На какво си играете с децата?

• 4 612
  • 71
  •   1
Отговори
# 45
  • София
И за мен е изморително, но играем. На "Не се сърди човече", на гатанки, на memory game - да запомниш къде е втората карта със същата картинка.

# 46
Може би на 5 годишно момченце ще му е интересно нещо с топка, а ако прецените, че му се отдава било то- волейбол, футбол, баскетбол и прочие, може сериозно да се замислите да го запишете някъде, защото това е идеалната възраст за един старт Simple Smile
Поздрави!  Simple Smile

# 47
Единственото, което ми е интересно (да, само в каквото ми е интересно на мен се включвам Whistling ) е да ритаме топка и да редим пъзели. Понякога оцветяваме, интересни са ми книжки като Колите и подобни, в които да откриваме нещо, да намира изход от лабиринти, свързва точки, и тем подобни. Абе по логическите задачи съм първа писта да си играем, иначе другите неща не са ми интересни и той си играе сам - с колите, моторите, камионите и въобще всичко на гуми - бръмчи си там, реди ги, на мен ми е досадно. Simple Smile А някой спомена Memory game - той си го играе и него сам на телефона ми  Mr. Green . На 4г. и 6 месеца е.

# 48
Браво на всички ви за чудесните идеи! Аз пък съм склонна да стоим и цял ден навън,само вкъщи да не ме закача малката с нищо. Ама не става де Whistling Игри не мога да измислям,тя от мен това очаква,в замяна чета книжки,четааа Whistling

# 49
Дайте идеи за някакви интересни игри с дете на 5 години - момченце, че само на бакугани иска да играем.  Laughing
Вкъщи основно рисуваме заедно или оцветяваме и изрязваме.
С баща си играят на криеница или се борят като динозаври.
Сам си играе вече с играчките, пъзелите, кубчетата, строителите.
А вън - кара колело или играе с децата на площадката, не ни търси определено. Сега обаче, като застудя - става тегаво.

# 50
Редим пъзели, рисуваме...или по-скоро аз рисувам, тя ме гледа, на думи - казвам буква и после животни с тази буква, на динозавър - тя реве, аз се плаша....Simple Smile

# 51
Като се прибере от ДГ и започва "На какво ще играем?". А на мен така не ми се играе, уморена съм от работа, не ми е интересно  Tired , ама детето  има нужда да му обърна внимание. А и като не му осигурихме сестричка, че да има с кой да играе, все и е скучно. И аз бях така, та знам какво е. И затова играем. Щастлива съм, когато я убедя да майсторим нещо например от сайта на крокотак или да рисуваме, "Не се сърди човече", топло и студено, на предмети (казваме една буква и после изброяваме предмети с нея), домино с картинки, пъзели. Не обичам да играя на магазин, на кукли, на понита. През лятото играем на криеница на двора - любима игра на цялото семейство, и мъжа ми се включва с удоволствие.

# 52
Основно на Мемори, пъзели редим (аз само помагам), с кубчета. Освен това си пускаме музика и танцуваме, но това не знам момченцата колко ги влече.
Гледам да я оставам известно време да си играе сама; все пак повече се развива въображението, ако сам си измислиш игра. И тя си измисля и често я пренася при мен: примерно спалнята е кораб, едни плюшени животни падат зад борда, тя ги спасява...  Laughing Обаче и доскучва все пак и тогава и аз се включвам. Щеше да е по-добре ако имаше братче или сестриче да си играе, но така се случи, какво да се прави....

# 53
Последният хит е на куклен театър /с малкия/ Разбира се и ТОЙ също  активно участва.
Води диалози с животните. Много е интересно. Така обсъждаме доста теми Laughing
Песнички и танци- имам чувсство, че никога няма да му умръзнат.
Караме коли, пълним бензин, правим ремонт...
Рисуваме с водни бои. Редим букви и цифри -също голям хит.

С големия играем на монопол, карти и разни такива от рода. Но той си е все още дечко и често се включва и в другите игри. Поставя ни разни нива за цялото семейство с определени мисии. Имаме и награден фонд Laughing Абе ..няма празно

# 54
Ние освен изброените до тук пъзели, не се сърди човече, домино, да оцветяваме, да строим нещо си с Легото, преди няколко месеца му беше много интересно моделирането с пластелин, може да съберете кестени и да си направите човечета или животинки, да изрязва фигури от цветна хартия и да ги лепи, ние също така се занимаваме с писане на букви, смятаме, учим се да четем а навън гледам да не се включвам, че иска да играем тенис и на федербал а на мен не ми се тича след перца и пинг-пончета Mr. Green

# 55
Като се прибере от ДГ и започва "На какво ще играем?". А на мен така не ми се играе, уморена съм от работа, не ми е интересно  Tired , ама детето  има нужда да му обърна внимание.
А за мен това ми е най-хубавата почивка. Бързам да се прибера да разтоваря по този начин. Явно не ми е стигнала играта като дете  Grinning

# 56
играем на табла, шах, Не се сърди човече, Европолия, готвим заедно. напоследък решаваме кръстословици

# 57
Като се прибере от ДГ и започва "На какво ще играем?". А на мен така не ми се играе, уморена съм от работа, не ми е интересно  Tired , ама детето  има нужда да му обърна внимание.
А за мен това ми е най-хубавата почивка. Бързам да се прибера да разтоваря по този начин. Явно не ми е стигнала играта като дете  Grinning
И за мен това не е почивка, почивката - си е лично време за мен  Mr. Green, пък и имам достатъчно неща да върша - като се прибера. Затова основно баща му си играе с него. Може би е от възрастта - ама въобще не се кефи синът ми на игри от типа Не се сърди  Thinking

# 58
Вчера брахме глог в гората, хвърляхме камъчета, пускахме лодки от листа и орехови черупки в реката....правихме какво ли не.
Предния ден събрахме листа от градската градинка, отидохме до книжарницата за да купим блок и лепило, седнахме на една пейка и  апликирахме пеперуда от есенни листа.
В тези топли есенни дни, когато не съм на работа предпочитам да се занимаваме на вън Simple Smile

# 59
Абе да ти кажа - вечер към 18.30 - няма как да тръгна по горите с детето, та...  Wink

Общи условия

Активация на акаунт