Флейвър Уейв Турбо Овън и сие - 2

  • 82 189
  • 741
  •   1
Отговори
# 720
  • Мнения: 0
Делтичке мила  Hug сега разбрах за НЛО-то.... Дано калпазните все пак си свършат работата и ти оправят скоро, че иначе ще ги напляскаме.... няма да се предаваме какъв сме силен и сплотен отбор Simple Smile

# 721
  • Мадрид / София
  • Мнения: 7 115
А подписка пусната ли е вече?  Rolling Eyes

# 722
  • Добрич
  • Мнения: 6 288
Здравейте момичета!

Искам да се присъединя към отбора ви. Изчетох цялата предна тема, а на тази съм все още до половината. Обаче ще я изчета до края. Водя си и записки още от началото. Тъй като останах с впечатление, че повечето от вас май имат Оптимум и аз се спрях на тази марка. Снощи я пробвах с картофи и бяла риба. Според съпругът ми като за първи път картофите биват. А рибата беше 800г. замразена, но след готвенето остана 200. Shocked Сега съм сложила тиква цигулка, а за довечера се мариноват вратни пържолки.

Искам да ви попитам кога светва червената лампичка, под която пише "Heat"? Вчера докато готвих не я видях да свети нито веднъж. Това нормално ли е?

За готвеното ще се старая първо да си прочитам записките и после да питам. За картофите обаче не разбрах какво количество е най-удачно да се слага на едно печене.

Делта, не те познавам, но толкова твои мнения и рецепти прочетох, че те чувствам близка. Надявам се скоро да поправят фурничката ти.

# 723
  • Мадрид / София
  • Мнения: 7 115

Добре дошла в отбора!
За картофите нека ти кажат момичетата, дето са ги правили. Аз все още не се престрашвам да слагам. Тоест веднъж се пробвах неуспешно. Mr. Green

# 724
  • Varna
  • Мнения: 2 606
Момиченцаааа, фурничката ми я оправили ония калпазани, най-сетнЯЯЯЯЯ newsm44 Много ви благодаря за подкрепата, много, много сте мили бееее Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

ВЕЛА  wavey Добре дошла и ти във веселото отборчИ на ТендЖУретата Wink И много ти благодаря, че ме чувстваш близка. Аз самата много бързо се сприятелявам newsm47 Ей, такваЗ съм шантавела и във действителност Wink

Значи, за картофките винаги на око, но повече от половин килограм. Предварително във някакъв съд ги намазвам със малко олио и след това ги слагам на оня съд който е за варене на зеленчуци и пека 30тина минутки, като ги поразбърквам. Температура между 220-250 градуса.
Има и друга джаджа за картофките. Някои от момичетата ползват кошничките за пържене на картофки. Трябва да пробвам и аз. Имам такава мрежичка и тогава ще кажа. Но засега действам със съдчето за варенето на пара на зеленчуците.
Като тези бланшираните картофки, стават по бързо от тези небланшираните.
Моите първи картофки също не станаха, но не се отказах. Сега само във тендЖУрето ги готвя и мъжовете много ги харесват. Но да ви кажа те сами даже си ги приготвят Wink
Пробвайте и не се отказвайте. Също така зависи и от картофките, от сорта им. Всичко идва със опита, нЪл знаЙтИ Hug Wink

# 725
  • Добрич
  • Мнения: 6 288
Благодаря за посрещането, момичета! И за почерпката.

Моите пържолки днес станаха чудни. Тиквата също. За картофите обаче ще трябва повече да се постарая. У дома се консумират много картофи. Те са на особена почит. От около 5 години обаче съм изключила пърженето. Най-бързо ги правя в микровълновата. Разбрах, че по скорост конвекторната печка не може да я размине. И аз използвах прибора  за готвене на пара. Оказа се, че имам доста приспособления, които идеално пасват на новата фурничка. На тавичките  само се надявам съпругът ми да измайстори дръжки, че трудно се вадят и слагат, когато са горещи.

DELTA_DELTA, честито за ремонта! Твоята печка нали също е Оптимум? Можеш ли да ми отговориш на запитването:

...

Искам да ви попитам кога светва червената лампичка, под която пише "Heat"? Вчера докато готвих не я видях да свети нито веднъж. Това нормално ли е?

...

Днес отново не я видях да свети. Производителите доста неща не са обяснили както трябва. В упътването за нея нищо не пише. Добре, че сте вие, та да зная кое е стойката за дръжката, кое пръстена за увеличаване на обема и как се ползват. Темата много ми помогна с информация.

# 726
  • Мнения: 903
Делтичка, честито за отремонтираната фурничка Hug
Аз картофите ги правя в тефлоновата тавичка, като количеството е важно само до толкова колко бързо ще станат и колко пъти ще ги разбъркам - около 600 - 800 гр.
Вчера направих първия си провал с НЛО-то. До сега всичко в тавичката правех, и вчера реших риба пангасиос на горна скара да опека. Овалях я в яйце и в брашно и я наредих на горната скаричка. Стана много вкусна, но залепна и при опитите ми да я обърна се разкъса. Вида и беше ужас,но се изяде. Не знам къде сбърках? Sad
Иначе почти всичко в нея готвя всеки ден и нямам забележки - най хубавите блюда  Peace Цялата рода, който е опитвал манджите ми в нея и много ги хареса.

# 727
  • София
  • Мнения: 423
Вчера ми дойде тенджурето  newsm44 Стана късно, а и нямах подходящ матрЯл за готвне, но днес вече я пробвахме. Правих вратни пържолки и пържени картофи. Моята е Флейвървеув от Ибей и книжките са и на англиски, и понеже той не ми е матерния, пишЕм в един онлайн речник и си превеждам  Laughing. Не знаех дори първоначално какво да направя, дето трябва да се обгори всичко за 5 мин. на 260 градуса. Бях сложила пържолята в моя си измислена марината за 1 час. После ги пуснах на 10 мин, обърнахме ги и още 10 мин. Станаха бижу  cook Ако знаете какво готво-четене падна с картофите hahaha От кухнята тичам да чета в рецептите, а там няма картофи. После пак тичам да ги сложа все пак. Обърках ги с няколко лъжици мазнина и ги бухнах в едно нещо като метален гевгир. В крайна сметка бяха леееко сурови, на 10 мин. бъркане и още 10 мин. Та в крайна сметка как правите картофите?
Понеже съм чела и двете теми, ама още ми е каша в главата, тоя метален ринг важен ли е? Често ли ви трябва, да го търся ли, или и без него ще мина. В кашона имаше само една ниска решетка, една висока, една за английска закуска и щипки. Нямам тавички, но май ще се пригодят доста от наличните в къщи.

# 728
  • София
  • Мнения: 4 402
Здравейте!
Относно приготвянето на картофи-стават хрупкави и диетични, ако можете да си позволите мазна храна не е необходимо да ползвате тенджерката за тази цел. Иначе аз правя малко количество, посолени и омазани в олио и ги пека на надупчена тавичка, като ги обръщам няколко пъти. Стават много вкусни, но си е играчка да ги приготвиш. Ако можех, бих си хапвала пържени картофи, но диетата ми не го позволява и затова ги правя по този начин.

# 729
  • София
  • Мнения: 423
Та де, вредно е и затова исках в НЛО-то. Ама май трябва на 30 м. да се настрои и през 6-7 м. да се бъркат? Какво ще кажете?

# 730
  • София
  • Мнения: 4 402
За цялото печене два пъти ги разбърках, минутите не съм засякла, но не трябва да са много картофите, понеже ще се опекат неравномерно. За повече от 4 човека гарнитура не мога да направя наведнъж, рискувам да са неравномерно изпечени ако са повече.

# 731
  • Мнения: 903
Аз ги правя в тефлоновата тавичка, като съвсем леко ги осолявам и омазнявам. Пека ги 30мин.,като през 10мин. ги бъркам. Много е лесно, но наистина не стават за повече от 4 човека. Ама не пречи на двапъти да се пекат за повече хора. А забравих да кажа, че ги режа на кубчета като по заведенията соте дето правят.

# 732
  • Мнения: 0
           А най-лесно става със замразените - бланширани. В тавичка - стават пИрфектни. Mr. Green

# 733
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
МИЛИ МОМИЧЕТА ЗАПОВЯДАЙТЕ В НОВАТА ТЕМА

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=536855.new#new

# 734
  • Мнения: 4
Здравейте, чета ви от близо месец всеки ден по няколко пъти,много ви се радвах и преди седмица се престраших и си поръчах това чудо на техниката от ТОП ШОП.
Правих шницели,пекох бутчета(замръзени) до тук добре, но картофите не стават и не стават.И на горна скра и на долна, и в  обикновенатавичка и в решетъчна тавичка.Картофите са обикновени стари купих си ги с такъв кеф.(Обикновено купувам бланширани).Искаше ми се да са като в рекламата нарязани на четвъртинки.рязах ги на тънко, на по дебело(около 1см.).Слагах олио, зехтин , някои си бяха готови,други хрупаха.Чудя се дали картофите са били твърде стари или аз нещо не съм направила както трябва? newsm78
Благодаря на отговорилите.

Общи условия

Активация на акаунт