Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 100

• 98 816
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
Ani_Boland  Моляте дай рецепта за мъфините и подробности за крема/сметана/ от горе който си използвала. А също така и как го оцвети. Много ми се ще и аз да се пробвам.   Praynig

# 406
Здравейте момичета!
Позволете да се настаня при вас.
От доста време ви чета и вече събрах кураж да пробвам.

Това е първият ми опит с покритие.Имам питане:покритието ми е матирано и цветята ми се напукаха.Пробвах млечен марципан.

А това е първият ми трансфер-за Гергьовден

# 407
  • София
...Румя само ми намеква да взема да си имам:) Ха-ха...дето има една приказка тук - "хайде после иди обяснявай, че нямаш сестра"Simple Smile

...
Направо ти натвърдвам  Mr. Green
Както и на още една особа, дето се губи тия дни, сетете се коя -  afwitch

Тандури, Рая,   bouquet за идеята, оказва се, че имало стиропор даже и на нашата улица.

# 408
  • Vaudreuil Canada

Joy Joy Joy  Тя е в тортен маратон така че очакваме включване ... с торти ... и абитуриентка  Wink

ani_d, Дарилка, краси.мира, blueeye®, dimitrina73, medunka благодаря и на вас за милите думи - дано не съм пропуснала някого защото наистина сте страхотни.

Дими много добро попадение е тази торта - ще преписвам обещавам - особено комбинацията за мама и за детенце Simple Smile

Няма да успея да ви изкоментирам всичките днес, но ще наваксвам почивните дни.

Последна редакция: чт, 20 май 2010, 03:59 от shemet_neveroiaten

# 409
  • София
Здравейте!
Благодаря много за милите думи за сладките  ми на Мамита ,Fresa,Петя таг,Сиси,Vivian,ai-ai,Буболинка/особенно ти как си ме изчеткала-ходих цял ден усмихната  bouquet/Бубе-честито за снимките на първа страница-наистина го заслужаваш-аз разгледах и другите натам на две на три-ама твоите неща са най-хубави.
An-добре дошла при нас. Hug.Тортите ти са много хубави.Ами то така се получава матирано тестото,а който иска го маже с кристалина.Аз харесвам матираните торти.Много хубав прасковен цвят ти е тортата с цветята.
Рая-честит ти рожденник на патерица-да е много здраво,весело и жизнено дете.Сега разбрах какво е Боб спонж Embarassed-много е хубава тортата и децата са много сладки.
Colova-добре дошла сред нас.Линка ти не се отваря.
Димитрина73-много оригинална торта.
Танче512-много свежо торте-парфето от какво го направи?

Последна редакция: чт, 20 май 2010, 09:41 от stefina

# 410
Момичета, благодаря ви за отзивите!
Толкова я мислих тая космическа торта....беше за един 20-годишен младеж, дето залита по произхода на човечеството и по-точно как сме спуснати от някое НЛО и подобни щуротии Whistling. Не казвам, че тотално отричам подобна възможност, за мен е по-важно ,че сме тук и сега и трябва да жишеем пълноценно! Обаче торта на подобна тематика ми се струваше мисия-невъзможна.....представях си космически кораби, зелени човечета.....но реших, че ще стане прекалено детска, та порових из нета и попаднах на една картинка с планетите и изкопирах идеята върху тортата и добавих едно НЛО за майтап и така...Ягодовата беше за същите хора и казаха ,че борда от захарното тесто им дошъл много сладък, та ако може да няма такова покритие и затова е измазана с маслен крем, в който блъснах много какао (нескуик, че е сладичко) и донаситих цвета с каф ява и черна бои.
blueeye, тортите са еднотипни вътре, пандишпанови блатове, сироп от компот, крем- 1кг.цедено кисело мляко+500гр течен шоколад, ягоди/череши.
А твоите животини са станали уникални, поздравления!
Бубееее, благодаря ти! Тези дни ще си сменям безплатните номера и веднага ще те добавя, да си говорим колкото и когато искаш! Heart Eyes Поздравления за всичките ти красоти, които са показали! Това си е за награда, не само за хвалба! Браво на теб! Heart Eyes Но и аз , като всички момичета тук, не се учудвам на избора на хората да ползват твоите снимки, като правиш толкова разкошни неща Hug
Стефина, поздравления за меденките! Страхотни са станали, аз много обичам да цвъцкам подобни дребни сладки и ми е голяма слабост Blush Копирам ги Peace
Аni Boland, и тортата, и мъфините са чудесни! Вярвам,че клиентите ти са били много приятно изненадани, а служителите ти са останали очаровани от жеста! Ех, какви шефове имало..... Heart Eyes
ai-ai,лелеееее каква торта Blush, а надписа е с много интересно значение Mr. Green
dimitrina73,много сладурска тема 2в1, идеята се краде веднага Embarassed
colova, (ех,че ми е драго да се обърна към теб, мъжа ми и дъщерите ми носят тази фамилия  Heart Eyes) продължавай да твориш смело! Първите ти опити са много добри, най-ми хареса шапката, ще я ползвам за идея Peace
Рая, много е сладурски Спондж, ако не беше споделила перипетите , които си имала, никой не би могъл да се досети Peace Peace А като гледам децата са много впечатлени и щом рожденика  веднага е пристъпил към действие, всичко е наред!

# 411
Както и на още една особа, дето се губи тия дни, сетете се коя -  afwitch
Joy Joy Joy  Тя е в тортен маратон така че очакваме включване ... с торти ... и абитуриентка  Wink
Добре, де... ще кацна за малко. Аз си прелитам всеки ден, ама няма какво да кажа. Или някой е отговорил вече на въпросите или незнам отговорите. Тънкия намек за блога го разбрах, но нямам такова време, което да посветя. Затова ще си карам на снимково-постъпков матр`Ял. Само дето напоследък няма какво да снимам... Нищо ново не съм изобретявала, което да си заслужава. Но за бала на девойката ще плета кошница /голяма изненада с това изискване/, та ще снимаме как правя дръжката. Бях обещала си спомням, та ще спазя.
Но пък има торти за коментар и сега ще ви разнищяяяяяя....  Rolling Eyes
Първо да поздравя Райчето за РД да малкия пораснал мъж. Да ти е жив и здрав! тортата е станал добре въпреки перипетиите. Изуми ме подложката. ти директно на масата ли я сглоби тая торта???  Shocked Незнам защо се е прецакала работата с Ижела. Толкова килограми вече съм забъркала, никога не се е пресичал, не е ставал на парцали, не се е втечнявал и не съм имала проблеми. Смесвала съм го с какво ли не. чак ми стана интересно.  Желатин сложи ли на крема????
Мамита - браво. Тази торта е по-добра. Нещо и липсва обаче. може би едни мънички цветенца, или перлички... някакъв дребен акцент да освежи и допълни врътките.
Тандурка - много си права за приятелско-тортените отношения. И аз имам проблем отвреме на време. Не ми е приятно да ми обясняват как в момента е криза в страната и аз трябва да се съобразя с това. Ами, то ако не е криза, аз дали ще се лишавам от сън нощем за да правя торта за доста минимална печалба при това. А, отгоре на всичкото трябва и отстъпка да направя. Приятелите ми категорично отказват да им подарявам торта. Искат да си платят и то цена за клиент, а не за приятел. В повечето случаи обаче ги поставям след свършен факт. Обещавам че ще взема парите и накрая все пак подарявам тортата. Знам че ги поставям в кофти ситуация, но АЗ го решавам, а не те. Така съм перценила и затова го правя. но, не може "някой си", чул за теб, видял снимки, иска торта и съответно иска и ниска цена поради някаква причина. Никой не е длъжен да се съгласи с мен, но пък и аз не съм длъжна да се съобразя с него, щом така съм преценила. Всеки си има начин на мислене и принципи и има право да ги отстоява. Това е моето мнение и моето разсъждение. Точка!
Стефина - да беше врътнала още 50тина меденки и да беше отскочила на кафенце до нас...  Crossing Arms срамота! От`де извади това време и търпение да нацвъцкаш 100 различни курабии...  Crazy
Няма да се отказвам от марципан Варна.
Разбира се, че няма да се отказваш! ще му хванеш цаката постепенно и сама ще започнеш да си преценяваш къде грешиш и как да подобриш за себе си рецептата.
Бубулинката - Отново поздравления. Не разбрах обаче едно: Всичката тази работа с твое позволение ли става, или някой си рекламира на своя глава? Щото е хубаво някой да те рекламира, ама така се получават и доста злоупотреби. Само питам... ей, така за спорТа. В рамките на клюката, да не помислиш че те надзиравам или че се заяждам. Ама, ти си знаеш че не с лоши цели.
Ani_Boland - Много ми хареса тортата ти. Влакчето е по-различно от тия дето ги правиме тука на конвейра и затова ми харесва. ИмаШЕ едно подобно дървено вкъщи, та направих асоциацията с него.
Ай-ай - вай-вай!!!  ooooh! Какво да ти кажа повече!!! То таквоз чудо трудно се коментира..... да се чуди човек да го хвали ли, да го критикува ли.... Абе, я да си мълча............  Sunglasses
Дими - поредното ти нестандартно творение ми допадна. Много ми хареса палячото и дървеното влакче.
Ани Д. - Благодаря ти за ъъъ... благодарностите, ама това с кристалната захар е патент на Албена. Иначе за смесването на двете сметани, съм съгласна че е перфектния крем за шприцоване. Само дето хич ме няма с шприца.
colova - Бая си поиграх с линка за да отворя снимката ти голяма, но така и не успях. Така като я гледям нюню колата изглежда добре, но ми се иска да я видя и голяма. Добре дошла и разкажи повечко за тортата и себе си.
stamimar - Костенурката ти е просто уникална. Страшно ми хареса и ще я крадЪЪЪЪ!
tanche512 - парфенце викаш.... да намина кафенце, а???
Позволете да се настаня при вас.
Ами, настанявай се!!! Разкажи нещо повечко за тортите. Много са добри за първи опити.

Shocked Shocked Shocked - Чудно!!! Изписах се за 1 месец напред.

# 412
  • Бургас/Пз
Ани Д. - Благодаря ти за ъъъ... благодарностите, ама това с кристалната захар е патент на Албена. Иначе за смесването на двете сметани, съм съгласна че е перфектния крем за шприцоване. Само дето хич ме няма с шприца.

Ами тогава голямо благодаря и на Албенка!   bouquet  bouquet Аз пак чела недочела, разбрала недоразбрала  Embarassed Embarassed Важен е обаче резултата, то така или иначе от всяка от вас има човек какво да научи!

Последна редакция: чт, 20 май 2010, 11:58 от ani_d

# 413
  • София
tanche, много апетитно парфенце  Simple Smile
An, браво за първите тортички, особено трансфера! Кой млечен прави, на мен на natalyna винаги ми е ставал лъскав, него ли прави?

Аз черпя с тортичка за домашна употреба, ягодов Медовик за годишнината ни от сватбата днес:

# 414

Здравейте, минавам само за да ви кажа, че съм на път да се откажа от тортоправенето. Стана три торти правя, които не стигат до фотоапарарт и то не защото се изяждат със скоростта на светлината и не успявам да ги щракна, а защото не стават за снимане... Cry
За първата не успях да се справя с ммф и покритието стана накъсано ( а си мислих че с това покритие няма къде да сбъркаш, правила съм го и преди ми е ставало ), реших че ще замажа положението като покривам на части, но и така не се получи. На места имаше по два слоя тесто, отказах се от украсата...
Втората пък изобщо не стигна да и правя покривало. Крема не го докарах нещо като хората, стана някак си течен, ядосах се и върху посления блат отново сложих от него и така си я изядохме.
Третата - опитах с нова рецепта за блатове-кексова, защото не исках пандишпан, не се получи очакваното. Блата някак си стана с коричка, стои като запечатан и е трудно да се сиропира. Крема който винаги ми се е получавал се провали. Не стегна дори и при стоенето му цяла нощ в хладилника. Няма шансове да и направя покритие, дори да я замажа с маслен крем. Крема просто изтече между блатовете. Нищо не остана между тях...  Cry Сега се чудя дали да не я хвърля...
 Cry
Не знам дали ще имам друг тортен опит...

# 415
Стефина, чисто домашно си е парфенцето. Само блата е готов. Иначе имах една шепа някакви замразени малини, поръсих съз захар, после претрих през сито и прецедих. Сложих малко мляко, захар, 1 пакетче суха сметана, желатинче и хопалянкаа готово.
Ванче, 'айде, идвай на кафето Wink

# 416
Не искам и преглеждам цялата тема, защото вече ме хвана срам направо  Flutter
Малкия е болен от шарка, което провали плановете за купешка торта и рожде ден с гости. По тоя повод, поне за да направя нещо приятно за детето - искам да направя тортата сама/с него де, така се разбрахме/. Та, блатовете ОК, правя ги някак. Крем ще взема на др Йоткер, за по-бързо, пък и лично на мен са ми вкусни. Иначе тези с яйцата - домашните - са супер, ама с тая шарка не ми се иска. Та за украса искам да направя такова гладко покритие/разбрах, че това е фондан/. И, основният ми въпрос е - мисля да ползвам тази ваша рецепта
Захарен фондан II (natalyna)
около 1 килограм пудра захар
1 пак. желатин (моят беше др.йоткер), разтваря се в около каф. ч. вода
1 супена маргарин
120 милилитра глюкоза
ванилия

Захарта се пресява и се изсипва в дълбок съд. В средата се прави кладенче.
Желатина се накисва в хладка вода за 5мин, след това се доразтваря на водна баня. Добавя се маргарина и глюкозата и всичко се изсипва в кладенчето + ванилията. Слeдва голямо месене докато тестото се получи горе долу като пластелин. Каквото от него остане неизползвано се прибира в пликче в хладилника.

Обаче първо има ли нещо специфично, на което да наблегна, второ това количество стига ли за една нормална торта от 12тина парчета, трето мога ли да сложа оцветител, за да стане зелено - детето иска зелена торта с мечо пух - това е другия момент - издирвам фигурки захарни готови. Абе доста ще се поизпотя и ще съм благодарна на малко помощ или линк към вече обсъждани вече неша/въпреки че се порових вече де/.

# 417
Ай-ай - вай-вай!!!  ooooh! Какво да ти кажа повече!!! То таквоз чудо трудно се коментира..... да се чуди човек да го хвали ли, да го критикува ли.... Абе, я да си мълча............  Sunglasses

Чакай да прелетя и аз бързо-бързо от тук и да те питам, к`во се занимаваш с момичето, то имало поръчка да прави, в нета й го показали чак .... А ти? Да, ти? Да не мислиш, че не помня? Помна аз,  помня ... Въпроса е ТИ дали у нета го видя или на живо? И онез ми ти рула на 7 дейс ли бяха? .... Единствено ми се губи дали беше докарала и вената, ама нЕмам време да ровя и да търся да проверя ...

# 418

An-добре дошла при нас. Hug.Тортите ти са много хубави.Ами то така се получава матирано тестото,а който иска го маже с кристалина.Аз харесвам матираните торти.Много хубав прасковен цвят ти е тортата с цветята.

stefina,много благодаря за посрещането.  bouquet

petia_tag , благодаря и на теб.  bouquetНямам представа на кого е рецептата за марципана.Бях го копирала от тук.Ето го
Момичета влизам само да кажа, че току-що изпробвах рецепта за млечен марципан за покриване на торта в машина за хляб. Стана много добре - леко мек, но така след хладилника ще се работи по-добре с него. Сега съм го сложила в хладилника и в петък ще украсявам торта и ще кажа как се работи с него.

За всички желаещи да опитат ето рецептата:

Млечен марципан за покритие на торта:

200гр сухо мляко
200гр. добре пресята пудра захар
2ч.л олио
3ч.л бадемова есенция (може и без нея, заменете я с вода)
Около 50мл вода (може би малко повече)

Програма Тесто или Бърза - такава, която не започва да нагрява продуктите веднага!!!! оставете да се меси около 20 мин
Консистенцията трябва да е на топка и като откъснете парченце и завъртите между пръстите - да стане на топчица.

ПС. Докато го завия в прозрачно фолио, малкия ми син само ходеше около мен и искаше да си откъсне.  Grin Доста е сладичко, но много вкусно.  Roll Eyes

Ако някои си го познае може да каже къде греша.

Момичета аз тепърва ще се уча от вас  bouquet.Инаистина тортоправенето е зараза.Вчера направих тортата с покритието и започнах да се чудя за повод за нова CrazyИ са сетих, че приятелка има утре имен ден та реших да и направя торта за подрък(в момента пека блата).

# 419
Аз нямам пекарна и затов апродължавам да ви тормозя за малко помощ  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт