Мама през ОКТОМВРИ ще роди - вече и през дрешките личи!

• 30 873
  • 729
  •   1
Отговори
# 150
То и аз нямам такава черта,но се чудя дали ще се появи newsm78
Относно пола аз си мисля,че ще е момче,но да видим.Може би,защото много искам момченце и за това.

# 151
Забравих да пожелая Добре дошли на новите мами.  Embarassed Hug

С първата си бременност имах такава черта, която избледня след раждането. Но засега все още нямам.

# 152
Добро утро, мами!
Честито на всички рожденици. Много ви се радвам на всички усетили бебчо, аз още не съм. А свекито вече от 10 дни все това ме пита, че при ворото по рано се прочувало, така пишело по големите книги. Но аз Вени я усетих чак в края на 5тия месец,  а сега съм на края на четвъртия, така че ми се струва нормално. Сега усещам само разпъвания и сърбел от разтягане на кожата, но понякога забравям да се мажа. Дано не се нацепя много. От предната си бременност имам няколко стрии по гърдите, и само толкова.
А за именце не сме говорили, че ме е страх да попитам. А и още не се знае пола. Татенцето иска ако е момче да е Виделин, на баща му, ама аз не го харесвам името. А и има една подробност - свекито се казва Венета и аз като кръстих щерката така, казах че е хем на свеки, хем на свекър. Да, ама не. И за да си нямам разправии не съм и продумвала за именце. А аз искам да е на някой от моите родители. Те също много ни помагат, не само неговите. Така че ако е момче ми се иска да е Павел или Петър, а за момиче сигурно ще е Зорница (от Златка) и това ако не ми мине котка път..

# 153
Здравейте мамчета!
От мноооооого отдавна не съм писала но ми беше много натоварено пък и вие така бързо пишете, че аз докато смогна да ви прочета и тя темата свършила и сте изписали още една. Joy

Моето мишленце го усещам вече от 2-3 седмици и ми е толкова мило   Heart Eyes  /особено вчера беше много активно/. В сряда съм на ФМ във Фемина при доктор Цолова /ако някой е ходил при нея моля да сподели впечатленията си/ и се надявам да ми кажат тогава и пола.

Относно кръвното налягане и аз съм с ниско от както се помня и съм получавала и пристъпи. Миналата година като се пребирах вечерта от работа ми прилоша на сред Дондуков и се свякох на земята и на всичко от горе валеше и едва се добрах до едни стъпала за да седна докато ми разкара а хората ме подминаваха и ме гледаха странно все едно съм някаква долна наркоманка и никой дори не ме попита дали съм добре. #Cussing out От тогава ме е страх като усетя, че ми прилошава и гледам да си нося в мен поне няколко пакетчета захар за да ми разкара по бързо.

Хайде приятен ден от мен и ще се опитам да съм по редовна!  Wink

# 154
  • София
Джули, хайде малко много ще им стане две деца да имате и двете на свекъра и свекървата, малко да се позасрамят!

Черта аз още нямам, но преди имах и то доста тъмна и очеизвадна, така че пак я очаквам Rolling Eyes А пъпът ми е изхвръкнал далееч напред (попринцип е хлътнал, нормален) като топче, на срещата си признах че вече лепенка му слагам Blush Преди доста по-късно изскочи..

wafi преди 2г като бях бременна така на БСФС ми стана лошо в един тролей, едва слязох, направих няколко крачки да не съм на спирката и седнах на тротоара и си държах главата че сякаш щеше да падне. Бях и добре облечена, със сако и т.н. - гледаха ме като полезно изкопаемо ooooh! Звъннах на мъжа ми че е близо на работа и може да излиза, той ми вика "като можеш ходи си купи шоколад, айде, ще ти мине" и аз Shocked Т'ва е то манталитет..

# 155
Здравейте и от мен!
Данитка, честита ти розова новина !
Мама Смехорана, честито! Хармоничен и безоблачен семеен живот Hug!
Wafi, тове ужасно просто,  май е характерно за нас българите , да гледаме безучастно, абсолютни сеирджии сме, за съжаление Sad , дано повече не ти прилошава Praynig!
Момичета, все пак гледайте да се усмихвате повече днес, за да компенсирате подтискащото време навън  Simple Smile!

# 156
Хеййй мамчета как сте днес?
Тук времето е хладно и облачно ама Веси то до петък има време и може да се оправи , та и на открито да стане и аз съм за петък 17:30 и ако е хубаво времето може Норд ако искате , а ако е лошо Може да разнообразим с китайски ако ви понася де , защото аз много обичам и не ми пречи, но като се има в предвид че е пикантна храна , може на някой да не му понася или просто да не обичате. Давайте предложения .Lady V   дано успееш да дойдеш.И аз съм чувала добри отзиви за тази Цветкова ,но незнам къде и е кабинета и лесно ли става записването.
Добре дошли на новите мами Рали и Велина   и лека бременност.  bouquet
Велина щом си от Варна , заповядай с нас на среща в петък 17:30 ако си свободна.
Мама -Смехорана страхотни сте , бъдете живи и здрави и все така усмихнати и на есен ви пожелавам едно страхотно бебче.
Честити розови новини на мамите разбрали пола , ха да се увеличават и момиченцата.
Вчера бебока не престана да ме рита.То не бяха шутове не беше чудо.Дори и таткото го усети и вика че с тея ритници май ще е момче , ама да видим .
Днес мисля да ходя на пазар , то не е хубаво времето ама няма как трябва да се яде.
Успешен ден на всички   bouquet

# 157
  • София
Добър ден!
И мерн нещо ме тормози неспане Rolling Eyes а като знам,че тепърва ще е така ми става лошо!

Мама Смехорана,честито мила  bouquet
Безоблачен семеен живот ви пожелавам изпълнен с много щастие и любов!
 Hug

Днес само розови новинки! Party
Супееееееееееееееер Crazy Heart Eyes

Лейди,може и така да излезне с плацентата Hug

Ади,добре дошла на родна земя! Hug

Зеленоочка,добре си похапнала Mr. Green

# 158
Аз тъмна черта още нямам, но имам чувството, че имам повече окосмяване точно на мястото на тази черта. Пъпа още не изпъкнал, но в сравнение с преди е доста напред Simple Smile
wafi ужасни са хората. И аз припаднах като ми вземаха кръв, но бях седнала на пейка в болницата, а хората ме питаха дали съм добре, поне проявиха интерес Wink

# 159
  • София
Aз също нямам още тази линия!
С предната бременност ми се появи май в последния месец преди да родя и на 3 ден след раждането я нямаше!  Peace

# 160
Данитка -честита ти мадама Simple Smile

Позитив - мажи докато е време Simple Smile

Мама- смехорана- честито, страхотни сте и толкова влюбени, бъдете мн щастливи
Аз също съм с плацента на предната стена и го усещам бебо от 17 седмица може да се каже.
Днес съм мн зле направо ходя като призрак, боли ме глава ,корема все едно съм яла нещо развалено , ушите ми са заглъхнали и ми се вие свят от сутринта -направо всеки момент усещам 4е ще се свлека.така здраво ми е паднало кръвното и ми причернява постоянно, ама постоянно.Не знам какво става, чака си позволих да изпия 1 кафе(от  началото на бременноста не съм си позволявала), после захарче, после сок от изцедени 3 портокала, после айран н, после един шоколад, вече не знам какво правя -пълен кошмар.

А след кафето искам да ви кажа че бебето така се разбунтува здраво ,място не можа да си намери направо-изтормозих го детето.Ох толкова ми е гадо че го изпих това кафе , 4 месеца издържах без- а съм страшен кафеман- по 3-4 ги пиех.
Айде стига съм ви занимавала с гадни неща - усмихнат ден на всички.

# 161
  • София
Здравейте слънчица мили  Heart Eyes
първо, добре дошли на новите мамчета и приятно бременеене с нас  Hug
Смехоранке, красива булка си била и много щастие струи от твоите снимки. Честито и наздраве! Желая ви безоблачно щастие  Hug
Силви, кой е лекарят ти в Токуда? Аз си избрах Бойко Димитров за раждането, иначе там ходя на ЖК при д-р Евтимова.

Момичета, сигурно повече от вас знаят, но и аз като по-голяма да си кажа.

Хормоните на бременността в комбинация с лятното слънце много силно стимулират производството на меланин (тъмното вещество в кожата) и окосмяването. Затова се появява и тъмната косматичка черта на корема - аз още нямам, но знам че ще се появи по някое време. Силното производство на меланин през тези месеци е виновник за появата на пигментни петна по кожата, които уж после се махали, но всъщност са много упорити и са не само на повърхността, а и в по-дълбоките слоеве на дермата. Така че, за нас е силно препоръчително  да ползваме кремчета със защитен фактор SPF50, не по-малко. Наистина, доскоро бях администратор в голям медицинско-козметичен център, където се нагледах на всякакви случаи и проблеми по кожата. Видях бременни с адско акне, ама жестока работа! Пигментните петна се махат (уж!) с химически пилинг с киселина, правят се 6-7 процедури на лицето и са скъпи, а резултатът не винаги е задоволителен. После се започват друг вид скъпи процедури, пак 6-7 на брой.

Силно препоръчвам безцветните кремчета на Bioderma SPF 50 - кремчето за мен е много мазно, но има и флуид, който е с по-малко съдържание на мазнини и по-високо съдържание на хидратанти. Аз лично ползвам едно матиращо (цветно) кремче на SVR, което е с SPF 50. То се нанася върху дневен крем, аз го ползвам като фондьотен.

А, и още нещо. Ако някоя мама прави процедури лазерно обезкосмяване, в момента е безсмислено заради хормоните и завишеното окосмяване. Изчаква се да се възстанови хормоналният баланс и после вече може.

Така... сега ако не ме изхвърлите от форума за тази дълга лекция, ще имам късмет направо  Mr. Green
Извинявам се на всички, които не се интересуват от това инфо и на които съм досадила.

# 162
Тини и на мен днес нещо ми е кофти цяла сутрин ми е едно отпаднало.
Арим как ще те изхвърляме , ти си ни ценен кадър.Това са полезни съвети  Hug какво е това SVR ?

# 163
  • София
Мирче, а тия на Биодерма подходящи ли са и за дечица? В другата тема дълго се дискутираше с какво да мажем дечицата това лято и няколко уж известни марки се оказаха не съвсем подходящи за деца newsm78

И това значи ли че колкото повече слънце, толкова по-голяма опасност за петна това лято? Мислех да се опека здраво на плажа Mr. Green

И ако може да споделиш г/д цена на това твоето фондьотеново кремче Flutter Много полезна лекция Peace

Тини, нищо му няма на бебчо от едно кафенце. Дай по тая логика да се изселим да живеем в гората че в градовете въздуха много мръсен Crazy Не е нищо по-особено от ежедневните вредители..

# 164
  • Русе
Здравейте мами Simple Smile
Отдавна не съм писала, че няма много време, а и се заплеснах по една игра  Embarassed
Днес бях на ФМ и се записвам в отбора на мамите с момчета Ще помоля, когато можете да ми сложите синя джувчица Simple Smile
Ето малко снимки на нашия сладур     http://oktomvri2010.snimka.bg/family/klleo.471755.18755739

Аз усещам бебо от около 10-ина дни и то повече сутрин и вечер, когато съм легнала.

Общи условия

Активация на акаунт