Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 100

• 98 829
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
Не съм ви навестявала известно време и не мога просто да изброя красотите, които видях  smile3501

Райче честита победа!   bouquet

Албенче, Ванче
, честити ви абитуриентки! Да са ви живи и здрави и за напред все повече радост да ви носят   bouquet

# 631
Минавам набързо с една тортичка и едни кексчета. Правя ги за първи път по този начин,обърнах чичко Гугъл наопаки,но по-хубави от тези на Буболинката не намерих. Затова ги изкопирах ,извинявай Бубе (пак не са като твоите,имам доста да работя докато  те настигна  Embarassed)  

Последна редакция: чт, 27 май 2010, 23:15 от sisi7510

# 632
Много Ви моля  помоощ
Реших да направя розички от бял шоколад и глюкоза тестото се замеси добре
но при сглобяването  не могат да се запазят цели листата увисват
къде греша   За направата на цветя кои теста използвате наи често

# 633
Monadira, най-вероятно е топло, затова увисват.

Сиси, страхотна е станала Тинкърбел! А къпкейкчетата са чудесни!

Антоан, много е сладка тази торта!!!Ясно защо си я правила с кеф!

Ванче, ти ако продължаваш да изкушаваш с тези вкуснотии ще стана слон! Я кажи ти като мажеш с желатин, рпосто разтопяваш желатина с вода по-течен или го стопляш?

# 634
  • София
Здравйте!
Антоан
-тортата е невероятна и къпините са като истински-браво.И аз имам седмокласничка матуристка. Laughing
Сиси-много хубава торта и мъфини.
Тандори-страшна си -какви проекти само,какви скици. Peace

# 635
Добро утро дами   bouquet
Антоан Супер е тортичката ти! Колко много детайли  Shocked Аз много харесва комбинация торта с къпкейчета  Heart Eyes
Сиси Страхотна е тинкърбел   bouquet Много е красива и ми допада много идеята че пчеличките са на отделно парченце нарисувани и така залепени  Peace
Аз с въпрос: Миналата седмица някой (мисля че беше Ванчето или Албенка) беше пуснал една торта зелена полянка с гъбка. Та въпросната торта беше измазана с маслен крем. Който я прави да си признава и да се притече на помощ моляяяя  Praynig Какъв е въпросния крем? Ще подарявам торта с маслен крем но БЕЗ ММ отгоре. Трябва да я пренеса на 30мин път с кола, навън е 30 градуса  Rolling Eyes Сигурно на някой от вас вече им омръзвам с моите въпроси около тази торта, но се надявам резултата да си заслужава и предварително благодаря за помоща ви   bouquet

# 636
  • Пловдив
Добро утро дами   bouquet
Антоан Супер е тортичката ти! Колко много детайли  Shocked Аз много харесва комбинация торта с къпкейчета  Heart Eyes
Сиси Страхотна е тинкърбел   bouquet Много е красива и ми допада много идеята че пчеличките са на отделно парченце нарисувани и така залепени  Peace
Аз с въпрос: Миналата седмица някой (мисля че беше Ванчето или Албенка) беше пуснал една торта зелена полянка с гъбка. Та въпросната торта беше измазана с маслен крем. Който я прави да си признава и да се притече на помощ моляяяя  Praynig Какъв е въпросния крем? Ще подарявам торта с маслен крем но БЕЗ ММ отгоре. Трябва да я пренеса на 30мин път с кола, навън е 30 градуса  Rolling Eyes Сигурно на някой от вас вече им омръзвам с моите въпроси около тази торта, но се надявам резултата да си заслужава и предварително благодаря за помоща ви   bouquet

Аз пуснах тортата с ягодов сладкиш, на която долният етаж беше с маслен крем.
Не е сложно, но трябва много старание и прецизност. Заглаждах я поне 10 пъти. Където не беше добре след стягането я заглаждах с топъл нож.
А крема е който не веднъж съм писала. Масло+пудра захар+ прясно мляко.

# 637
Извинете ме за спама,но не мога да се сдържа-зелената торта на Антоан освен много ефектна беше и много вкусна  Heart Eyes
Освен по поръчка има ли място в Пловдив( сладкарница),където може да се опитат подобни красиви вкусотии ?

# 638
  • Пловдив
Днес голямо затишие в темата.

Аз се обръщам с молба за помощ. Приемам всякакви идеи за торти на тема "Костенурчето Франклин"

# 639
Спретеееееее.... Оправих си паролата в сайта. Благодаря на всички за помощта и бързата реакция. Наградата-близалка е за Пепи, която реагира първа.  Heart Eyes
Антоан - хареса ми допълнението от мъфини. Много добра идея. Тортата като цяло е разкошна. Обичам детски торти, които са препълнени с украси. Децата въртят очички и се чудят къде по-напред да гледат. И чоплят.... чоплят... искатот всичко да си гризнат.
Райче - така и не изкоментирах 3етажната ти скулптура. Много ми хареса. И аз щях да питам дали има фалшиви етажи по нея, но са ме изпреварили. Нетипично за теб обаче, 3 етажа в един и същи цвят. Веднага ми се наби в очите. Другата торта вече си е твоя. познах я отдалече
Сиси - Много добра тортичка. Апликация и рисунки!!! Мъфинките са страхотни. Нежни и изпипани. Завидях ти на търпението.
Ето ви една торта, която определено не е измежду любимите ми. Розите са 10. Повтарям: 10. не питайте защо, незнам!!! Изпълнявам изсиквания без да задавам въпроси.  Thinking
РОЗИТЕ ОТБЛИЗО

Сутринта се сетих че съм качила клипче преди 5 дни. И не съм го показала. Не, че е някаква философия, но бях обещала.
ДРЪЖКА ЗА КОШНИЦА / с допотопния комп с който съм в момента, стигам само дотук в Мултито. Клипчето е първото/
И да се похваля. Понеже съм много добричка явно, получих подарък от Дядо Коледа. Имам си формички за Гербери и ъъъъ "кътъри"  Rolling Eyes за букви. Другарката Патрияни, ми направи подарък - изненада, след това поръча вулкана, за да върнат полета с пратката и от 2 седмици с нея мислим и размишляваме къде ми се намира пакета. Вчера изненадващо получих съобщение от пощата. Оказа се че има още едно пакетче, което също е загубено във вулканичните облаци и все още се чака. Елено моме, безкрайно ти благодаря и рано или късно ще ми паднеш в ръчичките!!!!  #2gunfire  Heart Eyes  Mr. Green

# 640
http://www.album.bg/mameto/images/22995338/Ани ,ако е това мила да знаеш ,че е загладена със сметана отцветена в зелено и после залгладех с Кристалина.
Ванче ,кошницата е страшна  bouquet
Отново ви благодаря за пожеланията към моята дъщеря ,която днес пътува за Италия(та съм много шашава).Сега ще ви покажа и самата нея на бала.
Миналата година за нейният рожден дена на семинара и правихме Гарфилд ,а сега пък аз го правих и то точно след бала ,ето го и него
Антоан ,много ми хареса твоята тортичка ,забавна и пъстра  bouquet
Сиси,идеална торта  Hug Hug HugА мъфините са чудесни.  chef
Ванче пишем заедно мила PeaceИзискана ,стилна и елегантна торта   chefКво от това ,че розите са 10,само ти си си ги преброила Wink

# 641
Някой може ли спешно да ми пусне рецепта за фондана на Мишел Фостър? Благодаря предварително!  Hug

# 642
Някой може ли спешно да ми пусне рецепта за фондана на Мишел Фостър? Благодаря предварително!  Hug
120 мл мляко
6 ч.л желатин
1 чаша ( 240 мл) царевичен сироп - заменяте с 3/4 глюкоза и 1/4 вода
3 с.л масло ( ще го премеря и ще редактирам колко е в грамове)
3 с.л глицерин
2 с.л ванилия ТЕЧНА
около килограм и половина пудра захар ( пресята)
Желатина се слага в млякото и се оставя да се разтвори след което се разтваря на водна баня. Добавят се останалите съставки : глюкоза,масло,ванилия . Връща се на водна баня докато се разтопи маслото . Остава се леко да изстине ( да е леко топла сместа),след това  се изсипва към захарта и се меси .
 Оставя се да престои 24 часа - предполагам на стайна Т .
Мисля,че беше това. Hug

# 643
Благодаря на всички за рецептата   bouquet Страхотни сте. сега ми стискайте палци, отивам да меся  ooooh!

# 644
Ani_boland маслото е 45 гр , сега го измерих
Ванче много красиво бяло-златно изкушение . Кой брои "китки" ...само ти .  Цветовете на тортата са 2 , фотото ми е калпаво , фотографа също  ooooh! . Подложката беше тюркоазено зелено , 1вия небесно син , пак тюркоазено и пак синьо - тук се вижда малко по-добре http://raya1979.multiply.com/photos/album/19/Matthews_3th_b-day_cake#photo=1 . За другата лилаво -жълтата комбинация е по желание на клиента ,това са цветовете на училището което завърши момичето  Grinning
Това с чопленето по тортата как точно го каза - Матю доката го снимаме и изяде листата на ананаса ( на последните снимки няма листа  Laughing ) , после нападнаха миди , корали ...
Антоан много красива градинка - страхотен зелен цвят  . За Tylose във фондана е доста често срещана практика , даже попаднах на коментар в Кейк Сентрал където една жена обясняваше че тази смес е по-издържлива и не се чупи толкова лесно както чист гъм пейс . Мисля да пробвам за цветя и да проверя тази теория
Миша на око слагам аз  Rolling Eyes . На една топка фондан , да речем около 5-6 см диаметър слагам 3-4 щипки Taylose . По принцип е добре да престои малко тестото , но и веднага може да се работи .
Сиси прекрасна Тинкърбел

Общи условия

Активация на акаунт