Фетална ехокардиография - защо, кога, къде?

• 346 038
  • 844
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
Здравейте. Интересувам се къде може да се направи ФЕ в Пловдив?

# 136
Здравейте на всички бъдещи и настоящи мами.Много съм притеснена.....вчера бях на Фетална морфология и откриха на бебето ми кисти на плексус хоридеус казаха че не било опасно  но от какво се получават.Казаха че се разсейвали сами...моля за съвет Rolling Eyes

Не е по темата, НО при мен откриха същото - те се разсейват до 24-26 седмица, представляват мехурчета от течност, която по-късно се превръща в мастно вещество, има ги при 1 до 3 на 100 бебета. Спокойно! Ако всичко друго е наред се считат за изолирани и са  "вариант на нормата" съгласно водещите теории.

# 137
Здравейте. Интересувам се къде може да се направи ФЕ в Пловдив?

Не знам за Пловдив, но ако искаш за София мога да ти дам часа си за този петък 04.11. - доц. Томова.

# 138
  • Пловдив
Anita_79, благодаря, но съм решила да ходя в Пловдив  Hug

# 139
Здравейте,

преди седмица след проведената фетална ЕхоКГ  при доц. Томова се установи, че бебчето ми е с нормална структура на сърцето, нормални клапи и съдове,  пулс 161, но има неравномерна структура на МКС? Какво означава това? Има ли повод за притеснение?

# 140
Anita_79, благодаря, но съм решила да ходя в Пловдив  Hug

Имам час за четвъртък,при доктор Троянчев 0888 997474,0898474719
ул Крали Марко 17 Клиника Тримонциум.Разпитах доста по въпроса преди да се спра на този доктор,той ми е най препоръчан,дано да ми се оправдаят очакванията.

# 141
Здравейте,
в 25 г.с. направих фетална молфология по настояване на моята лекарка- оказа,се,че има защо.Откриха вродена бъбречна аномалия на бебето. Доктора,който направи ФМ каза,че другите органи и системи са добре. Трябва ли да направя и ФЕ и къде в Плевен мога да го направя?
Благодаря предварително !

# 142
  • София
Selania, със сигурност ти казвам, че в Плевен няма доктор, който да е компетентен в извършване на ФЕ. Специалистите са само в София. Мога да те посъветвам да отидеш до там и да я направиш без да се колебаеш Hug

# 143
Съгласна съм с llora!Най-добре е в София да дойдеш в 3 градска.Аз също правих ехокардиография там и съм доволна от д-р Маринов!

# 144
Здравейте, ако може някой от специалистите да ми отговори,
вчера бях на ФЕ при д-р Н.Евтимова,  тя видя "малък дефект на междукамерната преграда в мускулната част". Тя ми обясни, че е малка дупчица, която може да се затвори, а може и да не.Останалата сърдечна анатомия е в норма. Препоръча ми контролен преглед в 30-32 г.с (сега съм в 20г г.с.), но според нея и да не отида не е страшно, като се роди бебето, тогава също може да го гледат.
Искам вашето мнение - имам ли повод за притеснение?
Благодаря Ви!

# 145
            Здравейте ,
по принцип малкият междукамерен дефект , когато е самостоятелна находка не води  до  проблеми на  плода. Стига да няма други  придружаващи малфорамции тази аномалия  трябва да се проследи и след раждането  - бебето да се види   от детски кардиолог. По  принцип всички деца с този  пробелм се  проследяват в клиниката по Детска  кардиология - НКБ.
  Успешна  бременност. Успокойте се!
       С поздрав Д-р Р.Маринов

# 146
            Здравейте ,
по принцип малкият междукамерен дефект , когато е самостоятелна находка не води  до  проблеми на  плода. Стига да няма други  придружаващи малфорамции тази аномалия  трябва да се проследи и след раждането  - бебето да се види   от детски кардиолог. По  принцип всички деца с този  пробелм се  проследяват в клиниката по Детска  кардиология - НКБ.
  Успешна  бременност. Успокойте се!
       С поздрав Д-р Р.Маринов
Много Ви благодаря, Д-р Маринов, искам да попитам само последно, има ли нужда да се прави още една ФЕ, или да изчакам раждането?
Поздрави

# 147
  • в илюзия
Здравейте д-р Маринов ,

пиша ви защото съм доста притеснена  , в 24 седмица съм , от 2 седмици с наблюдаващия ме лекар следим тоновете на бебето, които са много ниски 90 . Правихме и запис на тонове - отново същия резултат. записана съм на фетална ехокардиография другата седмица , но този въпрос не ми дава мира. Имате ли някаква представа на какво се дължат тези ниски тонове и то толкова продължително време ? Благодаря!

# 148
Здравейте,
В момента съм в 22 г.с и от днешната ми ФМ всичко е в норма, обаче ... ми препоръчват и Фетална ехокардиогарфия (тъй като имам детенце, което се роди с шум в сърчицето- лекарите казаха че ще го израсте).
От прочетеното разбирам че е добре да се направи до 23 г.с, удачно ли е да се направи и сред тази седмица напр. 24 или 25?

# 149
  leonia Здравей, искам да ти кажа че когато има нужда феталната ехокардиография може да се направи и в по-горна седмица.При мен имаше повишено количество на околоплодните води и ми препоръчаха ФЕКГ, тогава бях 28ма г.с.Направих си я в  София, ІІІта градска болница при доц.Павлова.

Общи условия

Активация на акаунт