Раждане на 62 години

• 68 609
  • 2 369
  •   1
Отговори
# 60
.... Пък може да пробвате - родете по едно дете след 45 години, ей тъй само за да сте различни. ЗАщото да издигаме лозунги винаги е по-лесно.

Всъщност, планирам да родя следващото си дете след 40-годишна възрасти и не с цел да бъда различна, а защото така сме решили с половинката ми. Ако детето не се чувства щастливо, проблемът няма да е в нас, защото ние няма да го възпитаваме да изпитва комплекси и срам от факта, че е желано и обичано.
Ако не му харесва, че е било родено, като стане пълнолетно може да вземе мерки да поправи нещата. Twisted Evil

# 61
* Испанката, която през декември 2006 роди близнаци на почти 67 години, почина през 2009. Децата не са имали навършени 3 години.
* Румънката, родила на 67 години, е била бременна с близнаци, но едното е починало при раждането, а другото се е родило 1,400 кг.
* Когато са имплантирали ембрион в 70 годишната индийка Деви, са държали да е само един, тъй като многоплодна бременност би застрашила опасно и нейния живот, и този на бебетата. Съпругът и е на 72 години.
* Отново индийка и отново на 70 години, Панвар, този път със 77 годишен съпруг, е износила близнаци. Наложило се е да ги издвадят със секцио един месец преди термина, поради опасност за живота на майката и децата. И двете бебета са тежали под килограм.

Нормални неща, казвате...

Медицината напредва. Знаеш ли, един ден може да открият начин да удължат живота на човека и вместо до 70-80-90 г. ,да живеем до 150 г.
Всичко е възможно. Трябва да има жени като описаните от теб по-горе, защото иначе медицината няма да може да се развива и да прави опити, очевидно успешни.

# 62
Нормалният и допустим избор е абсолютно субективно понятие, защото много неща за един човек са нормални, а за друг недопустими.  Peace
Има морални норми, които всеки средно интелигентен човек осъзнава кога биват преминати!
На тази възраст, на която е майката бих, могла да мисля и в посока старческа деменция, чиято прищявка и осъществяването и е тази бременност. Предвид това, че е лекар, има и неморалност от професионална гледна точка. И разбира се, това е мое мнение, нали е ясно?

Ясно е, че е твое мнение, но и моралните норми се менят във времето - не са константа /и къде са написани тези морални норми, като изключим 10-те Божи заповеди, но и в тях не се забранява да родиш на късна възраст/. Неморално е да отнемеш живот, да откраднеш, да излъжеш, но да дадеш живот не е изобщо неморално...

# 63
  • на брега на морето
Самият факт, че организма се  е преборил на тази възраст, говори много.

Както виждам голяма борба е паднала - 500 и 900 грама тегло.

# 64
...
* Румънката, родила на 67 години, е била бременна с близнаци, но едното е починало при раждането, а другото се е родило 1,400 кг.
* Когато са имплантирали ембрион в 70 годишната индийка Деви, са държали да е само един, тъй като многоплодна бременност би застрашила опасно и нейния живот, и този на бебетата. Съпругът и е на 72 години.
* Отново индийка и отново на 70 години, Панвар, този път със 77 годишен съпруг, е износила близнаци. Наложило се е да ги издвадят със секцио един месец преди термина, поради опасност за живота на майката и децата. И двете бебета са тежали под килограм.

Нормални неща, казвате...

Абсолютно нормални за многоплодна бременност, независимо от възрастта на майката. Аз също родих секцио 1 месец по-рано от термина, недоносени бебета, с опасност и за моя, и за техния живот... А разликата във възрастта ми с тези жени тогава беше около 45 г.

# 65
  • гр. Шумен
.... Пък може да пробвате - родете по едно дете след 45 години, ей тъй само за да сте различни. ЗАщото да издигаме лозунги винаги е по-лесно.

Всъщност, планирам да родя следващото си дете след 40-годишна възрасти и не с цел да бъда различна, а защото така сме решили с половинката ми. Ако детето не се чувства щастливо, проблемът няма да е в нас, защото ние няма да го възпитаваме да изпитва комплекси и срам от факта, че е желано и обичано.
Ако не му харесва, че е било родено, като стане пълнолетно може да вземе мерки да поправи нещата. Twisted Evil
Ами пожелавам ти успех! На теб и на liana!
И все пак не забравяйте Джон ДЪн - "Човекът не е Остров, вътре в себе си затворен, Човекът има връзка с Континента..."
Гадното е, че животът винаги е пълен с хиляди шибани "ако".

# 66
Нормално е да дадеш живот, но...знаете че и циганките дават ли дават живот, на по 10на деца, пък после кой и как ще ги гледа, не ги е грижа....
И тия майки са така, раждат, това е чудесно, но...реално шанса им да са с децата си поне до училищна възраст, е много малък

# 67
Неморално е да отнемеш живот, да откраднеш, да излъжеш, но да дадеш живот не е изобщо неморално...
В случая лъжат Природата. Не го разбирам, не го подкрепям и това е. Просто го приеми. Не можеш да създадеш два живота на години, в които твоят живот е във третата си част и върви по-скоро към своя край, отколкото към процъфтяване. Тези деца нямат никаква вина, че прищявката на тази жена е причината за появата им на този свят. Но последиците са за тях. Вие мислите само за егото на тази жена, а за правата на тези деца някой ще каже ли нещо?

Всъщност, планирам да родя следващото си дете след 40-годишна възраст и не с цел да бъда различна, а защото така сме решили с половинката ми. Ако детето не се чувства щастливо, проблемът няма да е в нас, защото ние няма да го възпитаваме да изпитва комплекси и срам от факта, че е желано и обичано.
Ако не му харесва, че е било родено, като стане пълнолетно може да вземе мерки да поправи нещата.
Twisted Evil
Ето това е висша форма на егоизъм! Вие планирате за себе си, пък то каквото и да мисли - да се оправя като порасне! Е, браво! Sick
Въпреки, че в случая говориш за крайната допустима (за мен) възраст една жена да стане майка, макар да не визираш колко точно след 40 смяташ да го направиш.

Последна редакция: ср, 12 май 2010, 11:58 от Бижy

# 68
А мислите ли,че тези деца ще са щастливи?
е въпросът, който си задавам и аз.... Не е само до физиология, морал и лекарска етика или закони...
Тази жена ще може ли да се грижи адекватно за децата си, докато станат поне на около 20тина години? Или ще бъдат подхвърлени в някой дом... За мен това, което е направила е егоистично от гледна точка на децата - 500 и 900 гр са се родили. Ако оцелеят, в какво здравословно състояние ще са? Какви мъки и несгоди ще трябва да понасят до края на живота си, защото майка им е задоволила една своя прищявка, станала е медицински феномен и са я писали по вестниците???.....

# 69
Не. Излишно е да обяснявам защо.
Мнението ми донякъде съвпада с това на Иванушка.

# 70
  • Sofia
Намирам за отвратително, извратено и крайно егоистично подобно решение.

# 71
За мен това е още едно порочно приложение на методите на съвременната медицина.

И аз смятам че в случая докторите просто са си направили един медицински експреримент за да начешат егото си на големи специалисти. Намерили са подходящ обект в лицето на тази жена и са решили да се пробват да видят дали ще стане работата... Може и после някой научен труд да напишат на тази тема... Хич не ги е било грижа после какво ще става с тия деца...
..Мазнейкова Thinking

# 72
 Имаше два случая на жени, родили след 60 г. възраст - в Испания и Румъния ,ако не се лъжа и скоро след това майките развиха някакви гадни болести, като не се изключваше и бременностите да са допринесли за тях. Жените починаха и търсеха осиновители за децата, защото нямаха роднини. Но бяха дали живот на тези деца все пак. Ако те ще са благодарни и щастливи един ден затова, може би си е струвало.

# 73
А! Освен това съм убедена, че мозъкът на тази жена не работи съвсем гладко по няколко причини.
Е кой друг, ако не Мазнейкова!?  Sick Тя, след като осакати толкова жени, че и уби една, сега ще се втурне да доказва, че е добра почти колкото Господ, а те седнали да я съдят...

# 74
  • SA
Браво на жената! Дано и тя и бебенцата са добре и да се радват на хубав живот заедно!
Много са ми смешни хора, които винаги се опитват да осьждат чуждия избор. Вьв форума е пьлно с теми, в които някой твьрди, че има право на личен избор за решенията си и носи лична отговорност за децата си. В този смисьл - защо точно тази жена пьк да няма тези права.
А мнения от сорта - не изглеждала добре, с какьв грим била, била извьршила убийство... няма да ги коментирам, защото трябва да употребя доста нецензурни фрази.

Общи условия

Активация на акаунт