Отговори
# 450
аеми,видях ти лентичката за диетата.Не че ми е работа,ама защо не изчакаш малко с нея.Може и затова да нямаш кърма  Tired

# 451
майчета знам че бяхте писали назад, но не го намирам  Rolling Eyes къде точно проверявахте в НОИ ли с кода който ви дават за  превеждането на суми... аз тепърва ще си вземам кода  и затова питам и лесно ли става

# 452
аеми, точно и аз щях да питам за диетата. Когато кърмиш се нуждаеш от допълнителни калории дори - мисля около 300-500 калории на ден. Самото кърмене те кара да отслабваш, особено в бедрата и ханша, където са се натрупали повечето мазнини по време на бременността. Просто отнема време  Peace Не знам на каква диета си, но ми се струва, че на първо време спиране на сладко и тестени изделия и леки упражнения ще свършат работа  Peace Успех и дано кърмата ти се регулира  Hug Иначе се сещам за разни лактогонни чайчета, яж ядки и пий повече течности  Peace

# 453
  • Sofia
Happiness, щях да започна с преварен зехтин, но нещо не ми се занимаваше и направо стартирах с Веледата. Мисля, че зехтинът би понесъл добре на всяко бебче  Peace

Тази вечер претеглихме с мъжа ми Криста на кухненската везна - тя е дигитална и супер чувствителна и точна. Та изкарах, че е наддала 150гр за 4 дни и понастоящем тежи 2550, както при раждането. Може да има +/- няколко грамчета, защото мърдаше. Не знам, но мис е струва, че е добре. Това засега само на кърма - само дано имам да си я кърмя  Praynig Praynig Praynig
Да видим тази нощ колко ще спим  Mr. Green
Спокойна нощ на обебени и очакващи  Peace

# 454
 Ani K, браво на манекенката:) Ще стане бузана тя в най-скоро време!

Днес ми е последната вечер вкъщи, нещо ме обзема голямото шубе и ме избива на рев. Ще каже човек,че ми е за първи път... Да идва по-бързо и да минава.

Видях Славчето днес, вече ходи доста добре за опериран човек, с неизменната усмивка:) Утре пак може да я посетя, пък после ще разменяме визити с бебешорите, живот и здраве:)

Честито на всички новообебени!

# 455
Аз не съм съгласна с това, че когато си на диета кърмата ти намалява Naughty Нищо общо няма едното с другото Peace Говоря от личен опит, а не от теоретична гледна точка! Теории по всички въпроси има много PeaceКогато родих Атанас имах кърма да кърмя 3-знаци, а нямах време и залък да сложа в устата си-карах я основно на вода, сок от ябълка и пъпеш и за 1-вия месец детето ми наддаде 1500гр, а аз свалих 16кг от общо качени 25кг през бременността Mr. Green
aniK на мен ми се струва идеално 150гр за 4 дни Hug

# 456
  • Пловдив
Бръм имам въпрос към теб относно кърменето. Имам много малко кърма как мога да я увилича? Сега се опитах да цедя и няма нито грам и направо ми се плаче че трябва да направя адаптирано мляко за малкия преди 3 часа имах, а сега нямам на какво може да се дължи това?

Виждам, че момичетата вече са те предупредили за диетата  Peace
Най-добрата рецепта за увеличаване на кърмата е честото поставяне на гърда на бебето, без да се спазва режим, без да се дават други течности освен кърма  Peace
Не се притеснявай от това, че не можеш да изцедиш нищо - повечето жени трудно цедят, а въпреки това успешно си хранят бебетата  Peace

Ето и 2 статии по въпроса
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4485
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4199

Току-що получих страхотна новина!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Бръм е родила в 22,40 ч - Кристина - 2765 гр, 48 см - родила е много бързо и лесно!!!!!!

# 457
Здравейте, мили майчета!

Честито на всички обебили се, страхотни бебчета! Много да ви радват и да изпълват дните ви само с приятни емоции!

А на отбора на нас чакащите - още малко търпение! Мен също ме гонят болки в корема и кръста, но си натискам парцалите за деня за секциото. Смуча Спаскуприйл по цял ден и си лежа.

Аз искам да попитам нещо извън темата, но понеже мисля за малкото човече............ та имам един неработещ дигитален термометър и един работещ живачен и искам някъде да ги изхвърля. В нета не намирам никаква точна информация. Ако някой може да даде съвет, ще съм благодарна!

Успех на всички, леко раждане и бързо възстановяване!

# 458
Честито на Бръм! Толкова се радвам! Hug Да е много щастлива бебка Кристина, а Каби да е най-грижовния батко!!!

sinq pti4ka, AniK[/b] - мерси за отговорите за зехтина! HugAniK - поздравления за успешното кърмене! дано малката принцеса бързо да наддава и заяква и скоро да започнете сезона на дългите разходки  Heart Eyes

# 459
Ехаааааа!!!
Бръм, ЧЕСТИТА КРИСТИНА! Да расте здрава, усмихната и щастлива!

Нали уж щеше да чакаш, пък ни изпревари  Joy
Гушкай сладураната! Ей, много се радвам, таман нещо ми беше криво и добре че влязох да видя хубавата новина!  baby_neutral

# 460
Ехаааааа, направо не очаквах!  Mr. Green Бръм ни изненада определено  Wink

Да е честита сладката Кристина на Бръм! Много да слушка, да радва цялото семейство!

Змейче, кога си на лекар и как е бебка? Аз ти казвам, че ти до термин ще си откараш така  Mr. Green

Сега се сетих, че с Бръм имаме еднакъв термин. Уаа, вече много ме е хванало нетърпението  Crazy

# 461
Честито Бръм! Да сте живи и здрави!

# 462
  • Пловдив
Уини, утре съм на лекар - ще видим как е мъничето  Praynig
Аз така се развълнувах за Бръм, че няма да мога да заспя  Laughing

Пак имах болки няколко часа и сега пак спряха...
Аз като типичен представител на моята зодия се люшкам в 2 крайности - хем искам вече да раждам, хем искам да порастне още малко  Praynig Praynig Praynig

# 463
Момичета,да ви питам-вие перете ли олекотените завивки за бебоците?Днес купихме спален комплект и се чудя дали да изпера юрганчето и възглавничката заедно с чаршафчето и калъфката.Нашите си ги пера в пералнята без проблем,ама сега това като го гледам колко е сладко-бебешошко и ме е страх да не го направя нещо.Да му пускам ли и центрофуга?

# 464
Момичета,да ви питам-вие перете ли олекотените завивки за бебоците?Днес купихме спален комплект и се чудя дали да изпера юрганчето и възглавничката заедно с чаршафчето и калъфката.Нашите си ги пера в пералнята без проблем,ама сега това като го гледам колко е сладко-бебешошко и ме е страх да не го направя нещо.Да му пускам ли и центрофуга?

chori  аз пускам всичко в пералнята даже и обиколниците и на центрофуга и ги гладя после, досега не е имало проблем  Peace

Честито момиченце на Бръм!!!! Да са живи и здрави !!!

Общи условия

Активация на акаунт