Ще имам близнаци! Тема с продължение....18

• 40 850
  • 883
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Kevi,
Нямам спомен колко см. е била в 19г.с, но каквото и да реши Сигридов, следваш го без страх и притеснение.Много е учил,чел,видял  и направил за крехката си възраст.Споделял ми е за доста от чудесата, които е сътворил така,че няма страшно.Проблем ще е ако не те следи,но при преглед на всеки две седмици всичко ще е под контрол - ще видиш.Приеми,че най-страшното е минало и се наслаждавай на уникалната емоция.

# 271
  • София
Я да питам шийка 4 см добре ли е  Thinking
Моя лекар каза,че е супер ма мен ми се вижда,че е малко колко е нормалното>?

# 272
  • софия
Я да питам шийка 4 см добре ли е  Thinking
Моя лекар каза,че е супер ма мен ми се вижда,че е малко колко е нормалното>?

Толкова е нормалното Grinning, така че не се притеснявай, екстра ти е шийката-до 3 см се смята за напълно нормална дължина

# 273
# 274
japanese аз съм чувала, че пълна упойка не е добре за бебетата, ако разбира се не се налага по спещност. Поне такъв случай имаше скоро в Токуда.

♥Димяни ♥, супер си е. До 3,5-3.7 си е нормално, няма проблем.

# 275
  • София
момичета, здравейте, не съм писала скоро - полежах малко в МД. Аз да питам (че никой доктор все още нищо не казва) измерваха ми бебоците в 15-та г.с. и бяха 31 и 28 мм...вече съм 16 г.с. и чакам фетална морфология в събота и ще питам и разпитвам там, ама за мое успокоение и тук да си кажа... не са ли мънички? споделете опит..... newsm78

# 276
Loshana мен като ме мериха онзи ден в Токуда ми ги замериха по около 170гр. (даже ги замериха с разлика м/у тях, ама мисля, че апарата не им е от най-добрите), ама за дължина не знам колко трябва да са. И аз другата седм. съм на 2 ФМ във Фемина. Дай Боже всичко да е наред.

# 277
  • София
Айла, само на кърма сме ,без добавки. Имаме 8 хранение - 7 пъти аз ги кърмя и веднъж - последните два дни за кърмето в 04.00 им давах каквото съм изцедила през деня от шише, за да спестим време за сън.
  Много се радвам, че се справяте така успешно с кърменето  Hug.
  Знам колко е трудно и колко много имаш нужда от сън и почивка, но кърменето през ноща е от огромно значение. Нивата на хормона пролактин, който е отговорен за производството на кърма са най-високи тогава и с кърменето нощем реално си подсигуряваш нужното количество кърма и през деня. Много често с премахване на нощното кърмене количеството на кърмата рязко намалява.  Важно е и да няма повече от една пауза  от 4-5 часа например нощем, но не и повече , защото ако има неизсукана или неизцедена кърма в гърдите толкова време, се синтезира един специален подтискащ лактацията хормон, който дава сигнал на организма да намали количеството на кърмата защото няма нужда от това количество. Затова е хубаво да ги кърмиш поне веднъж или да се изцеждаш през ноща за да няма проблем, поне първите няколко седмици.

# 278
I az sam s leko zanijen hemoglobin i ot dva dni pia hapcheta ,po dve na den  no nikak ama nikak ne mi ponasiat ,to e edno gadene ,podduvane ,napravo ne moga da si pomislia da hapna kakvoto i da e .Mai i tiah shte gi spra .Drugata sedmiza e porednia kontrolen pregled .Ei ne moga da go razbera tozi dr tuk v usa v bg na vseki pregled mi kazvaha kolko tejat bebkite ,tuk kato go pitam (po niakolko pati)toi mi otvrashta che sa ok za sedmizite v koito sam Sad.A za operaziata i az predpochitam palnata upoika s batkotose naloji po speshnost i nishto ne pomnia ,no sega mai ste se naloji s chasticna ,az taka ili inache ste pripadna  Crazy ne moga da si predstavia 40 min da chuvam vsichko .......Drugoto koeto me pritesniava e che tuk ne mi opredeliat data za sega (pone orientirovachno )ami ako mi iztekat vodite kato parvia pat ......i zapochne rajdane.....neznam adski sam pritesnena ot mnogoto neizvestni .A 37 sedmiza mi se struva na kraia na sveta .Vie kak ste entusiazirani ili iznerveni na kraia ?Dano da e parvoto ,kasmet na vsichki koito sa veche na finala Praynig

# 279
  • София
Ле ле колко сте ми активни   bouquet браво дабъл мамчета... Grinning
Японче, Малечка, хайде спокойно и се отпуснете...завиждам ви добронамерено - скоро ще гушнете малките съкровища...всичко ще мине нормално и ще видите, че после само ще се ядосвате защо сте го мислили толкова... Heart Eyes
Японче, аз също съм чула, че пълна упойка се прилага само когато е наложително, но щом практиката на болницата е такава...така поне няма да го мислиш толкова като гледаш главите на докторите дето ще се завират зад паравана... Wink Това си е и вид застраховка да не вземеш да вдигнеш кръвно от притеснение, което не е добре за секциото.
Относно Магнерича, не се чак толкова вталявам за подбора на храна когато го пия...чак пък толкова влияние да има...
Ние също сме на преглед на 14.06. и ще видим колко сме наддали за 2 седмици  Laughing
И да знаете, че започнах да спя с една такава възглавница дето ме подпира, а после става и за кърмене...определено има ефект, удобна е и си поспивам нощно време. Само когато трябва да се завъртя е по-неудобно, но за сметка на това ставам само 2 пъти нощем вече...мъжа ми взе да негодува и ми  каза, че ще изхвърли третия мъж от леглото  Crazy То не съм се кикерила върху нея, то не съм я гушкала...ревнува бе  hahaha Поне е доволен че аз се чувствам по-добре...
Айде, че се разписах... Whistling

# 280
  • Варна
Tanyka, питаш дали сме ентусиазирани или изнервени. Аз се бях поизнервила от всичките неразположения, а може би и от факта, че толкова месеци съм затворена в къщи. И в твоите седмици едва едва ми минаваха дните с много пуфтене и охкане. Но от около седмица са ми насрочили датата и нещата сякаш станаха други: времето ми тече по-бързо, спрях да се притеснявам и контракциите и болките са по-нарядко Grinning. Емоционално се чувствам и по-добре.
Но....... вчера изпаднах в едно странно емоционално състояние: От една страна се притеснявам дали бебчетата са достатъчно зрели (въпреки, че докторите казват, че са!), а от друга страна вече не искам да ги вадят от коремчето ми Crossing Arms Представяте ли си?!?!?! #Crazy Имам чувството, че ще ми извадят някой орган и ми е много мъчно. Вчера съпругът ми се наложи да ме успокоява, че се и разплаках чак! Дали други бременни пред раждане са изпитвали такова нещо не знам newsm78

А относно упойката, не знам коя е по вредна - но с епидуралната упойка също има рискове. А както е писала и Julia Yankova не само, че ще вдигна кръвно ами и ще треперя като лист - каквато съм бъзла. Пък и с епидуралната нали пак коремната област е упоена, т.е. и бебчетата се упояват. Абе да не се задълбочавам. Много мои познати са родили с пълна упойка. Дано всичко мине ок Praynig Не ме притеснявайте сега излишно Crossing Arms

# 281
  • София
Японче, да ти кажа и аз доста често си поплаквам тези дни, ама това е от хормоните и аз си го усещам, а не мога да го променя. За най-малкото ако мъж ми ме избъзика или нещо почвам да рева, толкова пък чувствителна съм станала, че...
И на мен съмненията са ми дали бебки ще са зрелички и здравички,а кг ще ги докарваме, въпреки, че не ми се иска да сме в кувиози, ама... Божа работа.
Не се притеснявай, трябва да сме силни и да вярваме, че всичко ще е наред:) Hug

# 282
  • София
Хей момичета, вие там пред раждане...я се успокойте...кви са тия тюхкания....ех да бях на ваше място Crossing Arms
Всичко ще е наред - не преставайте да си го повтаряте  Peace и ще видите че бебчетата ще са си добре...кви са тия кувиози и там подобни..та вие сте си в седмиците за нормално раждане...
Айде стига съм ви хокала  Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 283
Japanese ,не се упоявят бебетата при епидурала,тази  упоика те парализира от гърдите надоло,и  с нея ще се възтановиш по  бързо отколкото  при пълната.пълната  е препоръчителна само при  спешно секцио.

# 284
[.... Дали други бременни пред раждане са изпитвали такова нещо не знам newsm78

Аз да. Добре, че беше една съфорумка да ме навести с близнаците си, докато лежах в патологична бременност. Като ги видях какви са сладури ми се прииска по-скоро да се родят и нашите. Иначе в седмиците 34-36 ми беше едно розово, изобщо не ми се искаше да се променя положението, да сме си 3 в 1, въпреки безбройните болежки.

Общи условия

Активация на акаунт