Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 100

• 97 851
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
  • Norge
Ани_д,
Много ти благодаря за хубавите и успокоителни думи.
Рядко се решавам да се обадя, защото нямам нищо за показване и ми е неудобно да заемам място, което би могло да се ползва за далеч по_важна информация.  Blush

И за рецептата благодаря.
Може би трябва да допълня, вече стана дума веднъж за това.
В самото начало употребявах много малко глюкоза и сместа поемаше по_малко захар.
С една добре напълнена лъжичка вече може да се замеси цялото количество според рецептата.

Пак да повторя: това захарно тесто може да се стори кораво и бързосъхнещо на онзи, който е свикнал да работи с друг вид фондан. Confused
То става и за покритие, но тъй като засъхва много бързо, трябва да се работи светкавично. Rolling Eyes

vanesa07 ,
Във Варна съм виждала глюкоза в Бурлекс.

Поколебах се, но реших да покажа една картинка, не  е торта, а само рисуван елемент от украсата:

...

# 691
  • София
Нелка!!!! Предавам се...кой е това? Скоро ли предстои тортата, нямам търпение да видя в какъв "контекст" ще се появи...

Дарилка, кошничката е ювелирна!

Албенче, цветът на сватбената какъв е в действителност? Прилича ми на любимите ми лилавикави нюанси, така ли е?

Тандури, много добре се е получила тортата. Рисунките добре изпъкват на така оформената подложка. Единствено сребристият кант ме разсейва с блясъка си от тортата, но всичко е станало. Синът ми веднага позна Пандата, на секундата.

# 692
  • На брега на реката
Момичета, имам нужда от съвет, препоръка, идея, както искате го наречете..
Обещала съм да направя на майка ми торта, за последния учебен ден. Но моя приятно разсеян мъж ми е взел кръгли блатове, а заръката беше правоъгълни  ooooh!. Сега се чудя как да направя тортата, че да има тази тематика. Исках да е като книга, но с кръглите блатове няма как да се получи. Обмислям дали да направя разтворена книга отгоре, но не съм напълно сигурна в способностите си. До сега само с марципан Варна съм работила и ако наредя няколко разточени слоя върху тортата дали ще изглежда като страници на книга...Надявам се разбрахте идеята и дано ми дадете някоя хрумка...ако не, да бягам да купувам правоъгълни блатове Rolling Eyes

# 693
Pupinka , аз зашо непременно за последния учебен ден трябва да е книга? Нали идва лято, игри, ваканция? Защо не помислиш в тази посока? Току що завърших торта за същия повод и подходих точно по този начин. На кръгла торта направих надпис Лято 2010 и наредих кофичка, топка, лопатка на пясъчна основа.Още не съм я снимала. но с удоволствие ще я покажа. МНого идеи могат да ти дойдат.

# 694
  • Sofia
Тандури, тортата е станала прекрасна!
Антоан, книжката за оцветяване е много идейна, харесва ми.
Ивейн, тази рисунка специално е с хранителните маркери на Уилтън, с боите още не сме се разбрали и или ги разреждам прекалено много или пък ми стават много гъсти и не засъхва та съм в процес на експериментиране.  Grinning
Дарилка, оставям го да позасъхне малко, да, че иначе ми се накъсва, тортата ти е страхотна, детайлите са уникални, поздравления!
Ани, много добре се е получила тортичката ти.
Албенка, страшна производителност, страхотни са всичките!
Нелка, аз бих желала да споделиш после цялата украса, че този елемент направо ме заплени!

# 695
  • София
Албенка, много сладки детски тортички  Peace а сватбената е много нежна!
Дарилка, разкошна торта! И кошничката е страхотна!
elisa, много са ти хубави тортите.
colova, чудесна детска торта с много хубава гъбка!  Simple Smile

Сигурно пропуснах някого, но ги забравих  Confused Видях една хубава книга........

Аз пускам една двуетажна тортичка за погачата на племенника на мъжа ми днес. Първоначално мислех да я пазя за Предизвикателството, но половината от нещата, които бях замислила не станаха или нямах време да ги направя, защото само 15 пъти съм преправяла лицето на бебето(за първи път моделирах човешко лице и се позатрудних). По тази причина значително опростих дизайна и тъй като не е нищо кой знае какво, реших направо да си я показвам. На всичкото отгоре по пътя, таксиметраджията така ме метна в една дупка, че ми сцепи долния етаж на три места.  Confused За капак на всички пак супер набързо я снимах и сниките са лоши, ама нямах време да видя какво съм направила.  Blush
Искам и да попитам, как слагате лента за борд? Аз ако реша да я слагам цяла, ми се раздърпва от тежестта си и става неравна, ако е на части пък става грозно.  Thinking

# 696
 Привет,майсторки:))

На мен ми се прияде торта и реших пак да си направя една Династия, с по-малко захар, и този път не по вития принцип, а с кръгли блатове. Не знам защо обаче белия крем ми стана толкова течен и след като отворих формата, тече по малко  отстрани. Кафявият си е супер. newsm78 Имам една идея за торта с покритие по повод след известно време и ми се искаше тортата отдолу да  е Династия, но с тоя течелив крем сигурно ще ме е страх да не се издъня,че едва ли ще имам време за реагиране тогава... Дали не трябва да сложа повече масло? В крайна сметка залепих бисквитки отстрани, предполагам ще си я изядем вкъщи с кеф, че и ако някой намине покрай нас, ще ме похвали за хубавия вкус. Ама вида пак не ми се получи както исках:(

Ето я- малко  Embarassed, но все пак почерпка за новопоявилия се член в моето семейство:)
http://kikiniki.snimka.bg/cooking/gotvarski-eksperimenti.187775.18974854

# 697
  • Бургас/Пз
Кики Ники, да ви е живо и здраво бебчето! Тортата изглежда много апетитно!

Петя таг, страхотен син цвят на тортичката! За лентата борд не знам какво да те посъветвам, аз винаги я слагам наведнъж и никога не съм имала проблеми. Просто я разточвам по-тъничко върху пекарска хартия, добре напудрена, за да не лепне като я вдигам.  Кажи моля те, диплите на втория етаж как ги направи, много ми харесват!

nelka.nelka събуди голямо любопитство в мен с този рисуван елемент!

elisa_m музикалните инструменти и футболното игрище са страхтони, ако можеш пусни ги на по големички снимки, хубаво да ги видим.

Цолова, тортата с гъбката много добре се е получила. Може би само трябваше да разточиш повечко фондана, освен ако не си целяла ефекта на покривката!

Албенка, пак страхотни неща си сътворила. Кажи моля, какъв е точно цветът на сватбената и кумската торта, че снимките нещо подвеждат и не мога да го определя!

И ако някой може да ми помогне с линк за изработване на дамски обувки, че в библиотеката намерих само бебешки!

# 698
Ето го крайния резултат!
http://cakes.anniesartbook.com/2010/05/kung-fu-panda-cake-final-battle.html

Дими, права си обаче в цялото си бързане забравих да купя панделка...Всички цветове, които имах бяха неподходящи и реших, че е по-добре да не сложа нищо, отколкото да сложа нещо подходящо, затова го оставих така.

Петя, просто разточвай по-тънко, така няма да се раздърпва. Или разточи с малко повече пудра захар или нишесте, за да стане по-твърда.  Peace

Нелка, много е сполучлив елемента! И аз с нетърпение чакам да видя цялото преоизведение! Simple Smile

Последна редакция: нд, 30 май 2010, 22:06 от Tandoori

# 699
  • у дома
И ако някой може да ми помогне с линк за изработване на дамски обувки, че в библиотеката намерих само бебешки!

изтегли ТУК  Peace

# 700
Здравейте момичета, пак виждам само красоти, Албенче, Петя, KikiNiki, Tandoori прекрасни торти.
Най-накрая и аз да се разпиша в юбилейната тема, че ще вземе да свърши. Тук съм от 6 тема, четях и препрочитах събраната информация и в 16 тема се осмелих да публикувам торта /края на януари 2008г/. Получих много топло  посрещане от момичетата списващи в темата, за което много им благодаря. Няма да изброявам имена за да не изпусна някого по невнимание, но благодарение на  добронамерените им съвети аз се почувствах част от тази приятна компания . С вашето окуражаване и помощ  аз се усъвършенствам  в любимото си хоби. Не пиша често понеже нямам много време, но с удоволствие следя вашите публикации, показват се все по-добри и по-хубави торти. Изпуснала съм доста,но сега ще Ви покажа и причината. Споменах в началото на май месец, че ще правя сватбна торта, и с ваша помощ тя стана факт. Има си кусури, но аз съм доволна, като за първи път очаквах и по-лошо изпълнение. Първата си торта не показвам, защото не си я спомням въобще, интереса ми към тортите датира някъде от около 20 години, но благодарение на Вас в последните 1-2 години много издигнах личното си ниво и затова Ви казвам едно голямо БЛАГОДАРЯ ЗАТОВА ЧЕ ВИ ИМА МОМИЧЕТА.   bouquet   bouquet   bouquet   bouquet   bouquet  Hug  Hug  Hug
Тортата е френска селска на Ванчето с добавени сушени сини сливи, а покритието е масата на ПиКо. Цвета е екрю, извинявам се и за фона, но предвид големината и тежината не посмях да я местя, на живо изглежда по-добре.

# 701
В PRO MARKET има глюкоза 1.35лв.

# 702
Ани ето - мисля, че успях този път

# 703
Момичета, първо да ви кажа, че сте страхотни. Не знам как е възможно да се направят всичките тези красоти. Аз все се каня да пробвам някоя торта и като погледна какво сте измайсторили и решавам, че е непосилно за мен. С удоволствие разглеждам темичката и си "плакна" очите.   

А сега искам да ви питам дали някоя от вас е от Бургас и прави торти по поръчка или да ми препоръчате сладкарница където мога да поръчам торта. Ще сме на море по време на РД на дъщеря ми, то винаги е така, и все минаваме с някоя тортичка каквато се намери, а тази година искам да има красива торта. Ще съм ви благодарна за инфото, защото не познавам града добре.

# 704
Tandoori , перфектна е тортата!Още веднъж,да ти е жив и здрав малчугана!    Hug
KikiNiki , честито бебенце!    1stroller    Много радост и усмивки в семейството!И поводи за торти ще има много...    Grinning
elisa_m , много красиви торти.Барабана ми е най-най....
Maria Ilva ,много грандиозен проект!Браво!!!  Стойките между етажите готови ли са?
petia_tag , много хубава торта!Само малко ми е голо около бебето...може би една завивка или нещо друго...   
А относно лентата за борд...гледах по Фиеста май,като я изрежеш ,я навиваш на хлабаво руло ,слагаш я до тортата ,и развиваш около тортата.
Дали разбра?   newsm78
nelka.nelka , рисунката е пърфект!   Peace  Имаш такъв уникален талант...не рисуваш ли картини ?
Мисля,че една твоя изложба би имала страхотен успех!   
С огромно нетърпение очаквам да видя към какво ще я добавиш...
И понеже не съм пускала торти отдавна,ето и от мен:

Общи условия

Активация на акаунт