ЯНУАРСКИ бебешки дневници - том 6

• 29 452
  • 751
  •   1
Отговори
# 120
Добро утро!
Много мрачно това време, днес май няма да се ходи на разходка  Crossing Arms Ще пазим къщата и ще гледаме Бианка и отчаяните съпруги  tooth

Tatitt , и нашето момче се е будило по този начин няколко пъти, дори се е случвало да проплаче насън, даже и без да се буди. Наистина много гадно му става на човек, пък и се замислям какво толкова сънува, че и да го плаши чак  Thinking Голямото гушкане в случая много помага на малките душички.

edna ot nas , и аз се опитвам да обяснявам на Ицко нещата, въпреки че съм убедена, че и грам не ме разбира  Mr. Green , но сякаш усеща по-сериозния тон (което не е малко за начало). И аз съм на мнение, че трябва да се правят опити да се възпитават децата от съвсем малки. Не знам дали е  правилно, не съм възпитавала никой до сега ( освен куклите и котарака ми, с който особен успех нямах  hahaha ) Иначе съм виждала ужасяващи ситуации в парковете - малки дечица удрят майките си, едвам говорят, но знаят по някоя друга псувня... #Crazy

Сиси, напълно споделям мнението ти за плашещия хаос (който в нашата мила родина е нещо нормално ). Съгласна съм и за майчинството. Няма по-хубаво за детето от това, да расте в първите години с майка си. Но то и да искам да го дам на ясла или градина няма как да стане - както знаем всички места просто няма достатъчно  #Cussing out На наши познати детето го приеха преди седмица някъде ( то е  на 3 и половина ), а са се записали, когато е бил на 5 месеца.   Sick
Относно цеденето аз нямам избор да не се цедя - малчо се храни само с изцедена кърма от самото начало почти и за да поддържам лактацията пада голяма хамалогия  Tired Да видим до кога ще изтрая  Confused

gitadam , това с дрешките взех да го приемам за нещо нормално вече. То почти нямаме дрешка, която да не се е смалила поне малко след прането. Ние в момента носим размер 9-12 месеца и подозирам, че съвсем скоро ще му станат малки. Но в началото беше по-голям проблема при нас, аз бях взела дрешки за новородено, подаръците, които му подаряваха също бяха с такива размери, а той взе че се пръкна 5 кила мъж, че и дълъг  Laughing Повечето си останаха така неносени, а другите сме облекли веднъж, най-много два пъти. Иначе и аз предупреждавам всички, че момчето е едричко и ако ще купуват дрехи да го имат в предвид. Но продавачките нали все много "разбират" та пак имаме наскоро подарени и малки гащеризончета...иди им обяснявай  ooooh!

Зузу, много ги бива тези педиатри да шашкат майките, то и без т'ва малко ни трябва. Моето мнение е, че не може всички деца да качват по кило всеки месец, още повече, че ударно се качва първите два -три само. Щом има доволно напишкани памперси и ако редовно, играе си детето и е жизнено, може да поизчакаш още някоя друга седмица. След като хапне бебка, остава ли неисукано мляко в гърдите? Това може да покаже донякъде дали и стига  Thinking Може да отидете след десетина дни пак да я измерите и евентуално вече ако не е качила пак много, да мислиш за захранване. Разбирам те много добре, и аз вчера ходих да мерят малкия и се оказа, че за 15 дни е качил някакви 80-90 грама. Посъветваха ме дам АМ  #Crazy  Но знам, че имам кърма и ще продължа да упорствам  Whistling

Герганчето, и аз нещо не с ориентирах за такава тема  Rolling Eyes

Хубав съботен ден ви пожелавам  Hug

# 121
gitadam, така е с дрешките, аз това го разбрах още с баткото, тогава като беше още на 4 месеца почнах да купувам бодита и блузки за едногодишни деца, просто номерациите на доста от дрешките имам чувството, че са ги шили като за китайчета.  Laughing

sisi1974, и на Светозар наскоро му подариха боди 24 номер, обаче му е до пъпа точно и му е страшно опънато, абсурд изобщо да го закопчая, нито отдолу, нито отпред. В момента са му добре на дължина и ширина бодита за шестмесечна възраст. Crazy

Tatitt и Светозар 2-3 пъти така се стряскал и плакал за кратко, нормално е и с баткото ми се е случвало.

Тая ваксина Синфлорикс вече задължителна ли е по новия имунизационен календар, при баткото не беше и не съм я слагала и сега, ако не е задължителна хич не мисля да я слагам.  Peace
Не съм убедена в смисъла на ваксините, които са срещу стрептококи, уж, трябва да предпазват от отит, ама доста майки, които са слагали такава ваксина са споделяли, че като са тръгвали децата им на ясли са получавали отит и са имали доста проблеми.
Моят Валентин го записах на година и три месеца на ясли и първата болест, която лепна беше варицела - на година и пет месеца и я изкара много леко - точно с 8 пъпчици и на втория ден имаше 37.8 градуса температура и дотам беше. Никакви други болести, освен грип не е карал, никакви отити, нито ангина, нищо. Имаше един период като правеше често конюктивити, но той е много бял и синеок и при дечицата със светли очи това е чест проблем, но и с това се справихме. Мога да кажа, че до сега - вече е на 4г. и 4 месеца, той антибиотик не е пил, дори от температуропонижаващите доскоро само Ефералган му бях давала, едва миналата година пи за пръв път Нурофен.  Peace

# 122
  • София
Минавам да ви почерпя, че днес имам рожден ден !

# 123
Честит рожден ден, teo86! Simple Smile Много здраве, късмет и усмивки![/color]  newsm67  smile3525

# 124
  • София - Дианабад
teo86 , ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!! БЪДИ ЗДРАВА, УСМИХВАЙ СЕ ПО МНОГО И КЪСМЕТЪТ ВИНАГИ ДА БЪДЕ С ТЕБ!!!   bouquet  bouquet  bouquet

little rabit, Синфлорикса май е задължителен за децата, родени след 1 февруари. Иначе той не предпазва 100 % от стрептококи, а целта му е организмът да ги предпазва по-леко. Честно казано, малко е скъпичка, иначе можеше да се замисля да бием на Ели, че покрай каките може повече да боледува.
Герганчето, стискам палци за наградата!  Praynig
Мамо Це, наистина много сте готини в списанието  Peace - исках и по-рано да ти пиша, но забравих  Embarassed. Май ще трябва Гинко билоба да взимам като спра да кърмя  Mr. Green.

Hug

# 125
  • БГ
Честит рожден ден, teo86!!!     bouquet    Много здраве, щастие, любов и късмет, да те съпътстват и занапред!!!    bouquet  ВЕСЕЛ ПРАЗНИК!!!        bouquet

Ох, ама, че ден е днес!?! Реших да оставя баткото в къщи и не го изпратих на градина с единствената мисъл да играе предиобед на батутите срещу нас, а аз да си пия кафенце на любимото кафененце.  Flutter  Нахраних беб, и аха да излезем иии изненада... заваля дъжд!!!   Mr. Green  Не е много, но е достатъчно да ми убие ентусиазма, ха дано поне да удави неприятните мъхчета от тополите, че вече втора седмица едва се търпят!!!   Praynig 

Mischievous, браво на вас, с машинка ли подстригахте Белослава? Аз си имам машинка в къщи и редовно поддържам прическите на татито и батито, но незнам дали бих се справила с тази на Калин?! Може да го пробвам първо с №4 (12мм), пък след това и по-късичко?!   Thinking

Тани, четох за слънцезащитните на Саносан, че стават за бебета, но незнам с каква консистенция е това кремче   newsm78  дали не е от онези много гъстите, които едва се размазват, видях, че имат и слънцезащитно мляко 200мл, дали няма да е по-добър и удобен вариант?   Thinking

edna ot nas, относно възпитанието на бебето също съм на мнение, че колкото по-навреме, толкова по-добре!   Peace  Е, всичко с мярка, разбира се! Моят бонбон също шмекерува и макар и на шега или игра му се поскарвам с нее, не така! когато ме хапе или се заинати, а той много добре разбира и спира, след малко пак пробва, аз пак некам, възможно е и да потрети, но аз оставам непреклонна, гледам да го разсея с нещо и той се предава!  Peace

gitadam, вчера точно сортирах дрешките на Калин! Когато ни ги подаряват ги подреждам по големина и гледам да ги изпера и включа навреме в гардероба му, но се случва да не съвпаднат със сезона, а именно, имаме няколко комплектчета, които сега биха му станали, но пък са доста плътнички и просто няма смисъл да ги пера, ще ги подаря в бъдеще на някое бебче!   Peace 

Хммм, и аз не съм много навита да слагам този Синфлорикс дори и да е безплатен, пък ако трябва и да си го плащаме хич няма да се съглася! Във вторник сме на мерки и теглилки и ще поразпитам повечко педиатъра!

# 126
  • София
Teo, честит рожден ден! Да си вижа и здрава и много щастлива!  Hug
Страхотна почерпка, потекоха ми лигите!  hahaha

Ние ще ходим в понеделник за Пентаксима, то май и тогава ще вали. Ужасно време... Sick

За възпитанието съм съгласна. На Филип му се карам като ме скубе и викам силно "Ооохх" не мога да кажа, че разбира за какво става дума. Иначе от известно време ходя само вързана, първото нещо, което се хваша е моята коса, която и без това пада порядъчно. Винаги му остават косми в ръчичката.

Отивам да полегна, докато бебко спи.  Hug

П.П. Благодаря за отговорите за сиренето и маслото! Знаех си аз, че не се дават сега!  Wink

# 127
Иначе от известно време ходя само вързана, първото нещо, което се хваша е моята коса, която и без това пада порядъчно. Винаги му остават косми в ръчичката.

Същата работа е и при нас  hahaha hahaha

# 128
Teo, честит рожден ден!
..........
За възпитанието съм съгласна. На Филип му се карам като ме скубе и викам силно "Ооохх" не мога да кажа, че разбира за какво става дума. Иначе от известно време ходя само вързана, първото нещо, което се хваша е моята коса, която и без това пада порядъчно. Винаги му остават косми в ръчичката.

И при нас е така.Ама аз си ходя вързана,но тя пак намира тънките косъмчета от долу и повече боли  smile3511 Не стига ,че косата ми сама си пада,ами и малката и помага. Grinning
Благодаря за отговорите за слънцезащитния крем.Стефанийка мерси!Щом  става за бебе значи ще го взема-и наистина млякото ще е по -добре.

# 129
Иначе от известно време ходя само вързана, първото нещо, което се хваша е моята коса, която и без това пада порядъчно. Винаги му остават косми в ръчичката.

Същата работа е и при нас  hahaha hahaha
и при нас е така Joy
Честит рожден ден на Тео- жива и здрава да си и мноооого щастлива
Нещо ме боли главата и хич не ми се пише, по- късно като се посъвзема ще драсна Heart Eyes

# 130
  • Стара Загора
stefaniika, ние преди 2 седмици подстригахме Ники 1-ви номер с машинката , не плака, само се ослушваше и въртеше очички. Стана като по-голямо момченце направо  Heart Eyes
Ето го: http://www.facebook.com/profile.php?id=100000030153704&ref=p … d=100000030153704

# 131
и вие ли момичета имате проблем с косите, моята не стига, че капе, но стефа ме скубе и съвсем ще олисея
дрешките може да ги видите в албума, едната е синята блузка с цветенцето, а другата блузката с новогодишния надпис
хубавото е, че панталоните поне й стават за сега
не мога да ги продам в продавалника, блузките са от позната на майка американски уж де, купувани са от америка, ама не етикетите пише мейд ин чайна, гватемала и пр.страни
ще решим с майка какво ще ги правим, сигурно ще ги дадем на някое бебе, съседката е бременна, ама лошото е, че е момче нейното.
мисля да ги дам по-нататък на приятелка, която има момиченце, ще видим
честит р.д. на тео, много здраве и късмет
към момичетата от плв-знаете ли дали бърбориното на ул.лерин работи днес и до кога?загубила съм представа за времето, не знаех, че е събота
трябва ми ам, но при нас е скъпо, не ми се дават 11 лева за мляко при условие, че мога да го взема по-евтино Crossing Arms

# 132
  • София
Гита, не съм от Пловдив, но днес е официален работен ден.  Wink

Тани, и при мен хваща космите на тила и ги дърпа заедно с кожата, че да боли повече.  Crazy И аз пазарувам от Ла редут. Даже в понеделник ще поръчам 7 тениски и 3 чифта къси панталонки на Филип за 16 евро с безплатна доставка.  Shocked

# 133
Честит рожден ден на Тео!!! Да си мноооооого обичана   bouquet   bouquet   bouquet

Зузу не се шашкай и моята щерка не качва. Даже според везната у дома е свалила 80 гр. (и тя на диета, мамина златна  Mr. Green). Обаче си е в кондиция, играе, пълни памперса редовно, а цветно ала горчица (Mr. Green) по веднъж на ден и аз хич не си го слагам на сърце - жега може да й е, майка й прекара МЦ и това сигурно се отрази на кърмата, че хапваше по-малко от обикновено по едното време, така че споко, като няма други тревожни симптоми  Peace....

Днес мнооого дъждовно, много облачно... Пък баткото утре заминава на зелено училище на планина и съм в едни размисли като си знам диването колко чифта чорапи, обувки и панталони да му сложа в багажа  Thinking ....

Уф, щях да пиша за възпитанието... Малко рано ми се струва  Thinking... Моят скромен опит показа, че всичко е временно във възпитанието първите три години. До година и половина имах "златно" момченце - много буйно, ама като кажех "не!" или "хайде" никакъв проблем - слушаше. После почна бебешкия пубертет и аз колко удари съм отнесла по градинките и какви тръшкания, какви търкаляния по улиците  Shocked - не е истина! В началото - той пищи и се въргаля, аз се червя  Embarassed, после седях отстрани и го чаках да му мине  (виках му: Ако си приключил да си ходим иначе ще ходя да си взема кафе и мога да почакам още  Laughing). Мина му. За сега нямам оплаквания - все така е буен и палав, ама ... разумно палав. Обаче никога не съм крещяла - дори й когато ми е идвало да истерясам. Оня ден отиваме да гледаме с баткото филма за дресирането на дркони (оставихме тати и бебка да си гукат) и в салона една майка като почна: "Ще те смачкам! Говедо!"  Shocked, а салона пълен с хора ....

Айде отивам да събирам багаж... 

Последна редакция: сб, 15 май 2010, 14:54 от viroglavka

# 134
Здрасти и от нас!
И на моят Гуш всички бодита са му 6-9 месеца. Laughing Ми то, като наддава двойно какво да направя?! Mr. Green Летните неща ги купувам като за едногодишно дете.
Подарени малки дрешки, изпрани, моментално ги подарявам.

Общи условия

Активация на акаунт