С Дюкан си знам, че няма страшно вече, въпреки че лятото не е далече - 230

• 33 682
  • 748
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте, имам един въпрос. Може да ви се стори глупав, но предпочитам да питам отколкото да рискувам и да си прецакам режима. Може ли да се пие Кола на „Мира“

На етикета пише така:
Газирана безалкохолна напитка с подсладители
Съдържание: Филтрирана трапезна вода
подсладители Е950 Е951 Е952 Е954
Въглеродендвуокис Е290
Консервант Е202
Оцветител Е150 и аромат на кола

Енергийност 0.8kcal/3.3kj
Въглехидрати 0.1г
Белтъчини 0.1г
Мазнини 0.0г

anjei ,ЧРД, да си жива,здрава,красива и щастлива    bouquet
http://www.consumer-bg.org/2009-01-09-17-52-21/2009-01-02-23-32- … 09-04-17-11-26-26
Ето прочети тука за Е-тата..... ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!

# 541
  • Русе

Благодаря TheNMaster

Че то тази кола изобщо не трябва да се пие  newsm78 Ужасссссссс

# 542
  • Пловдив
Ами всички подсладители са вредни, но ние нямаме избор -  ако искаме сладко не можем да използваме захар Simple Smile

# 543
nell_13 когато ми се допие безалкохолно си позволявам, но не повече от чаша.  Hug
kali-76 зареди се с много търпение, няма за къде да бързаш. Изкарай си петте ударни дни, а събота и неделя се отдай на зеленчуковите изкушения. Успех  Hug
На днешната ни рожденичка anjei, както и на леля /с ден закъснение  Blush/ искам да пожелая най-вече здраве. Много усмивки, добри приятели, слънчеви дни и сбъднати мечти. И разбира се, достигане на желаните резултати в най-скоро време. Бъдете щастливи момичета.   bouquet
poem много се смях на малките шаващи ръчички. Да го нацелуваш едно хубаво пакостничето на мама  Hug
ttedkata очаквам снимките ти с огромно нетърпение    Hands Clap Много ти се радвам.
Удивителните 60 кг на Мърпълчето направо ме оставят без коментар. Hands Clap Възхитена съм.
Lucie смях се с глас на двамата ти колеги, нападнали канелените сладки. Чак на мен ми се доядоха  Grinning Ей сега отивам да търся рецептата.
victoria76970 много е хубаво това с изследванията и добрите резултати  thumbsup Всеки трябва да го прави без да се замисля. Поне веднъж годишно. Нашата фирма днес беше осигурила преглед на всички работници. И при мен резултатите са много добри и съм повече от доволна.
ANNAFACE до къде я докара с триците? Направи ли си нещо вкусно с тях?  newsm78
Предполагам съм пропуснала много от вас момичета, за което се извинявам, но не помня всичко прочетено назад. Но виж видяните снимки са много надъхващи. Радвам се, че съм във вашата групичка.  newsm19
Да ви дам отчет до къде я докарах и аз. smile3540
На диетата съм вече повече от месец, но не можах да ви почерпя за месечинката си на 15-ти.  Grinning
Така да се каже, поскатах се.  Wink
До тук ОСЕМ свалени килограма, които са моята гордост. Чувствам се прекрасно. В събота сме на сватба и
ще отида с прилично самочувствие и усмивка до ушите.  Mr. Green Има още много да сваля за да заприличам на човек, но обещавам още след събота да кача свои снимки.  Blush

vesito5 2 години  ooooh! Имам чувството, че никога няма да стигна до там. Поздравявам те за всеки един свален килограм, упоритостта и най-вече за лъчезарната ти усмивка  Hug Някак се презареждам с положителен заряд  Hug

# 544
  • София-Варна
Здравейте мили момичета!Много искам да ви се похваля,че днес кантара ме зарадва с -200гр.под целта,та видях 66.800!Мноого се зарадвах и исках  да споделя с вас!Добре дошли на всички новички и успех!Някой гледа ли  късните новини на НТ,споменаха нещо за нашата диета?!
Лека,мека и отслабваща вечер ви желая!!!

# 545
  • София :(
         Добра ви вечер  Hug
     Lucie, ма много нахални тез твоите  ooooh! Я кажи ти, не е ли малко неудобно да ти се натресем при тези обстоятелства  newsm78 Да поотложим барбекюто , предлагам аз.
     poem, да изям дупето на "помощника" ти  Heart Eyes Така се смях с "плюса" ти  hahaha
     Сбъдваща мечти, добре дошла  Hug Най - добре първа да ти е 5, максимум 7 дни, но и те са много. За втора класиката е 5/5.
     k_remi, как два, три? Аз използвам такъв голям набор от зеленцучи, въпеки че много от позволените на ям...
     kali-76, хубаво е П дните да са равни на ПЗ дните. Какво ти тежи в дните на чисти протеини? Да не ядеш само печено и варено месо?
     Аз пък се чудя друго - как е възможно дюканските гозби хем да се готвят по-лесно, хем да са по-вкусни от "нормалните" Не бях си правила скоро фрикасе и докато бърках тази копринено гладка консистенция, се сетих как преди ми ставаше на бучки, буци и бучища, пък имаше вкус на ... абе на нищо, а сега е гладко, вкусно, отслабващо... Ей, повярвах си, че мога да готвя с този режим  Peace
     Май ми е време да ви показвам като как ще се гушвам тази вечер -

че сякаш мухата Цеце ме е грезнала тези дни - нямам наспиване  ooooh!
          Лека, мека, розова и режимна нощ ви пожелавам  Hug Hug Hug

# 546
mimensita фрикасето ти звучи едно такова много вкусно, гладичко, мекичко. Как го правиш  33uu
Аз такова чудо никога не съм готвила, а го обожавах на младини.  smile3555

# 547
  • София
Ох момичета,ако можех да хапвам и свинско,нямаше да се оплаквам толкова,но това пилешко направо ме убива Sick.Днес си направих пилешките месца с кисело мляко и яйце,станаха вкусни,благодарности на miss Marple за рецептата  bouquet.Но само като си помисля,че и утре трябва това да ям и  Sick,вчера ядох яйца на обяд,ма то с тея белтъци как да се нахраня ooooh!Триците ги ям само сутрин с кис.мляко,пробвах и един солен кекс,но честно да си кажа не ми хареса и отиде в кофата Rolling EyesИ то какво остана...май само киселото мляко ми харесва,ако не сте пробвали това на Роса е много хубаво,другите нямат никакъв вкус.Затова ми се ще да включа повече зеленчуци,правило ли е,че дните трябва да са равни?

Втори смесен етап:
Времетраене: ДО ДОСТИГАНЕ НА ЖЕЛАНОТО ТЕГЛО. Дните се определят по преценка: ако има повечко за сваляне, тогава дните се въртят 5/5 или 4/3. Ако има по – малко за сваляне: 2/8 или 3/7.
Сваляне: средно по 1 кг на седмица (10 дни).

незнам 12кг. много ли са,малко ли са,но немога ли среден вариант да измисля,да не е 5/5,да не е и 2/8,може би 3/4? 3 протеинови/4 протеини и зеленчуци newsm78

Последна редакция: ср, 19 май 2010, 22:46 от kali-76

# 548
mimensita фрикасето ти звучи едно такова много вкусно, гладичко, мекичко. Как го правиш  33uu
Аз такова чудо никога не съм готвила, а го обожавах на младини.  smile3555

Кламерче Hug, докато Мименситка Hug напише, ето ти едно предложение от мен за пиле фрикасе:

ПИЛЕ ФРИКАСЕ С ГЪБИ АЛА ДЮКАН

Продукти:бяло пилешко месо(предварително сварено или ако ви е останало от пиле на грил или от печено пиле в плик), гъби(предварително сварени), 3-4 скилидки стар чесън, бялата част на стрък пресен чесън, 200мл. прясно мляко 0.1%, 200мл. вода, 1 с.л. натурално царевично нишесте, сол, черен пипер, дафинов лист, бахар, 1 яйце, 2-3 с.л. кисело мляко 0.1%, малко лимонов сок или лимонтузу;
Приготовление: Нарязвате или накъсвате свареното пилешко месце на по ситничко, нарязвате на ленти сварените гъби, а стария чесън на филийки. В касеролка(малка тенджерка) или по дълбок тиган си затопляте млякото заедно с водичката и царевичното нишесте(предварително разтворено в студена до хладка водичка), като започне да се посгъстява леко прибавете месото, гъбите,  чесъна, солта и подправките, разбъркайте добре и оставете на по тих огън да поизври течността, разбърквайте от време на време за да не загори, когато се посгъсти добавете предварително разбитото с миксер яйце заедно с киселото мляко и лимоновия сок, бъркайте непрекъснато до хомогенност на фрикасето и до неговото окончателно сгъстяване, преди да оттеглите от котлона поръсете с наситнената бяла част от стрък пресен чесън и прясно смлян шарен пипер(или бял, или черен - какъвто имате в наличност). Дори и да ви се стори малко редичко фрикасето(пък и все пак е фрикасе, а не каша) не се притеснявайте, след като си отдъхне от огъня и леко поизстине ястието се сгъстява още малко и става с идеална консистенция. Сервирайте фрикасето гарнирано с пресни зеленчуци( зелена салата с лимонов сок, краставичка). Става като истинско фрикасе, чудесно е!

А ето и още един вариант с трици вместо нишесте, на принципа на попарката на Мастърчето, на мен с триците ми допадна още повече:
Продукти: 3с.л. овесени трици, 250мл. прясно мляко 0.1%, 250мл. вода, 1 яйце, солчица, малко лимонтузу, пресен и/или стар чесън, пиле предварително сварено, обезкостено и нарязано надребно(може и бяло месо/гърди останали ви от пиле на грил или печено такова в плик),черно пиперче, дафинов лист и бахар, лъжица-две кисело мляко 0.1%.

Приготовление: В касеролка/малка тенджерка затопляте прясното мляко и водичката, добавяте триците и варите до сгъстяване, добавяте пилето, яйцето, чесъна, сухите подправки, киселото мляко и на тих огън досварявате фрикасето. На същия принцип правя и гъби фрикасе. Да ви е сладко!

Редакция: Ама Мименситкееееййй Heart Eyes , шЪ си дърпаме ушитееее...ми давай варианти публично мари булка, така ще си дообогатяваме менютата и кулинарните познания! Никви
 лични, ей тука на покааааззз... bowuu  chef

Последна редакция: ср, 19 май 2010, 23:03 от Tumba_lumba

# 549
  • София :(
          Tumba_lumba, писах аз, ама на ЛС, че те смея да се бутам при кулинарките от класа  Peace Аз съм любител  Blush

# 550
mimensita само 2-3 за днешната манджа(пил. бутчета , върху тях няколко кръгчета морков, малко гъби и тиквички  Crazy  - стана чудно)  , иначе гледам да ги сменям че да не еднообразно.Е за морковите знам че трябва да се ползват рядко ама гледах просто да го изхабя  hahaha
kali-76 аз не знам защо си мисля че ще е добре да си избереш някакъв период , какъвто и да е и да видиш как ще ти действа.Нали Дюкан казва да ''слушаме тялото си'' - не мисля че би ставало въпрос само за изкючване на определени храни а за всичко като цяло.Но нека се изкажат и старшите   Hug
Лека от мен , пожелавам на всички спокойна и отслабваща нощ  Hug

# 551
Благодаря ви момичета. Златни сте  Flowers Bouquet kiss dancing Голяма прегръдка за бързите рецепти.
Утре ще запрятам ръкави... сега правя една глупост... стават прегорели корички на микровълнова печка.
Изсипвам по една лъжица смес УЖ за канелени бисквити в чиния и въртя в МВ... става вкусно и хрупкаво нещо, което няма нищо общо с бисквити.  smile3538
Това го стягам за утре за офиса сега само леко дегустирам... не е лошо, но не бих повторила  hahaha Joy
Голяма съм кулинарка, няма що.  Crazy

# 552
Кали-76, ето извадка от книгата за ритъма на редуването, че някои от посочените от теб схеми май не съществуват:
Какъв ритъм трябва да има редуването?
Най-ефикасният и който най-добре съответства на психологическия профил на дебелия човек, е ритъмът 5/5 - пет дни режим на чисти протеини, пет дни смесен режим на протеини и зеленчуци. Не е много лесно да се приложи, но решилият да действа дебел човек най-парадоксално обича трудностите, стига да го водят в желаната посока. Истината е, че този ритъм дава най-добри резултати.
• Друго решение е ритъмът 1/1 - един ден чисти протеини, един ден протеини плюс зеленчуци. Това редуване е най-подходящо за наднормено тегло, не надвишаващо десет килограма, или за хора, неспособни на по-продължителни усилия. То може да се приложи и след период на ритъм 5/5 за почивка.
• Има и трето решение за неголямо наднормено тегло - ритъмът 2/7 - два дни чисти протеини, седем дни протеини, съчетани със зеленчуци.
• Вариант на 2/7 е 2/0, тоест два дни чисти протеини седмично и пет дни нормално хранене, но без прекаляване. Този режим и този ритъм подхождат най-добре на жени с целулит, които често са слаби в горната част на тялото - бюст, лице, и са много закръглени в ханша и бедрата. Ритъмът 2/0 позволява, особено ако се съчетае с локални манипулации (мезотерапия), да се получат най-добри локални резултати, като се щади горната част на тялото.

Форумска интерпретация, изпитана и действаща и за удобство е схемата 4П/3ПЗ, а напоследък се коментираше ефективността на схемата 1П/1ПЗ, която самия Дюкан препоръчва. Всякакви други интерпретации са вариации на свободна тематика!

# 553
  • София
Tumba_lumba,много ти благодаря Hug

# 554
... Форумска интерпретация, изпитана и действаща и за удобство е схемата 4П/3ПЗ, а напоследък се коментираше ефективността на схемата 1П/1ПЗ, която самия Дюкан препоръчва. Всякакви други интерпретации са вариации на свободна тематика!
Тцъ, тцъ, аз го правя обратното.  ooooh!  Заблудила съм се. А сега? Да продължавам ли както до сега или да обърна схемата?

Общи условия

Активация на акаунт