Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 100

• 97 984
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
Честита юбилейна, тема, момичета!
Приветствам идеята да покажем своите първи и последни работи!
Ето и аз да се наредя:
и

първа и последна с покритие

Пиша тук от декември 2008. Много ценя стимула, който ми оказахте, безценните съвети и споделения опит! Благодаря!

# 91
Момичета, много ви благодаря за отговорите. Ще се пробвам пак с еклерите. За днес еклеровата торта не стана лоша, а неоформените еклерчета, за които нямаше място изядохме без крем и не бяха никак лоши. Няма да снимам тортата, защото не бях подготвена за глазура, пък и не мога да се сравнявам с никой тук (освен май с първия несполучлив опит на Фиор). Надявам се някой ден да мога да пусна нещо и в този форум.

# 92
момичета някой иска ли да разделим ММ на П.И.К.О

# 93
  • Бургас
Добро утро! Направих още една тортичка, обикновена, без повод, да си хапнем! Оказа се, че всички много я харесаха за разлика от шоколадовата Devil`s...., която била много черна и суха, фондановата сладка... Laughing А тази не остана Laughing

# 94
  • София
Ивейн, много идейна торта!
ai-ai, ще има за какво да си приказват нашите определено  Wink

Ето и моята историйка, който има нерви да чете  Mr. Green
Аз от много години обичам да правя торти, сладки и т.н, но само до тук. В БГ-мама влезнах за първи път лятото на 2007, но в тортената се престраших януари 2008.  Laughing Исках да направя нещо по-специално за първия рожден ден на моето малко съкровище. Четох, какво четох, питах нещо, никой не ми обърна внимание и реших да се мятам на дълбокото. Simple Smile Избрах си някакво бързосъхнещо тесто за фигурки от първа страница, но прекалих с пудрата и ми се разпрашаваше в ръцете. Направих едно много сладко мече, но се счупи от тежестта си, защото не знаех да го сглобявам вече с изсъхнали части и да сложа клечка за зъби за главата.аправих няколко рози и реших да покривам с ММФ. Хубаво, но не бях разбрала, че не се разточва като кора за баница. На следващия ден тортата беше цялата на петна и ме беше срам да я постна тук и да я поднеса на гостите, не че не бяха очаровани и така де. Споделих за провала си и пак никой не ми обърна внимание. Казах си, че явно темичката е затворен кръг и бях решила да не се пробвам повече. Един месец само попрочитах и схванах някоя и друга тънкост и реших пак да се пробвам. Тортичка за 50-та годишнина на свекърва ми, този път всичко от млечен марципан. Жената беше очарована и тортата послужи за затопляне на пообтегнатите ни тогава отношения.  Wink След това лека-полека се вписах в групата и научих страшно много от всеотдайните момичета пишещи тук. Малко преди паузата ми за яко лежане и гледане на малкия разбойник, неочаквано се оказах в конфликт с една новодошла мадама и тогава начинът по който ме защитиха всички, така ме впечатли и се почувствах истински член на това чудесно семейство.  Hug
Аз съм много самокритична към творенията си, но всяка градивна критика ми е от полза, защото не винаги знам как да преодолея грешките си.

И така ето втората и последната ми торта(за почерпка на колегите на мъжа ми, другата с шоколадовите ягодки беше само за домашна употреба):

# 95
Боже аз пиша ли си пиша в старата тема и си мисля къде са тези момичета Embarassed а то имало нова тема. Няма нищо копирам си поста от там щото ако го напиша още един път  Crazy  Хайде и аз да се отчета за Гергьов ден с една тортичка   Имам и други непоказвани но нямах време да ги кача и да ги покажа

Редактирам си поста тъй като никой не е писал от вчера Thinking Ето я и днешната ми торта За РД на наше приятелче Laughing   това бялото е кучето от спасителите пак с мечо пух  Sad

и така и така пиша поне да си пусна и старите торти        

Да не си помислите че имам само зелена боя  Laughing Просто такава беше вълната. Утре и в други ден ще правя червена торта и от нея ще излиза един младеж  Grinning  Това от мен. Лек и успешен ден  Hug
И понеже си пускаме първата торта да си я цопна и аз мойта  Embarassed

Последна редакция: пн, 10 май 2010, 10:45 от hrisiv

# 96
  • София
Честита Юбилейна Тема, Момичета!!!

Подсмърчам си тук щастливо от час. По празниците не съм влизала, че бяхме при нашите и сега толкова много чувства наведнъж ми се събраха...Страхотни, откровени писания, снимки...Не знам как става така, но винаги попадам на хубави места и хора!!! Много ви обичам!

В темата попаднах малко преди Коледата на 2006-та (не мога да повярвам, че е било толкова отдавна), малко случайно, търсейки интересни неща за празничната трапеза...една такава скучаеща майка на едногодишно, търсеща нещо повече от тръпката да тънеш в блажено майчинстване. Видях тогава снимките на Наталина, Тандури и Аталанта...втрещих се просто. Сигурно една седмица съм ги разглеждала пак и пак...Започнах да чета трескаво всичко (вероятно към 16-та тема)...четох и в интернет, за да не задавам въпроси, че малко ме беше страх. Направих само едни марципан-Варна рози за коледната торта, но месец по-късно, след като бях разнищила и baking911 е бях закупила някакво онлайн курсче на CakesMadeEasy (или нещо такова беше) ни в клин ни в ръкав подарих на една пирятелка торта-изненада за РД.
Тогава големи премеждия имах с тази втора торта, нищо не стана, както мислех, трошаха се лалета от РМ2, карамелизираната ми захар беше потрошена тотално...но, някак си намерих едно лале и малко отломки и Нат каза за крайния резултат, че "дефектът съм превърнала в ефект". Това, като че ли, си ми остана до днес - все нещо спасявам идеи в последния момент и дори се забавлявам с това, все едно всеки път имам нетърпението да видя какво ще измисля "в моя защита"Simple Smile))
Чакам с нетърпение да видя част от вас в началото на юни! Прегръдки!

Пускам и двете първи, че са на 1 месец разстояние, а за последна ще сложа тази от Предизвикателството февруари и от Цветница, защото истински последната беше за РД на татко на 6-ти май, но още не съм я качила. Нея, обаче, ще ви я покажа по-късно, защото не толкова като визия, по-скоро като рецепта държа да я споделя:)

Декември 2006

Януари 2007

Февруари 2010

Март 2010

Последна редакция: пн, 10 май 2010, 15:54 от dimitrina73

# 97
  • гр. София
МОМИЧЕТА ДА ВИ Е ЧЕСТИТА 100 - ТНА ТЕМИЧКА!
Открих ВИ случайно в края на 99-а тема и от тогава, дори ям пред компютъра понякога, за да "следя",  какви чудеса сте сътворили. Но може би няма случайни неща, незнам но имам такова усещане доста често...Не е нужно да ВИ казавам, но след като се престраших да се включа, ще напиша:
СТРАХОТНИ СТЕ, златните ВИ ръце са сътворили НЕВОРОЯТНИ неща, имали сте, и дано да имате все по голяма фантазия, вдъхновение, сили и желание за изпълнението на ОЩЕ много, много ПРОИЗВЕДЕНИЯ на изкуството ВИ.
Ще продължавам да ви "следя". Дано се престраша,  и аз да опитам някога. Но от прегледа на старите теми, до колкото успях, толкова се ошашках, че и да искам не съм сигурна от къде е правилно да се започне. Мислех си, че ако си купя това-онова от джачките, който мернах тук-таме във форума, и се окаже че не ме бива за нищо...
Това е за сега. Успех и творческо вдъхновение!!!

Последна редакция: пн, 10 май 2010, 12:18 от idn

# 98
Ехееее, цяла 100-на тема! Да ни е честита!!!!  chef

Ето моето първо недоразумение, но направено с невероятен ентусиазъм и желание - РМ 2 - ужасно ми беше и така и не го заобичах това тесто Embarassed

А това е последната

Попаднах при вас съвсем случайно преминавайки през форумите в сайта. Останах шашната, как едни човешки ръце, могат да сътворят подобни красоти, без някой да е учил специално за сладкар или нещо подобно. Започнах с много желание, което не ме е напуснало година и половина по-късно. Постепенно си набавях "играчки" за моделиране, гледах безброй пъти клипчетата на Албена и Ванчето, рових се, лутах се, но ми е адски забавно, разтоварващо и уютно тук!!!!
Разбира се, попаднах и под ударите на тогавашните "стари кучета", имаше голямо джафкане "новодошли и тъпи въпроси"....зарекох се да не пиша повече, че кой можеше да ме спре да ви чета и да си правя пак тортички Mr. Green Обаче Ванчето ми прати ЛС , за което и досега и благодаря! Толкова ми беше мило и добронамерено, вникнах в смисъла на проблема и за себе си реших, че няма да бягам, а стоически ще се преборя за място сред вас! Може да ви се струва смешно, но до известна степен тази ситуация ме промени и в живота, вече не съм толкова обидчива, гледам на нещата по-отгоре, и май съм по-уверена и спокойна....
божкеее как се раздрънках! Embarassed
Много ви обичам! Радвам се ,че ви има! И огромно благодаря на всички ви за споделения опит!!!

# 99
Честита юбилейна тема!
Аз попаднах в темата през 2009 , търсейки някаква торта за рожден ден. Помня че бях изумена от това , което видях. По цели дни и  вечери само за торти мислех, а когато заспивах ги сънувах.И аз не можех да повярвам ,че това може да се направи от човешки ръце. Всичко беше толкова съвършено Бях абсолютно зарибена.От тогава няма тема или коментар ,който да съм пропуснала.

Това е първата ми пробна торта за рождения ден на дъщеря ми.

А това е последната по случай имения ден на племенник ми

Не съм напреднала много , нямам никакви инструменти и джиджавки ,бои или други атрибути ,но пък правенето на торти и четенето на темичката ни ми носи страхотно удоволствие.

# 100
Здравейте  Hug Каква страхотна идея! Много се радвам да гледам и чета историйте на всички ви. Аз съм тук от 98-ма тема. Май излиза, че съм най-нова  newsm78 По тортоправенето се зарибих от свекърва ми, която зимата спретна набързо огромна торта Спонджбоб за сина ми  Shocked Изглеждаше супер лесно, реших и аз да опитам, но преди това изчетох библиотеката подробно, зададох няколко глупави въпроса и така.... Бях приета много добре. Благодаря на всички ви  Hug Първата ми торта с фондан:

И последната:

# 101
  • В кошера...
Много хубаво го измислихте, момичета - много ми е интересно да ви опозная още по-отблизо. Колко сме различни, а имаме обща страст!
Аз специално се върнах в публикациите ми, за да видя кога е бил първия път.
Във форума съм от януари 2006, четяща за подсечено дупе, болести и т.н., как влязох в темата не помня, но по-важното е, че от тогава не съм излязла...
В "Галерията" съм публикувала първата си торта с фондан, правена през март 2007 за майка ми:

В темата съм се осмелила да пиша чак края на 2008. Но също бях поразена от приятелския дух, който цари, от общите поръчки и момичетата, които ми пращаха бои, формички, та даже и блатове без пари /Крисчето - не пишеш често, а толкова се забавлявам с твоите постове!/
Последната торта от миналия месец :

Да сме живи и здрави и все така да радваме хората около себе си - какво по-хубаво хоби /или професия/!

# 102
  • София
Прочетох много вълнуващи разкази и си дадох сметка колко емоции е имала всяка от нас покрай правенето на торти и писането в темата, а са останали някак скрити от публиката. За това приветствам идеята и влизам в изповедалнята и аз. Аз съм от съвсем скоро тук, писах за първи път Декември миналата година, но запалването по тези неща стана 2-3 месеца по-рано, докато разглеждах един сайт с картинки и попаднах на украсени къпкейкс. За това и до ден днешен те са ми слабост. След дългото разглеждане на снимки, се заех и с четенето - първо в няколко блога, а след това и в Библиотеката. След като вече съм редовен читател в темата (не пропускам нито ден, макар че не пиша толкова често), установих колко по-позитивен и приятелски дух има тук в сравнение с други теми, където преди бях чест посетител, а вече не съм. Изключително много благодаря на всички, с чиято помощ е създадена Тортената библиотека и винаги са били така отзивчиви и толерантни към новодошлите!

Ето ги моите първи и последни неща:

(тази и следващите в албума)

# 103
Ама , че съм и аз ...позамислих се , позамислих се и си викам " че аз за 3 г. толкова малко ли научих "  Joy ( нали написах че съм в темата от март 2007 ) , а всъщност първата си торта направих март 2008 г  Mr. Green .
Хриси ти "само зелено" аз само "розово" ... Laughing Много свежи торти , тази с овнето ми е любимата
Дими чакам с нетърпение тортата за РД на баща ти ( да ти е жив и здрав  Hug ) - сигурна съм че пак си направила някоя интересна комбинация на блат и крем .

# 104
Много мили думи и страхотни истории....наистина празнично сме се настроили май.Е,нали е и май всъщност (месец де) Joy

Пускам още три тортички,които на фона на огромният замък и комарджийската рулетка са просто прозаични.Но са правени с много старание и желание,така че ги показвам и тях!

Поздрави!  bouquet
Торта с гербери (отчитам ,че тичинката не биваше да е бяла май,защото се губи и не изпъква но карай...

Една с калии направени буквално набързо с перфектното за тази цел тесто на Нелката.Спаси ме на мига!

Една с плака (аз не ги харесвам,но Белла он Н2О няма как да склуптурирам все пак newsm78

Общи условия

Активация на акаунт