На какво си играете с децата?

• 4 602
  • 71
  •   1
Отговори
Дайте идеи за някакви интересни игри с дете на 5 години - момченце, че само на бакугани иска да играем.  Laughing

# 1
  • София
Дайте идеи за някакви интересни игри с дете на 5 години - момченце, че само на бакугани иска да играем.  Laughing

На билярд, на джаги, редим мозайка, играем с коли.
Четем книги, редим пъзели.

http://www.dizela.com/Kaloian/slides/IMG_18196.html

# 2
  • София
На "Змии и стълбички", "Не се сърди човече", "Мемори", на гормити, на театър с животни, на продавачи, мозайки, книги, рисуваме, играем по много с комплектите с пластелините на Плей-до, строиме Лего.

# 3

Когато синът ми беше малък играехме с него на колички. На пода си правихме гараж, автомивка. Поправяхме и миехме коли до съсипия  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Редили сме пъзели...не бебешките, а за по-големите деца...
Играехме много на Memory
С Playmobil бяхме построили замък и правихме рицарски турнири.... замъкът го нападаше един дракон, водехме епически битки... bowuu bowuu bowuu
Супер беше....

Сега с малката играем на бебета, на лекар (аз) и тя си води при мен бебето... Whistling Whistling Whistling
Готвиме, редиме пак пъзели, но няма такъв мерак както брат си...

И на двамата съм им чела много приказки... bowuu

# 4
Ами, според моят скрамен опит децата са различни хора и ако едно обича да играе на нещо,
не значи, че и с другите е така.
Моят син играе с конструктори, моделира к пластелин. Купила съм му разни игри, които играем заедно.
Но бакуганите,гормитите и телевизията също не могат да бъдат избегнати.

# 5
  • Варна
Напоследък играем на "По заповед на щуката". Аз съм щуката  Mr. Green Много успешно се връзва да прави неща, за които по принцип я мързи.

# 6
  • София
С животни  Crazy, ферми, колички, камиони, рейсове... и т.н., рисуваме, пъзели редим, оцветяваме, опитваме се да имитираме и повтаряме различни звуци (още не говорим), играем със сестричката, взимаме нейните играчки  Crazy и т.н...

# 7
Напоследък на "България търси талант".
Иначе си правим партита, ходим заедно на кафе, да пазаруваме..../у дома/.
Когато е будна сестра й, играем на майки с деца, аз съм с куклата.  Laughing
Вечер на Черен Петър, Не се сърди човече, моделира с баща си с глина...

# 8
На много неща - на думички, на държави, на "Помогни на мама", с пластилини, рисуваме с боички (всеки неговата си картинка), строим ... това в къщи, а навън сме по-изобретателни - дали охлюви ще събираме, дали листа - никога не ни е скучно ... в колата - на "виж това" колко е интересно .... или на въпроси - най-обичат двамата да ме разпитват "Това какво е?" докато карам и е много интересно, защото аз не винаги съм видяла какво е "това" и се започват едни обяснения .... Винаги правим нещо когато сме заедно - дори пазаруването е една голяма игра ..

# 9
Ех, как бих искала и аз да съм толкова интересна майка!
Понякога от умора ми липсва въображение. Браво на теб !

# 10
За сега реденето на пъзел и играта с лего са най-интересни за сина ми. Харесва му също да играем с колички, да четем книга или пък да оцветяваме картинки, макар последното да му е още много трудно.

# 11
Монополи и всички подобни игри,Градове,села,държави,реки...Морски шах,Билярд

# 12
тези дни строим с лего, четем, рисуваме... помагам му за легото след като сглупих да му накупя сигурно десет вида от тия с най-малките части, сега ще си ги бия в главата... добре, че малкият спря да лапа де що завари...

плюс намерих една интересна книжка "Аз ще бъде в първи клас" и всеки ден правим от нея "уроци"... има голям успех засега  Peace

# 13
Аз купих от практикер '50 семейни игри' за 20  лв, много да интересни.  Peace

# 14
На начална математика-събиране и изваждане до 10 ,голям кеф и прави  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт