Раждане на 62 години

• 68 615
  • 2 369
  •   1
Отговори
# 90
  • SA
Браво на жената! Дано и тя и бебенцата са добре и да се радват на хубав живот заедно!
Много са ми смешни хора, които винаги се опитват да осьждат чуждия избор. Вьв форума е пьлно с теми, в които някой твьрди, че има право на личен избор за решенията си и носи лична отговорност за децата си. В този смисьл - защо точно тази жена пьк да няма тези права.
А мнения от сорта - не изглеждала добре, с какьв грим била, била извьршила убийство... няма да ги коментирам, защото трябва да употребя доста нецензурни фрази.
Прочети мнението на Ананас и пак говори. Тук не става въпрос за избор на рокля, обувки, любовник и бла бла, а за създаване на ЧОВЕШКИ живот.

Не виждам кьде сьм споменала за избор на обувки и рокли, но ако ти харесва можеш да си правиш свободни сьчинения по темата.
А val_stef, ти да не би да си колежка на тази жена, че да определяш кой е психично болен?

# 91
  • В събота
А аз се притеснявах, че на "стари" години съм тръгнала да раждам - бях на 34. В болницата една лекарка, която се падна случайно да ме гледа на ехограф се изцепи: "Ауууу, дърта първескиня!". Интересно ми е сега как би коментирала случая  Grinning

# 92
  • София
за мен, клиниката в Плевен е абсолютно аморална и не го доказва за първи път. същата клиника в момента настоява да се снижи възрастовата граница за финансиране чрез държавния фонд на 40 години, когато жената прави инвитро със собствени яйцеклетки, а със спестените средства иска да се включи държавно финансиране за инвитро с донорски такива.
сещате ли се каква е врътката - не даваме пари на жените, които са във фертилна възраст, за да може държавата да ни плаща да си правим експерименти с побъркани старици.

на 62 години една жена може да изглежда различно, а тази от снимката прилича на 82 годишна. съответно, това е показател за физическото й състояние. абсурд е тази жена да се справи сама с отглеждането на близнаци - нито физически, нито психически, нито финансово. да оставим, че бебетата са по 500 и 800 грама и прогнозата им е неясна.

Jam, няма ли някакви етични комисии, които могат да санкционират тази болница, след като закона има слабост? Към болниците знам, че има, но някакви браншови, тоест етични комисии, които да регулират дейността на клиниките и специалистити работещи в областта на репродуктивното здраве?

# 93
Точно така. 52 годишната учителка, която роди инвитро близначки, я направихте на мат и маскара. Те пораснаха де. Тая трябва да я разпундите направо. Дръжте я, изяжте я с парцалите! Форумски питбули.

# 94
kameloth, като я гледаш тук как ти изглежда жената?

http://pencheva.com/wp-content/uploads/2010/05/DSC_0732.jpg

# 95
Не виждам кьде сьм споменала за избор на обувки и рокли, но ако ти харесва можеш да си правиш свободни сьчинения по темата.
А val_stef, ти да не би да си колежка на тази жена, че да определяш кой е психично болен?

Значи, смяташ, че е най=нормалното нещо на света жена, която може да има 20 годишни внуци, да гледа 2 близнака, при това-с проблеми?

Уаууу.... Mr. Green

# 96
Desss, ами нормално е да и откажат да осинови дете на тази възраст.

Вълкът с дълъг ник, ти за нормално ли го смяташ това?

# 97
  • гр. Шумен
А ти от собствен опит ли знаеш колко отвратително е да си възрастен родител/дете на възрастен родител?
Отзад съм писала - ДА!
С баща ми имаме 50 години разлика, с майка ми 40. За мен и това е много, ако искаш да знаеш. Да не ти изброявам екстрите, които съпътстваха детството ми и тийн-годините ми.
Слава богу  успяха да ме отгледат, и досега са живи (здрави чак не са). И все пак баща ми се пенсионира, когато бях 4-ти клас. Добре че джинса им е на дълголетници...

Първи брак ли е?
Първи и единствен!  Laughing

# 98
Точно така. 52 годишната учителка, която роди инвитро близначки, я направихте на мат и маскара. Те пораснаха де. Тая трябва да я разпундите направо. Дръжте я, изяжте я с парцалите! Форумски питбули.
Като толкова много знаеш-що не вземете, та да направите с Вълчицата едно детенце накъмто 55, да речем,а?

Тъкмо ще се засече с евентуалните ви внуци. Mr. Green

# 99

А за инвитро клиниките, какво да каже човек....в момента май си надпреварват да поставят рекорд, да ти оберат парите, но за останалото хич не ги е грижа.
За мен в тези клиники трябва да се прави много сериозен психологически профил на желаещите да стават родители, особено над определена възраст.
Те в инвитро клиниките ходят хора с репродуктивни проблеми и които по естествен път не могат да си имат деца, не ходят някакви луди, че да им правят сериозни психологически профили. На останалите, които имат деца по естествен път да не би някой да им прави профили?
Егати тъпото изказване  ooooh!

# 100
Desss, ами нормално е да и откажат да осинови дете на тази възраст.

Вълкът с дълъг ник, ти за нормално ли го смяташ това?
Не, но смятам за ненормално да я съдя.

# 101
  • на брега на морето
kameloth, като я гледаш тук как ти изглежда жената?

http://pencheva.com/wp-content/uploads/2010/05/DSC_0732.jpg

Млого е убава.  Hands ClapБррр...

# 102
И аз имам пример, в който между бащата и сина имаше разлика повече от 40 години. Ами....нещастна история, синът, който винаги е страдал, че баща му не е играл с него, че е бил студен, че после, когато е бил тийн, не е можел да споделя с него.....

Имам подобен пример, при който разликата между бащата и сина е 24 г., но имам и пример, в който разликата между бащата и сина е 57 г. и няма по-близки баща и син сред познатите ми.

И да, не разбирам /не видях кой ме попита, извинете/. Не разбирам как майки може да осъждат даването на живот и сравнително млади жени могат да вярват, че са безсмъртни и че възрастта е порок...

# 103
liana**, е и, кое по-точно е тъпо в изказването?
Или смяташ, че всеки, който има желание да има дете може да издържи процедури инвитри, иксиминация и т.н.? Това е доста голямо психическо натоварване, първо защото знаеш че не можеш да имаш деца по естествен път, после идват разочарованията от несполучливия опит, или 2-3такива.
И смяташ, че на такива хора психиката им не е лабилна и че са супер наред с нервите?

# 104

И да, не разбирам /не видях кой ме попита, извинете/. Не разбирам как майки може да осъждат даването на живот и сравнително млади жени могат да вярват, че са безсмъртни и че възрастта е порок...

Възрастта не е порок, но някой естествени физически дейности не са предопределени да се вършат на по 60години.
Не може да мислиш само за собствения си кеф, а да не помислиш какво бъдеще ги очаква тези деца.

Общи условия

Активация на акаунт