Раждане на 62 години

• 68 615
  • 2 369
  •   1
Отговори
# 105
Вълкът с дълъг ник, ти за нормално ли го смяташ това?
Не, но смятам за ненормално да я съдя.
Вълк, спрягаш думата "ненормално" когато и както на теб ти е угодно... Ще я похвалиш ли? С какви мотиви?

# 106
И да, не разбирам /не видях кой ме попита, извинете/. Не разбирам как майки може да осъждат даването на живот и сравнително млади жени могат да вярват, че са безсмъртни и че възрастта е порок...
Абсолютен порок е в случая, казвам го и няма да скрия мислите си.
Аз се чувствам вече изхабена, изморена, изтощена, а какво да кажем за човек над 60 години??Моля , когато се правим на супер дупер либерални, все пак и да мислим.

# 107
liana**, е и, кое по-точно е тъпо в изказването?
Или смяташ, че всеки, който има желание да има дете може да издържи процедури инвитри, иксиминация и т.н.? Това е доста голямо психическо натоварване, първо защото знаеш че не можеш да имаш деца по естествен път, после идват разочарованията от несполучливия опит, или 2-3такива.
И смяташ, че на такива хора психиката им не е лабилна и че са супер наред с нервите?

А на тези, които имат по две деца и доход от 500 лв на месец, трябва да изплащат ипотека и един кредит. Техните нерви как са?
На тези, които няма кой да им помага при отглеждането на децата, а те трябва да работят целодневно, за да ги издържат. Техните нерви как са?
Семейства, в които единият родител упражнява психически или физически тормоз върху другият родител? Там нервите как са?
Живота ни в момента е толкова неспокоен, нервен и несигурен, че според мен инвитро процедурите са най-малкия проблем. Особено когато можеш да си ги позволиш или когато държавата ти ги поема.

# 108
  • гр. Шумен
kameloth, като я гледаш тук как ти изглежда жената?

http://pencheva.com/wp-content/uploads/2010/05/DSC_0732.jpg
На мен ми прилича на Мисис Даутфайър  Laughing
Шегата настрана, четох интервюто, не ми изглежда побъркана жената. В интерес на истината, ненормалното тук е, че не са й разрешили да си осинови дете. Защото може да осинови и по-голямо, нали така?
Всъщност поправете ме ако греша, но при раждане в по-голяма възраст (примерно над 45 години) няма ли опасност за децата от различни увреждания.
Питам от чисто любопитство?

# 109
Всъщност поправете ме ако греша, но при раждане в по-голяма възраст (примерно над 45 години) няма ли опасност за децата от различни увреждания.
Естествено, че има!

# 110
“По принцип през цялата бременност сърцето на жените е натоварено повече от нормалното, а нейното е все пак на 62 г. Когато я приехме, беше с големи отоци и се събрахме с колегите заради риск за живота на майката и бебетата. Тогава решихме да направим секцио на 5 май. Бебетата засега нямат влошаване. Бяха в 29-30 гестационна седмица и раждането беше тежко. Жената вдигна кръвно, започна дихателна недостатъчност и затова преминахме към изваждане на бебетата. Пациентката е оперирана преди години заради миома на матката, което направи секциото още по-трудно. След раждането състоянието й се подобри. Вече сме овладели положението. Уважавам личната воля на всеки, но от медицинска гледна точка животът й наистина беше в опасност", коментира Хубчев.Ин витрото е било с донорски яйцеклетки, затова е било възможно, каза д-р Павлета Табакова от Асоциацията по репродуктивно здраве, един от водещите специалисти у нас. Матката е подготвена с лекарства, след което е внесен чуждият ембрион. Бременността била тройна, но са я ограничили до две. За класическото ин витро има ограничение до 43 г.

След тази възраст изкуственото оплождане е забранено по закон.

Не бих препоръчала на жени над 50 г. да стават майки, коментира д-р Табакова. Рисково е за здравето, но освен това има и социални аспекти.

Моля феновете на раждане след 60 г. да прочетат отново болднатото. И кървавочервеното.

# 111
Аз не знам тази жена каква енергия и средства ще има да отгледа едно, камо ли две деца. Утре, вдругиден ако започнат да помагат и на 80 годишни да зачеват, пак ли ще е ок? Защото сме коректни и възрастта не е порок.

# 112
  • София и там където не се пуши

Процента при младите е доста по-голям. На по-възрастните са по-умни.

# 113

Ужас! Това вярно ли го мислиш?  Rolling Eyes

# 114

А стига бе!

# 115
Една от причините да НЕ имаме второ е и тази, че вече сме в една възраст, когато, според мене, става все по-опасно за бъдещото поколение, а материалът не е вече толкова качествен. За статиската-почти на 40 съм. Мъжът-42. Лично мнение.

# 116
liana**, ами аз съм на мнение, че щом има подобна психологическа оценка на дарителите на яйцеклетки, трябва да има същото и за рецепиентите.

# 117
Изключвам всичко друго, но тя рискува доста повече от млада жена не само нейното здраве, а и здравето на бъдещото дете, още повече близнаци. Вижте колко тежат и оцеляването им е под въпрос. Неоправдан риск и безотговорност спрямо бъдещето им  Rolling Eyes
Да са живи и здрави, и дано животът им да ме обори!

# 118

Зависи. От донорите на яйцеклетката и сперматозоидите. Те едва ли са доктори.

А дали ще кърми?

# 119
Жоз, жалко е на тази ти възраст да се чувстваш изхабена.
Аз се радвам на хората с хъс за живот - едната ми баба е на 76 г. и винаги е нагласена, с прическа, с червило, с приятелки по кафенета и екскурзии, а другата е на 94 г. и се грижи сама за себе си и домакинството си /само малко я боли гърба и й прескача сърцето, ама да ми е жива и здрава/. Аз пък се чувствам като детенце...
Изглежда си зависи от човека...
И не се правя на либерална - просто за мен е страхотно, че е дала живот - другото е чист субективизъм. Peace

Общи условия

Активация на акаунт