Раждане на 62 години

• 68 611
  • 2 369
  •   1
Отговори
# 75
Неморално е да отнемеш живот, да откраднеш, да излъжеш, но да дадеш живот не е изобщо неморално...
В случая лъжат Природата. Не го разбирам, не го подкрепям и това е. Просто го приеми. Не можеш да създадеш два живота на години, в които твоят живот е във третата си час и върви по-скоро към своя край, отколкото към процъфтяване. Тези деца нямат никаква вина, че прищявката на тази жена е причината за появата им на този свят. Но последиците са за тях. Вие мислите само за егото на тази жена, а за правата на тези деца някой ще каже ли нещо?

Точно това е....тя е сама....На 61 и е дошло желанието да стане майка.
Иначе искала и да осинови правила веднъж опит, но не и разрешили заради възрастта.....защо ли, защото можело да се влоши, да умре и какво щяло да стане с това дете от дома - трябва да се върне отново там!  И ето на, както самата тя казва, вече имала свои и тя щяла да решава какво да прави с тях.......................................

kameloth, погледни ми профила и виж от кой град съм... После прецени, дали нямам информация за жената!

# 76
...
 Ето това е висша форма на егоизъм! Вие планирате за себе си, пък то каквото и да мисли - да се оправя като порасне! Е, браво! Sick

И какво ми предлагаш? Да се откажа егоизма си и от идеята да имам още едно дете, за да не страда случайно от комплекси?!
 Shocked
Ами представи си, че е щастливо, защото ще бъде отглаждано с любов и желание...
Живот насила можеш да отнемеш, но живот даваш с любов.
И не плащам данък обществено мнение, нито има опасност да ме вземат някога за баба на децата ми /изключително младолика съм, а и такъв ми е генът - жените в семейството ми раждат късно, изглеждат с по 1 десетилетие по-млади от годините си и живеят до над 100 г. Sunglasses/...

# 77
Самият факт, че организма се  е преборил на тази възраст, говори много.

Както виждам голяма борба е паднала - 500 и 900 грама тегло.
Не си ли чувала за млади жени родили и по-малки бебета? Това специално изобщо не зависи от възрастта, която в един момент може и да е фактор, но не винаги е точната причина.

# 78
Аз предлагам да засреляме жената и да се приключи - хем няма да гадаем до каква възраст ще доживее, хем ще я накажем за нарушаване на моралните ценности. А детето да пребием с камъни, защото и без това ще е нещастно в живота...
Гади ми се от такъв негативизъм...

# 79
  • Sofia
Браво на жената! Дано и тя и бебенцата са добре и да се радват на хубав живот заедно!

Едва ли ще е дълго.

# 80
Живот насила можеш да отнемеш, но живот даваш с любов.
Не във всички случаи...

# 81
Браво на жената! Дано и тя и бебенцата са добре и да се радват на хубав живот заедно!
Много са ми смешни хора, които винаги се опитват да осьждат чуждия избор. Вьв форума е пьлно с теми, в които някой твьрди, че има право на личен избор за решенията си и носи лична отговорност за децата си. В този смисьл - защо точно тази жена пьк да няма тези права.
А мнения от сорта - не изглеждала добре, с какьв грим била, била извьршила убийство... няма да ги коментирам, защото трябва да употребя доста нецензурни фрази.
Прочети мнението на Ананас и пак говори. Тук не става въпрос за избор на рокля, обувки, любовник и бла бла, а за създаване на ЧОВЕШКИ живот.

# 82

Едва ли ще е дълго.
Браво, страхотно пожелание и отправяш  ooooh!

# 83
  • Sofia
  И ето на, както самата тя казва, вече имала свои и тя щяла да решава какво да прави с тях.......................................

Абсолютна кукундела.
Не е достатъчно да родиш, поради това и много родители биват лишавани от родителски права.

# 84
  • Sofia

Едва ли ще е дълго.
Браво, страхотно пожелание и отправяш  ooooh!

Пожелание? От къде на къде. Реална и близка до здравия разум прогноза.

# 85
А ти от собствен опит ли знаеш колко отвратително е да си възрастен родител/дете на възрастен родител?
Отзад съм писала - ДА!
С баща ми имаме 50 години разлика, с майка ми 40. За мен и това е много, ако искаш да знаеш. Да не ти изброявам екстрите, които съпътстваха детството ми и тийн-годините ми.
Слава богу  успяха да ме отгледат, и досега са живи (здрави чак не са). И все пак баща ми се пенсионира, когато бях 4-ти клас. Добре че джинса им е на дълголетници...

Първи брак ли е?

# 86
И аз имам пример, в който между бащата и сина имаше разлика повече от 40 години. Ами....нещастна история, синът, който винаги е страдал, че баща му не е играл с него, че е бил студен, че после, когато е бил тийн, не е можел да споделя с него.....

Неслучайно в инвитро клиниките горната граница за инвитро е 43 г. Или греша? Така ли е ?

# 87
...
* Румънката, родила на 67 години, е била бременна с близнаци, но едното е починало при раждането, а другото се е родило 1,400 кг.
* Когато са имплантирали ембрион в 70 годишната индийка Деви, са държали да е само един, тъй като многоплодна бременност би застрашила опасно и нейния живот, и този на бебетата. Съпругът и е на 72 години.
* Отново индийка и отново на 70 години, Панвар, този път със 77 годишен съпруг, е износила близнаци. Наложило се е да ги издвадят със секцио един месец преди термина, поради опасност за живота на майката и децата. И двете бебета са тежали под килограм.

Нормални неща, казвате...

Абсолютно нормални за многоплодна бременност, независимо от възрастта на майката. Аз също родих секцио 1 месец по-рано от термина, недоносени бебета, с опасност и за моя, и за техния живот... А разликата във възрастта ми с тези жени тогава беше около 45 г.

Правиш се, че не разбираш, спориш заради самия спор, или какво?

# 88
Прочетох само някой коментари и честно казано ми стана странно....

И какво, да и кажем браво, че решила да сбъдне мечтата си и да роди деца на 62години??? Ама това да не е като мечтата да посетиш някоя страна, да скочиш с бънджи или каквото и да било друго, което засяга само и единствено теб?
Тук става въпрос за други два човешки живота....и само защото видиш ли се пресетила на 60г че иска деца и могла да ги износи да и казваме браво?
Ами не, не съм съгласна...защото тези две деца след някоя и друга година най-вероятно ще останат сираци. Тяхното мнение после какво ще бъде? Дали ще се радват много, че са останали без майка, само защото тя си е задоволила каприза?

А за инвитро клиниките, какво да каже човек....в момента май си надпреварват да поставят рекорд, да ти оберат парите, но за останалото хич не ги е грижа.
За мен в тези клиники трябва да се прави много сериозен психологически профил на желаещите да стават родители, особено над определена възраст.

# 89
  • Tам през Атлантическия океан
Цитат
Осиновяването на дете било ли е вариант за вас?

- Правих опит, подадох документи, минах всички процедури, но не ми разрешиха. Това е нещо кошмарно да искаш да осиновиш дете в България.

От страна на социалните служби създават всякакви пречки. Няма официални ограничения за възраст, но те отказаха да ми дадат дете именно поради тази причина.

- Какъв им беше аргументът?

- Можело да се влоша, да умра и какво щяло да стане с това дете, което отново трябва да се върне в институция. Това било мъчително за него. А всъщност има малки дечица, които от години чакат някой да ги осинови

На жената са и отказали да осинови детенце  Crossing Arms

Да са живи и здрави и трите  Hug

Общи условия

Активация на акаунт