Отговори
# 645
Честито на Кики само щастливи  и красиви моменти с малкия юнак.
Благодяря ви момичета.Имаме като чели напредък  newsm44 .Явно спокойствието и удобството в къщи си казват думата.Та днес сутринта се заех на нов ред.Змейче почнахме като я оставих да и огладнее дупарката.Ядахме с час час и  нещо закъснение.Сука малко но имаше пак неспокойство от нейна страна и невъзможноста правилно да суче имам чувството и това което виждам че тя неможе да хване хубаво зърното късо и е може би (и аз така смятам при положение че акушерките казаха че е нормално)и зърното е пред венците и така осъществява сукането  newsm78 newsm78,а като чели зърното ми е по малко а ареолата по-голяма,но тя незнае какво да го прави .Зацуква преглъща пълни и се устичката с мляко а и аз нали леко стискам гърдата и се получи нещо.Но пак доста се поизнерви миличката и спрях и не бях сигурна колко е изцокъла и и дадох малко изцеденооколо 40 мл(бях го подготвила за всеки случай за подона ситуация.Сега наобед хапна кото чели повечко и я оставих само на това което си цокна да видим кога ще се размрънка.Но чесно казано ние си нямаме режим  тя все си спинка само и ако не я събудя няма да и се цока. никога не сме яли на точно три часа все са поне 4-5 часа а някой път в болницата държа и веднъж 8часа и си нададе някои от свалените грамчета(90 за два дена.Послено почнахме да се храним към 14 и свършихме 14:30ч след което и дадох малко глюкоза да изплкне устичката.сигурно няма и 10мл.Винаги преди ядене ни е пълен памперса  къде повече къде по малко но си имаме нещичко в него.И сега въпреки че незнам колко хапна мисля че пак няма да се събуди на 3 час.Трябва ли винаги да я будя на третия час да хапва точно?А как мога да преценя дали е хапнала добре мишката?И дали има нужда да и давам допълнително изцедената кърмичка?Мога да замръзявам нали ?И като се изцедя и оставя кърма за евентуално хранене при което може да ме няма до колко часа изадържа в хладилник върти ми се че акушерката ми каза че до 12 така ли ?Та сега чакам резултат ако считаме часа на започване 14ч ще рече че към 17 трябва да станем а ако и е стигнало незнам........по късно ще докладвам
Алексче помагаха ми наистина доста но то не зависи от тях то мъника е проблема.Даже имах чувството че научих доста нещица как точно по какъв начин но все пак и отсреща мъника трябва да съдейства Wink
А за документите ние си имаме акт за раждане вече сега само трябва да продължим съа записване при личен лекар и документацията по детски и първоначалната помощ.Благодаря!

# 646
ХАЙДЕ И ОТ МЕН ЩЪРКЕЛОВИ НОВИНКИ

ДНЕС В 15.15 СЕ Е РОДИЛА ГАБРИЕЛА НА МАМА ЗЛАТИ. ЗЛАТНИ ДА СА И ДВЕТЕ ! 3180 В КИЛЦА И 48 НА ДЪЛЖИНА- ЗА СТАТИСТИКАТА. САМО ЩАСТИЕ И ЗДРАВЕ

# 647
Честит мъник на КикиНики!! Да е жив и здрав малкия Габриел и да слуша мама, тате и кака!
Таничка, късмет, мила!  Praynig
Силве, голям бебок и при теб! Гледам ти лентичката - защо 10 дни до термин?

# 648
габриел и Габриелка- нашите мами да не са се наговорили  newsm78

КикиНики, да расте в здраве малкия господин

# 649
  • Пловдив
Кикиники, честита ти сбъдната мечта!!! Да е жив и здрав малкия Габриел!!!
Злати, браво, честита мома на теб!!!

МираСМ - много е сладка Ивайла, а снимката с усмивката ме разтопи  Heart Eyes

Но се чудя аз на кого да се обадя като родя newsm78 newsm78 newsm78

4кг е сега а до юни месец...дали ще мога да родя нормално?

На мен, Силве  Laughing Аз явно ще си отвися до 2-3 юни - док вчера така каза - че чак тогава ще реже  Rolling Eyes Ама голям юнак си отгледала бе  Shocked

# 650
Grinning Ей, честито и на Злати!!!  Да е жива и здрава малката Габриела!

# 651
Честито и на мама Златна!   bouquet
Да и е жива и здрава малката Габи! Simple Smile

# 652
  • Под кленовите дървета
Честито на мама Кики Ники!
Честито на мама Злати!
Да растат здрави и усмихнати бебоци Simple Smile

# 653
Честито на мама Златна и Кикиники - да са им живи и здрави бебчовците , много да ги радват  Hug Hug Hug Скорошно прибиране у дома

# 654
Кака Лара лентичката ми е откачила.....много знае тя кога ще раждам!!!

Змейче ще останем само двете да знаеш....ама пък лошо няма...  bouquet

ЧЕСТИТО НА ЗЛАТИ

# 655
Честити Габриел и Габриела на КикиНики и Злати! Да са живи, здрави и много щастливи деца!

Силве, наистина младежът ти е голям  Hug ти не се готви много за последен щъркел, може и да те изненада

Flowers Four Leaf Clover Таничка Flowers Four Leaf Clover

Just Woman, туко виж сме се засекли наистина Simple Smile

# 656
От няколко дни не бях влизала, така че да започна с поздравленията за новите майчета. Да са живи и здрави бебчетата и да слушкат майките си!!!
Нас вече ни преместиха в "Отделение за недоносени" в "Дом майка и дете". Не съм много очарована от това което видях днес на свиждането. Оказа се, че можеш да посещаваш детето си за 5 мин. колкото да го видиш и после те гонят. На въпроса ми какво значи "задоволително състояние" получих отговор:"Ами задоволително значи задоволително..." Дано поне се грижат добре за малката  Praynig
Иначе имам и хубави новини. За седмица от 1500 сме се качили на 1600  newsm44
Много се зарадвах като разбрах!!!

# 657
  • Sofia
Хайде след Габи-тата още една новинка:

В 13.05 ДУДУНСКИ Е РОДИЛА СИН МИХАИЛ - 3660ГР/52СМ. ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ, МНОГО ДА РАДВА МАМА И ТАТЕ!!!

ЧЕСТИТА ХУБАВИЦА ГАБРИЕЛА НА МАМА ЗЛАТИ!!! МНОГО ЗДРАВИЧКА И ПОСЛУШНА ДА БЪДЕ!!!

Дудуднски малко се е поизмъчила, има доста шевчета, но естествено след появата на Михаил, е забравила всичко. Сега ще прочета подробности за Злати  Peace

# 658
  • Sofia
_Snej_, мила, и на мен един път ми казаха, че "детето е в състояние задоволително" и се скъсах да се притеснявам, та даже си поплаках цяла една вечер. Тия доктори са толкова пестеливи на думи, а и така се правят на важни  #Cussing out #2gunfire Сигурна съм, че бебче скоро ще е много добре  Hug

# 659
Момичета, имам въпрос към вече родилите мами.
Ние се кърмим без режим, горе долу на 3 часа + - 15 минути, но от старта на едното кърмене до старта на другото. Ако го събудя по-рано да суче е много сънен и бързо се отказва и продължава да спи. Последното ни кърмене през 3 часа е в 22 часа, после се буди към 2 - 2,1/2 и после към 6,1/2, след това още 5 кърмения. Т.е. стават общо 7, а знам че трябва да са поне 8. Днес реших да изцедя напълно едната гърда без да давам да суче от нея, и защо ли ми трябваше, изцедих само 40мл и влязох в един филм дали му стига кърмата и по колко изяжда. Помпата ми не е от най-добрите на Бертони е. Гърдите ми вече не са твърди. После на следващото кърмене изцедих още 40мл след като спря да суче и от двете гърди, на третото опитах да дам от шише и изпи само 30мл и заспа, да не говорим че през цялото време се мръщеше на биберона. /това ни е първия опит да се храним със шише/ . Събуди се след 1,1/2 часа и поиска да суче, но сука кратко. Че сега се чудя изобщо по колко яде, имам ли кърма, дали е наддал  . Лекарката ни ще отсъства още 11 дни и чак тогава сме на консултация. Четох че трябва да имаме вече 5-6 добре напикани памперси и поне 2 наакани. Ние сменяме памперса само по три пъти дневно, защото толкова пъти ака - сутрин, обед и вечер. При вас как е, колко често сменяте памперса и колко наакани имате? Инъче са доста напикани, но ако ги сменям по-често няма да са много надути, а съвсем лекичко. Той е на 8 дни по колко трябва да изяжда на едно кърмене?

Общи условия

Активация на акаунт