Машина за хляб-32 част

• 44 822
  • 735
  •   1
Отговори
# 690
  • в обкръжаващия ме хаос
Polin4e, мога да ти препоръчам Мидея с две бъркалки , ако се стигне до купуване нова машина. Бяхме на гости на наши приятели, които си бяха взели и направихме заедно първия хляб. Стана чудесен - равномерно изпечен от всички страни със страхотен златист цвят, корите не бяха дебели като на Мулинекса, а хлябът се извади мн лесно от контейнера, като бъркалките си останаха в него (контейнера имам предвид); направи ми също впечатление, че моторчето й работеше като мушичка, направо им завидях благородно и ме хвана яд, че като търсих за вкъщи не се предлагаха на пазара,че и цената наполовина, няма нищо здраве да е.

А да споделя нещо, досега не съм имала провали с хляба, ползвам машината от края на есента мин. година, но от както е се затопли ми се струва, че хлябът ми превтасва, дали да не взема да слагам по-малко мая  newsm78, какво ще ме посъветвате?

# 691
.....Две години е гаранцията. От къде ти пада черно от казанчето?

Пропуснала съм ти въпроса, извинявай Embarassed.
Черното излиза точно под бъркалката. От триенето и в дъното на казанчето.
Някой спомена, че станал номера със залостена стотинка newsm78. Как по-точно?

kaigi, Ердинч, благодаря ви за съветите  bouquet! Знам как да действам. Най-добре на място, но съм твърде далеч. Остава варианта по телефона или с имейли. След 20-ти имам път към София и ако мога до тогава да си уредя нещо, би било добре Rolling Eyes. Но не съм обнадеждена изобщо. Струва ми се, че изобщо не се продават резервни части за Аляските ooooh!. Поне с такова впечатление останах от няколкото отговори на запитването ми по сервизи ooooh!.

МалинкаКалинка, още не съм почнала да търся нова, но ще имам напредвид тази, която ми препоръчваш  bouquet.
Вчера се ядосах, и си омесих хляб набързо на ръка, метнах го в кексова форма, оставих го да втаса във фурната на 50 градуса при отворена врата, опекох го и стана супер. Ще ви пусна снимка при първа възможност. Пиша това, за да ви кажа, че всъщност не е толкова страшно месенето на ръка. Повече ме забави печенето, а и стоях до фурната през цялото време Rolling Eyes.
Факт е, че машинката си е огромно удобство и улеснение Confused.

# 692
  • София
...

А да споделя нещо, досега не съм имала провали с хляба, ползвам машината от края на есента мин. година, но от както е се затопли ми се струва, че хлябът ми превтасва, дали да не взема да слагам по-малко мая  newsm78, какво ще ме посъветвате?

Определено да ! Намяляване на времето на втасване също е решение. Или пък да увеличите солта.

# 693
Eто с това и това се успокоявах вчера Rolling Eyes. Добра алтернатива е на машинният хляб. И все пак......

# 694
Утре е събота дайте идея за закуска. Например буьти някоий може ли да услужи с рецепта за тесто за бухти, което може да се замеси в машината?

# 695
  • Пловдив
http://media.snimka.bg/6456/019167530.jpg
http://media.snimka.bg/6456/019167531.jpg
http://media.snimka.bg/6456/019167532.jpg
Аз правя този хляб. Общо взето все един и същ правя. Имам въпрос - аз харесвам по... дъвкав хляб, дали може да се получи с типово и ръжено брашно или трябва само бяло? И как да накарам капачето да се отделя равномерно, така криво от едната страна.....

# 696
  • България
.....Две години е гаранцията. От къде ти пада черно от казанчето?

Пропуснала съм ти въпроса, извинявай Embarassed.
Черното излиза точно под бъркалката. От триенето и в дъното на казанчето.
[

логиката е  дали м/у оста на бъркалката и втулката има луфт - ТОВА Ердинч го обяснява за сладкото. Мисля, че при тебе се е натрупало от мазнина и това е черното, което остава по хляба. Опитай цялото казанче да го накиснеш във вода с препарат за миене и после хубаво да го изсушиш. Само ако месиш има ли чернилка?

# 697
Има чернилка само при месене. Ако само пека, едва ли ще пусне, пък и ще бъде само отдолу. А така чернилката се размесва хубавичко в цялото тесто ooooh!. Ще пробвам да го измия хубаво. Знам за луфта, понякога ми се натрупва нагар от външната страна под бъркалката. Но това цапане е отвътре. Обаче все пак ще го накисна хубаво да видим Thinking.

# 698
Не съм от София. Откъде да си купя контейнер или да поръчам по интернет? Трябва ми с бъркалка, защото е поолющена и тя.
Поли,

Ако искаш да питам в сервиза в София, купувах перка - 20 лв. струва.
Ще питам за казанче. Ако искаш да ти ги изпратя?!
Сега звънях в сервиза, казанчета нямат, последната доставка не е дошла и най-вероятно няма да получават.
Ето линк на сервиза.
http://sotirov-n.911.bg/a2/firm.asp?id=4748
Моето казанче също се е поизтрило, но го ползвам.

O, миличка, благодаря за загрижеността Hug  bouquet! Това за сервиза в Лозенец ли е? Защото аз от софийските само там писах и чакам да ми отговорят. Направо ми иде да се гръмна. Въобще някой дали е успял да подмени казанче на Аляска? Освен алтеа май и е имала късмет newsm78. Не мога да ползвам казанчето така. Знаеш ли каква чернилка пуска в тестото Sick. Как да го давам на децата - не мога Confused. И май ще трябва да купувам нова машинка. Такава, за която има резервни части ooooh!. Предложения? Нещо ново и изгодно напоследък коментирали ли сте?

Здравей Alisa .Миналата година аз поръчах контейнер от БГ СЕРВИЗИ защото и моят течеше отдолу.На 17 юни написах първия имейл и на 22 юни написах официялната поръчка(пак по имейла) и на 23 юни имах нов контейнер. kirov@dir.bg Това е имейла на  Михайл Киров,господина с който контаткувах и разбира се останах доволна.Сигурна съм ,че ще ти отговори на всички въпроси.
Приятен ден.

Последна редакция: пт, 11 юни 2010, 13:52 от БУРГАС ДШ

# 699
бухтите на max mama са прекрасни.Всички в къщи ги обичат и са лесни  chef

# 700
  • В полето, под тепето.
От няколко дни и аз най-после съм щастлива притежателкана мишинка за хляб. Още първия хляб се получи вкусен и с добър вид. Mr. Green

# 701
....Миналата година аз поръчах контейнер от БГ СЕРВИЗИ защото и моят течеше отдолу.На 17 юни написах първия имейл и на 22 юни написах официялната поръчка(пак по имейла) и на 23 юни имах нов контейнер. kirov@dir.bg Това е имейла на  Михайл Киров,господина с който контаткувах и разбира се останах доволна.Сигурна съм ,че ще ти отговори на всички въпроси.
Приятен ден.

Писах. Наистина беше отзивчив господина. Но не поддържат Аляска. За Мулинекс обаче каза, че няма проблем за резервни части. Може би е добре да го добавите на първа страница.

# 702
....Миналата година аз поръчах контейнер от БГ СЕРВИЗИ защото и моят течеше отдолу.На 17 юни написах първия имейл и на 22 юни написах официялната поръчка(пак по имейла) и на 23 юни имах нов контейнер. kirov@dir.bg Това е имейла на  Михайл Киров,господина с който контаткувах и разбира се останах доволна.Сигурна съм ,че ще ти отговори на всички въпроси.
Приятен ден.

Писах. Наистина беше отзивчив господина. Но не поддържат Аляска. За Мулинекс обаче каза, че няма проблем за резервни части. Може би е добре да го добавите на първа страница.
Развам се,че си останала доволна от г-н Киров и много съжалявам,че не можах да ти помогна много.

# 703
Приятен ден.

Развам се,че си останала доволна от г-н Киров и много съжалявам,че не можах да ти помогна много.

Напротив, мисля, че е полезна информация за много хора Peace.

# 704
здравейте,

не знам дали сте пробвали, но приятелите във турския форум са импровизирали с нещо различно, хляб във чашки  Hug

Последна редакция: нд, 13 юни 2010, 11:51 от Ердинч

Общи условия

Активация на акаунт