, че възлагаме на по-умните повече отговорности.

Но не е нормално да те бият в дома ти - дори да си отворил вратата. Имаше по-горе пример с изнасилванията и стандартното "тя си го е търсила". Да, много жени успяват да избягнат въпросните ситуации. Но е неприемливо (поне за мен) да обвиняваме останалите, че не са успели.

Пак те питам:
Не мислиш ли, че в една разпра по-виновен е този, който пръв е употребил физическо насилие. (И не почвай с "вербалните полюции", защото няма данни Валери да е крещял, обиждал или замервал децата. Употребяваният глагол в повечето описания е "скарал се".)

И другият ми въпрос - ако Валери беше 150 килограмов здравеняк без пистолет и беше размазал черепа на нападателя с юмруци (след като е бил ударен многократно), повече ли щеше да го харесваш?

# 306
"Проснах го и му отнех оръжието.Казах му,че е луд и тръгнах да си ходя" -думи на Благой от тук http://haskovo.net/index.php?module=news&action=details&id=61589 Ако може да му се вярва е спрял.
.....Щях да си трия поста,но вече явно че е видян....затова само ще редактирам....

Каква сила,кви пет лева.....Исках да кажа,че явно се е спрял,на върпос зададен по-горе,защото някъде го четох това....но после установих,че автора по-горе ще се хване затова,че се е спрял,след като е бил прострелян....

Последна редакция: пн, 10 май 2010, 16:59 от adi_v4

# 307
"Проснах го и му отнех оръжието.Казах му,че е луд и тръгнах да си ходя" -думи на Благой от тук http://haskovo.net/index.php?module=news&action=details&id=61589 Ако може да му се вярва е спрял.

И Валери с какво е стрелял? Силата е била с него?

# 308
Ако може Peace. Иначе, що е това агресия и кой е агресор в случая?

# 309

Пак те питам:
Не мислиш ли, че в една разпра по-виновен е този, който пръв е употребил физическо насилие. (И не почвай с "вербалните полюции", защото няма данни Валери да е крещял, обиждал или замервал децата. Употребяваният глагол в повечето описания е "скарал се".)

Всъщност има такива данни.

# 310

Пак те питам:

Всъщност има такива данни.

Склонна съм да не приемам едно от децата за безпристрастен свидетел. Ей adi_v4 да ни каже - нали е била там.

# 311
Хасково.нет май не си е направил труда да изложи версията на другата страна. Нищо ново все пак.

# 312
Smartie, по принцип си права, че възлагаме на по-умните повече отговорности.

Но не е нормално да те бият в дома ти - дори да си отворил вратата. Имаше по-горе пример с изнасилванията и стандартното "тя си го е търсила". Да, много жени успяват да избягнат въпросните ситуации. Но е неприемливо (поне за мен) да обвиняваме останалите, че не са успели.

Пак те питам:

И другият ми въпрос - ако Валери беше 150 килограмов здравеняк без пистолет и беше размазал черепа на нападателя с юмруци (след като е бил ударен многократно), повече ли щеше да го харесваш?

Нито един от двамата харесвам. Още по-малко са ми симпатични. Страня от подобни елементи всячески.
Разбира се, че не е нормално да те бият, и изнасилват в дома ти.
Но не става дума за това. Защото конкретния случай е друг.
Казах вече, и двете страни са виновни, но аз мисля, че Валери можеше да постъпи умно. И да не се стига до ексцесии.
Кажете ми, сега как ще съжителстват? Confused
Как ще играят децата навън, знаейки, че все някой от съседите къта по някой пистолет? Преди време имаше и случаи на идиоти, стрелящи с въздушна пушка по децата.

Джей Пи, знам, че съм права, и то не само по принцип. Лошото е, че не си даваме сметка накъде води подобно поведение.
Вместо да вървим напред, ние се връщаме назад, към пещерните нрави.

# 313
@ Flip Fantasia:
Коя квалификация е обидна? Мутра? Ами виж го - грозноват е, прилича на трол. Бияч? А нима не е? Да не би да е галил човека с перце? Простак? Такъв е, защото ако имаше възпитание, нямаше да научи и сина си да отговаря арогантно на по-възрастните. Тъп? Да, защото иначе щеше да е любезен, вместо да се пеняви като веро. Нискочел? Факт, на снимката това е очевидно. Горилоподобен? Добре, вземам си думите назад, видях на снимката, че е обезкосмен.

И защо си мислиш, че злобата ме води тук? Не е това.
Тук съм, защото се убедих, че опростенческото мислене е прекалено широко разпространено в България.

# 314
.....Щях да си трия поста,но вече явно че е видян....затова само ще редактирам....

Каква сила,кви пет лева.....Исках да кажа,че явно се е спрял,на върпос зададен по-горе,защото някъде го четох това....но после установих,че автора по-горе ще се хване затова,че се е спрял,след като е бил прострелян....
Още в началото пишеше ,че е усетил след като тръгвал вече, че е прострелян.
Как става този номер не знам.

Общи условия

Активация на акаунт