Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 100

• 98 813
  • 741
  •   1
Отговори
# 285
  • Vaudreuil Canada
И от мен малко снимки:

Още снимки Тук

И една Династия в шоколад

# 286
  • Бургас
shemet_neveroiaten , каквото и да кажа за букета ще е малко .Възхищавам ви се и ви се радвам от сърце на теб и на Рая за красивите цветя които правите . Това ми е най-голямото желание да се науча да правя букети ..... Кажи ми моля те, когато слагаш тел на тежко цвете каквато е например голямата роза как задържаш телта /знам, че слагате лепило, но ние тук нямаме такива лепила/ newsm78 , а може би всяко листо на розата е на  отделна тел  ?

# 287
Думи не стигат за да изрази човек възхищението си,Шеметке!
Стискам ти ръка-прелест и разкош е букета!

# 288
Здравейте! Аз пак набързо ,гледам и събирам идеи.
Албена, прекрасни торти както винаги,а тази сватбената е много красива.
petia_tag да ти е живо и здраво слънчицето,а влакчето е много сладко.
михаела73,Спайдърмена ми хареса,дори да е първата ти фигура мисля,че е станал много добре.
antoan2006,както винаги-грандиозни проекти,поздравления! Хареса ми розовия цвят,който се е получил.
patriyani благодаря за пожеланията,а твоята кошница се копира веднага,да знаеш. Цветята са прекрасни,дръжката е идеална,а плетката на кошницата- е ,как пък нямаше една крива пръчка.
MI6A,съжалявам много ,мила,но повече ми хареса малката проходила сладуранка (не че тортата не ми хареса,просто усмивката на Вики я засенчва) 
6estja ,къде се изгуби,този хамбургер е като истински.
мамита,много добър първи опит. Можеше да сложиш един кант отдолу,за да се скрият плохичките(аз така правя   Embarassed), а животинките ти са доста добри,особено тая костенурка. 
Шеметче,толкова красив букет скоро не бях си копирала (дано не се сърдиш,но копнах всички снимки), просто е разкошен,свършиха ми думите. Аз докато пиша,Миша е задала подобен въпрос-как задържаш тежките рози на телта,по-точно на кой номер тел ги слагаш? 
И накрая една торта от мен,да не съм без нищо
и отзад има фигури http://picasaweb.google.com/sisi7510/vuXtI#5471562788935603090

# 289
  • София
Здравейте!
Патрияни-кошницата ти е супер.
Сиси-много хубава торта и много ярки цветове.
Шеметка-направо не е за вярване,че тези цветя са сътворени от човешка ръка.  bouquet.А как се прави това бордюрче шареното -шоколадовото?
Мамита-тортата е много хубава и животинките са идеални-даже синът ми им вика -ба-бау.
Миша-много нежна тортичка.
Шестия-страхотен хамбургер.
Михаела 73
-спайдъра е супер.

# 290
  • София
Неуморни сте. Толкова много торти по страниците и то все готини.
Шемет - букетът ти е прелест! Кога ли ще мога и аз да сътворя нещо такова. Работата с тел ми е някъв кошмар. То верно, че нито телта, с която съм пробвала е каквато трябва, нито гъм пейст имам. Ама все пак...
Миша - страшно сладка и нежна тортичка. Много ми харесва. Обожавам големите точки, а обувчиците са страхотни. Бързи и здрави крачета на малката сладурка!
Патрияни - кошницата е като истинска. Как ги плетете тия чудеса!!! Бравос!
Сиси - тортата ти е страхотна. И моите деца много я харесаха. Фигурките са ти прекрасни, а цветовете чудесни. Браво!
Шестия - хамбургерът е като истински. Страхотно си се справила!
Михаела 73 - да ви е жив и здрав рожденика. Тортата е готина, но с измазването трябва да поработиш още.
Мамита - чудесен първи опит! Давай все така. Аз също съм на мнение, че ти трябва кант отдолу.
Антоан - тортата за кръщенето е страхотна! Този кръст от рози много ми хареса. Хем нежно, хем стилно!
Албенка - направо ме смайваш с производителността си! Всичките ти торти са толкова професионални. А сватбената ти се е  получила супер! Браво!
Петя - честит рожденик! Тортата е супер, а влакчето прекрасно. Такива красиви и наситени цветове. Браво!

# 291
михаела73,фигурката е добра
Миша,много сладки обув4ици за една сладуранка..да е жива и здрава
мамита,много добре си се справила,няма от какво да те е срам
Шемет4е,останах без думи бе,жена.... newsm20..нямам смелост дори и опит да направя за някой китка Embarassed,а за букет....айй ме4ти
Шестия,нещо ни изостави,но с тоя страхотен хамбургер си извинена Wink
Сиси,едно гоолямо браво,супер цветове,а фигурите са невероятни,прили4ат игра4ки,моите поздравления

# 292
Антоан ,розите си ги подредила наистена много добре.  bouquet
Патрияни кошницата е направо като истинска.Гербирите са невероятни  chefАко знаеш от кога се каня да си купя такива форми и нещо все не смогвам Peace
Миша,леля добре сее потрудила.Малката е много сладка ,дано да ходи без да пада   bouquet
Петя тая единичката е чудесна ,как да не си доволна Hug
Михаела ,Спайдермен е много добре сложен Hug.Моите клиенти също не удобряват покритието и за това върху сметаната заглаждам с кристалина.Хем става идеално гладко,хем е вкусно и така се изулират фигурките от сметаната.
Шестия ,не обичам хамбургери ,но от твоя бих си хапнала с удоволствие WinkМного е хубава тортата Hug
Мамита ,след толкоз перипетии си се справила добре Hug.Не мога да те посъветвам понеже не съм правила такъв крем
Шемет ,като видя такъв букет направО залипвам.МАЙСТОР си голям да знаеш  chef  chef  chef
Сиси75101директно ти копирам тортата .Много,амамного ми хареса.нУ ПАГАДИ Е СТРАШЕН Hug Hug Hug

# 293
Сиси, Антоан, Ми6а, Патриани страхотни торти както винаги  smile3501
Бъзр въпрос: Мога ли да направя ганаш с бял шоколад? По същия начин като тъмния ли? Стоплям сметаната, в нея разтопявам шоколада и после разбивам? Всъшност разбивам докато е още топла или чакам да изтине?

# 294
  • София
Ani_Boland, можеш да направиш бял ганаш. Загряваш сметаната, изсипваш белия шоколад и добре разбъркваш на слаб огън. Охлаждаш поне 12 ч. в хладилника и позле разбиваш с миксера на сняг. Колкото повече бял шоколад сложиш, толкова по-гъст крем се получава.

# 295
Много благодаря за бързия отговор, но нямам никакъв шанс да го държа 12ч. в хладилника. 3-4 часа няма ли да му свършат работа  Laughing

# 296
  • Vaudreuil Canada
Ани сложи равни количества бял шоколад и сметана - примерно половин килограм шоколад и 500 мл сметана. По принцип дават че 4 часа са достатъчни за стягане на ганаша. Аз лично разбърквам на няколко пъти докато изстива защото иначе шоколада ми се утаява на дъното на тенджерата/купата.
Много ви благодаря за хубавите коментари. За големи рози слагам много дебела тел 20-тица я водят и я огъвам на кукичка (като капка) в края където ще е цветето. До ниво леко отворена пъпка листата ги лепя директно следващите ги слагам на отделни телчета и пак залепвам леко в основата - ако ще е още по-отворена роза могат да се оставят и незалепени.

# 297
Здравейте, момичета – невероятни сте!    bouquet  Аз все още не смея да се захвана, само чета, но.......толкова теми как се прочитат  ooooh! Искам да попитам, има ли някъде публ. линкове към инструментите и фигурките/цветя/  за моделиране които ползвате? Може ли да ми препоръчате комплекти?  Благодаря ви предварително   bouquet

# 298
Сиси, Стефина,  patriyani , Буболинката, Албена  много сте мили, благодаря за укоражаването! Буболинката, Сиси благодаря за идеята ,всъщност не се бях сетила. Сиси фигурките са станали много реалистични , а  Шемет за букета съм без думи. Рядко пиша коментари ,за да не пропусна някого ,защото в темата показвате невероятни неща и всеки трябва да бъде оценен. Аз за сега само въздишам и стискам палци поне на половина да постигна вашите успехи! Whistling

# 299
Забравих да попитам по повод ганачето- С каква сметана го правите- млечна или растителна неподсладена? Аз до момента неподсладена растителна( Мегле,Хопла....) съм използвала само за готвене, а съм решила скоро и аз да опитам крема.

Общи условия

Активация на акаунт