Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 100

• 98 812
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
  • София
ЧЕСТИТА 100 ТЕМА, МОМИЧЕТА!!!! Да сме живи и здрави още много темички да изпишем заедно.
Аз се позагубих напоследък, но вчера и днес успях да изчета темата и бързам да се включа. Страхотна комбинация от невероятни торти и сърдечни изповеди. Страхотни сте!!!
Първата торта в живота си спретнах за моя ЗЗ ЧРД. Преди това гледах едни майстор декоратори в Шоуто на Слави, които бяха спечелили някакъв световен конкурс по сладкарство и така се запалих. Почна едно диво ровене из нета (включително и из БГ мама). Исках да изчета всичко по темата. После изкупих пластелина от книжарниците в квартала и започнах да тренирам направата на цветя и фигурки. След няколко седмици реших, че вече много съм надобряла и мога да се заема с направата на истинска торта. До тогава най-голямото ми постижение беше един кекс по стара мамина рецепта, който между другото и до ден днешен страшно се котира вкъщи. Цяла седмица, щом бебето заспеше следобеден сън, се залавях да връткам розички. И накрая се получи това
- кусури бол, ама тогава страшно си я харесвах и подскачах като заек пред хладилника от радост и гордост, че съм сътворила такваз неземна красота. От всички гости само на зет ми тайничко споделих, че тортата аз съм я правила. Той, естествено, не се стърпя и каза и на сестра ми, а тя го плесна зад врата и му изсъска "А бе, идиот, кво се връзваш на такива глупости? Поръчали са я от някоя сладкарница."
За първите си стъпки искам специално да благодаря на Корнишонка, която беше безкрайно добра да отговори на всичките ми въпроси, относно как се прави захарно тесто и на Наталина, която ме покани в темата.   bouquet Благодаря и на всички останали, които са ми помагали и са ме подкрепяли и насърчавали (особено на Антоан в началото). Благодаря на тези, които вече чувствам като приятелки - Женик, Нелка,Патрияни, Дидоча, Ванчето. Огромна благодарност и признателност и към тези, които най-много ме вдъхновяват с произведенията си - Нелка, Милена и Димитрана. Благодаря и на всички, които копират тортите ми - това е доказателство, че харесвате стила ми.
А това е последната ми торта
- правих я онзи ден за годишнината от сватбата на сестра ми и зет ми. Цветята са истински, нямах време да ги майсторя от захарно тесто.
А това са последните неща, които съм правила:

Първата торта е пречиствателна станция за дъждовна вода. Сватбената е дело на сладкарите от Виенски салон Antony's, но дизайнът и декорацията са мое дело.

# 256
Момичета много ви благодаря за похвалните думи,страхотен стимул са...  Hug
Без вас тези тортички нямаше да са ралност,благодаря ви ,че ви има...
Днес пак се нагледах на страхотни торти тук ... кога ли ще мога и аз да показвам такива изпипани торти без кусурчета...

blueeye® понеже намах никакво време,подготовка и каквито и инструменти,тортата съм я инпровизрала и всичко в нея е готово...готови блатове,а крема е д-р Йоткер крем с аромат на ванилия за торти,сметана и желе ягода...стана доста сполучливо Simple Smile

товами е първата торта направена на родна земя и още не съм свикнала с продуктите тук...

# 257
  • в семейството
ЧЕСТИТА ЮБИЛЕЙНА ТЕМА, МОМИЧЕТА !

Преди да пиша, влезнах да видя от кога е първата ми публикация в тортената тема и какво да видя - от ноември миналата година  Shocked . Сигурна бях, че съм писала поне от 2008г.  ooooh! . Явно толкова много съм ви чела преди да се осмеля да пиша, че чувството което е в мен е че ви познавам отдавна . Благодаря на всички, които търпеливо са отговаряли на елементарни въпроси, поддържали са духа на тази сладка темичка, на всички които ни карат да развиваме артистичните си заложби, които да правят тортите ни трудни за изяждане ( в добрия смисъл  Simple Smile ) . Искам да благодаря на Райчето, Ванчето, Албенка, Димитрина, Пепи, Тандори, шеметчето, eli_c,milen@ и bubolinkata . Има още, които не съм изброила, но се надявам да не се разсърдят.
ето моята първа
и последна

Последна редакция: сб, 15 май 2010, 16:39 от fotka

# 258
Здравейте! Всеки ден се надъхвам с красотите във форума и скоро се надявам да покажа и аз нещо. Не мога да цитирам подред ,защото няма нещо което да не ми харесва. Фотка и Буболинка имате страхотни първи торти. Буболинката незнам какви кусури намираш на първата си торта ,но на мен ми се струва перфектна. С какво е покрита? Аз днес съм накупувала бонбонки, кондензирано мляко и скоро ще експериментирам. Ванчето благодарение на твоите подробни указания за шоколадовото тесто успях да се справя с него. Искам да те помоля ако можеш да ми разясниш тънкостите на млечния марципан и на ММФ.

# 259
Бубе-Чувствата ни са взаимни!
Това твоето е страхотен талант и креативност.
Поздравявам те от все сърце за темповете с които напредваш и ти си го знаеш.Пречиствателната станция е прелест. Hug Hug Hug

# 260
Честита 100-тна юбилейна темичка и от мен, за всички вас!!!   bouquet Аз малко ви позагубих, но ще се опитам да наваксам  Embarassed

# 261
здравейте момичета влизам на бързо да си покажа тортата по случай рождения ден на малката ми Мая

# 262
FRESA-Чудесна е тортата а рожденичката е щастлива и красива   cook  ura newsm38

# 263
Ей много интересна тема се заформи...

Наталина, благодаря за линка, който пусна...клипчето е върха, но дали ще успеем да намерим БГ заместител? Трябва да се пробват варианти, то се е видяло.
Валерия, тортата ти, дори и без печка е супер ярка и наситена. За крема поне успя ли да запишеш съставките? И аз съм правила този, които уж докарва като белият крем на Неделя, ама няма нищо общо според мен Laughing. Вкусен е, но не е същият.
Сиси, честита сбъдната мечта! Много е красива малката хубавица! Да ви е жива и здрава. Трудно е това с дългогодишното очакване, но ето че къщата ви е пълна. Това е най-важното.  Hug

Партияни, пак ударно се представяш. Тази торта с барабаните е суперска. Червеното ти е много червено, браво.Отгоре боядисва нали?

Стаси, тази 3-етажна вълшебна торта що не я знам? Къде си я крила досега?!  Shocked Много, много добра - и цветовете и съчетанието и покриването и композиция, абе супер!

Ванче, и двете торти са добре направени...Направо се размечтах за лято, почивка море, като гледам мацката колко спокойно си лежи и пие коктейли до палмата.
Свекито ще остане доволна от другата, верно че не е кактус, ама пак е зелена  Party

Бубе,
знаеш че съм ти голям фен. Аз също ти благодаря за вдъхновението, с което ме зарязаваш и след твоите велики творения, аз само се стремя на вървя нагоре и само нагоре.
Ето че отново ми скри шапката.
Тортата за годишнината е уникат. Ретро елементите много ми допадат, страхотен нежен цвят се е получил. Телената дръжка как я закрепи върху самата торта? А живите цветя в стиропор ли набучи, за да се закрепят?
Останалите торти също са супер интересни. За сватбената си мисля че и ти би се справила с 3-те етажа, не само с декорацията.

Фреса, да ти е жива и здрава малката принцеса. Тортата ти е чудесна!

Тандури, знам че се трудиш, с нетърпение очаквам сватбеното ти творение Peace

и честит ви син фон, олиото се предаде yes

# 264
Патриани, трахотни торти! Много добре си направила музикалните инструменти,както и преклон пред търпението ти в направата на всички цветя за букета!
Албенка, ти си една малка фабрика за производство на красиви торти.
Ванчето, плажната ти торта много ми харесва.
Бубе, отново невероятни торти! Всички твои торти са ми вдъхновение!
Стаси,чудесни торти и от теб!
Видях още много красиви торти,браво на всички вас момичета!

# 265
Fresa, честита рожденичка!

Момичета, извинете ме, че не коментирам, но съм се забучила над тази торта вече сума време...
Засега всичко по план вървеше, обаче от преди половин час видях, че имам проблем...и не знам какво да направя! Ако някой има предложение, ще съм ви много задължена!

Накратко, правих тортата с крем с маскарпоне, отгоре сложих ягоди, предната вечер ги бях наръсила със захар и сока, който пуснаха сварих на гъст сироп. Преди да сложа ягодите в/у крема наръсих от гъстия захарен сироп ( не много!) и после сложих другите блатове и т.н. Обаче...когато замазах тортата открих, че от едно място е протекло от соса. Замазах отгоре на това място с надеждата, че роял айсинг ще го задържи ( навсякъде другаде е ок, беше дупчица колкото главичка на топлийка) обаче и след като покрих...пак прокапва отдолу.
Не съм сложила толкова много сос и въпреки, че много пъти съм правила точно така както сега, никога не ми се е случвало да протече след като замажа с масления крем.
Въпросът ми е ако на някой му се е случвало, какво сте правили?

Това, което си мисля аз е да оставя този етаж така, за да се " оттече" до утре ( даже сложих отгоре нещо тежко, за да го натисне и да изтече каквото има), но се чудя мога ли да направя нещо, след като вече съм сглобила тортата? Примерно имам ли шанс ако залепя фонданови елементи точно там да го прикрия по някакъв начин? То е ясно, че ще го оставя отзад на тортата, но все пак.
Само да спомена- тече от ръба долу, т.е не е посредата на самата торта, фондана си е гладък и нищо не си личи, просто м/у подложката и самата торта прокапва. Няма да има голям етаж отгоре, ще е само дъми, т.е много е леко и се чудя дали ако оставя да се оттече така нямам шанс примерно утре вече да няма какво да изтича? Като казвам че тече, прокапва по няколко капки..не е като да тече на струйки, но все пак искам всичко да е ок..
Ох, много дълго стана...извинявам се, ако някой има да сподели нещо полезно драснете, аз ще се опитам да вляза по някое време пак.
Благодаря ви предварително!  bouquet

# 266
Ани, сложи готварска хартия до мястото на теча, много бързо ще изсмуче сока и после леко замажи пак крем.  Аз такива напоени торти ги държа една нощ в хладилника, докато поемат добре и чак тогава мажа с маслен крем.

# 267
Мерси, Танитка, ще пробвам и това! То като че ли поспря, ще го оставя така до сутринта и утре сутрин ще го украсявам. Тя ми трябва чак за 12 -1 часа, тъй че ще има време. Аз вече украсих другите етажи...

# 268
Тандури - защо не шприцоваш долу на борда тънък фитил маслен крем или каквото там ползваш? той би трябвало да запечата .Чела съм тук, че доста хора така правят?

# 269
Честита юбилейна тема!!! От една ваша голяма фенка. От доста време чета всички теми подред от зад на пред и направо съм като зашеметена. До сега не съм знаела, че може да се направят торти като вид изкуство. Аз си знам бисквитената с нишесте и още една сметанова и това е. А като дойде празник и хоп в следкарницата. Да ама сега хич не ми се ходи да купувам еднотипните модели, дето съм ги яла вече всички. И така тази седмица тръгнах на пазар за най-необхидимото за направа на торта в дома. И с такъв голям ентусиазъм за 1 седмица направих 3 торти. Мерак е това! Simple Smile И после ги подарих. А хората се направо очаровани. Та направо ми стана супер драго. Едната е за една баба и е шапка с цветя. Другата за момче на 15 год. и е емблемата на BMW, а третата - скара с кюфтета. Няма да ви ги показвам, щото е все едно да се хвали първолак как може красиво да пише буквите пред учителката си. Та аз сега започвам азбуката на тортоправенето и много ще се радвам да ме приемете във вашите редици. На всички момичета пожелавам здраве и много сътворени красоти все за хубави поводи.  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт