Флейвър Уейв Турбо Овън и сие - 2

• 81 717
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
  • Мадрид / София
Елфитке скъпа и аз се каних повече от година за таз форма и накрай си я купих. Супер доволна съм от нея, голямо улеснение е.

Делтичке любима значи горе-долу изглеждаме еднакво, тъй като аз съм 161 см висока. Фиданки с една дума пу да не ний уроки  Joy
Ма то туй си е леко спам, е

# 106
От утре в Кауфланд са 100 лв. и май са механичните.

Сдобих се и аз с едно Елит-че, от петък до сега имам  постижения, но и провали.

Печено цяло пиле, прекрасно и диетично, колко мазнина изтече Rolling Eyes Печени гъби, само със сол и вода и след като ги махнах от уреда им добавих само лъжица масло. Няколко пъти вече печени пресни картофи,  само поляти с лъжица-две мазнина, отървах семейството си от вредния фритюрник, само заради това си струва парите уреда.

И провалите, сложих в една дълбока купа един пакет зеленчуци от готовите, шепа ориз и малко нарязани гъби, държах го половин час вътре и след като нищо не стана си го сварих на газовия котлон.
Едни вратни пържоли, леко ги поразмразих, колкото да ги разделя, намазах ги със зехтин и сол, ставаха за ядене, но нищо особено, даже леко жилави ми станаха.

Щях да забравя, тиквичките и морковите.

Настъргани, посолени  и мнооого добре отцедени, около два часа ги цедих, две яйца, бучка сирине и половин кофичка мляко и в ниска разлата тавичка ги запекох, НО въпреки, че ги пекох поне 45 мин на 200 градуса, останаха си хрупкави, в сравнение със същите правени на фурна, може би трябваше предварително да им поизпаря водата на котлон.
Моркови, тънки морковчета, нарязани на две-три по дължина, само със сол и зехтин, станаха чудни.

Като цяло, времената посочени за обработка на продуктите на мен лично не ми стигат, добавям поне още половината време.
На два етажа не съм пробвала да готвя за момента.

В заключение, хич не е икономична от към ел.енергия тази фурна, съпоставяйки количеството храна и времето за което се приготвя двойно количество във фурна, говоря за ястия в тава. За печене става.

# 107
  • Varna
ЕВХЕН Hug
Може да не си и свикнала на фурничката. Тя наистина си е само за печене. Но и пиле със ориз съм правила и мусака сме правили тука момичетата.  Поначало и двете манджи които споменах са полуготови когато ги слагаме във фурната. Аз последно пекох пиле със ориз за няма и 10 минути.
Пробвай пържолите със марината, стават много добре. Поначало всичко което се маринова си е по вкусно. И във голямата си вихрова фурна съм имала провали Wink

А иначе, момичетата казаха по горе, че механичните тендЖУрки са по удачни и по сигурни. Но това ми казва и сУпрУжието, защото той разбира доста от техника, такова му е едното образование. Винаги предпочита да копуваме механични уреди.
МАМЕ КУЛИНАР Hug
Споко, те все така казват, че промоцията им свършвала. От както съм я купила тендЖУрката все им свършват промоциите а те станаха 3 месеца вече.

# 108
СЕРЕНДИПТИ wavey
Хайде един коктейл за Добре дошла

хахаха...много сте мили !!! благодаря за топлото посрещане newsm44.......чета ви вече няколко дни,но истината е ,че така и не мога да избера кое приятелче точно да си купя...и един въпрос-вегетарианка съм,струва ли си да се ползва само за зеленчуци???
И да добавя---толкова сладко описвате гозбите си...че аз лично повече следя какво си готвите,а не функциите на печките Embarassed

# 109
  • Пловдив
Sserendipity ,което и сладурче да вземеш,няма да сгрешиш.
Месо няма да готвиш,но оризче,зеленчуци,картофки,тикнички,постна мусака,риба /ако ядеш/,разни сладости-кексове,мъфини и т.н

# 110
Ангелче, страхотен ти е кексът   bouquet !
evhen, я обясни, моля те, за цялото пиле как точно го пече, че мисля тези дни да им приготвя на моите.
Тази сутрин си приготвих картофките, че това ми е обядът за днешния диетичен ден. На горна скара за 10 мин на 250 С. Снощи моят мъж пече пица в голямата фурна-такава жега настана, че ще гледаме да ограничим ползването й през лятото. За довечера са ми поръчали печени кренвирши с кашкавал-Мамо, и нали в новата фурна ще ги печеш  Joy ? Много им е интересно на децата-искат даже сами да готвят.
Купих си дълбока тавичка за готвене-първото ми ястие ще е зеле, но да видим кога.

# 111
 Е тъкмо нагласих парата и те да вземат да свършат в Метро ама тази вечер ще ходя пак но на Метро-2 и ако няма в Кауфланд или Техномарке, Технополис ще ги обиколя всички но да видим. Hug

# 112
  • Varna
СЕРЕНДИПТИ Hug
Елфитка, вече ти е казала, че може да си готвиш и вегетарианско. Много вкусни стават печените чушлета. Става въпрос за едни като чорбоджийките, внос от Турция са. Едни ароматнииии, едни вкусниии.  Станаха ми както ми стават на скарата, не очаквах. Някои от момичетата казаха, че пипера за печене става страОтен, а също така и патладжана. И ориз съм запичала и става страОтен, и картофките много си ги харесвам-вкусни стават. Абе става тандЖУрката и за вегетарианци и за месоядни. Сигурна си чела как си приготвям и рибата. Може би обаче на хапваш рибка, да си твърд вегетарианец.

# 113
а сега да ви кажа и за едни вратни пържолки дето врътнах таз вечер- едни таквиз по селски в марина вакумирани ги продават в метро(пловдив)  на "ЖИЗЛИН". Станаха мозък. А иначе другите вратни досега все малко сухички ми беха.поне на мен де.на долна скара за 20-21 минутки с обръщане на 10 минута, на 200 градуса.и леко полузамразени.

# 114
Valia_b,
Към 12 литровия Елит има един удължителен пръстен, един вид повдига нагревателя с около 12 см нагоре, а пилето се слага право върху стойка, която също си върви с тенджерата.

# 115
 И аз така мислех да го опека. По-скоро питах за самия начин на приготвяне-с олио и подправки ли го намаза и налагаше ли се да го намазваш по време на печенето? На колко градуса и за колко минути приблизително стана Hug ?

# 116
  • България,Пещера
Моля за помощ-кажете откъде да си купя такова НЛО!В Метро свършихаааааааа.......Искаааааааам....

# 117
niki.adi в карфур имат Елит за 70 лв. Ако толкова много искаш, заповядай  Wink

# 118
В Карфур-а е 7 литровата, доста малка ми се видя, по-добре от Кауфланд за 100 лева, но е 12 литрова, пък е и механична.

За пилето, така го сложих, само със сол.

Понеже надничам и в Готварския форум се присетих да Ви обърна внимание на тази рецепта, аз я направих половинчато, към края на печеното и само с маскарпоне и чесън на прах, но пак станаха чудни.  Ето я и нея

http://nanita-nordina.blogspot.com/2009/06/blog-post_3770.html

# 119
Бързам да ви се похваля току що се прибрах със Ронсан-12 л. с пръстен ,механична ,надупчена тавичка за пара две скари и шишчета за печене ,стойка за какпака,и щипка за скарите цена 149лв. много съм доволна цената не ме вълнува само съжалявам , че не Оптимум защото те са по-красиви на външен вид но нищо още не съм я извадила от кашона боже каква съм самохвалка Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт