Мама през ОКТОМВРИ ще роди - вече и през дрешките личи!

• 30 873
  • 729
  •   1
Отговори
# 645
Хоп, хайде пак аз Mr. Green
Пуснах анкетката и се надявам  до 22,30 23,00 да не сте изписали темата  Laughing
Аз към 20 ще излизам малко на пицарийка с приятелка и ще си дойда по това време! Hug

# 646
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Леле, заровила съм се да чета за болничните в темите...., че днес ме сюрпризираха с превода на заплатата.... #Crazy Направо не ми се говори...., като за първи месец с жълтия лист....направо ми дойде екстра... ooooh! При Вас как е положението? Имате ли идея как става въпросното изплащане и въобще всичко, което можете да споделите, като информация? Но хайде да не Ви се оплаквам толкова....

jully1975, явно с теб заедно ще споделяме емоции на 2.06! И аз тогава съм на преглед!  Hug

# 647
Добър вечер от мен!!!
Legeo, честит празник!!! Много здраве и късмет ти желая!!!   bouquet
Да дам и аз отчет от днешния преглед на 4Д. Бебчето е добре, докторката го огледа хубаво. Потвърди предположението на старозагорския доктор, че ще имаме  stork-girl

Vessi-barabesi, аз ходя на лекциите в мола, на 27.05. се надявам да съм там. За лекциите на Ла Лече Лига и за тами се ходи, само че незнам от колко часа и кога са. Само знам, че са в Майчин дом.

Тини, чета ви аз редовно, ама нямам какво толкова да отчитам и затова не пиша много, много Embarassed

MISHANA13 , и аз имам болничен от 26.04. до 26.05. Това ми беше първия болничен. Днес си проверих картата и мойта заплата е резната. Явно защото не е за цял месец. А пък за болничите как стои въпроса хич не ми е ясно. newsm78Взех си аз този ПИК от НОИ и проверявам ама още ми намя болничния, може би по-късно ги качват и ги изплащат следващия месец, незнам и аз.

Това е за сега от мен. Сега ще поизлезнем малко с едни приятели, които ще ни дават покана за сватбата им през юни. Лека вечер ви желая и   love001

# 648
Леле, заровила съм се да чета за болничните в темите...., че днес ме сюрпризираха с превода на заплатата.... #Crazy Направо не ми се говори...., като за първи месец с жълтия лист....направо ми дойде екстра... ooooh! При Вас как е положението? Имате ли идея как става въпросното изплащане и въобще всичко, което можете да споделите, като информация? Но хайде да не Ви се оплаквам толкова....

jully1975, явно с теб заедно ще споделяме емоции на 2.06! И аз тогава съм на преглед!  Hug

Получаваш 80%  от чистата сума,която работодателя ти заплаща.Като варира в зависимост от броя на работните дни в месеца ,обикновено са 20или21или22.
Дано да ти е станало ясно!

Нои нищо не бавят,зависи работодателя кога ги носи там!
Понеже аз сама ги нося болничните ще ви дам пример,до десето число се внасят осигуровките за миналия месец и след това се носят болнчини.
Болничните ми за април занесох на 12.05 ,с пин си проверявах всеки ден,на 17.05 бяха обработени,на 18.05 получих смс със превода.Което си е доста бързо!

Последна редакция: пт, 21 май 2010, 21:07 от pashic

# 649
  • В сърцето на моите съкровища...:)
pashic, благодаря за отговора, така е. Но явно, както каза Nina-vn , цялото изплащане става на следващия месец. Може би разминаването при мен се получи от това, че до 3.05 се водех на работа и реално си получих парите за тези дни. Е......ще чакаме включване другия месец  Peace Е, ако сега не разберем как стоят нещата , няма кога  hahaha  ooooh!

# 650
за болничните: аз съм държавен служител и на нас рано ни обработват заплатите. аз като излизам в болничен от 17.04 го 16.05 заплатите са готови въпреки, че не сме получили превод, затова болничният остава на работа докато оправят следващите заплати (за май месец) и тогава ги носят в НОИ плащането става началото на следващият месец в моя случай юни. получава се забавяне от месец и половина или 2 . кофти е, но системата е такава. ако болничните почват от началото на месеца е най-добре най-късно началото на следващият ще си получим парите. аз го знам това затова исках да изляза от началото на април, но март ми отказаха да си ползвам годишния отпуск и се наложи от средата на март да почна да ползвам болнични, че с моята операция като нищо може да изпадне бебето ако не внимавам

# 651
Уууу, новите предложения за тема са кое от кое по-хубави! Grinning Едвааам си избрах! Аз чаках "октомврийка дебелее..." ама накрая са изкуших и гласувах за друго! Blush
Уф, това с болничните си било цяла сага- аз за първи път се сблъсквам с този проблем. Не стига, че още не ми е занесен болничния, които съм внесла в службата на 26.04, ами и казаха, че съм "на червено" с 66 лв и незнам си колко стотинки..... Confused

# 652
  • София
Честит празник на всички празнуващи днес! Да ви е живо и здраво името!

АЗ вечер едва смогвам да Ви изчета, но нещо не ми се пишеше тези дни. Утре сутринта с Рая заминаваме за Казанлък на бал, а в неделя за Стара Загора на рожден ден на племенника. Ще бъде голямото пътуване - и то с влак.

Аз нали все казвах, че не искам да ходя на ФМ, но милото нещо ме врънка да ходя. Той се е сетил кога - аз съм в 19 г.с - за кога да си запазвам час?! Като ви гледам Вас, вие 1 месец по - рано звъните. А и не знам къде? Разгледах сайта на Марков, но нещо не мога да се ориентирам как да стигна до там. ЗА Фемина, май писахте, че там гледат само да ти вземат парите...абе ще помисля тези 3 почивни дни, и ще видя какво ще реша. Вие сигурно ще се отнесете в писане, и като се върна в понеделник няма да мога да смогна да чета.

Пожелавам ви весели почивни дни! Само положителни преживявания и да не ви "ядосват" бебоците в коремчетата.

# 653
Mishana 13 болничният е в  размер на 80% от среднодневното брутно възнаграждение за 6 месеца назад . Болничният се представя в НОИ 1 ден след подаване на декл.1(т.е. след изплащане на заплатите) за съответният месец. Твоят болничен ако е от 4.05. ще бъде занесен в НОИ м. юни и от там имат срок 15. раб. дни да го обработят и платят Rolling Eyes

# 654
  • Stavanger,Norway/ Varna
ДОбро утро  Tired

Толкоз зле се чувствам тази сутрин- ужас. Вчера не ходих на работа, но не си и починах. Чистих из къщи, че определено си имаше нужда, отсявах летни дрешки за Йована, после тя се върна от градина и така.

Днес със ставането съм с болки в кръста. Не като контракции а като претоварен го чувствам, въпреки, че няма от къде  Rolling Eyes, ще видим как ще изкарам деня седнала 8 часа на компа  ooooh!

Като ви чета с тези болнични, лошо ми става. Какви са тези системи, какво е това чудо, ужас.  ooooh!

# 655
Добро утро ранобудни коремчета,
как сте днес?
Гледам вчера много оплаквания има. Само без притеснения и мислете позитивно  Hug
Честито на всички узнали пола на бебоците си.
Reni Vo  добре дошла при нас и лека бременност.
Димяни мила не се шашкай толкова като са 2 в една плацента мисля че е малко трудно да определиш само едното ли мърда. Аз съм близнак имам брат-близнак и макар че сме разнояйчни до последно са казвали на майка ми че ще е едно мъжко много голямо , нали тогава техниката е била хиляди години назад от сега ,та едва в 8-мия месец е разбрала че ще са две , а и рядко е усещала ритници и то неможе да се разбере от кое.
Относно раждането и аз съм за нормаалното , но ако господ каже друго няма как, а за въстановяването си е много индивидуално.
Момичета сега аз съм пред дилема : канени сме за кръсници август месец на 15-ти и незнам какво да правя.Сватбата ще е в Русе което означава че ще трябва да се пътува. А аз незнам дали ще бъда в състояние тогава . Confused Sad  Ще трябва да дадем отговор тия дни и аз незнам какво да правя. И освен това паксе опира и до финансов проблем знаете като кръсници трябва да се поохарчиш, а точно в този момент малко ще ни е сложно. Проблемът е че младоженците живеят в Испания и ще си идват само заради сватбата , а доста техни роднини няма да ходят и ако ние откажем ще бъде много кофти и незнам какво да правя.  ooooh!
Оплаках ви се и аз  Embarassed
Приятен уикенд на всички и без болежки и претеснения   bouquet Hug Heart Eyes

# 656
Здравейте мами. Почти не съм спала тази нощ и съм в ужасно настроение и всичко това,заради приятелят ми, който вчера се държа безобразно и дори не иска да ми се извини,а му беше по-лесно да ми каже да съм се изнасяла като не ми харесвало поведението,но не ми се говори,Толкова ми е мъчно и болно Cry Cry А за болничния моят още за април не е платен и не знам защо. Съжалявам за оплакването.Желая ви хубав ден! Hug

# 657
  • София
Добро утро, закръглинки бремелинки  Hug
Димяни, много хубави заглавия си пуснала - човек не може да си избере, а и са много  Heart Eyes Пица ли хапна снощи, или рибка?
tzzzvety, правилно се колебаеш мила. 15 август е далеч и няма как да знаеш дали ще си в състояние да пътуваш или не.
kat88, ей от такива неща побеснявам направо  #Cussing out Тъпите мъже си мислят, че сме толкова зависими от тях и че никога не бихме се изнесли, особено ако сме бременни, затова могат да си позволят всичко #2gunfire Много съм люта към арогантно мъжко поведение, защото вече бях в този ад  #2gunfire
Признавам, че в началото на отношенията ми с любимия се постарах да стане ясно, че няма обстоятелство, която да ме спре да си отида, ако не съм щастлива с него, независимо дали и колко съм зависима от него. Не давам съвети - те биха били крайни и без връщане назад... Само, ако може да не тормозиш бебчо... ама май не може  #Cussing out
Бобче, като го няма милото, хич не се пазиш и се преуморяваш.

Приятен ден милички, аз и днес съм с контракции и ще си полежа  Heart Eyes

# 658

Момичета сега аз съм пред дилема : канени сме за кръсници август месец на 15-ти и незнам какво да правя.Сватбата ще е в Русе което означава че ще трябва да се пътува. А аз незнам дали ще бъда в състояние тогава . Confused Sad  Ще трябва да дадем отговор тия дни и аз незнам какво да правя. И освен това паксе опира и до финансов проблем знаете като кръсници трябва да се поохарчиш, а точно в този момент малко ще ни е сложно. Проблемът е че младоженците живеят в Испания и ще си идват само заради сватбата , а доста техни роднини няма да ходят и ако ние откажем ще бъде много кофти и незнам какво да правя.  ooooh!
Оплаках ви се и аз  Embarassed
Приятен уикенд на всички и без болежки и претеснения   bouquet Hug Heart Eyes

Добро утро маймункиииии,
Цвети-много си ранобудна бе душицо.Ако сте си  мн близки можеш  да обясниш 4е мн ви се иска , но 4акате беб4е и наистина фин. положение си е фактор.Например ние знаехме фин.положение на нашигте кръстници(макар 4е съжелявам хиляди пъти 4е избрахме тях)и им казахме предварително , 4е по-добре да не си подаряваме подаръци и 4е неискам тя да ми купува 4антата и още какво беше там,неща които уж тя трябва да закупи на булката.Позволих и само букета,като се съгласих да го направи нейна приятелка  цветарка, за да и излезе възможно най-евтино.Дефакто им се наложи да си вземат тоалети и да сложат маса в тях.Така 4е по-добре говори с тях и 4естно обясни положението.  bouquet

Кат- ама как може да ти каже такова нещо, сигурна съм 4е не го мисли и ще се извини съвсем скоро Hug

Мирче - добро утро мила:)
Ние днес сме на бал и сега се 4удя какво да обли4ам.Имам толкова официални рокли, бюстиета оба4е нищо не ми става  newsm78

# 659
Добро утро  bouquet
wine, noel, Nina-vn честити ви момиченца  bouquet
kat88, тия мъже нямат сърце направо #2gunfire, но все си мисля, че ако наистина си тръгнеш няма да го свърта без теб(моя беше така, но отдавна, все беше много силен, пред мен нищо не показва, а като се бяхме разделили отслабна за една седмица с 10кг., но пред мен пак непокист Rolling Eyes) доно да се вразуми, че сега не е момента за номера #Cussing out
bob4enka, дано да се почувстваш по-добре бързичко Hug
tzzzvety, аз съм съгласна с tini_pini, подходи честно и като голям човек обядни всичко както си е и решението само ще се появи Hug
За болничните, не мога да съм полезна.
Аз днес съм станала от 6 да направя закуска, че милото отива пак на работа. Та после и поизчистих и сега съм свободна Grinning, само времето да се пооправи и хайде навън 1swing  Nature Sunny
Пожелавам на всички приятни почивни дни  Hug

Общи условия

Активация на акаунт