Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е епизиотомия и защо се прави?
Какво представлява разкритието при раждането и какво означава разкритие от 2 см?
Какво е секцио при раждане?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е епизиотомия и защо се прави?
Епизиотомията представлява разрезване на входната част на влагалището по време на раждане, което се извършва с цел да се предотврати разкъсване на тъкани по време на раждането. Това е стандартна процедура при някои раждания, когато лекарите смятат, че е необходима за безопасността както на майката, така и на бебето. Епизиотомията представлява разрязване на тъканите на влагалището и отворната част на матката по време на раждане. Това се прави с цел да се предотврати разкъсване на тъкани по време на раждането и да се улесни процеса. Въпреки че това е стандартна процедура при някои раждания, тя се извършва само при необходимост и след оценка от страна на лекарите.
-
Какво представлява разкритието при раждането и какво означава разкритие от 2 см?
-
Какво е секцио при раждане?
-
Какво е разкритие при раждане?
-
Какво се случи с бебето на Snej?
. Това, което ти се е случило не знам как да го коментирам изобщо. Ти не беше ли със серклаж, предполагам че са те следяли по отблизо, как са пропуснали че детето не наддава, не знам. Стискам палци всичко да се нормализира бързо, само имай вяра и търпение. 
Дано Славчета да има "оправдателна" причина да липсва

Адашът е много сладък бонбон - като батко си
Дано те пускат през деня, че е гадно в тия болници
Да изплаквам устичката с водичка след хранене, да си приготвя чай против колики и да го давам, когато започнат, вместо водичката, която давам и т.н. Иска в събота да правим пробно кърмене
Страхотно бонбонче

) и ми казаха, че може всеки момент да почне екшъна, шийката ми не е напълно изгладена обаче, така че мисля има време... Иначе имам някакви срязвания ниско долу от време навреме, дали са контракциите това? Всички ме успокояват че няма как да не разбера, така че и аз съм в очакване
Няма да се разсърдя ако тези които ще ги получат върнат още подаръци
искам вече нещо да се случва откачам