За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 18

• 23 382
  • 745
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Криси, аз мажа и ръцете. Алекс сега вече рядко си лапа ръцете, но миналото лято му бяха постоянно в устата. Не е имал проблем. Предполагам бебешката козметика е съобразена с този факт. Ако се изискват специални мерки го пише на етикета.

# 241
Мерси за бързия отговор.Гледах етикета не пише нищо за попадане в устата. newsm78

# 242
  • Бургас
Чудя се и аз за слънцезащитните масла,ако изрично не пише ,че се нанася половин час преди излагане на слънце / примерно/,това значи ли ,че се нанася когато детето вече е изложено?
Кожния лекар изписа на бебока ни кремче на Биодерма,но се чудя дали да го слагам преди или след като е на слънце вече/но не на прека светлина/?

# 243
Ами не съм се замисляла,но аз като я облека за разходка,преди да я сложа в количката я намазвам с крема.За да мога преди да излезна да си измия ръцете от крема(нали гледам да не я отровя ::amiiii06apr:Simple Smile.

Ха,сега се сетих нещо-някой ще ме светне ли до кога се преварява водата за пиене?Дали мога да давам трапезна?

# 244
Криси,давай изворна.Девин с розов етикет ползвам аз.Водата преварявах до 6м.До 1г е добре,но когато чешмяната вода е хубава.В Димитровград определено не е.

# 245
Благодаря ти мила,златна си smile3525

# 246
  • Шумен
Минахме изцяло на изворна, когато бяха на 6-7 месеца. Нея не я преварявам, само я затоплям в каната за млякото. Нашата вода както беше хубава изведнъж текна кална. Бях се ошашкала с какво да ги мия дори като не става от чешмата  Confused А и изворната им е по-вкусна, тогава горе-долу пропиха с желание вода Simple Smile

# 247
Здравейте!
Малката е с упорито разстройство вече седмица. Педиатърката, наред с пробиотиците, хидросек и ентерол ни предписа и чай от шипки плод.
Въпросът ми е как се приготвя! Заливате с врящата вода целите плодчета или първо ги раздробявате? Ако се раздроби ще е по-наситен извлека, но дали ще се прецедят добре власинките?

Големия ми син имаше дългосрочно разстройство и накрая ни помогна единствено компот от дренки, като ядеше дренките  предимно Peace

# 248
  • София
Чудя се и аз за слънцезащитните масла,ако изрично не пише ,че се нанася половин час преди излагане на слънце / примерно/,това значи ли ,че се нанася когато детето вече е изложено?
Кожния лекар изписа на бебока ни кремче на Биодерма,но се чудя дали да го слагам преди или след като е на слънце вече/но не на прека светлина/?
Няма начин да намажете детето 1/2 час преди излагане на слънце, ако вече сте свършили тази работа и сте го изложили на слънце Simple Smile
Накратко: давате си 1/2 час преди да излезете навън за намазване със слънцезащитен крем.
Аз мажа дребният. Изчаквам да попие хубаво крема и обличам дрехите. Може и да излезем преди въпросният "половин час" Simple Smile
Миналото лято ми се е случвало да го мажа и в крачка, т.е. вече сме излезнали и съм го изложила на слънце.

Поли, мисля, че спокойно можеш да даваш изворна на Девин.
Аз на дребното малко време преварявах. Той не пиеше вода, защо и аз да се хабя да преварявам и после да мятам Simple Smile

# 249
  • Бургас
Ан Мари,благодаря за отговора !
Поли, моето бебе е на 4м. и половина и все още преварявам. Педиатъра пък ни каза,че изворна вода се дава чак след годинка.  newsm78

# 250
  • София
повечето си го пише, на другите и да не пише изрично това е правилото за всички слънцезащитни, както и за всички за студ и вятър кремове. така че първото нанасяне 20-30 мин преди да излезете.

# 251
здравейте.аз имам един въпрос.сина ми е почти на 7 мес.преди да навърши три му давах 3-4 пъти кърма с шише,но пък и да не го отбия,както и малко вода и чай.сучеше и биберон,но в един момент отказа изведнъж и двете.от една страна е хубаво,но от дръга страна ме притеснява.все още кърмя,но ако се наложи да давам сухо мляко....вода пие само от чашка,тръбичката от панадол бебе и от една мерителна капачка от антибиотик.преди беше с шише със силиконов биберон.сега му взех с биберон от каучук,но с него само си чеше венците и поради тази причина оспява(ако може така да се каже) да пие вода от него.как да го науча на шише?какво да правя?и понеже и биберон неиска се приспижаме на гърда?как да го оттуча от това?благодаря

# 252
  • София
За кърменето и приспиването на гърда погледнете в подфорум Кърмене.
За водата... изпробвала съм много шишета, и със сламки, и с накрайници (меки и твърди).
Моят син имаше проблеми с бибероните. След няколко опити и грешки намерихме неговата биберона - физиологична каучукова на Чико. С тази биберона си пиеше млякото, чат пат вода, сок и т.н. Всичко с тази биберона.

# 253
  • На брега
Здравейте!
Малката е с упорито разстройство вече седмица. Педиатърката, наред с пробиотиците, хидросек и ентерол ни предписа и чай от шипки плод.
Въпросът ми е как се приготвя! Заливате с врящата вода целите плодчета или първо ги раздробявате? Ако се раздроби ще е по-наситен извлека, но дали ще се прецедят добре власинките?

Големия ми син имаше дългосрочно разстройство и накрая ни помогна единствено компот от дренки, като ядеше дренките  предимно Peace
Тя не е захранена! Иначе за дренки и аз знам, но за по-големи деца.

# 254
Чета тук за слънце-защитните продукти и искам да питам какво ще ми препоръчате.Синът ми е на 2 месеца и половина, и искам да го мажа макар и да внимавам да сме все на сянка и да не го излагам на пряка слънчева светлина.
Днес пратих мъжа ми да купи и в едната аптека му предложили нещо на цена 40 лв и той не го взел ама не го и запомнил как се казва.Било медицинско клинично тествано и т.н.В другата аптека някаква аптекарка на възраст му се накарала да не сме били луди да изкарваме детето като е толкова малко на слънце.
Та кажете мами с опит какво да взема,със сигурност няма да спра да извеждам малчугана Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт