Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 100

• 97 992
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
  • В кошера...
Ивалекс, благодаря ти за милите думи!
Дими, наистина е страхотен ритона, делвата или гърнето - много автентичен, но защо е на такава подложка - губи му се чара. Да ви се оплача-пак торбичка с пари ще правя, не ща я - искам и аз делва / толкова рядко правя торти/, ама на...материалисти са около мен...
Мамита, вкусът на всеки е различен. Аз не харесвам никакво покритие...

Забравих, че всъщност влязох да благодаря на всички момичета които направиха Библиотеката и събраха линковете. Това направи тези 100 теми така достъпни за нови момичета.
ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ!

# 121
а за блатовете за торта Татяна hahaha аз лично, много се забавлявах, защото и до сега не съм я правила, но на сън да ме бутнеш - знам какво се правят тия блатове Simple SmileSimple SmileSimple Smile Joy Joy Joy

Ох, не ми напомняй  ooooh!  По едно време направо не знаех да плача или да се смея, и дори след като в първият пост на линка към рецептата добавих, че тези блатове НЕ се сиропират, тоз въпрос продължи буквално лавинообразно да се задава  hahaha

Та, по тоя повод раздавах ПОДАРЪЦИ на много от вас, за съжаление много от по-новите не знаят за случая.....

Пу за мене, познах си "подаръкът"  Mr. Green Joy  И предлагам повече такива случай да не ни спохождат! Единственото тъпо в случката е, че мацката имаше ръка и въображение. Щеше да стане много добра с практиката .... Освен ако не се е регистрирала с нов ник и се е завърнала сред редиците ...  newsm78

Айде стига ги плашихме девойките, че току виж избягали с истерични писъци, съпроводени със скубане на коси  Joy Joy Joy

Изпихте олиото до последната му капка ...

smile3532 smile3532 smile3532

Ама виж какъФ Убав синичък цвят   Mr. Green

мамита у дома се яде единствено шоколадово тесто като покритие, всичко останало заминава в коша.

Ani_Boland какво точно разбираш под "ефект на море", защото аз не мога да схвана  Crazy  Кое прозрачно?

# 122
  • Norge
Ей, хубавицо Арабела, неуморна си.
Не си казала, не си я скулптурирала тази Бела или каквато е там...човек като не гледа телевизия, така и не ги знае...
За захарното тесто е наистина голямо спасение: то буквално докато завиеш цветето и вече си е задържало формата.
Сигурно трудно се свиква да се работи с него, но след това е незаменимо за някои неща.

Чудна тема се получи тази. Продължавам и аз да чета с удоволствие. Heart Eyes

От новите неща правят впечатление работите на Ивейн, онази незабравима къща на Дима, на Хриси зелената торта (не казвам коя  Joy), допада ми техниката, която Жени е изполвала при цветята.
И, разбира се, делвичката с жълтиците.
Дима, дълъг живот и здраве на любимия татко и поздрави за хубавото мочмиче, което е отгледал и възпитал.  bouquet

Ванче, не знам защо започна да пишеш толкова кратки (покашлям се) постове. newsm78 Flutter

Мамита, violetblue е отговорила, мисля, че е права за покритията.
На мен ми е харесвала обикновена захарна паста, с която бях покрила сравнително горчива шоколадова торта. Така горчивото и сладкото се допълниха, но във всички други случаи и у нас покрития и украси заминават в коша. Blush

# 123
Много сте бързи! Grinning Аз съм си харесала модел на тортата и трябва да е с покритие. Обмислях да я направя с бяло шоколадово тесто ,което да оцветя,но не мисля,че ще се получи красиво като със захарно. Тъй като вкъщи правя течен шоколад със сухо мляко и го харесваме си мислех за млечния марципан (на едно място го видях като руска мастика),притеснява ме обаче дали се моделира лесно и най-важното -дали е вкусен. Момичета, само торти са ми в главата. Направо ме изумявате!Много ми се иска и аз да мога да правя такива торти.

# 124
 EmbarassedСрам не срам искам да попитам още нещо .Каква е разликата между готовата моделираща маса и домашно приготвената? Въобще домашно приготвената може ли да се конкурира с готовата? А и още нещо от къде мога да си намеря сметана Президент и намерилили сте друга  на млечна основа?Съжалявам ако досаждам с въпросите си ,но много ми се иска  да шашна гостите си! #Crazy

# 125
  • София
Мамита-млечен малципан не съм правила,но РМ2 съм правла и не е лоша на вкус-доста сладичка е просто.Разликата между готоватаа ММ и домашната е,че с готовата се работи още по-лесно,оцветява се по наситено,много финна е и чудесна за цветя и фигурки.Сметана Президент има в големите вериги,но е много скъпа.Аз купувам на My day-1л.-2.50лв.,на Меггле също е хубава и евтина-3л.Пак се взима от големите супермаркети-Била,Кауфланд,Европа,Метро и др.

# 126
  • Пловдив
.... Как се прави ефекта на море? Това синьото с прозрачното отгоре? Много ще съм ви благодарна ако ми отговорите  Hug Благодаря предварително   bouquet

За да постигнеш прозрачният ефект, който аз имам на някои от тортите си, тортата трябва да е измазана с нещо бяло (обикновенно е сметана). Самото море е от загрята и оцветена кристалина (натурална фарситура ). След като изстине почва пак да си стяга и може да се направят вълни. Другото е вече до въображение.

# 127
Дими,както винаги с нестандартна торта!И като вкусове ,и като дизайн!
Знам аз защо се абонирам за парче от твоята... Mr. Green
Да ти е жив и здрав таткото и още дълги години да го радваш с тортички!    Hug

мамита ,аз съм правила млечния марципан.Лесен е ,става бързо,лесно се оцветява,но...основния му цвят е леко бежов,или мръснобял и като оцветяваш,може да не получиш желания цвят.В смисъл ,например ,имаш синя боя и искаш да получиш синьо тесто...ами, може да не стане това синьо,който е цвета на боичката.Но пък е по-вкусен ,поне за мен,от другите захарни маси...
Ето тази торта е с млечен марципан
http://teilor.snimka.bg/cooking/moite-torti-1.272114.14319267
и зеленикавото всъщност е със синя боя.И жълтото не става патешко жълто,а по-мръсно жълто.

# 128
мамита млечният марципан и руската мастика са две коренно различни теста. Едното е на основа сухото мляко и определено този вкус се усеща. Мойта щерка като започнах да правя торти много му се кефеше именно заради вкуса на мляко. И определено не е толкова сладко. Руската мастика е тесто на желатинова основа, съхне много бързо, което предполага бърза работа. Има си тънкост и тя е, че не бива да се буха цялата пудра захар на един път при замесването. Хубаво е да го оставиш да си отлежи и ако тогава има нужда да доизмесиш още малко с пудра захар. Усещаш ли крючовата дума? Пудра захар - значи тестото е адски сладко за наште стандарти у дома, но ако са цветлета, нещо дребничка украска, може и да се прежалят и да я хапнат  hahaha  Краси е права за цвета на млечният марципан, но ако добавиш повечко боя ще получиш наситен цвят, ако това гониш. Всъщност ако ти трябва чисто бяло тесто пробвай руската мастика, ако ще го оцветяваш и като за първи път гониш вкус, залагай или на млечният марципан или на шоколадовото тесто. Самото ШТ ако ще го правиш от бял шоколад и искаш да е оцветено, аз още в глюкозеният разтвор си добавям боята. Ако е на прах просто я слагам, но като добавям течна, чисто и проста я заменям с водата, за да не се разкашка тестото.

# 129
  • София
Изчтох Ви Виолетка,Ванче-повеселих се.Метлата ти Ванче не е страшна,но ще внимавам все пак Peaceнормално е да има недоразумения и като се решат всичко е наред.Във всички теми из форума има все хъката- мъката,но като се изяснят нещата и всеки си каже мъката всичко си продължава по старому-поне така е за мен. Hug
Радвам се ,че Ви има и,че споделяте опита си. Hug

# 130
  • Пловдив
мамита млечният марципан и руската мастика са две коренно различни теста. Едното е на основа сухото мляко и определено този вкус се усеща. Мойта щерка като започнах да правя торти много му се кефеше именно заради вкуса на мляко. И определено не е толкова сладко. Руската мастика е тесто на желатинова основа, съхне много бързо, което предполага бърза работа. Има си тънкост и тя е, че не бива да се буха цялата пудра захар на един път при замесването. Хубаво е да го оставиш да си отлежи и ако тогава има нужда да доизмесиш още малко с пудра захар. Усещаш ли крючовата дума? Пудра захар - значи тестото е адски сладко за наште стандарти у дома, но ако са цветлета, нещо дребничка украска, може и да се прежалят и да я хапнат  hahaha  Краси е права за цвета на млечният марципан, но ако добавиш повечко боя ще получиш наситен цвят, ако това гониш. Всъщност ако ти трябва чисто бяло тесто пробвай руската мастика, ако ще го оцветяваш и като за първи път гониш вкус, залагай или на млечният марципан или на шоколадовото тесто. Самото ШТ ако ще го правиш от бял шоколад и искаш да е оцветено, аз още в глюкозеният разтвор си добавям боята. Ако е на прах просто я слагам, но като добавям течна, чисто и проста я заменям с водата, за да не се разкашка тестото.

Альоууууу, момичето говори за Руска мастика 1- тя е вариант на млечният марципан .... ама кой да се сети де

# 131
Альоууууу, момичето говори за Руска мастика 1- тя е вариант на млечният марципан .... ама кой да се сети де

ooooh! Уф, посипвам си главата с пепел, пък белким от това че е сива на цвят малко да ми оцвети и бялото вещество  Joy

# 132
Хайде и аз да се впиша. Тук съм от юни 2006. И аз се запалих да правя торти, след една гадна купена торта за РД на сина ми, а съответно бях в майчинство след раждането на дъщеря ми...........време бол...После, обаче, трябваше да се ходи на работа, да се готви, и т.н. домакински задължения. Но в началото ентусиазмът беше невероятен. Спомням си, че си уреждахме среща, за да си разделяме ММ и когато мъжът ми ме попита с кой ще се срещам и му казах: С Десита и Гушанка, се оцъкли.
stefina, не ми звучи сериозно, някой да се е обидил и затова вече да не посещава форума. По-скоро всичко е свързано с време. Съдя по себе си. Първа торта не мога да покажа, защото още нямахме фото.... Но, разбира се хора всякакви... Помня и времето когато обвиниха Пепи, че е краднала фотото от руски форум, а тя, горката трябваше да обяснява, че тя самата пише и в руския..
Петя, много хубава тортичка, а и вкусна предполагам! Да ти е жив и здрав Жоро! Аз в момента съм в отпуска, но не съм забравила за кристалината. Можеш да ме притесняваш по всяко едно време! Wink

# 133
  • Бургас
Честита 100-на тема, момичета   bouquet Беше ми изключително приятно да прочета всички истории дотук Simple Smile Ето и моята:
Торти правя сигурно 15 години вече, но само за домашна употреба и без кой знае какви украси. След един злополучен опит с марципан Варна за 40-тия рд на мъжа ми, се бях заклела, че торта няма да пипна повече Mr. Green Една година по-късно  се регистрирах във форума, но се ограничавах само до "Искам бебе" и по-късно "Проблемно забременяване", чат-пат преглеждах и готварския, че ми е страст.  Така до края на 2006г., когато реших, че аз ще направя тортата за 5-тия рд на сина ми и се пльоснах в темата Rolling Eyes Тогава на мода бяха трансферите и разбира се, трябваше и аз да съм модерна Flutter Никога няма да забравя как 4 часа се гъзурчих на една малка картинка, но се получи. Рецептата за самата торта изрових от някакъв руски форум, беше нещо с бял ганаш и сушени череши, много вкусна торта стана; та, ето това е първата ми форумска торта:

Последва голяма почивка, защото пътуването до София почти всяка седмица по доктори, ми изпиваше всичките силички, след това и бременността ми беше проблемна и нямах желание за торти. Попреглеждах темата от време на време, но дотам. По време на майчинството мераците ми се завърнаха и аз се завърнах в темата. Една от последните ми торти /пускам нея, защото ми е гордост/ е двуетажната Династия за юбилея на майка ми. Показвам я с огромна благодарност към Рая, която ми обърна внимание на всички въпроси   Embarassed bouquet

# 134
  • София
Много благодаря на всички поздрави за баща ми, ще му ги предам:)
Ванче, това е някакво гърне, но и Явор реши, че повече прилича на торба. То и като гайда се държеше преди фризера:) Идеята е такава, защото той се пенсионира тази година, а е много страстен почитател на търсенето на стари съкровища, ходи там из Балкана с един металотърсач, събира сказания...хоби, на което вече съвсем може да се отдаде, та затова така му оформих тортата:)
Кой питаше защо този ужасен поднос:)))), ами защото само той ставаше да влезне в чекмеджето на фризера и побираше тортето едновременно, а  е и удобен за пренасяне на 180км:)

Хей, сетих се за момичето, което не си пренесе тортата успешно на няколко стотин км. Аз триетажна не съм пробвала, (но всичко е въпрос на време и желание) но вече 3 торти пристигнаха съвсем успешно до Лондон - мога да разяснявам детайли при необходимост:))))

Общи условия

Активация на акаунт