На какво си играете с децата?

• 4 606
  • 71
  •   1
Отговори
# 30
  • София
За децата е голямо щастие да играят с родителите си.
И на мен не ми е интересно, колкото би ми било, ако аз бях на 5, но го правя заради детето.
Това за мен е вид уважение към малкият човек.
Точно така е,съгласна съм.
Но просто поне аз не мога да играя постоянно с децата си,а и те не желаят това,имат нужда да играят и сами,това също им доставя удоволствие.
Четенето на приказки не го включвам в графата "игра с детето". GrinningАко и това е игра,значи ние основно на това играем.

# 31
Валенцето, казваш "децата си", значи са повече от едно. Това е различно, те са щастливи, че си имат другарче. Моето е едничко. Ходи на детска, има си приятелчета, но в къщи се радва ако му отделя време и поиграя с него ( в никакъв случай не постоянно, играе си и сам)   Simple Smile

# 32
  • София
Две са,момиченца. Wink
Да,така е,права си. Peace
Моите се забавляваха много на общите ни игри като по-малки.Сега вече не толкова.

# 33
Да са ти живи и здрави  Simple Smile
Аз имам сестра, с която имаме малка разлика. Като деца, изобщо не търсехме родителите си за игра.

# 34
  • София
Напоследък хитовете са 4ерен петър и едни измислени игри с малки игра4ки, нещо като театър. Аз обикновено съм принцесата/прасенцето/детенцето, малкият е драконът/лошият вълк/абе лошият като цяло, който ме напада, а големият, който е принц/ловец и пр. положителни ли4ности, ме спасява Flutter Скоро малкият няма да иска все да игаре лош и ще настане една драма hahaha

# 35
  • При хората, които обичам
И моите са две, но като бяха по-малки играех с тях. Къде, за да ги науча на някоя игра, къде, за да мине време и на мен. Сега са големи, не ме искат. Но преди няколко дни им показвах как ние играехме на ластик - с преплитания разни. Сега само подскачат и броят, нищо сложно. Много бяха доволни - 40 и кусур годишна магарица се размята по чорапи /защото с токчета не може/, а те ще се пръснат от гордост пред приятелките, че мама е голяма работа Joy

# 36
  • София
И мен вече не ме искат.Играят си сами,по възможност не в стаята в която съм аз ,за да беснеят.Скачат по спалнята,влачат се с едно дюшече за гимнастика по пода,"нападат се".Аз все им ги забранявам тия игри ,защото ме е страх ,че ще се наранят.Но диваците все намират начин.Иначе мама основно разказва приказки.Моят син не обича да му чета.Трябва той да измисли героите.Та разказвам за:"Една голяма черна кола,един багер и един жълт камион,един добър кумчо вълчо" и тн.Не ме питайте как ги измислям.А змея всеки ден иска различна...

# 37
Сина ми на 5 най-много обича лего, а заедно редим пъзели (сам не му е интересно). Също обича да строи с пирони и чук. Колички по килим тип "градски ландшафт" (учим правилата за улично движение с помощта на знаци и човечета от друг китайски пътен комплект). Под влияние на детската, започва да навлиза Бен10 Close Но не натрапчиво.
Ако времето го позволява, сме навън с колелото - друго не му трябва.
П.П. Мен още ме търсят за игра вкъщи. Сина ми е спокоен, не скача и не тича вкъщи.
А, и на криеница много обича (вкъщи), но на мен бързо ми писва Embarassed

# 38
На какво играехме когато синът ми беше на 5:
"Не се сърди човече", "Черен петър", пъзели
рисувахме и оцветявахме заедно, понякога му драсках нещо произволно на лист хартия и го карах да сътвори някаква картинка от драскулката (това много го забавляваше, а и развива въображението),
"пикник" в хола - постиламе нещо, редим плюшени играчки, мечо има рожден ден, почерпка слагам - солети, бисквити, пeeм песни за рожденика...
"къщичка" от 3-4 стола, покрити с голям чаршаф, пак в хола или в неговата стая
играехме много и с пластилин ...

# 39
Разни игри със зарче, карти, статичен футбол, колички и т.н.

# 40
понякога му драсках нещо произволно на лист хартия и го карах да сътвори някаква картинка от драскулката (това много го забавляваше, а и развива въображението),

Това е много хубава игра, която бях забравила.
Благодаря ти  Simple Smile

# 41
Ние това с драскулката го видяхме от едно DVD на Faber Castel
И сега ни е интересно
Сега се състезаваме кой ще измисли по-интересна картинка от дадена драскулка

# 42
Играем с коли и всякакви транспортни средства, строим с Лего Дупло, мозайка, пластелин, рисуваме, учим буквички и цифри, четем, оцветяваме, редим пъзели.

# 43
  • На морето!
Сега се сетих за една игра, която много обичахме със сестра ми като малки. Нареждахме картички с картинките надолу и всяка си теглеше определен брой. После имахме 5 минути да ги подредим в някаква последователност и да сътворим история с тях. Постепенно привлякохме всички деца от блока с техните картички (тогава събирахме картички, салфетки...) и се занимавахме с това с часове. Много беше готино!
Сега със сина ми играем предимно с коли, рисуваме, играем на дузпи, майстори, само рисуването ни се числи към "тихите" игри. Всички останали включват движение, много говорене и т.н., което е доста изморително, но само за мен.

# 44
  • Стара Загора
Моят син е голям - на 10г. Играем на Монополи , Европолия  Скрабъл и др.

Общи условия

Активация на акаунт