Отговори
# 660
Честито на мама Злати и на мама Дудунски! Да ги радват много сладките бебенца и да растата здрави, щастливи и весели!   bouquet

# 661
Ето ги и днешните бебенца   bouquet
ЧЕСТИТИ СЛАДУРЧЕТА НА МАМА КИКИНИКИ,ЗЛАТНА И ДУДУНСКИ!ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ И МНОГО ПОСЛУШНИ!!!НА МАЙЧЕТАТА БЪРЗО ВЪЗТАНОВЯВАНЕ!!!
Те май наистина са се наговорили - Габриел и Габриела....е,после се появи и Мишо Simple Smile
Таничка,стискам палци всичко да мине като по вода бързо и лесно  Praynig
Силве,бебчото наистина големичък,ама нищо по-добре така,отгледано бебе  Hug
Аник,аз до последно си носех дънките от преди да забремения.Сега също си ми стават,просто ги закопчавах малко по свлечени.НЕзнам,аз не забелзах да ми се е разширил ханша....  newsm78

# 662
Ехаа, страхотни новини, колко много бебчета има днес!!!

Честито момченце Габриел на Кикиники!!! Да ви е жив и здрав!!! Много щастие на голямото семейство и много да ви радват вашите слънчица!!!

Честита принцеса Гарбиела на мама Злати!!! Много здраве й желая, много радости да ви носи!!!

Честит син Михаил на Дудунски!!! Да расте здрав, красив и много радости за мама и тати!!!

На щастливите мами бързо възстановяване!!!

Успех на всички, които скоро им предстои срещата с бебчо!!!

# 663
Здравейте мили мами. Аз наминавам на бързо да се похваля, че вече си имаме един голям малък мъж. Пламен се роди нормално  на 11.05 в 5,00ч сутринта, 3600гр и 51 см. За раждането има какво да се разказва, въпреки че като цяло мина добре, но сегя нямам много време. От вчера сме си вкъщи с бебо и се гледкаме.

Аз обаче имам проблем и питане за кърменето. Кърмата започна да ми идва още в болницата. Опитвах се след всяко кърмене на бебо да доизцеждам това което е останало, обаче .... дясната гърда нараства стремглаво, много се пълни с кърма и се втвърдява, обаче ми е още по-трудо да я изцеждам и не знам просто какво да правя вече. Пробвах с масажи и топли компреси, има леко облекчение, но като цяло тя си седи много твърда и на бучки на места и много болезнена.
Другото нещо, което още повече ме притеснява, че малкия не е акал от вчера сутринта от както ни изписаха. Някои се притесняват дори да не би да не му стига кърмата и затова, обаче истината е че като го кърмя, той суче около 15-20 мин, като си почива разбира се и много често се онася. Много бързо заспива и колкото и да се опитвам да го будя, стиска устата и не иска повече да суче!
Не знам какво да правя. Не знам дали това което папка му стига и по колко ml трябва да яде на едно хранене за да е сит?!  Sad Толкова много искам да кърмя, и уж ми се пълнят гърдите с кърма обаче накрая излиза, че може и да се наложи да минем на добавки, а така не ми се иска.  cry

Мислих да звънна по телефона на Бръмчето, обаче видях че и тя е станала мама вече и не искам да я притеснява! Предварително много благодаря!

Честито на всички мамчета, които вече гушкат своите съкровища! Виждам, че и Славчето най-накрая е дочакала и дори сме родили в един и същи ден. Ще се опитам да ви дочета, макар и по диагоналната! Успех на всички мами, на които голямо събитие тепърва предстои!  Praynig

# 664
Милкинис да ти е жив и здрав Пламен и добре дошли вкъщи!
Честит малък мъж и на Дудунски!
Много щастие да ви носят малчовците   bouquet

# 665
Милкинис ,честито ти момченце Пламен.Да ти е жив и здрав!!!

stanislavastst нашият режим буквално е когато и се дояде.Понякога и през час/час и половина.Аз за себи си знам че ако детето ми спинка ,няма да го събудя заради график.
А за памперсите ние имаме поне 4 наакани, а сменям май много често-поне 7 пъти Embarassed.

Днес госпожицата спи цял ден.Не ми се мисли как ще изкарам вечерта.Снощи докато 3 часа я успокоявах страшно ме заболя корема и днес съм цял ден една присвита.

# 666
  • Пловдив
Момичета, имам въпрос към вече родилите мами.
Ние се кърмим без режим, горе долу на 3 часа + - 15 минути, но от старта на едното кърмене до старта на другото. Ако го събудя по-рано да суче е много сънен и бързо се отказва и продължава да спи. Последното ни кърмене през 3 часа е в 22 часа, после се буди към 2 - 2,1/2 и после към 6,1/2, след това още 5 кърмения. Т.е. стават общо 7, а знам че трябва да са поне 8. Днес реших да изцедя напълно едната гърда без да давам да суче от нея, и защо ли ми трябваше, изцедих само 40мл и влязох в един филм дали му стига кърмата и по колко изяжда. Помпата ми не е от най-добрите на Бертони е. Гърдите ми вече не са твърди. После на следващото кърмене изцедих още 40мл след като спря да суче и от двете гърди, на третото опитах да дам от шише и изпи само 30мл и заспа, да не говорим че през цялото време се мръщеше на биберона. /това ни е първия опит да се храним със шише/ . Събуди се след 1,1/2 часа и поиска да суче, но сука кратко. Че сега се чудя изобщо по колко яде, имам ли кърма, дали е наддал  . Лекарката ни ще отсъства още 11 дни и чак тогава сме на консултация. Четох че трябва да имаме вече 5-6 добре напикани памперси и поне 2 наакани. Ние сменяме памперса само по три пъти дневно, защото толкова пъти ака - сутрин, обед и вечер. При вас как е, колко често сменяте памперса и колко наакани имате? Инъче са доста напикани, но ако ги сменям по-често няма да са много надути, а съвсем лекичко. Той е на 8 дни по колко трябва да изяжда на едно кърмене?

Има ли кой да ти помага в първите няколко седмици с баткото и с домакинството, за да се отдадеш изцяло на бебчо? 7 хранения са ви малко за момента, склонна ли си да опиташ да го будиш по-начесто, за да стимулирате добре гърдите? Кърменето на поискване е удачен вариант за малките бебчета, който не крие риск от постепенно намаляване на млякото, за разлика от установяването на режим. И все пак бебетата на изключително кърмене и на кърмене на поискване също имат свой... по-скоро ритъм, към който майката може да нагоди ежедневните си ангажименти. Разбира се, колкото повече расте бебето, толкова интервала между кърменията ще се скъсява и толкова повече време ще имаш и за други неща. Но търпението и вниманието към новороденото през първите седмици си заслужават.

За да го разбудиш и подготвиш по-рано за хранене, можеш да го разсъблечеш и да се кърмите кожа до кожа. Вероятно в момента е с физиологична жълтеница, която много ги успива и затова спинка повечко.

Не се вкарвай във филми с помпата - бебето обикновено може да изсуче в пъти повече, отколкото изкарваш с помпата. Като даваш от шише има голяма вероятност да се обърка и съвсем да се затруднят нещата...
Не разбрах добре за бройката на мръсните пампи - сменяш го само като е наакан ли? Урината има ли цвят или е безцветна? За да разбереш колко трябва да е пълен един памперс с урина - можеш да изсипеш 2-3 големи супени лъжици с вода в празен памперс  Peace

При кърмене е хубаво да следиш за правилната позиция на бебето, както и дали суче ефективно и гълта  Peace

Ооооооо, честито и на Дудунски и Милкинис!!!!!

Милкинис, и при вас важи горното, което написах - освен това можеш да взимаш лецитин 1200-1300 мг по 3-4 пъти дневно, за да се облекчат запушвания  Peace
Добре си се сетила за топлите компреси, можеш и зелеви листа в сутиена да слагаш - много облекчават Peace Упорствай и с помпата, щом бебето не облекчава гърдите, за да избегнеш още по-сериозни запушвания.

Ето и една много полезна статия - Сито ли е бебето ми - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=21073

Не се водете от милилитри, а от бебето и няма да сбъркате! Следи броя на напишканите и наакани пампи, както и видът на бебето.

Не мисля, че не ти стига кърмата, но ако в крайна сметка решиш да додаваш - вариант ли е да даваш изцедена кърма, а не АМ и то по алтернативен начин - с чашка, лъжичка или спринцовка, за да не се обърка бебчо Peace

Ако искаш - звънни ми по тел. - има го в албума  Peace

# 667
Милкинис, честит ти син! Да те радва много и скоро да регулирате кърменето!   bouquet

# 668
Бихте ли ми дали парола за албума. Rolling Eyes

# 669
ЕХААААААААААААА МНОГО БЕБЧЕТА СА СЕ ПОЯВИЛИ....

ЧЕСТИТО НА ДУДУНСКИ МАЛКИЯ МИХАИЛ.. newsm51
ЧЕСТИТО НА ЗЛАТИ-ГАБРИЕЛА newsm51
ЧЕСТИТО НА МИЛКИНС-ПЛАМЕН newsm51

СИЛВИ И ТИ ГОЛЯМ МЪЖ ОТГЛЕЖДАШ В ТУМБАКА.....

ТАНИЧКА АЙДЕ СТИСКАМЕ ПАЛЦИ И ТИ ДА СЕ ПОХВАЛИШ С НОВИНА.....

НИЕ ВСЕ ОЩЕ СМЕ БОЛНИ С БАТКОТО И СЕГА И МЕН МЕ МЪЧИ ЕДНОТО ОКО КАТО КОНИКТИВИТ МИ Е ЗАЧЕРВЕНО smile3518

БЕБЕТО ВЕЧЕ НЕ ГО ЧУСТВАМ АКТИВНО И ВЕЧЕ СЕРИОЗНО СЕ ПЛАША...ЧАК В ПОНЕДЕЛНИК СЪМ ПРИ ДОКТОРА ДЕТО ЩЕ РАЖДАМ АДОТОГАВА СИГУРНО НЯМА ДА СПЯ ОТ ПРИТЕСНЕНИЯ Weary

ЗМЕЙЧЕ И ТИ МОЖЕШ ДА НИ ИЗНЕНАДАШ,КАКТО НАПРАВИ И БРЪМБАЗЕЛКА...ТУКА ПРИ НАС НЯМА РЕД...ПЪРВИТЕ ЩЕ СТАНАТ МАЙ ЗА НАКРАЯ

# 670
Честити рожби на КикиНики,Дудунски,Злати и Милкинис.Да са живи и здрави мъниците и само да ви радват Hug

Таничка Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

# 671

БЕБЕТО ВЕЧЕ НЕ ГО ЧУСТВАМ АКТИВНО И ВЕЧЕ СЕРИОЗНО СЕ ПЛАША...ЧАК В ПОНЕДЕЛНИК СЪМ ПРИ ДОКТОРА ДЕТО ЩЕ РАЖДАМ АДОТОГАВА СИГУРНО НЯМА ДА СПЯ ОТ ПРИТЕСНЕНИЯ Weary

Според мен не трябва да се плашиш, по скоро бебчо е пораснал и вече му е по- тесничко да се движи така както преди 1-2 седмици. Моето също така го усещам, по слабо активно, като че ли, но ВАЖНОТО е че го усещам и ритка

# 672
А ТАКА, ЗА ДВА ЧАСА ВИ ИЗПУСКАМ ОТ ОЧИ И ЕТО КОЛКО МНОГО БЕБЕТА СЕ ПОЯВИХА:

ЧЕСТИТО НА МАМИТЕ И ДА СА ИМ ЖИВИ ИЗДРАВИ БЕБОЦИТЕ   bouquet

КЪСМЕТ НА ТАНИЧКА  Praynig

НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙТЕ ЗА ЩЪРКЕЛИ - НАКРАЯ АЗ ЩЕ ВИ СТАНА ЩЪРКЕЛ НА МАЛКОТО НЕРОДИЛИ МАМИ  Mr. Green

# 673
  • Sofia
И родилите можем да бъдем щъркели  Peace
Змейче, Бръмб да се появи на линия, можеш да влизаш да раждаш - просто сте невероятни в помощта с кърменето кърменто  Hug  bouquet

MILKINIS, ЧАКАХМЕ ТЕ!!! ДА ТИ Е ЧЕСТИТО МОМЧЕНЦЕТО!!! МНОГО ЗДРАВИЧКО ДА БЪДЕ, А ТИ БЪРЗО ДА СЕ ВЪЗСТАНОВЯВАШ!!!

Tani4ka, с теб сме  Praynig

# 674
Честито на всички новообебчили се!  Grinning
Ние вече имаме колики, но се справяме засега. Днес падна и пъпчето ни, най-сетне (12-ти ден).

Общи условия

Активация на акаунт