Филц - познавате ли тази текстилна техника? -

• 70 061
  • 713
  •   1
Отговори
# 600
Пинкиии колко се радвам, че се завръщаш в темата. Липсваше ми тук.  Hug
newsm74 чакам с нетърпение нещо ново да покажеш.

# 601
Здравейте момичета, имам нещо ново, което бих искала да ви покажа.

# 602
Здравейте,момичета.Много хубави неща творите.Аз отскоро се занимавам,но с мокро валяне или плъст,както му казват.Но аз работя с вълна,която аз си оцветявам с разни треви и цветовете не са така наситени,а по меки.За сега правя пана,чанти,калъфчета за телефони,цветя.Ако ви е интересно,ще кача снимки.

# 603
znaharka Добре дошла при нас  Hug
Ще се радвам да споделиш това, което правиш.
От къде се снабдяваш с вълна?

# 604
Здравейте за днес.Имаме малка ферма за овце.Така,че всичко от острижването на вълната,пране,боядисване,разчепкване си правя сама.Това изисква много време,но пък и удоволствието да получаваш различни цветове си струва.Сега мисля да си купя игли и да  комбинирам двета техники,мокро и сухо,но аз съм от провинцията и трябва да отида до Варна в магазините на "Слънчогледи".Като гледам по руските  сайтове,изглежда лесно,но незнам.

# 605
По добре си ордирай игли от английският ибей, много по на сметка ще ти излезнат, а и са доста в пакетче...има и различни номера. Внимавай с иглите да не боцкаш по мокра вълна,че ще ги счупиш. Всъщност трябваше да започна с Добре дошла !  Hug.. а аз направо със съветите.   ooooh! Laughing
Кокошинка, мерси миличка, ама аз сега нещо на плетки съм го ударила и на шиена не парцалки.. Blush

# 606
Добро утро  Hug
Страхотно е, че сами си произвеждате вълната. Много трудоемко е, но удоволствието също не е малко предполагам.
В Слънчоглед има само един размер игли. Аз лично си купувам иглите от английския ebay както и вълната. Но много бих искала да има от къде да си купя и вълна в естествени цветове.
Наистина никак не е сложно иглонабиването. Ако идваш до Варна, ще се раздвам да се видим.   bouquet

п.п.
Да се редактирам аз, Пинки добро утро и на теб.
Наистина иглите са по-евтини от английския ибей. А ако има и сс кого да се комбинираме доставката ще ни излезе по-изгодна също така.

# 607
  • София
Здравейте Simple Smile Мога ли да се включа с един въпрос? Прво да се извиня, че не прочетох темата назад, а отговора сигурно го има. Та..

От къде си купувате вълната? Ние в училище правим .. ние му викаме плъст на техниката, за същото нещо става въпрос, та купувахме си вълна от един дядо за 10 лв килограма и я багрихме в едни казани в различни цветове. Видях в Слънчоглед, че продават обагрена, но на някаква безумна цена за някакви си грамове.... Реших, че ако има други оферти, тук е ги знаете. По принцип сигурно ще се спра на варянта с дядото за 10 лв/кг. (то това май е най-добрия варянт от към цена) но реших да потърся все пак. Ако има по-евтин варянт, че и за обагрена, да си спестя тази част, въпреки, че незнам дали като си я багря сама няма да е по-добре....
Ми това е Simple Smile Благодаря предварително за отговорите.

# 608
pow Добре дошла. Хубав въпрос задаваш, но за съжаление май няма да намериш по-евтина вълна. Аз багрената си я купувам от англия. А в Слънчоглед наистина е на безумна цена.
Тази която ти купуваш от дядото изпрана, разчепкана и добре ли е почистена? Цената й е много хубава наистина.

# 609
  • София
Ами ние сме взимали от различни хора всъщност сме взимали всеки път май. Понякога е разчепкана, понякога не, но ние там имаме такава машинка на която се разчепва - дарак се казва и си я оправяме. Иначе аз имам телефона на един човек, дето има такъв дарак и при него носят вълна да я дарачат и може да се вземе от там, но трябва да се уговори, да звънне човека като има. Имам и още един телефон на някакъв човек който бил на женския пазар, мога да ги дам ако искате, аз още не съм взимала, само телефоните събрах Simple Smile

# 610
 Вълната за фелтинг трябва да е мината не само през дарак, а и през машина за нареждане. Ако е само през дарак става за пана, килими и одеала, но за цветя и шалове не става. За шалове тлябва да е мириносова, иначе боцка.  Ако някой има интерес нека се свърже с мен.  Аз продавам в магазина ми. Има и игли. (Извинявам се , ако звучи като реклам, но искам да помогна)

# 611
  • София
Вълната за фелтинг трябва да е мината не само през дарак, а и през машина за нареждане. Ако е само през дарак става за пана, килими и одеала, но за цветя и шалове не става. За шалове тлябва да е мириносова, иначе боцка.  Ако някой има интерес нека се свърже с мен.  Аз продавам в магазина ми. Има и игли. (Извинявам се , ако звучи като реклам, но искам да помогна)

Нямах представа.. до сега съм правила само разни пана... Наистина тази, която си взимаме не е най-финната, но според мен става за пана и за техниката с иглите, за шалове наистина може да боцка, не съм пробвала. А каква е тази машина за нареждане? Какво прави? Иначе на какви цени е вълната в този магазин?

# 612
Здравейте, момичета!
Качила съм чантите, които съм направила последно.Направени са по мокрото степване или плъстене.

# 613
  • София
znaharka много хубави чанти Simple Smile
Може ли да те питам нещо.... понеже и аз съм се зарибила на чанти от плъст напоследък... доколкото виждам не са шити а са си направени във формата на чанта. Как ги правиш да са с дупка? .. Ох и аз как го обясних  Thinking как ги правиш да не са съшити отстрани а да са си така "изляти" (ако са такива де).

Иначе аз имам няколко пана които мислих да нарежа и да ушия на чанти. Даже съм почнала една малка чантичка, ще взема да сложа снимка да видите Simple Smile

# 614
Вълната за фелтинг трябва да е мината не само през дарак, а и през машина за нареждане. Ако е само през дарак става за пана, килими и одеала, но за цветя и шалове не става. За шалове тлябва да е мириносова, иначе боцка. 

Нямах представа.. до сега съм правила само разни пана... Наистина тази, която си взимаме не е най-финната, но според мен става за пана и за техниката с иглите, за шалове наистина може да боцка, не съм пробвала. А каква е тази машина за нареждане? Какво прави?
[/quote

Тази машина я има само в заводите за производство на вълна- в България в "Колхида" Сливен. Машината подрежда влакната на вълната.

Общи условия

Активация на акаунт