Раждане на 62 години

• 68 609
  • 2 369
  •   1
Отговори
# 45
Искам да попитам всички отявлени защитнички на всяка екзотика, от личен опит ли знаете колко прекрасно е да си възрастен родител/дете на възрастен родител или просто така приветстваме всичко нестандартно? ...

А ти от опит ли знаеш колко е лошо?
Аз от личен опит не знам, но имам лични наблюдения над близки. Възрастта няма особено значение в случая - важното е обичта, възпитанието и доста други фактори. А толерантността към чуждия избор е от основните неща, на които е добре човек да възпитава децата си...

# 46
  • София
... но да родиш на 62 е прекалено. ексцесия е. особено, когато става дума за повече от едно дете, за деца с бъдещи здравословни проблеми, които изискват много грижи и пари, за самотен родител без външна помощ от съпруг или родители (не коментирам финансите, защото не знаем какъв е случаят).

А каква е гаранцията, ако родиш рано? Нима си застрахован?

никой никога не е застрахован, но медицинската статистика не е в полза на 62-годишните спрямо 32 годишните. Simple Smile
тия примери, които даваш с млади хора, са по-скоро изключение, все пак.

аз съм голям радетел жените да опитват да имат деца, докато са фертилни и самата смятам да постъпя така. коментираният случай е друг.

# 47
А ти от собствен опит ли знаеш колко отвратително е да си възрастен родител/дете на възрастен родител?
Отзад съм писала - ДА!
С баща ми имаме 50 години разлика, с майка ми 40. За мен и това е много, ако искаш да знаеш. Да не ти изброявам екстрите, които съпътстваха детството ми и тийн-годините ми (особено от страна на баща ми).
Слава богу  успяха да ме отгледат, и досега са живи (здрави чак не са). И все пак баща ми се пенсионира, когато бях 4-ти клас. Добре че джинса им е на дълголетници...

И ти си нещастна от факта и не си благодарна на родителите си, че са те създали, отгледали и обичали? Имаш кофти спомени от детските си години заради подигравките на другите деца и това те е направило нещастна и те е травмирало за цял живот, така ли?
Не се заяждам, просто ми е интересно. Нали "приятелката ми" и "стринка ми" не важат като примери, та да питам човек с личен опит.

# 48
Кои сме ние, за да съдим жената и докторите за решението, като не знаем в детайли каква е действителността.  newsm78
Някъде из нета пишеше, че 3-тия ембрион е махнат по време на бремеността поради опасност за оцеляването на другите два.  Thinking

# 49
А толерантността към чуждия избор е от основните неща, на които е добре човек да възпитава децата си...
Също така е много ценно да научим децата си кое е нормален и допустим избор, и кое минава границите на етиката, Природата и човещината, не мислиш ли?

# 50
А толерантността към чуждия избор е от основните неща, на които е добре човек да възпитава децата си...
Също така е много ценно да научим децата си кое е нормален и допустим избор, и кое минава границите на етиката, Природата и човещината, не мислиш ли?
Peace
Ей тука е тънката нишка , която често се изпуска !  Tired

# 51
За теб допустим избор може да е едно, за мен друго. Хората за това сме различни и за това избираме различни неща. Ако ти възпиташ дъщеря си  така, че никога да не избере да стане майка на 60 години, защото според теб този избор не  е правилен, аз може да възпитам моята в обратното, защото според мен това е правилното.
Как ще дефинираш правилно и неправилно. Самият факт, че организма се  е преборил на тази възраст, говори много.

# 52
  • гр. Шумен
А ти от собствен опит ли знаеш колко отвратително е да си възрастен родител/дете на възрастен родител?
Отзад съм писала - ДА!
С баща ми имаме 50 години разлика, с майка ми 40. За мен и това е много, ако искаш да знаеш. Да не ти изброявам екстрите, които съпътстваха детството ми и тийн-годините ми (особено от страна на баща ми).
Слава богу  успяха да ме отгледат, и досега са живи (здрави чак не са). И все пак баща ми се пенсионира, когато бях 4-ти клас. Добре че джинса им е на дълголетници...

И ти си нещастна от факта и не си благодарна на родителите си, че са те създали, отгледали и обичали? Имаш кофти спомени от детските си години заради подигравките на другите деца и това те е направило нещастна и те е травмирало за цял живот, така ли?
Не се заяждам, просто ми е интересно. Нали "приятелката ми" и "стринка ми" не важат като примери, та да питам човек с личен опит.
Не искаш да се заяждаш, ама звучиш заядливо.
Хайде, като толкова ви е гот - неблагодарница съм, да! НО нямам навика да си заривам главата в пясъка и да викам, ей важното е че сте ме създали, пък другото няма значение. Казвам моята гледна точка и не ща да робувам на клишета. Това са фактите. Приемаш ги, а не лицемерничиш. Пък може да пробвате - родете по едно дете след 45 години, ей тъй само за да сте различни. ЗАщото да издигаме лозунги винаги е по-лесно.
И имайте в предвид, че за един възрастен "подигравките на другите деца и уви не само деца" може да не са от значение, но на едно дете могат да му бележат психиката за цял живот. Така че нещата хич не са толкова прости.

# 53

Пък може да пробвате - родете по едно дете след 45 години, ей тъй само за да сте различни. ЗАщото да издигаме лозунги винаги е по-лесно.
Аз съм съгласна да пробвам  Peace
Но няма да го направя, защото искам да съм различна. Ще го направя, защото така съм решила.

# 54

Нормалният и допустим избор е абсолютно субективно понятие, защото много неща за един човек са нормални, а за друг недопустими.  Peace

# 55
За мен това е още едно порочно приложение на методите на съвременната медицина.

И аз смятам че в случая докторите просто са си направили един медицински експреримент за да начешат егото си на големи специалисти. Намерили са подходящ обект в лицето на тази жена и са решили да се пробват да видят дали ще стане работата... Може и после някой научен труд да напишат на тази тема... Хич не ги е било грижа после какво ще става с тия деца...

# 56
Нормалният и допустим избор е абсолютно субективно понятие, защото много неща за един човек са нормални, а за друг недопустими.  Peace
Има морални норми, които всеки средно интелигентен човек осъзнава кога биват преминати!
На тази възраст, на която е майката бих, могла да мисля и в посока старческа деменция, чиято прищявка и осъществяването и е тази бременност. Предвид това, че е лекар, има и неморалност от професионална гледна точка. И разбира се, това е мое мнение, нали е ясно?

# 57
* Испанката, която през декември 2006 роди близнаци на почти 67 години, почина през 2009. Децата не са имали навършени 3 години.

* Румънката, родила на 67 години, е била бременна с близнаци, но едното е починало при раждането, а другото се е родило 1,400 кг.

* Когато са имплантирали ембрион в 70 годишната индийка Деви, са държали да е само един, тъй като многоплодна бременност би застрашила опасно и нейния живот, и този на бебетата. Съпругът и е на 72 години.

* Отново индийка и отново на 70 години, Панвар, този път със 77 годишен съпруг, е износила близнаци. Наложило се е да ги издвадят със секцио един месец преди термина, поради опасност за живота на майката и децата. И двете бебета са тежали под килограм.

Нормални неща, казвате...

Последна редакция: ср, 12 май 2010, 11:46 от BirdsFlu

# 58
Аз на тази статия не й вярвам и за бъкел.Кой лекар ще направи ин витро на 62 годишна бабка?!

# 59
Аз на тази статия не й вярвам и за бъкел.Кой лекар ще направи ин витро на 62 годишна бабка?!

Да не искаш да кажеш че бабката е забременяла по естествен път... Щото то друго не остава. Освен непорочно зачатие...

Общи условия

Активация на акаунт