Отговори
# 405
larakroft1, и аз съм много възмутена от ситуацията с детската кухня тук в София. Ние сме подали документи от ноември миналата година.... и още не са ни взели. Все няма места. А познавам майки от градинката, които след мен подадоха документи и вече си папат от кухнята. Аз вече не се и надявам да се уредим там.  #Cussing out

Дони, едно голямо гуш от нас.   action032 Аз много се плашех как ще се отбием. Имах здравословни проблеми и лекарите ме "караха" да спирам да кърмя още декември миналата година. Но аз много го мислих, и отлагах. Тогава не ни се получи - не бях готова нито аз, нито малката. Някъде на 1 г 2 м се отбихме, но стана много лесно за 1-2 вечери. Беше свикнала да заспива със сукане, но бързо свикна само с гушкане. Не иска друг да я приспива, съдира се да реве. Гушкаме се двете на леглото и така. Дано и при вас стане бързо и лесно.

Последна редакция: чт, 20 май 2010, 16:17 от blueberrygirl

# 406
Момичета, благодаря ви за куража и съветите, специално и на Яна! Аз между другото доста изчетох за отбиването, защото все ми се струва мисия невъзможна и знам как би трябвало да го направя. Проблемът може би е в мен, че съм като майка-орлица и не търпя да ми реве детенцето. Той по принцип не е ревлив и откакто му минаха коликите едва ли е плакал повече от 10 минути някога. Обикновено и да се удари и да не става на неговотото за 1-2 минути е забравил, а за приспиването - това са си нашите моменти на близост и той е направо пристрастен към кърменето, но това е естествено за едно бебе. Може би и другите бебта са така, аз все пак нямам опит. Друг е въпросът и че не съм твърдо решена да спираме, ако бях убедена или ако имах и аз здравословна или друга причина сигурно щях да съм по-твърда. Все пак да се похваля, че вчера и днес на обед заспахме без кърмене, което си е направо геройство. Вчера поплака около5 минути, днес около 10 и му тикнах в устата шише със сок - пийна си и заспа миличкото. За мен това дневното приспиване е много трудно, но явно ще се справим, ще останат вечерното и нощните и постепенно и тях ще махнем.

За мъжа ми - помага и той все пак - храни, ходи да взема манджата от кухнята, играят си, разхождат се двамата понякога, помага за къпането. Мен ме дразни това, че е толкова поспалив и много рядко става пръв с Криско, а на мен ми се ще да се понаспя повечко някога. И друго - рядко излиза с нас на разходка. Ако е да ходим заедно да пазаруваме или някъде нещо да свършим, няма проблем, обаче така да си излезем така да поиграе детето - рядко. Ама всеки с недотатъците си. Моята сестра пък изобщо не обичаше да излиза с детето си, седяха си вкъщи, а после тя рано тръгна на работа и свекърва и го извеждаше. Познавам и други такива жени.

Аз в последно време съм много студена към мъжо и само се заяждам, но просто ме нервира. Може би е заради това, че сме постоянно заедно и просто си писваме. Имам нужда от време, в което да съм без него. Вчера например като го нямаше цял ден ми беше супер и се замислих да не би да съм спряла да го обичам???! Чак не ми се искаше да се връща.  Confused Днес замина за Ямбол, а ние си останахме вкъщи. Ще видим как ще ми се отрази.

Ларакрофт и аз съм изумена от софийските кухни. Ние тук изобщо не сме чакали ред, на единия ден занесохме буркани и от същото място взехме купоните, на следващия ден дадох заявка в пункта до нас и на последващия вече взехме храна. Иначе като свършат купоните си купуваме от нашия пункт, там продават в един ден от месеца. Няма ли частни кухни около вас, ако не е много скъпо и това е вариант. Явно се уреждат "свои хора" с предимство и затова става така.  #Cussing out

Бори, а не може ли мястото в яслата да се пази известно време?

# 407
  • София
Дони, чета от вчера за неволите ти и да ти кажа, рабирам напълно как се чувстваш относно мъжа ти, Митко нали от миналото лято работи от вкъщи и когато не е по срещи, а цял ден има работа и не излиза направо ми лази по нервите понякога, че и акъл ми дава за детето, а той нали има работа, трябва аз да свърша това, което той е "наредил" дори и да не съм съгласна с него и става война вкъщи, аз също се чувствам понякога по-добре като е навън по задачи, а освен това му го и казвам, а той не ме разбира и се дразни, че му говоря така, за себе си съм решила, че ще се оправи положението като тръгна на работа аз, сега ще си търся и да видим кога ще се получи...мисля, че не си спряла да го обичаш съдейки по себе си, но постоянното му присъствие със сигурност те е поизнервило, ще видиш, че като тръгне той на работа сега ще се оправят нещата, сигурна съм! Стискам палци и знам, че ще се справиш, много те прегръщам, като си дойдем за месец в Стара Загора юли, ако не ни мине котка път ще се виждаме и ще разтоварваме проблемите, обещавам Simple Smile

# 408
Ох, Ивенце, дано - дано! Аз така на периоди се настройвам срещу него и ми иде да го зарежа. Ти поне ми знаеш каква е ситуацията при нас. Той в последните месеци е много грижовен и ме обгръща с внимание много повече от преди, обаче аз.......И аз не знам какво искам.  Sick И секс хич не ми се прави, това пък него го изнервя много. Преди си мислех, че е заради тъпите хормони и кърменето ( още тая надежди, че ще се оправя като спра да кърмя) , обаче то мина вече толкова време откакто разлюбих секса, че ми се струва, че никога няма да имам желание както преди.  ooooh! Шантава работа просто!

# 409
  • София
Ами и при нас е така, според мен се преуморяваш, затова липсва и желанието, с течение на времето ще си дойдат нещата на място, няма как, мен ме ядоса това неприбиране и нежелание за разходка, но явно му липсва безгрижният живот на човека, пък както ти писа "нали Криско си има майка", а колкото до разходките, може да му е трудно да тича след малкия, ако се наложи, да се заиграва навън с него, да комуникира и с други родители, че вече се налага да се поопознаваме по площадките, моят мъж например не е такъв, но както ти каза и жени има такива, то си е до човек, явно трябва да ги приемем такива каквито са и да се настроим така, че да не се дразним от това, имаме време Simple Smile)))

# 410
Привет, мацки!
Цяла седмица чета, и понаваксах, но така и не ми идва музата за писане. Нещо съм се сдухала напоследък и нямам никакво настроение, а и това мрачно и студено време допълнително ме скапва  Sad

Доне, и аз те разбирам много добре, по отношение на кърменето. За мъжът ти не мога да коментирам, кофти е, че не помага както ти искаш, но .... това са мъжете, по свой си начин разбират бащинството  Tired Иначе Ивето много добре го е казала, а аз стискам палци да се оправят между вас нещата  Hug
Та, и аз съм от още кърмещите и чудещи се как да отбиват. Моята калпазанка е пристрастена и ако не получи маминото мляко на секундата се започват едни ревове и тръшкане .... а напоследък я мъчат кучешките и нощите са кошмар. Буди се час по час, пресушава ме и продължава да иска да цока, а мен нервите ме хващат цяла нощ да вися на дивана  Close Не мога да я взема при мен на спалнята, че баща й не се усеща като спи и може да я смаже, той и мен нощем някой път като ме заклещи - дъх не ми остава и само го отмествам от себе си, а той и не разбира изобщо какво се е случило.  Rolling Eyes
Та и аз обмислям, и то сериозно отбиването. Хубавото е, че милото се нави да помага и към края на месеца, когато ще има по-малко работа, започва той нощното гушкане на беба.  Дано се получи, че иначе не се виждам, и аз съм на ръба на силите си като повечето кърмещи.

И аз да се похваля, както се оказва си е за хвалене това, и Плами е приета на ясла. Днес я записах и, живот и здраве, на есен с песен ......... И мен ми е криво, че няма да я виждам по цял ден, но от друга страна сред дечица ще си е по-добре. Кофти е, че аз трябва да си търся нова работа, че в сегашната са цъфнали и вързали нещата и едва ли ще ме гледа щастливо бъдещия ми работодател когато малката започне да се разболява в яслата  ooooh! Ама ще го мислим, до септември има време.

Това е от мен сега, лека вечер!  Hug

# 411
  • Пловдив
И да питам пак ако почне ясла Краси ми се спират и тези 240 лв разбрах,но съм назначена фиктивно във фирма на свекърва  ми и идеята с платения отпуск май отпада, нали, за времето на адаптация на детето в началото.По-добре да ме съкрати и отида на борсата ли, така като съм на Бюрото по труда също ли не се вземат тези 240 лв?То не се знае колко въобще ще ходи на ясла.Елфи и др-те компетентни?

при тръгването на ясла НОИ ще ти плаща 120 лв на месец

ако обаче напуснеш работа и детето ходи на ясла няма да взимаш и 120 те лева.отиди на борсата,за да взимаш някакво обезщетение

# 412
Ами и при нас е така, според мен се преуморяваш, затова липсва и желанието, с течение на времето ще си дойдат нещата на място, няма как, мен ме ядоса това неприбиране и нежелание за разходка, но явно му липсва безгрижният живот на човека, пък както ти писа "нали Криско си има майка", а колкото до разходките, може да му е трудно да тича след малкия, ако се наложи, да се заиграва навън с него, да комуникира и с други родители, че вече се налага да се поопознаваме по площадките, моят мъж например не е такъв, но както ти каза и жени има такива, то си е до човек, явно трябва да ги приемем такива каквито са и да се настроим така, че да не се дразним от това, имаме време Simple Smile)))
Ами Цецо по принцип не е много по излизането, излиза си от време на време на кафенце или бира ( друг алкохол не пие) за 2-3 часа. Аз всъщност ревнувам един вид, че излиза с други, а не с нас. Когато сме иначе навън с детето на заведение или в някой парк е грижовен, занимава се с него, но това се случва не много често. Замислям се, че и той има нужда от своето време с приятели и без мен. Все пак иначе сме заедно денонощно. Може би излишно се ядосвам за дреболии, не знам. Относно отбиването той пръв приспа Криси една вечер с шише мляко, без аз да го карам да го прави. Не знам дали искаше да ми докаже, че може да го приспиваме и така или за да ме отмени.

# 413
  • София

Ами Цецо по принцип не е много по излизането, излиза си от време на време на кафенце или бира ( друг алкохол не пие) за 2-3 часа. Аз всъщност ревнувам един вид, че излиза с други, а не с нас. Когато сме иначе навън с детето на заведение или в някой парк е грижовен, занимава се с него, но това се случва не много често. Замислям се, че и той има нужда от своето време с приятели и без мен. Все пак иначе сме заедно денонощно. Може би излишно се ядосвам за дреболии, не знам. Относно отбиването той пръв приспа Криси една вечер с шише мляко, без аз да го карам да го прави. Не знам дали искаше да ми докаже, че може да го приспиваме и така или за да ме отмени.

Всъщност виждаш ли, че не е толкова лошо, ще помага в отбиването щом се налага и толкова, а съм сигурна, че е грижовен баща, сега важното е да разбере, че трябва да се проявява и по-честичко, но като попорасне Криско и като започнат да ритат топки, гледай какво става Simple Smile)))

# 414
  • София
Червеношийка, и аз изпадам в пристъпи на ревност спрямо брата на Евгени или приятелите му, за които винаги намира време и желание да оползотвори 3-4-5 часа, докато аз не мога да отига примерно на зъболекар със седмици... Но пък като се успокоя виждам и другата страна на нещата Simple Smile. Не се нервирай, те мъжете вярно мислят по съвсем друг (и естествено напълно погрещен) начин от нас.
Момичета, не мога да си мълча пред вас, така че да си кажа - и аз видях 2-те чертички Simple Smile. Стискайте палци всичко да е ок, че вече ме подхващат параноите.

# 415
Цитат
Момичета, не мога да си мълча пред вас, така че да си кажа - и аз видях 2-те чертички Smile. Стискайте палци всичко да е ок, че вече ме подхващат параноите.

Лелееее, ЧЕСТИТО!  Hug  Hug  Hug Наистина е заразно май! Всичко ще е ОК, бъди спокойна! Много много се радвам на такива новини!

# 416
  • Sofia
Честитооооооо, Миме! Желая ти всичко да мине по мед и масло!!! Не се притеснявай излишно, всичко ще е супер! Hug Hug Hug
Аз днес съвсем случайно се засякох с Марая и запознахме дребните Simple Smile Ама голям е бонбон Конър, толкова е сладък! Поговориха си с Венци на бебешки и бяха супер смешни  Grinning Уговорихме се да се видим другата седмица в Южния и когато се разберем нещо, да й звънна, че няма постоянно интернет.

# 417
Миме честити ти  EFP Стискам палци всичко да е наред  Praynig Няма да се плашиш , всичко ще е ок  Peace

Лелееее, ЧЕСТИТО!  Hug  Hug  Hug Наистина е заразно май! Всичко ще е ОК, бъди спокойна! Много много се радвам на такива новини!

Заразно, заразно - колко да е заразно  Grinning Някои хора са имунизирани  Mr. Green Била съм си петмесечната "корабна ваксина" и си свиркам  Whistling  Освен ако не прихваща от мръсни сънища , че само те ми останаха  Blush Неимунизираните да му мислят  Laughing

# 418
Миме, честити  EFP и от мен ! Вярвай, че  всичко ще е наред и така ще е ! Hug
 Честит имен ден на  празнуващите  днес Константин, Елена, Еленко, Елка, Лена, Ленко, Ленка, Еленица, Костадин, Костадинка, Куна, Къна, Кочо, Коста, Койчо, Динко, Деница, Стоян, Стоянка, Стойо, Светла, Светлана, Ленко, Траяна!!!   bouquet
  Да Ви е живо и здраво името! Наздраве!

Последна редакция: пт, 21 май 2010, 08:22 от kamelllia19

# 419
Ееееех,Мими,ЧЕСТИТО!!!! Много се радвам за вас!!!  Hug Една много лека и спокойна бременност ти пожелавам!

Аз сега се връщам от кино.Бях с две приятелки и гледахме "Последната песен".Доста си поревах....като тийнейджърка... Crazy

Общи условия

Активация на акаунт