Хоопонопоно: техника да душевен мир сега, завинаги и след това

• 144 271
  • 360
  •   1
Отговори
# 135
  • София

От около месец прилагам Хоопонопоно,  когато прочетох тази тема. Не съм чела други материали, реших, че нещо толкова просто като приложение си струва да бъде приложено – не изисква никакви усилия.
    Създадох си навик да си казвам „Обичам,Съжалявам,Прости,Благодаря” много често, дори без причина,  всеки път когато се сетя. Понякога  еднократно, понякога като мантра по 5-6-10 пъти едно след друго, зависи от времето с което разполагам.

Освен че веднага внася в мен спокойствие,  забелязах едно много ценно негово свойство – автоматично ме връща в настоящия момент. Когато се усетя,  че мислите ми са ме отнесли някъде или изживявам наново нещо , което ме е ядосало или обезпокоило, си казвам думичките и всичко секва, настъпва спокойствие и неминуемо виждам нещо около мен, което харесвам.

ОБИЧАМ, СЪЖАЛЯВАМ, ПРОСТИ, БЛАГОДАРЯ

Flowers Sunflower Two Hearts Flowers Sunflower

# 136

Освен че веднага внася в мен спокойствие,  забелязах едно много ценно негово свойство – автоматично ме връща в настоящия момент. Когато се усетя,  че мислите ми са ме отнесли някъде или изживявам наново нещо , което ме е ядосало или обезпокоило, си казвам думичките и всичко секва, настъпва спокойствие и неминуемо виждам нещо около мен, което харесвам.

Да, така става, защото това е мантричка, която, образно казано, те закотвя тук и сега  Grinning
 Hug

# 137
  • Пловдив
    Освен че веднага внася в мен спокойствие,  забелязах едно много ценно негово свойство – автоматично ме връща в настоящия момент. Когато се усетя,  че мислите ми са ме отнесли някъде или изживявам наново нещо , което ме е ядосало или обезпокоило, си казвам думичките и всичко секва, настъпва спокойствие и неминуемо виждам нещо около мен, което харесвам.

Много съм щастлива, че успявате , момичета!! Наистина е малко, не е трудно , а работи безотказно. Това не променя ситуацията, а нашето отношение към нея- което всъщност ни е нужно.
Желая ви страхотно хубава седмица!

# 138
lili-lilian, как са нещата при теб, надявам се ситуацията се е подобрила?
Обичам, моля прости, съжалявам, благодаря  Hug

# 139
  • Бургас
Да. Има раздвижване по въпроса, макар и малко, но е факт че преди да прочета тази техника и да я приложа, нещата вървяха на нож. Същата вечер повторих мантрата около 15-20 пъти и чудото стана - проговориха си. В началото изглеждаше, като че отново се карат Twisted Evil, но впоследствие се разбраха и сега всички стъпваме по тънък лед (ако разбирате, какво имам предвид). Надявам се, че всичко ще се оправи и ще изгладят недоразумениятя по м/у си. Благодаря на създателите на тази тема. Това е един вид помощ за самопомощ! Hug Благодаря! Съжалявам!Простете ми! Обичам ви!

# 140
Момичета,винаги ,когато използвам техниката и ставам гневна и адски раздразнителна.Нормално ли е това състояние?Защо не ми се получават нещата? Cry

# 141
victoryia, не се притеснявай, това е временно и ще мине. Даже по-добре, че ставаш гневна и раздразнителна - така изваждаш навън всичко, което те безпокои относно ситуацията, върху която работиш. Постепенно нещата ще се променят  Hug

# 142
Благодаря ти,Елдивайн.Успокои ме.Весели празници и много усмивки!!!

# 143
  • София
Страхотна тема. Благодаря! Прочетох книжката на Витале преди седмица и съм щастлива, че успявам да мисля в тази насока и да се сещам за вълшебната мантричка. Невероятно ме умиротворява  Grinning.

Витале споменаваше, че иска да открие универсална практика, работеща при всички. Докато размишлявах, че няма как това да работи при всички и попаднах на постинга
Момичета,винаги ,когато използвам техниката и ставам гневна и адски раздразнителна.Нормално ли е това състояние?Защо не ми се получават нещата? Cry
victoryia, Сещам се за една емоционална скала в книга на Естер Хикс (Поискай и ще ти бъде дадено). В 22 точки са описани емоционални състояния от депресия, гняв, отмъстителност, раздразнителност ... до неудовлетворение, скука, доволство ..., щастие, любов. На мнение съм, че ако човек трайно се е задържал в долната половина на скалата, практиката хоопонопо, ще предизвика точно твоята реакцията. Това при всички случаи е вид изчистване, но предполагам ще ти е значително по-трудно да я прилагаш.

# 144
  • София
Съвсем "случайно" след този метод попаднах на книга на Ошо за медитацията и останах поразена от съвпадения. Ошо говори за необходимостта от медитация по повод на това, че всичко е предишен опит или вдъхновение и за необходимостта да се спре "брътвежа" на ума.
Ето един цитат от книга на Ошо. "НИКОГА НЕ ДЕЙСТВАЙТЕ В РЕЗУЛТАТ НА ЗАКЛЮЧЕНИЯ; ТЕЗИ ЗАКЛЮЧЕНИЯ СА ВАШИТЕ ОБУСЛОВЕНОСТИ. ВАШИТЕ ПРЕДРАЗСЪДЪЦИ. ВАШИТЕ ЖЕЛАНИЯ, ВАШИТЕ СТРАХОВЕ И ВСИЧКО ОСТАНАЛО. С ЕДНА ДУМА, ТАМ СТЕ ВИЕ! ВИЕ. ОЗНАЧАВАТЕ ВАШЕТО МИНАЛО. ВИЕ - ОЗНАЧАВАТЕ ВСИЧКИТЕ ВИ ОПИТНОСТИ ОТ МИНАЛОТО. НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ МЪРТВОТО ДА УПРАВЛЯВА ЖИВОТА, НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ МИНАЛОТО ДА ВЛИЯЕ НА НАСТОЯЩЕТО.
Още изпитвам известни затруднения с разбирането му на ниво по-надолу от интелектуалното.

И ще се връщам да дочитам темата и книгата отново, че нещо ми се губи как точно да чистя по конкретна тема. Когато тя е сериозно проблематична за мен - аз я виждам така черна, че изгубвам всяко светло чувство и настроение.

Обичам ви! Простете ми! Благодаря!

# 145
Момичета, имам въпрос.
Когато започна да правя техниката и формулирам проблема или страха си, изникват още неща, свързани с него, така че започвам да я правя и за това, което изниква в момента. Това правилно ли е, трябва ли да се придържам към само едно нещо?
И още нещо - напр. в ТЕС не се работи с диагнози, а с емоциите само. При Хоопонопоно така ли е? Или мога да кажа по-обощено състоянието си, като диагноза, което изчиствам?
  bouquet

# 146
  • Лондон
Честита Нова 2011!!!

ЦИТАТ:

" Ако в живота си имаш някой, който ти е неприятен и труден - ти си го сложил там! Ако създаваш твоята реалност, създал си и неговото присъствие в общата картина. Така че чисти неприятните спомени, които той събужда в теб, не него"

Моля Ви, помогнете ми да се освободя от това присъствие!!!

# 147
 Момичета, опитвам се да работя по този метод, но не мога да разбера когато имам проблем към кого трябва да отправям фразите "обичам те, благодаря, прости ми и съжалявам"- към самия проблем  или към божествената сила?

И друго - искам да си намеря работа - в случая към кой трябва да изрека "обичам те, благодаря, прости ми и съжалявам". Нещо не мога да се ориентирам. Embarassed

Другото което искам да споделя е че, намирам прилика между метода Симорон и Хоопонопоно.
При симорон трябва да благодарим на  проблема че го има и да му поднесем някакъв подарък. Общото в случая е ,че при двата метода трябва да благодарим - тоест позитивно отношение към проблема.

# 148
Барбарона, аз не знам дали се прави така, но лично аз си представям проблема и казвам думите обичам те , съжалявам, прости ми и благодаря към Господ, молейки го да ме освободи от този проблем и на негово място да ми изпрати любов и светлина. И също към самия проблем се обръщам със същите думи. Тоест - и към двете неща.
Може би в ситуацията с работата трябва да изречеш думите към това, че в момента си без работа, или имаш такава, каквато не те удоблетворява... Не знам.   bouquet

# 149
Здравейте Simple Smile!На 1ви януари бяхме скарани с моя...той си гледа тв, аз ровя тук и попаднах то4но на тази тема Crazy...и ако щете вярвайте- насо4их мисълта си към него и няколко пъти повторих "нашите думи4ки"...и...моя ми приговори/а той никога не запо4ва пръв-винаги аз подавам ръка за мир,друг път/ .Ве4е по4ти за вси4ко си ги ползвам...а вътрешно как ме успокояват само  Heart Eyes
Сърде4но благодаря на авторката Simple Smile  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт