Хоопонопоно: техника да душевен мир сега, завинаги и след това

• 144 133
  • 360
  •   1
Отговори
# 30
Поздравления за темата  Hug

С техниката се запознах от книгата на Витале "Ключът: Липсващата тайна за привличане на всичко желано". Там е представена - предполагам резюмиран вариант, но върши идеална работа Simple Smile

Грабна ме от раз, защото от дете имам навик, когато ми е окей, получа добра новина, хубав подарък или просто се чувствам добре, да си повтарям наум "обичам те"... Правила съм го несъзнателно и за жалост само в такива моменти.

Отскоро работя по-концентрирано - заспивам с тази молитвичка. Сънят ми се подобри многократно и други резултати ще има, сигурна съм.

Благодаря за преводите и тълкуванията Simple Smile

# 31
искам и аз при вас  Heart Eyes 
Обичам Ви,
Благодаря за темата   bouquet
един късен поздрав  http://www.youtube.com/watch?v=XQrq7nLPHEw&feature=related

# 32
  • София
  bouquet Прекрасна темичка! Ще чета с интерес и аз...

# 33
  • Варна
Добро утро, Обичам ви, Обичам ви, Обичам ви! Хубав ден!

# 34
хоопонопоно е точно това, което се опитвам да обяснявам на близки и познати. Разбира се че подсъзнанието не може всичко и е нормално да не може Peace Музиката е чудесна и само тя може да отблокира потоците за да живеем в съзвучие и мир със себе си и околните.

Лени Heart Eyes Hug точно това е , и всеки станал чист проводник го знае.  Много се зарадвах, че така си го усетила  HugДънов ни е оставил много  Peace

# 35

Едно момче се страхуваше да ходи на училище ,заради нападенията ,които беше чувало,че стават по пътя,и заради децата ,които се забъркваха в проблеми поради липсата на друго занимание.
В училище също се чувстваше несигурно,поради  многото изисквания на учителя към него.
Един ден попита дядо си,последовател на Хоопонопоно,как да се справи с тези свои проблеми.
Той му казал-сложи „Стълбът на мира “ върху теб,така че да те покрива,да те обгръща.Представи си,че си в стълб от светлина.Прави това преди да идеш на училище,докато си там,и докато се върнеш вкъщи.
Изминали две седмици,и дядото попитал  внука, как се справя с училището.
„Изглежда ,че съм невидим!Внимавам ,както и преди,но изглежда ,че не ме забелязват,а и учителят не е така придирчив към мен!“

Простичкото визуализиране на стълб от светлина около вас,ви носи много повече-автоматично ви поставя в блясъка на Божествеността в момента.Вашата воля е да бъдете автоматично защитени от негативни вибрации.След това можете да ги насочите към всяко лице или обект,за да ги хармонизирате.Просто си помислете-„Да бъда в Стълба на Мира!“

# 36
не че е от значение  точният превод,но в сайта,който чета сега ,се казва
„В хавайски, Уу означава "кауза"И ponopono означава "съвършенство"Затова Ho'oponopono означава"коригира грешка" или „превръща се в правилно“   newsm78

# 37
  • Пловдив
Здравейте, благодаря на всички, страхотни неща пишете, Mamagemelar   bouquet наистина "превръщам нещо в правилното" като идея на хоопонопоно изглежда най- точно.

Обичам и този ден и всичко, което ми носи живота!
Обичам!

Пращам обич на всички!

# 38
Mamagemelar    bouquet

# 39
Четох, четох и нещо....  no  
Наистина ли вярвате, че светът не съществува по друг начин освен като наша мисловна проекция?   Party

Ето един цитат:

"Истината обаче стои така: ако поемете пълната отговорност за своя живот, тогава всичко, което виждате, чувате, вкусвате или докосвате или пък по някакъв начин изпитвате и изживявате е ваша отговорност, защото то се случва във вашия живот.
Това означава, че ваша отговорност е изцелението на всеки проблем, с който се сблъсквате или ви причинява страдание: терористите, президентът или икономиката. Те не съществуват по друг начин, освен като проекции във вашия вътрешен свят.
Проблемът не се отнася до тях, а до вас.
И за да промените тях, трябва да промените себе си."  

Извинявайте, но моето мнение е, че това просто е нелепо да се твърди  Simple Smile
Цяла сутрин разсъждавам какво у мен породи икономическата криза в Гърция, спадът на еврото на борсите миналата седмица или терористичните атаки на Ал Кайда  Thinking

Не мисля, че има смисъл да се заблуждаваме, нито да си губим времето - касае се за поредната успешна акция на бизнес-групата около "Тайната"  Grinning  В която няма нищо лошо, разбира се  Hug

Това е личното ми мнение, което не цели да засегне никого. Просто почувствах, че трябва да го споделя   Hug

Между другото, българският превод на книгата е отчайващо некадърен, а преводачката на моменти изобщо не схваща за какво става въпрос.

# 40
  • Costa Rica

Между другото, българският превод на книгата е отчайващо некадърен, а преводачката на моменти изобщо не схваща за какво става въпрос.

Нещо ново? За преводите има цяла тема с бисИри, голяма част от тях - професионални.

В момента бизнесът със щастие е в разцвет. Сега са Хаваите, после може да е Афганистан - сигурна съм, че и там отлежава някоя панацея за световните злини, която си чака пазарната ниша Wink
Не е задължително да вярваме буквално на всичко, нали?

Прочетох книгата, доста неща ме замислиха, от други направо се облещих (представих си как разговарям със стаята #Crazy), но като цяло ми харесва идеята за личната отговорност. Е, няма да се нагърбя с вината, че Бейби Буш е кретен и сега целият свят му сърба попарата, но мога да почистя поне купчинката около мен. Сега активно обичам всичко около себе си и ако не друго, поне имам сили да се измъкна от леглото.

За всички:

# 41
Четох, четох и нещо....  no  
Наистина ли вярвате, че светът не съществува по друг начин освен като наша мисловна проекция?   Party

Ето един цитат:

"Истината обаче стои така: ако поемете пълната отговорност за своя живот, тогава всичко, което виждате, чувате, вкусвате или докосвате или пък по някакъв начин изпитвате и изживявате е ваша отговорност, защото то се случва във вашия живот.
Това означава, че ваша отговорност е изцелението на всеки проблем, с който се сблъсквате или ви причинява страдание: терористите, президентът или икономиката. Те не съществуват по друг начин, освен като проекции във вашия вътрешен свят.
Проблемът не се отнася до тях, а до вас.
И за да промените тях, трябва да промените себе си."  

Извинявайте, но моето мнение е, че това просто е нелепо да се твърди  Simple Smile
Цяла сутрин разсъждавам какво у мен породи икономическата криза в Гърция, спадът на еврото на борсите миналата седмица или терористичните атаки на Ал Кайда  Thinking

Не мисля, че има смисъл да се заблуждаваме, нито да си губим времето - касае се за поредната успешна акция на бизнес-групата около "Тайната"  Grinning  В която няма нищо лошо, разбира се  Hug

Това е личното ми мнение, което не цели да засегне никого. Просто почувствах, че трябва да го споделя   Hug

Аз не го приемам по този начин, защото ми се струва твърде затормозяващо да поемаш такива проблеми на плещите си и да се чувстваш виновен, че се случват. Приемам го като нашето отношение към случващото се. Едно събитие се възприема по различен начин от отделните хора - за едни може да е трагедия, за други - повод за радост. Поне аз така си го тълкувам.
 txtloves

# 42
За личната отговорност съм абсолютно съгласна  Grinning
Далеч съм и от мисълта да вярвам на всичко написано буквално  Grinning
Просто споделих "нЕкои мои размисли и страсти" и че не съм ОК с изходната постановка на системата - светът като моя мисловна проекция.
Приема ли тази постановка, току виж изпадна и в солипсизъм  Joy

# 43
  • Costa Rica
Солипсизъм е точно думата, която ми мина през ума, докато четях Laughing

# 44
Солипсизъм е точно думата, която ми мина през ума, докато четях Laughing

Ами то това си е баш терминът   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт