Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 100

• 97 989
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Хей, Рая, ама аз по теб се ориентирах по годините (че хич ме няма да помня събитията, вързани към годините)Simple Smile Simple Smile Значи и аз не съм тук от Коледата на 2006 (основателно ми се стори отдавна), Коледата на 2007...Айде пак ще ходя да коригирам, че днес цял ден преправям нещо по снимките в постинга, не се появяваха и това си е....
Тортата на татко е...импровизе, но малко по-довечера, че още не съм свалила снимките....

# 106
............... Пък и тая Ванчето (тогава само ник знам аз Laughing Laughing Laughing) кво ли ще ме изкритикува. hahaha
........
........
........
и прочее други подобни......  Shocked майко мила! Толкова ли съм зла????? Абе, защо не казвате че съм толкова страшна???? Така съм се смяла на няколкото изказвания. Ако съм знаела че ще вдигнете температура от мен, да си бях мълчала бе хора!!!! Отсега нататък - само поклони, аплодисменти и суперлативи! Никакви критики.  hahaha Чак на съвест го удрям!!!! Ужас!!!  Shocked Добре че вече почти никой не ми обръща внимание и не се сърди!!!!!

Ако знаете колко ми харесва тази 100тна тема! Появяват се имена, които скоро не бях срещала!!!!! Обаче има ощееееееее..... Излизайте, не се крийте!!!  #2gunfire

# 107
  • Vaudreuil Canada
Shocked майко мила! Толкова ли съм зла?????

Повече!!!!  hahaha hahaha hahaha hahaha Добре че дойде в темата след мен  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Дими браво за идеята   bouquet  bouquet  bouquet - стана много сладка тема Simple Smile

# 108
  • София
Момичета с невероятен интерес чета историите  Ви.
Моят мъж за сега не мърмори за джаджите ,които купувам/но няма да е за дълго/,но като чуе,че ще правя торта му прилошава(на майка ми също)-трябва да бави малкият/не,че той стои при него особенно де/Иначе другите ми близки и приятели много са ентусиазирани от хобито ми.Забелязвам ,че на много от Вас и първите им торти са били много хубави.  chef,но също така май  в темата е имало и драмички -за жалост,защото май са отпаднали големи тортоправячки .

# 109
  • Пловдив
Моят мъж за сега не мърмори за джаджите ,които купувам/но няма да е за дълго/,но като чуе,че ще правя торта му прилошава(на майка ми също)-трябва да бави малкият/не,че той стои при него особенно де/Иначе другите ми близки и приятели много са ентусиазирани от хобито ми.Забелязвам ,че на много от Вас и първите им торти са били много хубави.  chef,но също така май  в темата е имало и драмички -за жалост,защото май са отпаднали големи тортоправячки .

Ооооо, не е заради драми... просто на много от момичетата им липсва необходимото време за темата. Аз съм една от тях.... напоследък даже нямам време да кача тортите си в сайта. Имам да качвам 3 броя както и да издиря 2 от фотоапарати на клиенти  ooooh!

# 110

Ооооо, не е заради драми... просто на много от момичетата им липсва необходимото време за темата. Аз съм една от тях.... напоследък даже нямам време да кача тортите си в сайта. Имам да качвам 3 броя както и да издиря 2 от фотоапарати на клиенти  ooooh!

Разбираме, но молим ви да не ни изоставяте  Praynig

# 111
Shocked майко мила! Толкова ли съм зла?????

Повече!!!!  hahaha hahaha hahaha hahaha Добре че дойде в темата след мен  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Тотално съгласна със Шемета  Mr. Green Ако тая особа беше преди мен тука, просто нямаше да се престраша да си покажа произведенията и така и нямаше да продължа да тортоправя и щях да си инвестирам парите другаде  hahaha hahaha

,но също така май  в темата е имало и драмички -за жалост,защото май са отпаднали големи тортоправячки .

За големи тортоправячки не мога да се изкажа, но много ясно помня една девойка, която ни обвини, че не сме й казали нещо си и разбираш ли на нея тортата й се разпаднала след няколкостотин километра път с кола... А самата торта беше триетажна и крива  ooooh! Че и обижда и още куп други неща ...  Може да е имало още две-три момичета, но тях не ги помня, не са били толкова крайни. Помня обаче една тема, в която буквално през две страници се питаше и съответно пишеше рецепта за Гараш  ooooh!  Ми то от желязо да си ще ти писне щом не си дават труда поне текущата тема да изчетат ...
Хайде, че го ударих на демагогстване  Wink

# 112
Еее то само за ГараЖа да беше - а за блатовете за торта Татяна hahaha аз лично, много се забавлявах, защото и до сега не съм я правила, но на сън да ме бутнеш - знам какво се правят тия блатове Simple SmileSimple SmileSimple Smile Joy Joy Joy

# 113
  • Чехия
Много интересно стана наистина, защото една част от първите ви торти ги имам записани в Пц-то още времето в което само четях из темичката... и в тортената библиотека и сега като гледам и ми е супер мило.
medunka, примерно твоята  с розите е такава...  Hug

# 114
  • София

Пускам тортата за баща ми. Трябваше да е диабетична (освен покритието, което още не съм решила как да го направя подходящо за диабетици).
Използвах едни бисквити на Gullоn (Piccadilly), които са без захар, но не и подсладители, а малко фруктоза, те са пълнозърнести с лен и сусам, много приятен вкус. Натрошени и заляти с разтопено масло, малко вода, какао и фруктоза. От това омесих сухо, но лепкаво тесто, което притиснах и поразточих върху едно фолио. Идеята беше да сложа крема (пасирани ягоди, сварено с фруктоза и нишесте на крем, към който добавих масло и малко нарязани ягоди върху крема преди завиването) отгоре му и да завия нещо като руло, което да пооформя в гърне.

Проблемите дойдоха оттам, че не съм правила такова чудо, бисквитената част дойде малко, полакомих се за повече крем и като загърнах, отгоре се спука, изби крем и само фризерът можа да помогне при кратките срокове, които имах (2-3 часа). За сметка на формата, защото отгоре малко сплескано остана гърнето.
Другото, което не биваше да се случва, но нямах време и хъс да боядисвам цялото тесто, е, че от боята гърнето лъсна, което ако е току що извадено от земята, няма как да е истина.

Общият вкус на всичко това беше изненадващо балансиран и вкусен, облизвах се около тази торта 2 дена, защото исках да я оставя на татко, той така или иначе малко такива неща може да яде. Накрая си откраднах още едно парче...Не е много сладко (фруктозата явно подслажда по-леко от захарта при дори леко завишени количества), много подходящо за жеги дори. Мисля да я направя пак при подходящ случай, този път може да имитирам блатове.

# 115
дими Тортата ти изглежда супер, сигурна съм че е била и супер вкусна! А за това колко труд, мисъл и любов си вложила в направата и.... Много мило   bouquet

Аз библиотеката уж я четох няколко пъти и искренно се надявам въпроса ми да не е глупав. Сигурна съм, че някога сте писали за това, но не е от темите които аз съм чела.... Как се прави ефекта на море? Това синьото с прозрачното отгоре? Много ще съм ви благодарна ако ми отговорите  Hug Благодаря предварително   bouquet

# 116
Дими - пак нестандартно и типично в твой стил. И пак виждам няколко неща едновременно в твоята торта. Незнам дали това е торбичка или Ритон, ама е много автентично! Етно мотивите и етно формите ти стават запазена марка! ДА ТИ Е ЖИВО  И ЗДРАВО ТАТЕНЦЕТО!!!
..........а за блатовете за торта Татяна hahaha аз лично, много се забавлявах, защото и до сега не съм я правила, но на сън да ме бутнеш - знам какво се правят тия блатове.
А, като ти е толкова забавно и като толкова знаеш, защо не отмени дежурните по отговори и не отговори вместо тях, аааа??? Защо така, наборе??? МноУ знаеш ти!!! Ама те нема 1 година тука! Покри се и само воайорстваш! Знам аз, не ми противоречи!  Twisted Evil И си предател и си отцепник!!! Я, кажи на другите как те е срам от нас и как се изнесе от базата на Циган Чарк и как си си наела някъде незнайно къде сама колиба, само да не си при нас! Обаче аз ще те дебна там с апарата! И пак ще те изтипосам с цигара и кафе как се цепиш от колектива! И ще те възпея в рими тоя път в репортажа след Семинара! Ще ми паднеш ти!
................ - а за блатовете за торта Татяна ...........
Мдааааааааа.... обаче аз така и не разбрах за тая Татяна.... блатовете и дали се сиропиРРРват???  Rolling Eyes ........ А как се пеЧът???? И като ви останат 65 белтъка от ГараЖа, какво ги правите??? И защо не казахте на горкото момиче "съншайн-муунлайн-старДъст-Найтмеър" /сори, ама не и помня фамилията/, как да си опакова и пренесе тортата на другия край на света? как можахте да бъдете толкова ЗЛИ и да и отделите само 2 теми за да и отговаряте на въпросите които се пишеха по има-няма 20 на пост и то само в 5-6 поста един след друг??? Ами лоши сте! Ужас! Тогава имах чувството че участвам в "скрита камера"  Rolling Eyes  И аз бях от тия на които им дойде в повечко маята в ъъъ.... гърнето и я поканих любезно да слезе от метлата, обаче тя не ме разбра милата и отлетя..... Та, по тоя повод раздавах ПОДАРЪЦИ на много от вас, за съжаление много от по-новите не знаят за случая..... Нищо, ще дойде и вашия ред. И вие ще си получите подаръците. Обаче те са само за тези, които вече са разбрали че езика ми е по-дълъг и по-бърз от тоя на Джаба и обещаят че няма да ми се сърдят......
Ударихме го на носталгия, като гледам, съчетахме Денят на благодарността и Прошка в едно, ама виждате ли че всичко отминава и накрая, като мине време се смеем на собствените си простотийки, на които сме се ядосвали. Ама, много ми е гот тук и много се радвам че съм ви открила, че сте ме приели, че ме търпите. За благодарност ще продължа да ви тормозя, да ви измъчвам, да хвърча на метлата, но никога не забравяйте че винаги ще спра и ще ви "взема на СТОП".  Heart Eyes
Аз казах! ХАУ!!!  Peace
Забравих! Отивам да мисля торта на свекървичката....  smile3515 smile3516
Valeria - Пишеш с мен! Не мога да си публикувам сантименталностите заради теб!!!  Направо ми секна сълзливия финал и ми уби фанфарите  с които трябваше да изляза оттук тая вечер....  Тебе съм те причислила към отбора на "кротките", затова не ти трябва да знаеш. Спи си спокойно и не се бутай в кошмарите! Не се цъкли, виждам те!!!! Аз съм дзвера на групата и съм зла, лоша, проклета, безмилостна, безкомпромисна, ужасна, невъзпитана, нетактична... по времето когато ти се появи, имах 3 разклонения на езика си, вече ми расте четвърто, но това не трябва да те стряска. Или ми свикваш или като видиш тука вляво  маймуняка дето се чеше по главата, прескачаш и продължаваш надолу!!!  Grinning Grinning Grinning Айде сега спри да заекваш и ще разбереш че се шегувам!
мамита - много нюню-снимки. Баба Гицка не си е взела очилцата. Не виждам добре така! Това китки ли са??? А, такаааааа! Що са 2???  Пак се шегувам. Това не е букетче, така че няма да те дъвча. Дай снимка в едър план. Този морски шах ми харесва. харесвам едноцветни торти. Има някакво изящество в тях! Иска ми се да я видя по-добре. И понеже пак ми спря публикуването ти отговарям: ВКУСОВЕ ВСЯКАКВИ! Млечния марципан вкъщи и в околностите не се хареса. Много се усеща сухото мляко. поне българското. На Варната пък е много сладка и блудкава, Шок. тестото пък е адски сладко, Мод. маса е прекалено блудкава. Руската мастика пък хруска. Това все изказвания на други хора. Подбери си най-лесното за работа покрите. В последствие можеш да подобриш вкуса с различни аромати.

Последна редакция: пн, 10 май 2010, 23:15 от van444eto

# 117
  • Sofia
Изпихте олиото до последната му капка или пък не им достига в Клюкарника за уредите на Тефал и направиха коалиция.  Mr. Green

Много забавно ми е тези дни в темата, страхотни истории и още по-страхотни торти!
Някой сте си били родени с тортените рингове в ръце, то е повече от очевидно.
Ванче, що за слава ти се носи не рзбрах?  Laughing

# 118
Здравейте! От месец следя всеки ден темата. Изчетох почти всички предни теми и в главата ми е каша. Поводът да вляза в темата е желанието ми да направя торта за рождения ден на синът ми. Реших първият ми опит да е с шоколадово покритие.  Много благодаря на Ванчето! Тестото се получи ронливо и благодарение на нейните обяснения успях да го поправя . Тортата се хареса много.  

Последна редакция: пн, 10 май 2010, 23:02 от мамита

# 119
Леле ! Снимките са ужасни. На живо изглеждаше по-добре. Хайде и аз да почна с въпросите Embarassed  Кое покритие е най-вкусно?  До рождения ден има 2 месеца и се чудя с кое да експериментирам. Изчитайки всичко най-вкусен ми се вижда млечния марципан,но и представа си нямам........Много ми се иска да се получи нещо хубаво!

Общи условия

Активация на акаунт