Умирам от глад!!!

• 7 935
  • 61
  •   1
Отговори
# 30
  • Mediterraneo
и аз така - цалата втора бременост я изкарах на тестени боклуци. просто друго не ми се ядеше. особено топъл хляб и банички любимите ми.....
но и много движение
и резултата е - малкия яко набляга на хляба и тестени закуски, и не се спира нито за миг

Едва ли набляга на хляба и бяга много заради твоя режим през бременността  Laughing

# 31
 Аз бих посъветвала авторката да яде ядки ( особено лешници, че са богати на желязо ), когато усети пристъп на вълчи глад.

# 32
  • София
Аз бих посъветвала авторката да яде ядки ( особено лешници, че са богати на желязо ), когато усети пристъп на вълчи глад.
Суровите ядки са полезни.
Но при стомашни проблеми някои видове ядки са "вредни".

# 33
  • до една звездичка
Ами яж, бе моме, що не ядеш?
Яж често, по малко.
Плодове, зеленчуци, банички, кисели краставички - каквото ти душа иска.  Peace
На мен, когато ми се е гадело, е било в редките случаи, когато съм пропускала да закуся преди работа.
Хапнех ли, дори и солети, ми минаваше.

# 34
  • В.Търново
Позната история.... Laughing Остават ми броени дни,а апетитът ми се увеличава с всеки изминал ден.Старая се да наблягам основно на плодове и зеленчуци,чисти месца,между яденията ям кисело мляко,но въпреки всичко вече съм +20кг(може би защото спалнята е любимата ми дестинация).Всичко е до организъм и хранителни навици преди бремеността...Аз лично прецених,че е по-добре за бебка да кача килограми,отколкото да продължа на пакет солети за цял ден!
Няма как,после ще ги смъквам.Вече чета и темата за диетите...
Леко бременеене и от мен  Hug

# 35
  • София
От този вълчи апетит като бременна още си патя!
От тестеното и сладкото по време на бременността напълнях с 27 кг  Blush
Сега също умирам от глад, но заради диетите. Ако можех да върна времето назад, нямаше да си позволя да ям като невидяла. Не само заради промяната във външния вид, но и заради болежките, които съпътстват подобна нездравословна промяна в организма  Peace

# 36
ЯЖ си спокойно,каквото ти се яде! През моята бременност сигурно съм изяла един камион с вафли и още един с тестени неща и резултата беше 36кг отгоре! Досега без диети съм свалила около 28кг, имам някакви си  останали 8кг, но се надявам това лято и те да изчезнат! Резултата си заслужаваше яденето! Wink

# 37
и аз така - цалата втора бременост я изкарах на тестени боклуци. просто друго не ми се ядеше. особено топъл хляб и банички любимите ми.....
но и много движение
и резултата е - малкия яко набляга на хляба и тестени закуски, и не се спира нито за миг

Едва ли набляга на хляба и бяга много заради твоя режим през бременността  Laughing

Скоро четох една статия, че децата появяват вкусови предпочитания свързани с това, какво са яли майките им през бремеността. Явно има нещо общо. Simple Smile

# 38
Хапвай си от нещата, които ти се прияждат, но си сложи спирачки. Мнения от типа на "яж сега, после ще отслабнеш" не бива да те успокояват. Много ли е хубаво да качиш 30 кг, кожата ти да се разпъне, да ти е тежко и трудно да се движиш, да ти се подуват краката? Да не говорим, че от кърменето ще ти се яде също много  Mr. Green
Яж по едно тестено на ден, а манджите ги яж без хляб или се възползвай от сезона и яж най-различни зеленчуци с хляб. Като огладнееш, първо изпий една чаша айрян или хапни салата и след 10-20 мин. ако не ти е минало, хапни още малко. Яж нормална храна, но не прекалявай с количествата. Освен това не е здравословно да се качват много кг. по време на бременността.
И с двете бременности не съм изяждала всичката храна, която ми се е искала и не съжалявам изобщо. Качих първия път 12 кг, втория - 10 и след раждането нямах много килограми за сваляне, не са ми се налагали диети.

# 39
  • София
Не мога да повярвам, че прочетох постове, в които пише да се яде колкото ти душа иска, че после килограмите лесно се сваляли! Няма такова нещо. И подобно качване на килограми не е здравословно. Казвам го като препатила. Моята гинеколожка даже ми се караше след поредното мерене на кантара. Явно има защо. Нормалното качване на килограми е до 12 кг за цялата бременност  Peace

# 40
  • София
но и много движение

Скоро четох една статия, че децата появяват вкусови предпочитания свързани с това, какво са яли майките им през бремеността. Явно има нещо общо. Simple Smile

аз се съмнявам.... през цялата си бременност се отвръщавах от яйца...единственото нещо, което се беше променило по отношение на храната...направо, като подушех и почваше да ми се гади(нямала съм иначе гадене заради самата бременност)...като се роди заради това пак не ядях яйца, отложих захранването макс с тях....той се самозахрани всъщност на един великден(беше на година...и може би 4 месеца нещо такова) като си наблъска половин яйце в гърлото....и от тогава много обича яйца Simple Smile

# 41
И все пак наистина има хора,чиято кожа е разтеглива и лесно отслабват без диети! Всеки сам преценява за себе си! Аз с моите качени 36кг нямах никакви здравословни проблеми, ниско кръвно до края, единствено ми се подуваха краката/без да имам повишен албумин/, но те се подуват и на хора без  толкова много качени кила! Имам точно 4 стрии на гърдите и стегната кожа на корема/въпреки размера му,който беше като за близнаци/! За разлика от приятелки с по 8-10качени килограма и с нацепена и виснала кожа по корема и краката!  Майка ми по същия начин е качила с мен 40кг и за 4 м е свалила всичко, и до ден днешен има плочки на корема и не личи ,че е раждала две деца!Но всичко си е до ген, пак ще кажа!

# 42
  • София
Всичко е много индивидуално. На мен не ми се ядеше така, но определено не можех да търпя глад. Тестени до обяд - закуската, обяд -готвено - вечер салати, месо. Ядях сладолед вечер понякога и многооооо плодове. Опитай и ти - засищат глада за сладко. Не се притеснявай за килограмите - най-важно е бебето да получава всичко необходимо. Аз качих 30 кг, имам още за сваляне, но си струва заради детето.Успех , не се притеснявай сега за нищо. Simple Smile

# 43
  • София
Изобщо не смятам, че си струва заради детето да се закръглиш до размери на кит! И без да се тъпчеш бебето си набавя това, което му е необходимо като хранителни вещества.
Грешката на някои бъдещи майки е, че в момента, в който разберат, че са бременни, си казват "Сега ми е паднало да изям всичката храна на света" и се започва великото плюскане като за световно. И аз бях в този кюп и го отчитам като огромна грешка.

# 44
Благодаря за отговорите!
Само едно уточнение да внеса - ядат ми се боклуци, но не ги ям  Mr. Green Единственото тестено е ръжен хляб. Покрай кифли и банички не ща и да минавам, а ако мина, може да рева, но няма да си купя!  Единственото сладко - мед!
Ама е трудно  Crazy
Сега да споделя - ям по 7-8 и повече пъти на ден по малко. Предимно зеленчуци, включително и картофи. Не се тъпча, но 8 пъти ядене са си 8 пъти ядене. Преди малко се премерих и съм свалила 1 кг за последната седмица... ей това вече не си обяснявам! (не съм тръгнала да отслабвам, разбира се  Mr. Green) ... може да е от това, че пия огромно количество вода...

Общи условия

Активация на акаунт