С Дюкан си знам, че няма страшно вече, въпреки че лятото не е далече - 230

  • 33 622
  • 748
  •   1
Отговори
# 690
  • Измир
  • Мнения: 789
Здравейте!
ЧестИто на всИчкИ, коИто са ИмалИ повод за празнуване!

Аз съм Изцяло режИмна. Карам сИ схемата 5/5 И очаквам скоро да се хвърлям в трета фаза. По ваш съвет пуснах ИзследванИя на кръвта И всИчко е ОК. Холестеролът мИ е блИзо до горната гранИца, но не е чак прИтеснИтелно.

# 691
  • Мнения: 170
Момичета идвам да ви представя една рецепта за режимно руло(разбира се, не съм открила топлата вода Laughing , ама тука като се размятват едни целувки, едни Тирамису-та/Марпълче Hug/), което стана ужасно бързо, ужасно лесно и ужасно вкусно...ааа как изглеждаааа....мммм приказка, единствено съжалявам, че нямам фото за да го снимам....а имах идеи и за аранжировка...пфууу, ама, че кутсуз(куЦуз) Mr. Green newsm78...

Та, рецептата е следната(след малко ще я постна и в рецептите ми в подписа):
 Продукти:
-за блата:3 големи яйца, 2с.л. течен подсладител Суитли(ама всякаш по добре 1с.л., че стана доста сладко), капки течни есенции-ванилия, цитрус и козуначна, 1с.л. царевично нишесте ванилия;
-за крема:цедено кисело мляко на Олимпус 2%, степче с любим аромат

Приготовление:
В купа разбивате с миксер яйцата заедно с подсладителя и есенциите докато побелеят и станат на гъст крем. След като яйцата са удвоили(утроили)обема си, добавете нишестето като внимателно го пресявате през сито(или цедка) и разбърквате добре, но много внимателно с дървена шпатулка или лъжица. Поставете сместа в продълговата тавичка, застлана с хартия за печене. Печете блата в предварително загрята до 250 градуса фурна, а като поставите тавичката във фурната намалете градусите до 170 и печете до готовност. След като блата порозовее(опитайте с клечка за зъби за всеки случай) е готов. Извадете от фурната и както е топъл завийте на руло ведно с хартията (завийте блата/рулото не по дължината на тавата, а от тясната и страна, така рулото няма да е дълго и тънко като палачинка, а ще е по късичко, но по дебеличко и пухкаво-ама, че обяснение му дръпнах Laughing). Оставете да изстива, а в това време си пригответе крема като хубаво объркате цеденето мляко с част от степчето според вашия вкус по отношение на сладост и на аромат(аз използвах степче с вкус на ягода). След като рулото е поизстинало намажете с една част от крема вътрешната му страна и завийте отново. Поставете в подходяща чиния или поднос и намажете остатъка от крема върху рулото. Украсете с помощта на вилица, като правите вълнообразни движения. Става невероятно вкусно руло, прелестна сладост. Възхитена съм. Опитайте, няма да съжалявате, става за много кратко време и е ужасно лесно за приготвяне.

Последна редакция: сб, 22 май 2010, 16:31 от Tumba_lumba

# 692
  • Русе
  • Мнения: 3
Благодаря Tumba_lumba, звучи чудесно.
 #2gunfire  ааааааааа само аз ли не мога да направя това Тирамису

# 693
  • Мнения: 170
Нел 13, Hug рецептата за блата става идеално за бишкоти за тирамисуто, тя е подобна, като на Марпълчето, но аз вместо трици сложих нишесте и разбивам яйцата заедно - блата стана ужасно пухкав, мек и ароматен. А крема за тирамисуто можеш да спретнеш като замениш маскарпонето с цедено мляко например, добавиш разбит на сняг белтък и разбит на гъст крем жълтък, есенцийка с аромат на ром, малко подсладител и воала-ей ти на тирамису.

Само, че за да станат на бишкоти, ползвай голяма, разлята/плитка тава, застели я с хартия за печене (аз ползвам тази, която ми е на самата фурна) и от сместа оформи с лъжица формички подобни на бишкоти. После при сглобяването на самия сладкиш лекичко напояваш с горчиво силно кафе бишкотите и ще имаш прекрасно и режимно тирамису, за ефект може да поръсиш вместо с какао-с нес кафе Peace!

Последна редакция: сб, 22 май 2010, 17:51 от Tumba_lumba

# 694
  • Мнения: 0
Здравейте сладурки!

Аз от днес влизам във 2-ра фаза, абе вече си влязох така или иначе.
Днес взех от месаря 1 огромен телешки език и сега се вари на котлона. Смятам да го консумирам с лимонов сок и малко солчица за вкус. От днес ще има и салатки - супер. Малко ми липсваха през тия първи 5 дни.
Вчера ходих на един био магазин да си търся овесени трици понеже не продават навсякъде и жената ме запита за какво ги ползвам. Обясних и че ги вземам за диета. И тя се поинтересува за каква, но не и обяснявах надълго и нашироко за какво става дума, защото нямам и какво да покажа като постижение. Все пак съм само в началото. Но следващия път нещата ще са по-различни Mr. Green, във което силно вярвам.

Petenci-cvetenci, здравей и добре дошла отново. Аз те помня от предния път. Аз също съм на поправителен. Ще успеем. Този път няма да им се дадем на пустите килограми.

korni68  браво само така.

i√k@ честита годишнина. Пожелавам ти искрата, която е запалила чувствата ви никога да не изгасва и да празнувате заедно още много годишнини. Наздраве! И бързо оздравяване на всички. Един поздрав за вас http://www.youtube.com/watch?v=dJbKhQv2xQw

Приятни почивни дни на всички.

# 695
  • Русе
  • Мнения: 3
Tumba_lumba благодаря за обяснението, но тавата на фурната не е ли доста голяма.

# 696
  • Мнения: 170
Нел13, ами точно това е целта, защото за да станат бишкотите наведнъж е хубаво да ползваш плитка, по голяма тавичка за удобство, иначе в по малка и дълбока тава ще трябва да печеш няколко дози, все пак между бишкотите се оставя разстояние Wink. А ако печеш цял блат, тогава ползваш по малка продълговата тавичка. Peace

ПП Рецептите вече са в подписа ми, като съм дала пояснение, че може да се направят и "мързеливи" бишкоти, някое от момичетата(извинете не запомних ника Embarassed Hug ) наскоро сподели относно този вариант свързан с тирамисуто, а именно - пече се цял блат, а после се реже на формички/парченца прилични на бишкоти!

# 697
  • Русе
  • Мнения: 3
Ясно, ще пробвам.  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 698
  • София :(
  • Мнения: 215
          Добра ви вечер  Hug
     Ей, като дойде края на седмицата и всички се разбягват...
     Да приспивам тогава малцината останали с ей тези сядури

                                   

     и да се гушвам и аз като тях...
          Лека, мека, розова и режимна нощ ви пожелавам  Hug Hug Hug

# 699
  • Мнения: 86
Здравейте момичета,
До сега никога не съм била на диета, но май вече е време. Доста напълнях след втората бременност и особено докато кърмех. Сега съм почти 100 кг и 175 см. Целта ми е да сваля поне 20 кг. Чудех се между диетата на Дюкан и 90 дневната, но май везните ще наклонят към Дюкан, най-вече защото се смята че резултатът е за дълго време и има постепенно включване на храната.
От понеделник ще започна и ще ви следя редовно.
И все пак да попитам дали правилно разбрах първият етап - 5 дни, в които може да се ядат изброените протеинови храни няколко пъти на ден, като могат и да се смесват?

# 700
  • Мнения: 168
Добро утро,минавам да попитам има ли местенце за още едно дупенце на осма пейка newsm44 Най -сетне видях осмичката отпред.
Сега да поискам и съвет - по принцип карам на схемата 4/3,обаче тази седмица петък и събота  бяха дни изпълнени с напрежение и неприятни емоции - резултатът е,че почти не съм яла,а зеленчуците ми бяха по един домат на ден.Как да продължа сега - да си изкарам ПЗ неделя и от понеделник П или да направя ПЗ поне три дни и тогава П как мислите?

krisskka,правилно си разбрала първия етап

# 701
  • Мнения: 219
Добро утро раннобудници!
И аз вече мога да отчитам грамчета. Днес съм -400. Едва сега разбирам радостта ви от сутришните минуси.
Ама то било много готино  newsm44. Неможех да не се поФаля.
Направила съм си и таблица с диаграма на Excel, и календар на Word да мога да следя кога съм на П и кога на ПЗ. Тези неща много помагат психически. Всяка сутрин с включване на компютъра най напред отразявам кг. и задрасквам в календара миналият ден. Така най-добри виждаш изминатия път и резултат.

Е това е хубав ден на всички   bouquet.

Последна редакция: нд, 23 май 2010, 08:35 от RNR

# 702
  • Мнения: 1 786
Аз влязох в трета по- рано от калкулатора на Дюкан, защото реших, че се харесвам 63кг. , а и мъжа ми все ми казваше: Стига толкова, много си хубава така Laughing Надявам се да преборя 1 кг. в 3 фаза. Иначе съм много стриктна- от 3 дни в 3-та  не смея да хапна нищо друго освен зеленчуци и месо, страх ме е че ще кача веднага newsm78
 Кафето е от мен тази сутрин



и още нещо



Лек и отслабващ ден на всички!

# 703
  • Мнения: 170
И все пак да попитам дали правилно разбрах първият етап - 5 дни, в които може да се ядат изброените протеинови храни няколко пъти на ден, като могат и да се смесват?

Да! Правилно си се ориентирала Peace! Включваш и триците по 3с.л. дневно, а ако имаш проблеми със стомаха почваш плавното им вкарване в режима, като започваш няколко дни с 1с.л., после с 2с.л., докато достигнеш до 3с.л., защото са си малко агресивна храна и може в началотто да изпиташ лек дискомфорт, особено, ако не си ги приемала досега. И много вода, за да се чисти организма от токсините! Успех и Добре дошла Hug!

..........- резултатът е,че почти не съм яла,а зеленчуците ми бяха по един домат на ден.Как да продължа сега - да си изкарам ПЗ неделя и от понеделник П или да направя ПЗ поне три дни и тогава П как мислите?


Според мен си продължи по схема, а следващите ПЗ дни ще наваксаш по отношение на зеленчуците Hug Peace!

............Иначе съм много стриктна- от 3 дни в 3-та  не смея да хапна нищо друго освен зеленчуци и месо, страх ме е че ще кача веднага newsm78
 

Мери, Честита трета! Hug Peace
Ако питаш мен обаче смело включвай всички разрешени за трета фаза храни, защото според мен тези храни са не само позволени и препоръчителни, а и задължителни! Смисъла и идеята на Трета фаза е организма да се захрани правилно и качествено за да може да свикне с новите храни и да започне да ги обработва правилно и безпроблемно, без това да се отразява в посока на покачване на килцата! Нормално е в началото на Трета да има колебания в теглото, но то е от пренастройката на организма, ако караш правилна трета-няма опасност! Според мен опасността може да дойде точно от неправилното и ограничено захранване! Успех!

Последна редакция: нд, 23 май 2010, 09:15 от Tumba_lumba

# 704
  • Мнения: 208
Влизам да кажа едно добро утро и от мен.
Добре дошли на новите момичета Peace
Браво на всички за минусчетата (да не изброявам поименно, че да не пропусна някой) Hug
Пия набързо кафенцето, връщам се да ви по-прочета, че тези почивни дни с мъжо сме се захванали да правим една бетонова площадка на село и да си монтираме шатрата и люлката за децата(купени от миналото лято и все не оставащо време и за тях) и забягвам отново на село, че почивните дни са само 3 и да сколасаме този път.
Един бърз отчет - нито грам надолу, нито нагоре Sad От петък влезнах във IIра, днес ми е 3тия ден ПЗ, и 3тия ден МЦ. Явно другия петък като направя първата седмица във  IIра ще отчитам някакъв (положителен или не) резултат Praynig. Но това сутрешно качване на кантара много ми действа на психиката - а резултат нулев Sad Въпреки това съм стриктна, дори и в отношение на триците, които все още недолюбвам, но ги ям зор заман.

Успех на всички във вталяванетои приятна почивка Hug

Общи условия

Активация на акаунт