Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 100

• 98 812
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
  • Vaudreuil Canada
За сместа за дантелките си мисля, че може да пробваме със смес за правене на маршмелоу бонбони - някой беше давал рецепта за домашни такива ама аз понеже не ми трябват домашни не я записах ... тъй че който я има да я пусне и ще пробваме.

Сиси честито - снимка не виждам (ще чакам до довечера за нея), но повода е съществен.

# 211
Пускам си тортата от денс и вчера . Хич не съм доволна но дано да си я харесат Sad
Нито я измазах като хората нито я покрих добре а пък тоя съсухрен и отпуснат младеж просто нямам думи

# 212
Благодря ви за милите пожелания! Нямах търпение да ви се похваля. Но, Тандури , тя малката е на 3 месеца,не на 3 годинки,така че има време да почне да ми обръща кухнята наопаки   Joy.

# 213
Смехурко тази формичка на PME може да "избута" , но тези на JEM  даже нямат дупка отгоре  Confused

Ясно, че нямат. Аз много им се чудих дали да си купя и доста ги оглеждах. Явно цялата система е стройно направена така, че да си купи човек всичките им джади. Ето за това килимче става въпрос

Продължавам да търся още линка, но върху така поставените формички се разточва гъм пейста, но как се вади е въпрос. Вероятно с нещо остро - игла или подобно.

# 214
Сиси, грешно съм видяла надписа, ама нищо, ти отрано я свиквай!  Да ти е жива и здрава! Laughing

Смехурко, гледам го това килимче и се чудя защо на някой би му дошла гениалната идея да направи дръжка отзад..а след това и килимче с дупка, за да я пъхне вътре, като тя няма никаква функция?! А иначе аз дори и наобратно да го разточа, формичката по-дълбока няма да стане, а както казах толкова е плитка, че направо излизат прозрачни листенцата. Никак не съм доволна от тези формички, поне за ембосинг ще ги ползвам, ама що да е така..

# 215
Не намерих това което търся е не го намирам..., но попаднах на това
http://www.globalsugarart.com/instruction_sheets/2009_06_29_3JIV … ShoesCake2009.htm

Страхотна торта и пише, че се използва Мексиканска паста, може и това да е ключа към бараката.

# 216
  • София
Относно опитите да се наподоби SugarVeil - http://cakecentral.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopi … amp;&start=30
Има цитирани продуктите на опаковката, има опити и за заместителна рецепта, но нямам време сега да дочета има ли отзиви от пробите:)

и една по-разработена идея за рецепта - http://cakecentral.com/recipes/7283/gummy-spider-webs-with-marshmallows

Тандури, цветенцата ти ми приличат на димитровчета и гербери - нещо по средата. Много ми харесват, стига да приличат на булчинския букет, чудесни са:)

Последна редакция: чт, 13 май 2010, 21:40 от dimitrina73

# 217
Смехурко това на дупките всъщност е гъба , така наречената "мексиканска шапка" . Използва се за цветя които са с конусовидна основа - например това http://img74.imageshack.us/img74/2551/stephanjr0.jpg ( едно от най-популярните цветя за "пълнеж")  Именно върху дупката се разточва тестото за да може от натиска то да влезе и да се получи "конуса" .

Твоята идея е да се сложи разточеното вече тесто над отвора и след това да се промуши с нещо ...или ? Лошото е че цветето залепва за цялата формичка . При по-големите аз просто бъркам с игла от единия край   и леко отлепвам ,но както спомена Ани става накъсано ( а не гладко ) по краищата  . Цветята ги правя само от гъм пейст , което си е мексиканска паста  Grinning .

Ани съжалявам , знам че ще намериш изход и тортата ще е прекрасна . Сватбена торта си е голям стрес ...ако имаше поне 2 дни в повече щях да ти пратя моите формички за гербери и тичинки  Confused

# 218
Смехурко това на дупките всъщност е гъба , така наречената "мексиканска шапка" . Използва се за цветя които са с конусовидна основа - например това http://img74.imageshack.us/img74/2551/stephanjr0.jpg ( едно от най-популярните цветя за "пълнеж")  Именно върху дупката се разточва тестото за да може от натиска то да влезе и да се получи "конуса" .

Твоята идея е да се сложи разточеното вече тесто над отвора и след това да се промуши с нещо ...или ? Лошото е че цветето залепва за цялата формичка . При по-големите аз просто бъркам с игла от единия край   и леко отлепвам ,но както спомена Ани става накъсано ( а не гладко ) по краищата  . Цветята ги правя само от гъм пейст , което си е мексиканска паста  Grinning .

Това си е точно гъба за разточване водят я Roller Pad by JEM не е тази за мексикански шапки.

Това не е някаква моя приумица, просто видях, че така ги използват. Истината е, че след много четени и твоите коментари се отказах от тези формички.

# 219

Това си е точно гъба за разточване водят я Roller Pad by JEM не е тази за мексикански шапки.

Това не е някаква моя приумица, просто видях, че така ги използват. Истината е, че след много четени и твоите коментари се отказах от тези формички.

Определено не е  , някой друг го е измислил и то не съвсем "практичен"  Joy . Какъв е смисъла да се набучи формичката в дупките и после да се сложи тестото отгоре  и да се мине е точилката ...така няма да залепне ли  ooooh! .
 Да взема да пробвам този толкова практичен метод на JEM   Thinking   ...току виж 50% от формичките в комплектите им са ми влезли в употреба  Rolling Eyes

# 220
  • Vaudreuil Canada
Да взема да пробвам този толкова практичен метод на JEM   Thinking   ...току виж 50% от формичките в комплектите им са ми влезли в употреба  Rolling Eyes

Не мисля че ще се получи ама ако държиш ... опитай... - всъщност дъската е вариант на мексиканската шапка. Може някой да го е приспособил за друго, но основното и предназначение е за конусовидни цветя. Казаха че е голяяям боклук ..

# 221
Здравейте отново, трудничко ми е да следя темата ви, защото говорите много професионално, аз съм от начинаещите, но мисля че на този клип е показано точно как се работи с уреда на Тандури:[url]http://www.youtube.com/watch?v=ySaj24CsHKA[url]. Надявам се да ви е от полза.

# 222
Ето я и тортата ми от днес

# 223
# 224
Рая Рая благодаря   bouquet Пък ние си нямаме климатик във возилото  Cry А няма ли някакъв по-стабилен крем за под чаршафа?  Thinking А какво е Tylose и къде се подвизава?  newsm78
Стефина да ти е здрава и много щастлива рожденичката  nbirthday
Катя (Сливен) сладко бебче, а бонбониерата е супер, много харесвам такива малки розички, от къде нерви да ги изрисуваш  Shocked И розите и покритието са фондана на Фостър, при мен не се получи при първия опит. Пое ми над 2,200 кг пудра захар  Shocked и не стигна всичката, която имах. Та се сетих че може да се замества захарта със какао и доомесих половината доза с какао ooooh! Абе дано си ме разбрала Confused - фондан на Фостър  Whistling
Наталина, Тандури днес месих ММФ, предния път установих, че не съхне и се чудех какво ли ще стане ако му сложа малко желатин  Thinking няма ли да позасъхне по-бързо. Прощавайте ако съм ви разсмяла с експериментите си hahaha, може пък и да стане  Crazy 
Ванче относно силикона чичко Гугъл каза, че имало някакъв дентален двукомпонентен силикон. Остава пластичен след засъхване, използват го за изработка на протезите  Mr. Green Видях че и Червенокоска е дала подобна информация  Peace
Валерия сладко прасенце, Надето много симпатична тортичка
Сиси 7510 хубаво торте. Да ви е здрава и жизнерадостна малката принцеса Александра   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт