дете от семеен мъж Тема 2

• 36 692
  • 758
  •   1
Отговори
# 465
Точно затова ще оставя дъщеря си да реши иска ли да вземе името на баща си по съдебен път.Дотогава, ако той желае, ще ни помага и ще бъде до нея, а ако не-прав му път!

# 466
Мислех, че никога няма да имам сили да напиша това, не че сега имам...
Моето дете е аутист. Винаги съм се справяла с това с неимоверни сили, но това е моето дете! Днес и жената която го гледаше през последните 3 седмици ни напусна, защото и предложиха друга работа на сума която не мога да плащам! Никой не знае какво ще му е бъдещето, но все пак точно за това... Лесно се дават съвети, но една майка беше написала нещо като "помислете за свойте деца, ако не за себе си".
Нищо не се знае, но ако имах поне тези пари...може би те могат да костват и живота на сина ми. Утре съм на работа...
Просто малко ми е болно...

# 467
                     Снежа63- Hug
             Стана ми мъчно от поста ти.
             Съжалявам , ако съм те засегнала с нещо , не е било умишлено  Peace
             Затова и се опитах да обясня че всеки случай е различен, и че не може всички да са с еднакво решение.
             Дано Слънцето изгрее на вашата улица скоро , и да се справяте с лекота с проблемите , които ти тровят
             ежедневието. Peace

# 468
                     Снежа63- Hug
             Стана ми мъчно от поста ти.
             Съжалявам , ако съм те засегнала с нещо , не е било умишлено  Peace
                          Дано Слънцето изгрее на вашата улица скоро , и да се справяте с лекота с проблемите , които ти тровят
             ежедневието. Peace
Не, Saidah! Не си ме засегнала с нищо! За последното, аз искрено се надявам ивярвам!
Просто съм малко ...Просто реших да се оплача и да поплача. Няма повече! Обещавам, ние всички сме много силни! В последното съм убедена! Гореглавите, момичета!

# 469
  • София
Fussii, мислиш, че го правя за да не загубя бащата.Защото много го обичам.Да, обичам го и не мога да си представя живота без него.НО, едновременно с това, не по-малко, и не по-слабо искам най-сетне всичко това да приключи!Искам тази връзка да приключи.Затова и непрекъснато го провокирам и го подтиквам да прави гафове спрямо нас, за да ми е по-лесно.....Да ме е страх ,че ще го загубя?Ни най-малко!Толкова пъти го прежалвах, толкова пъти съм изстрадвала раздялата, че мисля, че съм готова да я понеса.Дали ме лъже сега-ами ще се разбере съвсем скоро.

Eliema, с най-добри чувства - много си далече от готовността за раздяла. Когато си готова, просто ще го направиш, кратко и ясно, няма ад се увърташ в провокации, гафове, мисли, разсъждения ... Та права е Fussii - правиш го, за да не загубиш бащата. В един момент ще осъзнаеш, че ти реално го нямаш, за да го загубиш, само че продължава да те крепи някаква надежда, която не признаваш и пред себе си. Дано скоро да се прояснят мислите и сърцето ти, ще ти стане хубаво и леко, честна дума Simple Smile

# 470
Елиема - с най-, най-добри чувства  Hug

Първо, пише ти човек, който от любов големи глупости е правил  Crazy Ощетявала съм се много, но слава богу - само себе си и никой друг. Не съм била поставена пред твоя избор ...

Просто в момента твоя интерес и интересът на детето ти бягат в различни посоки ... това е истината  Sad

Няма лошо да искаш да си с един мъж и да си готова на всичко за това. Няма лошо да правиш неща, които в очите на другите може да са унизителни, неправилни и пр.  Хората сме големи специалисти по чужди животи. Живота си е твой - живей го както се чувстваш най-добре.
Това, което дъдна аз е:
да осигуриш пътека, по която детето ти един ден да може да иска и получи пари

Това е - който каквото ще да казва - адски важно е.

Ако таткото беше на една заплата - може би нямаше да си струва напъна. Обаче таткото има възможности. Големи, малки - все едно. Има възможност един ден не дай боже да се наложи  Praynig да имаш нужда от тези възможности.

И най-важното - гледай да не изпуснеш 1годишния срок от раждането на детето

Мое мнение - таткото баш това цели. Да изтече една година от раждането и тогава лично ти не можеш го пипна и с дълга пръчка ...

# 471
Снежа63 , дори не мога да си представя каква сила трябва да имаш, за да се справяш сама!Възхищавам се на куража ти!Нали знаеш, парите не са всичко и не се знае, и другояче да беше постъпила по отношение на бащата-гаранции никакви.Моята сестра има в момента да взима 500 лева от техния"татко" и интересно как, но той е напълно неоткриваем,хем е в страната newsm78.
Де да знаехме само как биха се развили събитията, ако постъпим по един или друг начин....Но уви, не можем....
Fussii , Бърди, не сте прави , че не искам да съдя бащата, за да не го загубя.Аз мисля, че споделих тук, че ако той сега ме излъже за името, приключваме с него.Както казах-търся си повод.И това би била огромна лъжа-достатъчно голям повод!Точно тук обаче не знам честно ли е спрямо детето-да бия дузпата на баща й заради едно име, при положение, че той прекарва все повече време с нея, и ни помага финансово. newsm78Много е сложно...
Между другото, без да съм напълно сигурна-срока за завеждане на дело за бащинство не беше ли до 3-4 година от раждането на детето?Че няма да го направя-решението ми е твърдо.Пак ще го кажа-направя ли го насила, причиня ли му неприятности, ни издръжка ще получа, ни ще получавам разрешение от него за излизане от страната, нито наследство ще получи.Бих я обвързала с него напълно безсмислено, и бих имала само неприятности с това.Не, благодаря.

# 472
 Hug

От сърце се моля, да не съм права

# 473
Eliema,защо си мислисш ,че щш имаш неприятности?Просто той ти е казал така само и само да не го закачаш.И нашия беше много смел ама вече 1 седмица не е звънял...толкова са безотговорни тези наши "татковци"и ние с бездействията си само ги подпомогаме.

# 474
Мацки другата седмица започвам делото за бащинство.Няма вече хънта мънта.Умиране има,отърване няма.

# 475
Успех Рени.Стискам ти палци и знай,че постъпваш правилно  bouquet

# 476
 Рени, аз също съм с теб, все пак това е бащата на детето.
Ти си го "избала" както се казва"за добро или зло".
Детето какво ще избере в живота си е друг въпрос?
Какво ще стане също!

# 477
Благодаря ви момичета.Само се надявам всичко да свърши по бързо,че главата ми пуши.

# 478
БРАВО!!!!!
Само така - в крайна сметка ти не го правиш за отмъщение или да навредиш на някого. Просто си защитаваш детето.
Добре че събра кураж в последния момент!!!!

# 479
БРАВО!!!!!
Само така - в крайна сметка ти не го правиш за отмъщение или да навредиш на някого. Просто си защитаваш детето.
Добре че събра кураж в последния момент!!!!

Ами и кумеца ми ме нахока една вечер,та започвам това което бях решила още преди да родя!А именно да го съдя и да си поеме отговорностите.

Мислех, че никога няма да имам сили да напиша това, не че сега имам...
Моето дете е аутист. Винаги съм се справяла с това с неимоверни сили, но това е моето дете! Днес и жената която го гледаше през последните 3 седмици ни напусна, защото и предложиха друга работа на сума която не мога да плащам! Никой не знае какво ще му е бъдещето, но все пак точно за това... Лесно се дават съвети, но една майка беше написала нещо като "помислете за свойте деца, ако не за себе си".
Нищо не се знае, но ако имах поне тези пари...може би те могат да костват и живота на сина ми. Утре съм на работа...
Просто малко ми е болно...

Много болно ми стана т това което си написала.Дано нещата се наредят.Ти си силен човек и ще успееш и за напред.   bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: пт, 30 юли 2010, 12:55 от *мамаРени*

Общи условия

Активация на акаунт