Сладки,пъргави,игриви са АВГУСТинчетата ни бъбриви -тема № 17

• 22 093
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
  • Бургас
Здравейте момичета, добре, че тук запука як дъжд, че да не излезем с децата в морската а да имам време да попрочета поне последните 5 страници и да се спиша  Mr. Green

Честит рожден ден на всички , които съм изтървала , както се казва "Злото да ви забрави" - Трейси, страхотна торта си спретнала

Янче честита ви годишнина, много да се обичате и взаимни компромиси  Heart Eyes
За обеците на АНди добре си решила, после да се похвалиш със снимков материал моля Simple Smile
Как е хремата, намери ли някакъв лек?

Алегория и аз ще пробвам с далаверата в Бебешоп, мерси за идеята  Hug и без това и на пилето му омръзна да мъкне само пюрета през 10 дена  Laughing

Хариелка, много ви е готино и функционално столчето , браво  Heart Eyes Браво, че Софи е приела много добре попарката , само така  Hug
Да ти отговоря на въпроса за рокличките - за сега отдолу слагам клинче или лятно, тънко панталонче. За по-горещите дни или само по пампа или с едни гащички от Ларедута и аз /някой друг ги беше споменал/. Те са по-изрязани а не като тези на Вис виталис с дупките за крачета.

Ра-ив, за пясъчник мисля, че още са малки Августинчетата ни Simple Smile Деси ходи без страх навсякъде /естествено за две ръчички хваната/, но оставя ли я седнала на треватаааааа, опищява околността , може би от страх. Аз гледам на трева да не я оставям де , заради кърлежите и подобни гадинки.

Шайн, бисквити давам на Плазмон, Бебе кики, Закуска или Оризовите по идея на Янчето  Peace

Напетя, против комари има едно пръскало за бебета на Чико, аз него издирвам в момента ама все попадам на такива аптеки в, които го чакат всеки момент.

За плажа да ви кажа повечето от времето ще ги държите на хавлия или в басейнче с водичка.....едва ли ще оставите бебето на пясъка да се ровичка, поне доколкото си спомням от опита ми с баткото Simple Smile
За него точно използвах едни памперси на бенетон , цветни, специално за плаж, но не знам дали ги има все още, все пак беше преди 8 години.

А за чурките като говорите се сещам вчера каква случка имахме   Mr. Green баткото тъкмо се беше изкъпал и аз с Деси на ръце го контролирам да се облича и тя му забеляза чурката и го сочи и вика "ба, ба" ....приближи се той към нея да я види какво ще прави а тя като го дръпна за чуркатаааааа, ей така изведнъж, направо му се насълзиха очите  Laughing Laughing Друг път ще знае да не се развява насам-натам  Sunglasses

jijin, неприятности си имала с педито виждам , аз влизам с количката вуътре винаги до сега , не е имало проблем  Peace

Лейди, къпането при нас вече е само в седнало положение, в смисъл Деси не иска да ляга в коритото а да седи. Аз я обливам с водичка, малко с главата е зор, но се свиква Simple Smile

Офффф до 28 страница стигнах, но времето пак не ми стигааааа и ще дописвам после пак  Hug

# 466
Ра-ив страхотни сте!! А как пълзи по пясъка  Joy Joy

# 467
Добър вечер  Simple Smile
Честита месечинка на Вили  bouquet

Ра-ив-много е сладък бебчо, като го видях и вече нямам търпение и аз да пусна малката да се ровичка в пясък  grinning039, а пък в банята е много смешен-иска като кучетата да пие вода  Laughing
Алегория-пуснах поръчката, ще я очаквам към сряда Wink, ти кога ще идваш насам
Магаре-многооо се смях с твоите малчовци Joy, викаш баткото повече няма да се развява така hahaha

Ние днес ядохме за първи път от детската кухня-на обяд пюрето го хареса,но маи и дойде накрая в повече и върна.Между другото откакто беше болничка и ми повръщаше почти на всяко ядене от храчките, сега забелязвам че не може да изяде цяло пюре, дали е възможно стомахчето и да се е свило, що така като хапне повече и връща newsm78, ако продължава така ща не ща ще се ходи пак при педи. А пък за следобед имаше кисел-него не го хареса, хапна малко ама с мръщене. Ще видим другата седмица дали ще свикне изцяло с кухнята, че си е голямо улеснение.

Лека вечер

# 468
  • Бургас
Ооо jijin, Викаш сефтосахте кухнята , браво ! Дано все повече и харесва на Али и да не повръща повече Peace И аз чакам Деси да направи 10 месеца и да я запиша, че наистина си е голямо улеснение кухнята /поне за мен де/.
Мислим на 3-ти вечерта да пътуваме към Казанлък, като сме там вече ще звънкам  Peace

Алегория, ей сега спретнах една поръчка от Бебешопа, та да видим какво ще стане Simple Smile И да кажа само, че аз ти получих поканата за сайта в спама, така че ако някой друг чака от теб покана да го има в предвид  Peace

# 469
Ей мацки опасни сте! Аз ще пътувам в петък към Казанлък! Тоест 5-ти (май  newsm78) та ще се видим пак  Peace Много се радвам, че ще се видим!

# 470
Абе момичета, какво им става на тези деца? Растат вече и започват да ни оставят без свободна минутка. Гледам, доста майки споделят, че децата не спят, лудеят - Деси_Стз, Захира, Джули, Поли...Моето момиченце днес успя най-после от легнало положение да се изправи до седнало. Ама голямо пъшкане падна, мъка голяма си беше. И така днес две добри постижения - зъбчето и сядането - много съм доволна. Но като чета тук някой вече правят първи крачки, а моята мързеланка...

Хари, аз под рокличката й слагам обикновени гащички тип бикини или пликчета.

Днес даже я облякох точно така, и въпреки това пак беше цялата потна на разходката. Вашите деца потят ли се толкова? Излизаме в 9.00, уж докато е по-хладно, но тя спи 15 мин. навън и се събужда мокра. Днес даже лицето й беше в ситни капчици пот, а я държа винаги на сянка.

Захира, съжалявам, че се чувстваш така зле. Скоро ще отмине, дано ти поолекне малко и да се наслаждаваш истински на радостта си. В нашия квартал почти не намерих изданията с приказки, само на 2 места по една бройка, които се оказаха запазени. Ядосах се малко, но нямах сили да обикалям.

Шайн, по-добре ли си вече?

Яна от Видин, Славена, как са малките душички? Дано бързо се оправят!

Джема, Никол е много красива - синеока и много чаровна. Какво става с нейното повръщане? Това гърне изглежда супер, явно и й е удобно така като я гледам как се е настанила, по-малка е вероятността да падне, макар че моята Вили като реши да се разсейва обикновено тръгва с главата напред, заедно с гърнето.

Амбишъс, с риск да стана досадна аз пак да си кажа за гърнето. Заради горещините  от 12.00 до 18.00 си стоим вкъщи и искам да се похваля, че вчера през целия период памперса остана сух. Не просто чист, а СУХ. Но я слагах през около 30 мин. През 15 мисля, че е прекалено - става им досадно от постоянно събличане-обличане. Факт е и още нещо - днес докато я хранех тя започна да ме гледа втренчено в очите и издаде онзи звук, който наподобява напъване - сещате се нали, който й казвам за "ако". Взех я от столчето, сложих я на гърнето, тя си свърши работата и продължихме с храненето. Обнадеждена съм.

Раив, Тедо е много сладък, особено в банята, където утолява жаждата си.  hahaha А за плажа, направо срам ме хвана, че морето ми е до г..за, а още не съм завела Вили. А иначе на Тедо му са супер тези "сухи тренировки" на пясъка  hahaha

Магаре, благодаря ти, но аз Вили също я къпя седнала в коритото, с душа. Откакто започна да беснее опитах без душ, с купички, канички, с длан, но не помага. Решава да става и нищо не може да я задържи. Абе справям се някак, ама то едно къпане става...Много се смях с този вашия батко - ще се научи отрано да си има едно наум за жените  Joy Приятно прекарване в Казанлък и ще чакаме пак снимки.

Жижин, честита ви първа кухня! Да свиква бързо, защото наистина е улеснение голямо. Дано това с повръщането не е сериозно, а както казваш, да е нещо остатъчно!

Не знам за забравянето, но ако има класация за моментни затъпявания, ще се класирам моментално на челните места! Това бебеотдаване  понякога ме води до тотален спек. Аз ли нещо не съм наред не знам, но ми липсва динамиката на живота извън майчинството.

# 471
Хайде и аz да отбележа един пост преди да си легна  Simple Smile.

Честита месечинка на Вили и от мен! Да е живо и zдраво детенцето и да слушка много мама   bouquet!

Трейси, тортата е страхотна, ама ти верно си си сбъркала професията  Simple Smile. Дани zначи тръгна да ходи вече, браво на момчето, само така  Simple Smile.

Амбишъс, леле на мен ми е страст направо да се мотам иz двора и да си садя раzни работи, да си кося и т.н. Аz много исках таzи година да си терасирам zадния двор и да си направя лехички с раzни zеленчуци и подправки, да си насадя и цветя. Сега имам само плодни дръвчета - имам 4 ябълки, прасккова, слива и два ореха, не броя един куп други раzни дървеса дето наиzраснаха откакто дойдохме да живеем в къщата, а на мен ми е жал да ги отрежа. Само че май ще чакам догодина, че си имаме и доста кърлежи и сега не смея да рискувам вече. Но аz по принцип много обичам да съм навън, където и да е, не ме свърта у нас, сигурно и zа това хич не ми допадат домашните zадължения. Майка ми едно време все ми викаше, че съм била като иzгонена, все се мотам навън по площадките дори и да няма никое друго дете  Simple Smile. Тъй де, мисълта ми беше, че благородно ти zавиждам, че ще си правиш дворчето.

Аz сложих Соня на гърне онzи ден zа пръв път и се иzпишка в него, вчера пак и свърши и се справи и с двте zадачи  Simple Smile. Днес не съм я слагала, ама бяхме по чти цял ден навън. За рокличките аz или по пампа, или слагам едни гащички имам.

Славенче, да се оправя Вал бърzо!

Хариела, и аz ги слушах тия днес при Гала. Аz теzи неща съм ги чувала и преди, чела съм, не е нещо ново zа мен това. Аz лично не съм съгласна с някои от неща, които твърдят и това, че някой не го било боляло докато ражда, не zначи, че мен няма. Аz и с двете раждания точно zаради такива като тях не исках епидурална, но накрая и двата пъти ми сложиха, еми не иzдържах на болките, особено втория път, може би zащото и двете раждания бяха предиzвикани и нали уж били по интенzивни контракциите, ама мен специално много ме боля. Дори сега като се сетя със Соня какво преживях и ми се иzправят косите.

Освен мен и Захира има ли други кандидат мами ?  Flutter
Аz, аz  Grinning.

Магаре, и Соня прявява голям интерес към на брат си пръчката  Laughing.

А да ви се оплача от бобърчето  Simple Smile, какво я прихвана тая малката дето ни може да пълzи, нито сама да седне от легнало положение, нито да с еиzправи сама, да седи права да не говорим, обаче нашата само ме мъчи да я държа zа ръце и тя да маа гащи така. Ми беz кръст съм вече, оставя ли я в проходилката почва да ме следва като ремарке братче с ръцете нагоре и ъхъъъ ъхъъъ да я вдигна и да ходим. Много е смешна как крачи, все едно марширува, така яко набива крак в zемята  Simple Smile.

За zабравянето, не ми се раzправя, че пак ще се ядосам, един куп неща иzидирвам - USB кабела zа фотоапарата, zарядното на камерата, доскоро телефона, а от последия преглед мутеркиндпаса със  zдравната ми карта и снимката от видеоzона вътре (надявам се да съм ги zабравила при лекарката  Confused). Срам ме беше да си кажа, ама онzи ден като отивах да вzема Емо от училище сложих Соня в кошчето zа кола и него го оставих на стълбте пред нас, zа да иzвадя раzни дрехи от zадната седалка на колата, та иzвадих ги, настаних се, паля колата, иzляzох от двора и на 15 метра нагоре по улицата се сетих, че zабравих детето пред нас на стълбите. Ужас просто, а все се чудех на мъжа ми как може да го е страх да не zабрави Емо на някоя бенzиностанция, аz си мислех, че на мен такова нещо не може д се случи никога.

# 472
 Heart Eyes Стига де, Поли! На теб ти е простено! Толкова неща са ти на главата. Ама как се посмях с теб  Joy Аз веднъж забравих да нахраня бебето, и само се чудех и притеснявах защо реве толкова. Ама сега като те четох теб, вече спрях да се обвинявам   bouquet Моята дунда е същата. Като поведение имам предвид!

# 473
Мале  Joy Joy Joy и аз като ви чета за забравянето се сещам кога мъжо без да иска сложил шампоана в хладилника  Joy Joy Joy Такава караница падна тогава,че някой ни е откраднал шампоана,че после като го открихме в хладилника сме се смяли сигорно една седмица  Joy hahaha Joy Joy
ЕЕе поне има и весели моменти.Одеве и аз се бях запътила на бал на братовчедка ми,но Алекс ми разреши само 2 часа да седя.Отново беше дигнал температура и баба ми се уплшила и се наложи да се пребера.Сложих му и втора свещичка.А попринцип по колко свещички може за 24 часа да се слагат.Четох до сега ама пише само,че се слага на 6 часа  newsm78
Утре ще търся пак лекар.Кво е това чудо втори ден с температура.Да хванат и да ми прегледат детето като хората щото.... #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire
То сигорно има и хомеопатични лекарства за Т.  newsm78 Тук в целият град има само два хомеопата и единият работи с моита лична ама ако утида при нея тя веднага ще каже дай му.. квот си знае тя  #2gunfire

Лека нощ от мен  Hug

Последна редакция: сб, 29 май 2010, 11:55 от iana_vd

# 474
  • София
Добро утро на всички Simple Smile Днес кафето и закуската са от нас Simple Smile

# 475
Добро утро!Включвам се набързо,че кой знае кога пак ще мога...
Между другото моя мъж беше рожденник вчера,ама аз май забравих да го напиша... Embarassed
Сега сложих да варя наВалче един картоф за обед, дано го изяде...
Снощи ходихме на лекар и тя след прегледа каза,че е от зъбите.На всичко отгоре искат да пробиват от горе и от долу едновременно...Та за това била хремата и неразположенията му...Гледа гърлото и каза,че не е зачервено а накашлял от секретите дето го дразнят..Аз обаче се чудя дали да не взема да му купя едно сиропче за всеки случай....ама какво ги приказвам - за 8 ст. едва ли има сироп в аптеката,а аз повече нямам в портомонето... Joy
Много е кисел, даже сега го чувам да преревава, дразни го тоя нос....Ще вчема с възглавница да го слагам да спи вече.
Янче, свещичките се слагат до 4 за 24 часа.А аз винаги съм си мислила,че действат по-бързо от панадола през устата, но моето джи пи каза обратното... Thinking
МАцки,отиам да приготвям закуска на баткото,че се събуди, после ако мога пак ще се включа.Лек ден на всички! Hug

# 476
Янче от Видин, и Алекс ли е болничък, милото детенце, дано мине бърzо. На свещички, които аz имам, те са Парацетамол, пише че може преz 4 часа най малко да се слагат и не повече от 4 пъти на денонощие. Втори ден с температура не е много, то обикновено, ако си е раzболяване, се поддържа висока температура около 3 дни, после може още няколко дни с по ниска, която не е преz целия ден, ами обикновено следобед или привечер. Това по наблюдения по Емил и Соня го каzвам, не е някакво генерално zаключение   Simple Smile.

Лейди, как ми е простено бе мила, ами ако я бях zабравила някъде другаде, а не у нас и да се бях сетила не след 1 минутка, а повече, ох направоооо, да видиш и аz сега, като съм с децата, преди да тръгна с колата проверявам да видя, че и двамата са вътре.

Вчера zабравих да ви питам дали воzите вече децата в другите столчета zа кола, не в кошче, ами теzи, дето са zа след 9 кила. Тя понеже Соня няма още 9 килограма, тя не zнам дали 8 има  newsm78, рябва да я прмеря, но нали е 9 месеца вече, та се чудя. То май беше от 9 месеца или 9 кила, което дойде първо.

Славенче, браво на Валчето, добре че не е нещо по сериоzно от хрема. Аz мисля, че няма смисъл от сироп zа кашлица, щом е от секретите, по добре давай чайче от лайка.

Мариелка, мерси zа zакуската  Simple Smile! Ама и вие като ги напускате тия вкусотии тук и се чудя как да ги прескоча, та да не ги гледам  Laughing, лошотии такива  Laughing.

# 477
  • София
Леле, Поли, много, много извинявай, изключих просто  ooooh!  Hug
Аз си викам, айде и аз да се разпиша, ама ....... Embarassed  Hug
За столчето за колата- ние го сменихме преди два месеца вече. Алекс тогава още нямаше 9 кг, но ни се видя, че нещо коша му умалява и минахме на столче.

Славена, добре, че не е нещо по- сериозно, дано отминат бързо нещата.

Яна_вд, много неприятно това с температурата. Наистина е по- добре да го види лекар, ако не друго, поне за твое успокоение  Peace

Лейди, браво на Вили за изправянето  Hug. Алекс все още може само с помощ да се изправи. Ако се сети да не си вирва краката като се мъчи да стане може и да се получат нещата  Joy. Иначе и при нас е голямо пъшкане и напъване.

Ра- ив, много е сладък Теди Simple Smile.

Бебешондел, честито и на теб! Лека и безпроблемна бременност ти пожелавам  Peace

Амбишъс, браво, че периода на привързаност отминава. Много хубаво, че Савана е започнала да се заиграва сама  Hug

Виждам, че за много от вас вече правят опити с гърнето. Трябва и ние да вземем и да пробваме.

За забравянето- аз не само забравям, а имам чувството, че съм затъпяла тотално. В къщи доста се смеят понякога с мен Simple Smile Има случаи, в които даже и думите ми бягат  Embarassed

Честити месечинки на малките принцеси София и Виолета! ( с малко закъснение) Да са здрави, усмихнати и послушни   bouquet

Последна редакция: сб, 29 май 2010, 10:01 от mariellka

# 478
  Прекрасно Добро Утро от мен и Еванджи!
Виждам че се излежавате съботно... дано бебетатат да ви оставят, че на нас какво ни става, напоследък се събуждаме в 6  Crazy  А този период на хипер привързване май и при нас отмина...Амбишъс   Hug Такмо си го мислех и аз. Вече си я оставям сама да се занимава и дори не забелязва че ме няма понякога. Та мога по–спокойно да свърша нещо. То преди беше еб...и стреса.
Нали и зъбчета са налице и като цяло е по–спокойна сега. Порастнаха ни децата.. Ето Софи на Хариела е на 10 мес. вече. Честито Хари! Честита месечинка и наВиолета за вчера! Малко със закъснение, но то сърце.  Grinning

Иначе съм тук, но все нещо имам да правя на комп. и не ми остава време да пиша тук. Сега нали и кръщене ще правим и имаме да купуваме подаръци за кръстници и племенници.. Добре че в Гърция кръстниците се заемат с почти всичко свързано с церемонията, дрехите за бебето, украси в църквата и т.н. То там е цял бизнес това. Всичко на комплекти се продава и е ужасно скъпо, но пък е по–удобно така.

[Янчекак така не си разбрала ма кака каде ще ходим на море  Laughing  Hug Нали заминаваме за Атина на 5 и.. Всъщност си отиваме в къщи, но се надявам да успеем да походим и на плаж. Обикновено отиваме на остров, но сега с детето не ми се ще да я мъчим по кораби и т.н в жегите. Аз съм си харесала и там където вие ще ходите и живот и здраве ако дойдем в бг с колата дано стигнем до южното черноморие  Heart Eyes За банския, нещо подобно е нашия но е по плитък и с къдрички. Намерих го все пак.. беше приготвен за връщане, че искам да взема по големичък да не стяга на крачетата... харесала съм си и един на сладоледчета  Crazy

Яна_вд, много неприятно да още болничко детето. Колко темп. има сега? Ако е над 38 води в болница,,,Поли значи пак на 6 часа се получава   Simple Smile Ние гледаме да ги отбягваме тези екстри. А това  за забравеното бебе нали имаше една реклама такава  Laughing то пак от живота е взето. Не се шашкай  Hug

# 479
Леле, Поли, много, много извинявай, изключих просто  ooooh!  Hug
Аз си викам, айде и аз да се разпиша, ама ....... Embarassed  Hug

Шегувам се де, няма да се съобраzявате всички с мен я  Simple Smile Hug.

Поли значи пак на 6 часа се получава   Simple Smile Ние гледаме да ги отбягваме тези екстри. А това  за забравеното бебе нали имаше една реклама такава  Laughing то пак от живота е взето. Не се шашкай  Hug

Да де, исках да кажа, че може и на 4 часа, но не повече от 4 пъти на 24 часа, после ще трябва с нещо друго да сваля. При неспадаща температура може също да се редуват Парацетамол и Ибопруфен преz 2 часа най малко между всяко.

Последна редакция: сб, 29 май 2010, 10:00 от poly_zoe

Общи условия

Активация на акаунт