За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 18

• 23 129
  • 745
  •   1
Отговори
# 45
Анели - наскоро имах същия проблем. След сравняване на съдържанието на няколко вида бисквити, се спрях на Еверест с мляко и на Закуска.
Може да даваш йогурти на ХИП, имат добри комбинации. По-добре обаче да е кисело мляко с нещо си. С плод пробва ли? При нас проработи комбинацията кисело мляко, бисквити, банан и ябълка, пасирано. Излапа го като невидял, а от кисело мляко се потрисаше.

Аз искам да питам: може би ще пътуваме лятото извън страната. Трябва ли да изкарвам паспорт на беб?

# 46
Stef,трябва да изкараш паспорт на малкото.
Анели,Възможно е да не хареса никое мляко щом е кърмено бебе.Моето не одобри никое след отбиването.Сега вече започна да хапва по някоя лъжичка кисело мляко,но рядко.
Бисквити с мляко никога не съм давала.За гризкане понякога купувам едни с кафява захар,орехи и овесени яди от магазина за здравословни храни.Дето продават и за диабетици.А понякога правя и аз.Днес дори правих едни пълнозърнести с орехи и кафява захар.И овесени ядки естествено Laughingаз съм им фен.

# 47
  • Шумен
Имам една питанка, момичета. Поправете ме ако не е за тук. Понеже черешите почват вече да зреят, те от каква възраст се дават?

# 48
  • София
аз дадох на 6 месеца...ядеше по 2-3, махах им костилките... не мога да кажа, че беше очарован(и до ден днешен е така всъщност с черешите).
Също като почнат пъпеши, дини, праскови, кайсии(тези двете белени и с почистено това, около костилката), грозде ще може да им даваш.

# 49
  • Шумен
Angel_Dust , благодаря за бързия отговор. Странно защо аз си мислех (никой не ми го е казвал) че черешите са като ягодите и на по-късен етап се дават. Значи мога да разнообразя че от тези банани и ябълки на мен ми се  Sick вече за тях не знам.

# 50
  • София
не, малини, капини до колкото знам след годинка, ягодите след две, при предразположени към алергии след 3 години.
черешите все пак нито са мъхести, нито нищо. За 9 месечно си е ОК. само внимавай да не им се отрази прекалено...разхлабващо Simple Smile

# 51
  • Шумен
Супер точно като за нас значи  newsm44 Ако им хареса временно ще отпаднат гадните (за мен) пюрета от синя слива, тя ни спасява от постоянния запек единствено (за храна говоря)

# 52
  • София
И аз дадох череши преди няколко дена. Не помня дали Алекс не закачи и от ягодите на кака си.
Череши спокойно можеш да даваш.
Дъщеря ми пък много обича сини сливи. Алекс и аз - не чак толкова.

# 53
  • София
Супер точно като за нас значи  newsm44 Ако им хареса временно ще отпаднат гадните (за мен) пюрета от синя слива, тя ни спасява от постоянния запек единствено (за храна говоря)

всъщност всичките сезонни плодове ще им помагат в начинанието със запека Simple Smile  като каза сини сливи и от тах също можеш и на плод да даваш...

# 54
  • Шумен
Натурални и аз обичам. Преработените (пюре, сладко) не ги долюбвам хич. Но предпочитам пюре да им давам отколкото химии (лекарства) за този пуст запек. Тя и педиатърката това ни препоръча - синя слива и круша. Е последната особено не ни влияе в тази посока.

# 55
  • София
да за пюре да, като плод и пъпешите и дините и праскови, нактарини, кайсии, череши,  и т.н. всичките са разхлабващи Simple Smile
даже за черешите, някои пишат, че и до диарии им докарвали децата...за това  писах да внимаваш.

# 56
  • Шумен
Така смята и да постъпя Angel_Dust. Ако имам съмнение за някои пак ще питам  Peace

# 57
  • София
krasidan, бебетата пишкат често. Те все пак не чакат да стигнат тоалетна като нас  Grinning
моят съвет е да идеш някоя аптека и да поискаш да ти направят основа за колд крем. Това е ланолин, вазелин, вит.А и вит. Е и дестилирана вода као не се лъжа. На дъщеря ми само това помага. нито Судокрем нито някой друг крем, който продават в аптеките, а от Laughing Бочко почервенява веднага, хич не и понася. то си е до дете...
Бих препоръчала да вземеш друга марка памперси, които са по-тънки. Пуфис са дебели и не бих ги слагала лятото.

Да си докладвам за пътуването. Свещичките, които купих против повръщане не ни свършиха работа. за на връщане ще взема кокулин.

# 58
Бих искала да помоля за съвет, защото педиатърката не може очевидно да ни помогне.
Дъщеря ми ще направи 6 месеца след 2 дни. От 9 дни не се е изхождала при положение, че до сега имаше редовен стомах. Не е захранвана още, на кърма сме, но от 2 дни я дохранвам с кърма и АМ, защото от последната консултация на 05.05. се оказа отслабнала с 80гр. Cry
Въпросът ми е дали има запек или има вероятност да няма какво да изходи? Има зацапване на памперса и доста пръцки, но няма това което съм свикнала да виждам.
Много съм притеснена! Моля ви за съвет.

# 59
  • София
и двете са вероятно, но щом даваш АМ по-вероятно мми седи запек, може то да я е запекло...ти какво даваш.
Щом 9 дни не се изакало детето аз бих дала дуфалак или подобно.

Общи условия

Активация на акаунт