Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 100

• 98 828
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
Момичета това ли е рецептата за бял ганаш и така ли се приготвя?
бял ганаш:
600 мл. сладкарска сметана
600 гр. бял шоколад;
Загряваме сметаната без да оставяме да заври. Снемаме от огъня и прибавяме накьлцания на ситно шоколад.
Оставяме да се охлади напълно, след което прибираме в хладилник.Охлаждаме поне 4 часа.
Сместа за ганаша е най-добре да се приготви от предния ден.
Разбиваме с миксер до получаване на пухкава смес.

# 481
  • София
Ванеса-това е рецептата,но може и да се прави така 600гр. сметана и 300гр. бял шоколад-аз така я правя.Също така аз не снемам от огъня а бъркам на слаб огън докато се разтопи шоколада,но не трябва да завира.Ако го махнеш от огъня май няма да се разтопи шоколада.

# 482
  • Габрово
Ето ме и мен. Макар и редовно да чета, не ми остава време да драсна някой ред.
Страхотни неща сте сътворили пак: и сватбени, и кошници, и по-деликатни. Браво, момичета!
За тази седмица имам една тортичка, която не е нищо особено, но така си я поискаха хората. Това е тя: http://galja29.multiply.com/photos/album/1/Cakes#photo=51
А сега привърших с малко сладки за бал. Ето ги и тях /макар да са по-далече от темата/
http://galja29.multiply.com/photos/album/4/4#photo=18
http://galja29.multiply.com/photos/album/4/4#photo=19
http://galja29.multiply.com/photos/album/4/4#photo=20

# 483
направо ме е срам, как изпуснах толкова много за четене... newsm43

Минавам да честитя именния ден на всички, носещи името Елена, предполагам Константин в темата няма, който да е под прикритие, пък да не сме разбрали. Wink

Райче, честит празник на детенце! Тортата е много хубава.

Дими, честит празник на малчо! Тортата ти е много интересна, стилът ти си личи, а за блогът изцяло подкрепям Тандури, мисля че ти е време  Wink Определено имаш какво да покажеш.

Видях един рейнджър на Антоан, много мъфини на Данито, едно перфектно опънато сърце и много други красоти  Wink
Видях и някви прелитащи на метли, ама тях си ги знаем, чакам с нетърпение да ги видя как ще прелитат над Циговчарк. Wink

Приятни почивни дни, аз заминавам по родните земи и не ме чакайте до сряда ....и Ванче, да покажеш снимки на най-красивата абитуриентка  4470

# 484
Момичета, признавам си без бой, че скоро не въм ви навестявала, но ще наваксам. Имам една тортичка за показване, на която много й се кефя, затова и така буйно нахълтвам. Ох, с тези снимки голям зор виждам, че все не става така като искам, и сигурно в неопитността ми голяма чат от чара се губи, но толкова.

# 485
  • варна
 Здравейте, един спешен въпрос от начинаещ.  bouquet
  Току що довършвам една торта - книга  за рожден ден на сина ми утре.
 Покрих я с млечен марципан, но последната топчица с която щях да правя надпис ми се оцвети много ярко - има ли начин да стане по-светло, че нямам вече продукти за млечен марципан. Слагах още пудра захар, но промяна няма.
 С какво друго мога да направя надписа - съвсем кратък е. Ако забъркам набързо нишесте вода и пудра захар ,дали ще стане нещо? Thinking
  Благодаря предварително, утре ще показвам творението Blush.

Последна редакция: сб, 22 май 2010, 04:45 от orhid

# 486
  • Пловдив
Здравейте, един спешен въпрос от начинаещ.  bouquet
  Току що довършвам една торта - книга  за рожден ден на сина ми утре.
 Покрих я с млечен марципан, но последната топчица с която щях да правя надпис ми се оцвети много ярко - има ли начин да стане по-светло, че нямам вече продукти за млечен марципан. Слагах още пудра захар, но промяна няма.
 С какво друго мога да направя надписа - съвсем кратък е. Ако забъркам набързо нишесте вода и пудра захар ,дали ще стане нещо? Thinking
  Благодаря предварително, утре ще показвам творението Blush.

Забъркай желатин с пудра..... Но много малко желатин с малко вода. Ще стане снежно бяло тесто

# 487
  • ВАРНА морето сините вълни
здравейте
Ивейн-повтарям се но -таланта ти  извънземен Laughing-страхотна тортичка  bouquet
ето какво направих за моя свекър

благодаря на всички момичета които тормозих с въпроси   bouquet

# 488
  • варна
 Ето въпросното ми творение - за първи път правя торта с покритие- от млечен марципан е. Малките фигурки отгоре са купени готови, листата и орнаментите са си мои.
 Вътре е с купени блатове, крем шоколадов Йоткер  плюс един шоколад и парче масло, и нарязани боровинки. Част от крема смесих с една кофичка изцедено кис.мляко.
 Под чаршафа замазах с течен шоколад Финети. Много вкусна стана.

# 489
Момичета, моля за съдействие - опитвам се да намеря темата за тортеното предизвикателство икебана. Открих линк в темата от последното предизвикателство, но той не води никъде. Пише, че темата не е открита в архивите Confused

# 490
  • София
Ивейн, и така си личи страхотната рисунка!  newsm10 Успех със снимането ти пожелавам, наистина е много важно, за да можеш да покажеш наситна това, което си направила. Има теми из подфорум Хоби за фотграфия, но аз не мога да стигна до там (а и със моята сапунерка...  Sad ).

Бетина, много богата тая торба, бе!  Money Харесва ми цветовия ефект на покритието  Peace

orhid, добър първи опит! Хубави цветове, добре си замазала и изравинила тортата. Полезно ми беше да науча, че може да се замазва с течен шоколад и явно не прозира под чаршафа, благодаря, че сподели!

# 491
  • варна
 Аз от Тортената библиотека прочетох това за течния шоколад - там пишеш че е като маслен крем по състав и затова ми се видя най-лесно с него. Не прозираше, но покритието ми беше доста плътно и твърдо, не знам така ли трябва да е, много лесно го прехвърлих на тортата.
 Това, от което не съм доволна бяха ръбчетата - как точно ги оформяте - аз ги отрязах на гънката, и ги позагладих, но не ми станаха идеални.

# 492
orhid, betina33 много хубави тортички. Ивейн с какво е покрита тортата и как си направила рисунката? Страшно ми допада!

# 493
Записвам се отново.
В духа на 100-тната темичка показвам първата и последна тортичка.
media.snimka.bg/6275/018805303-big.jpg[/IMG][/URL]http://svetlinavtunela.snimka.bg/cooking/torti.499557.188053http://svetlinavtunela.snimka.bg/cooking/torti.499557.1880639403
ОООх извинете ме ама съм си индианец!

# 494
Здравейте!
Ивейн   bouquet Чудесна торта, адски идейна!  Peace
Моето татенце днес има РД и по случая Торта Рафаело

Украсата е млечна със заквасена сметана (втория ми опит с шприц) Мисля1 че се получи добре. Вие какво ще кажете?

Общи условия

Активация на акаунт