Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 100

• 98 811
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
Альоууууу, момичето говори за Руска мастика 1- тя е вариант на млечният марципан .... ама кой да се сети де

ooooh! Уф, посипвам си главата с пепел, пък белким от това че е сива на цвят малко да ми оцвети и бялото вещество  Joy
Точно това имах в предвид. Wink Ако не се лъжа рецептите са еднакви. Ще пробвам пък каквото стане. Снощи опитах да покрия мини торта "цици" с парено тесто(Варна) и не се получи или по-скоро не както трябва . Тестото се чупеше и не беше еластично.Реших,че съм сложила повече пудра захар,но като се замислих сложих само половината количество от рецептата. Горе-долу доби форма,но покритието нямаше нищо общо дори и с първите ваши опити. Определено не ни хареса и на вкус.

# 136
Мамита-млечен малципан не съм правила,но РМ2 съм правла и не е лоша на вкус-доста сладичка е просто.Разликата между готоватаа ММ и домашната е,че с готовата се работи още по-лесно,оцветява се по наситено,много финна е и чудесна за цветя и фигурки.Сметана Президент има в големите вериги,но е много скъпа.Аз купувам на My day-1л.-2.50лв.,на Меггле също е хубава и евтина-3л.Пак се взима от голеите супермаркети-Била,Кауфланд,Европа,Метро и др.
А  Меггле и Май Дей млечни ли са? Може да ти се стори глупав въпроса ,но веднъж мисля ,че четох съдържанието на Май дей и никъде не видях да пише ,че е млечна. Аз много обичам торта"Бяла Неделя" и за това искам да си взема хубава сметана,та било то и по-скъпа. Е, едва ли ще докарам същия крем,но определено мисля ,че ще е по вкусен от тези с растителна сметана(Халта.......и т.н.)

# 137
  • София

Петя, много хубава тортичка, а и вкусна предполагам! Да ти е жив и здрав Жоро! Аз в момента съм в отпуска, но не съм забравила за кристалината. Можеш да ме притесняваш по всяко едно време! Wink
той тъкмо си мислеше, че и ти ще намажеш от нея.  Simple Smile

мамита, само Президент е животинска и е съвсем друга на вкус. Аз като правя торта за нас и има течна сметана взимам само нея. Ако обаче има голямо количество в крема, слагам на половина такава и растителна, защото става много тежък крем. Peace

# 138
Здравейте и от мен и ЧЕСТИТА НИ ЮБИЛЕЙНА ТЕМА!!!
Не съм поствала скоро ,че се занимавам с новия си уеб сайт Embarassed
Елате ми на гости ?

http://mycakes4u.ucoz.kz/

На всички желая много много успехи и здраве !!  bouquet  bouquet  bouquet

# 139
  • у дома
юбилейната ни темичка е страхотна  Grinning

ето и най-послената ми торта, направена за днешния РД на любимия:

още снимки ТУК  Mr. Green

вито тортЕ. стандартния блат за руло на димитрана, крем ижел + крема сирене филаделфия + няколко лъжици кристалина. десертни череши без костилки наредени върху крема. фигурки и покритие - моделираща маса на Пик-ко

Последна редакция: вт, 11 май 2010, 18:19 от blueeye®

# 140
  • София
Честита ни юбилейна темичка,мили момичета  bouquet
МАЛИНСКИ ,поздравления за сайта Hug
А сега да кажа и аз как се присъединих към вас.В темичката се включих през 2008,когато направих първата си торта,но нямам снимка(правих тортата с рула на Лео-като калинка,и питах за желатина).Тъй като имах много проблеми с малката,в темата се включих чак една година по-късно,за 2-рия РД.Благодарение на Вас ето резултата

Много Благодаря на всички за помощта и търпението,защото без Вас нямаше как да направя последната си торта smile3525

# 141
Нелка.Нелка,мила моя!

Благодаря за идеята да се захвана със склуптури... Joy
Арабела (която съм аз всъщност) от утре ще се запише на курс и да видите Белла ли няма да изваям или кой ли не!? Crazy

# 142
Димитрина много ми харесва цветовото решение на тортата ти ,прекрасно изпълненние  Hug

blueeye®  фигурите са страхотни личи че си ги направила с любов ,честит рожден ден на половинката ти   bouquet

На мен също тортите на Нат ми направиха огромно впечетление особенно чайника ,също една торта с глобус на Зори мисля че беше , също така тортите на Албена ,Ванчето и Пепи и постоянните им обяснения
благодаря още веднъж на всички за тази тема и за направата на тортената библиотека

аз имам един въпрос бихте ли ми дали рецепта за сполучлив  шоколадов блат, бих искала да направя торта с два вида блатове и два вида крем

Последна редакция: вт, 11 май 2010, 20:37 от FRESA

# 143
  • Пловдив
Блю-то, поздрави на бат Пеп от мен. Много да те слуша, а ти все така да го глезиш. Тортата е супер.

# 144
  • София
О, Блу - прекрасни фигурки! Много живот има в тях преди всичко, но и изпипани детайли. Да ти е жив и здрав половинката и много поводи още да ти дава за фантази-фантастични торти:) (ти беше миналата година с Диска, нали?) Мисля си, че винаги, когато една торта е работена за близък, с мерак, има излъчване в допълнение към качеството на направата:)

# 145
Блуай-Прелестна е тортата с Междузвездни войни!

# 146
Дими знаех си аз че няма да ме разочароваш и пак ще е нещо различно и същевременно в твой стил . Много ми харесва гърнето , на такова ми прилича на мен  . И не дей подстрекава народа с тези торти до Лондон ,, че Искрето каза че съм "скръндза" , че не и пуснах едно суджуче в колета  Joy
 Иначе , доколкото помня БлуАй прави диска за брат си миналата година  Rolling Eyes , който беше възкликнал ...." ти си луда" ( в превод , че много му е харесала )  Laughing... запечатали са ми се тези думи .
Блу тази торта като идея веднага се запазва и се краде че имам и аз един приятел почитател на междузвездните . Страхотни фигурки ,изчистена торта .

Гледам олиото го сготвихте в Бг ...язък , тъкмо му свикнах  Joy

# 147
  • у дома
FRESA, _Пепи_, dimitrina73, antoan2006, raya_рая, Благодаря Ви  Hug
dimi, не бъркаш, аз бях
 Mr. Green  

# 148
Блу аз съм изумена. Фигурките са  страхотни.
Момичета, направо съм очарована от тортите Ви! След всяка видяна торта си мисля ,че няма с какво да се впечатля повече и ето ,че всяка следваща е по-хубава.
Петя от къде мога да си купя "Президент". Преди седмица гледах в Била и Кауфланд,но не можах да намеря.

# 149
  • Бургас/Пз
Мамита, и в Кауфланд и в Карфур има Президент, аз от там купувам винаги! Не вярвам в София да няма!

Общи условия

Активация на акаунт