дете от семеен мъж Тема 2

• 36 689
  • 758
  •   1
Отговори
# 60
Shaka_kan,това с разговорите ми е много познато.Не хиляди,милиони пъти говрихме с бащата на детето ми.Колко срокове минаваха ей така,сега това да мине,онова да дойде.Забременях...той щял да дойде до 6 месец на бременността.после беше след раждането и ето ме на...Родители,отглждащи сами децата си..
Не вярвай на красивите думи.Те много добре знаят какво искаме да чуем и обличат обещанията си с красиви думи.Пази се,сега си на 25.Докато се обърнеш и времето ти ще е минало в ореолно кръжене около един блян..

# 61
shaka_kan Смятам, че си му дала достатъчно време, опитай да му покажеш, че този път си, макар да го обичаш и да ти е важен за теб е настъпил момента, в който трябва да промениш живота си, дали с него или без него това зависи от него. Повече от ясно е, че той не бърза да се развежда, а и явно смята, че макар от време на време да изискваш това от него ти си приела ситуацията. Пкажи му ясно, че не си, че си готова да продължиш, ако се налага и без него и, че не го правиш, за да го изнудиш за нещо, а защото искаш да създадеш свое семейство, на което имаш право. Развода е много неприятна стъпка за всеки, дори когато човек сам го иска някак не му се минава от там и е по-склонен да изчака, което не означава задължително, че не го иска. Но 4г са време през, което той е трябвало да събере нужната му сила и да го направи, още повече, че ти страдаш от това му протакане.
Дано успeeш да го накараш да го прумee. Използвай като коз това, че те обича, а щом е така не би трябвало да те кара да страдаш, разбиране си проявявала 4г, сега е момента той да го прояви. Стискам ти палци  Hug

# 62
Деси е права, за да не се оплетеш отново в празни обещания му дай ясно да разбере, че това е последния ви подобен разговор и ако не предприеме действия се отдръпни при това окончателно.
В случай, че той наистина гледа сериозно на теб ще те потърси и ще те иска обратно, но врущането ти според мен би трябвало да е само след конкретни предприети действия от негова страна, внесена молба за развод например, а запознаването с децата му ще стане рано или късно за това поне според мен, той трябва сам да реши кога е готов и ти можеш да се пребориш с евентуалните му страхове, които го спират да ви запознае!

# 63
estrador78 , това е идеалния вариант- един открит разговор.Обаче знаеш ли, с много мъже хич не може да се говори по такива въпроси.Нашият татко е такъв, както вече сте разбрали Simple Smile.А други пък много активно участват в разговора,и когато той приключи, съвсем удобно забравят за него.Трети обещават и си вярват искрено....

# 64
Деси е права, за да не се оплетеш отново в празни обещания му дай ясно да разбере, че това е последния ви подобен разговор и ако не предприеме действия се отдръпни при това окончателно.
В случай, че той наистина гледа сериозно на теб ще те потърси и ще те иска обратно, но врущането ти според мен би трябвало да е само след конкретни предприети действия от негова страна, внесена молба за развод например, а запознаването с децата му ще стане рано или късно за това поне според мен, той трябва сам да реши кога е готов и ти можеш да се пребориш с евентуалните му страхове, които го спират да ви запознае!
Ето че когато няма дразги сме на еднакво мнение по важни въпроси!  bouquet

# 65
Ето че когато няма дразги сме на еднакво мнение по важни въпроси!  bouquet
Аз мисля, че от самото начало сме си били на едно мнение, просто вижданията ни бяха изложени по неправилен начин и с повечко емоции  Flutter

# 66
Estrador_78 нашия знаеш ли какво направи в стремежа си да ме оплете?Отиде и подаде молба за развод пред мен,а зад гърба ми я оттегли.Те когато искат са безкрайно убедителни,особено когато са застрашени..

# 67
Деси, не съм била в такава ситуация, честно казано е лесно да се дава съвет от страни, но лично аз в зависимост какво искам повече от този човек или ще прекратя връзката окончателно, без значение колко е болезнено, защото ме е излъгал или ще го приема едва, когато развода е факт, все пак това в Бг е няколко месеца, а тук година и малко, защото първо трябва да сте живели една година на различни адреси преди вообще да започнат делата.
Познавайки себе си (но аз съм особен характер  Mr. Green) не бих могла да се доверя на този човек повече, защото оттеглянето на молбата е лъжа и предателство спрямо мен, а ако не мога да му имам доверие как да продължа с този човек, едно са съмненията, че някой може да не е напълно откровен за нещо съвсем друго явната лъжа. Но пак казвам моето становище е мое всеки решава сам как да постъпи.

# 68
Estrador78 много си права.Така трябваше да направя тогава ама на,пусти чувства..Не можах да надскоча себе си и затова сега съм в това положение.Единственото прекрасно нещо е синът ми,но понякога се питам дали не съм прекалено голяма егоистка.Ще дойде ден в който ще трябва да отговоря на въпроса защо татко му не е с нас...Болката в очите на детето ми ще е най-голямото наказание за тази моя връзка.

# 69
# 70
*Dessy Сигурна съм, че когато дойде този момент ще намериш правилните думи за това, живота е добър учител.
Аз също се обвинявах доста време в егоизъм, че съм отнела шанса на сина ми да израстне до баща си, но днес вече 3г по-късно знам, че това е било най-правилното за всички. Рано или късно ще се наложи да му обясня защо се е стигнало до там и смятам, че ще ме разбере. Още повече това решение помогна той да има макар и след време човек, който нарича тати и, който е добър пример за него, а биологичния си приема като добър приятел на баба си, защото той някак не се постара да създаде връзката баща-син.
Така, че гледай напред едва ли синът ти един ден ще те обвини, че си отдала живота си, за да го отгледаш и възпиташ.

# 71
  • София
shaka_kan - като човек, минал през раздяла, развод и нов партньор искам да ти кажа - 4 години са абсурдно грамаден срок за разделено семейство да не се разведе. Повярвай ми!
На твое място не бих имала никакви отношения с този мъж до момента, в който не ми покаже бракоразводно и не ме покани да живеем заедно. Знам, че звучи ужасно, но повярвай ми, човек, който има намерение да живее разделен за цял живот, максимум до година-две се развежда. Не знам това неговото вратичка ли е, какво е, но определено не е сериозно намерение към теб.
Същото е и с децата - запознах моят син с приятеля ми веднага след като връзката ни стана сериозна. Баща му с неговата приятелка - също.

# 72
  • Бургас
Уф, Бърди, не бих била така категорична. Аз пък познавам хора, дето години живеят заедно, без да са се развели с предишните си партньори, че и деца имат. Лично аз не бих могла, хубаво е човек да си урежда нещата, за да няма после имотни главоблъсканици и главоблъсканици с имена, обаче на - има просто по-мудни хора, които не го правят.
Но в случая и аз съм за откровен разговор, без заплахи, без емоции, просто изясняване на отношенията и поставяне на един разумен срок.
Въпросът е shaka_kan , дали и ти самата си готова на подобен разговор. Защото ако след него нещата не се развият по очаквания от теб начин, трябва да си готова да действаш. Т.е. трябва предварително да си изясниш готова ли си да го напуснеш примерно, ако не си доволна от разговора.

# 73
То в общи линии разговора е ясен-големи обещания ще валят,големи думи ще се кажат само и само да се даде поредната отсрочка.Единственото решение са драстичните мерки.Ако след това предприеми действия(уплашен да не я загуби)-добре.Ако ли не-каузата е обречена.От този момент нататък само момичето може да реши колко години от живота си може да загуби в защита на тази"загубена кауза".

# 74
Бърди Макар отчасти да съм готова да се съглася с теб не мисля, че има златно правило на "2'те години". Аз също съм разведeна и отново омъжена, само за да отпиша бившия ми съпруг от вкъщи ми трябваха 2месеца, а да си потърся адвокат още толкова и то при ежедневния натиск и напомняне от страна на баща ми. Ако не беше той може би доста дълго щяхме да останем женени, макар, че в никакъв случай не съм искала той да се върне. А ако бях оставила бившия ми съпруг да го направи щяхме да сме с днешна дата все още законни съпрузи. Просто не ми се искаше да се занимавам с това, нямах никакво желание. Вярно е, че нямах и нов човек до себе си, заради които да съм имала причина да бързам.
Но не е задължително човека да я мами, нека не бързаме да го потопим в катран и накичим с пера, може просто да е по-туткав. Това обаче не изключва поставяне на въпроса ребром и действия като напускането му, за да се размърда.

Общи условия

Активация на акаунт