Пътувате ли с бебета си?

• 13 013
  • 239
  •   1
Отговори
# 75
пътуваме, разбира се, с всякакъв вид транспорт. Даже ни е по--удобно да ходим по екскурзии сега, докато няма много претенции, не плащаме още една седалка в самолета и допълнително легло в хотелите.

# 76
На принципа сме "където ние там и те!". На няколко дни и на дете им се е полагало задължителното гости на дядо, който е на 6 часа път. Към 5-6 месеца, другото задължително гости на другите баба и дядо, там километрите са 3000... Wink. Каката беше късметлийка, пропътува ги със самолет с мен (но пък имахме 6 часа закъснение и три смени). Малката стоически издържа три дена път с кола на 5 месеца, по-спокойно пътуване не сме имали, макар че тя не се слави като кротко дете, не спи и е постоянно гладна. Но поне на тази възраст не питат още "Кога ще пристигнем?" на всеки 15 минути.  Whistling Пътуванията от реда на 800-1000км за почивка до морето или до някоя друга държава са си също ежегодни и не подлежат на обсъждане. Столчето, шишето с вода, лигавника, дрънкалката, една чанта памперси и сме готови.

# 77
  • София
Колкото е по-малко детето - толкова по-лесно е пътуването. Когато дъщеря ми беше бебе пътувахме безпроблемно!
Скоро малката ще стане на 2 годинки и е същински ад - не иска да седи в столчето в колата, опитва се да ходи при татко си, докато шофира  ooooh! Лятото ни чака 14-часово пътуване с кола и сме решили да го направим през нощта, че детето тогава естествено спи  Grinning

# 78
Да, пътуваме и двете ми деца направиха първата си голяма разходка на около месец, като преди това сме пътували на кратки разстояния, имам в предвид в града, в околностите и като се уверихме, че им добре в колата - тръгнахме. А за престоя там, където сме, няма проблеми, децата са адаптивни, особено пък ако кърмиш, наистина е най- лесно - храната винаги е с теб и с нужната температура и спането се оправя някак, не се притеснявай.  Peace Ии... не ти е нужна чуда помощ, освен от мъжа ти, повярвай ми  Mr. Green .

# 79
Пътуваме навсякъде тримата още от бебе. Имаше периоди в които я изнервяше пътуването, тогава седях на задната седалка и си играех с нея или четях. Този период отмина и вече си седи и се занимава сама или си говорим. Peace

# 80
  • Бургас
И аз имах притеснения първото лято,докато не отидох/на село за една седмица/и не разбрах,че са били излишни.Дори повторихме същото лято и така всяка година.

# 81
  • София
На море не я водих, стори ми се малка да я мъкна на 3 м по пътищата.
Иначе на кратки разстояния (около 2 часа) пътува от 1 месечна.
Батко и също сме го развозвали от супер невръстна възраст. Crazy

# 82
Малкият беше на три месеца, когато го заведохме на море. Бяхме само четиримата - аз, таткото, каката и бебо. Купихме бебешка вода и с нея приготвяхме млякото му. Не сме имали проблеми. Всичко мина наред. И общо взето не сме спирали да ходиме насам-натам.

# 83
Онзи ден ни беше първото извънградско пътуване до Пловдив с бебето,а с баткото започнахме да пътуваме по късничко ,към 4,5 месец,ама бяхме и по притеснени.Не виждам проблем да се пътува.

# 84
Ние пътуваме доста и детето ни е винаги с нас.
На 4 месеца беше синът ми когато за първи път летя от Германия до България и съответно пътува с кола от София до Лозенец на морето. Не сме имали никакви проблеми - спеше си, хранеше се нормално. Даже смяната на климата му се отрази много добре.
До като са по-малки децата по-лесно издържат на път, тъй като спят повече.
Когато сме на път винаги съм подготвена с храна, вода, дрехи и играчки.
За хотелите, нося винаги най-необходимото, така че на детето  да не му липсва нищо.

Не виждам причина поради която да лиша детето си от почивка някъде, само защото трябва да се пътува.

За удобно пътуване на малки деца в кола, препоръчвам на родителите да инвестират в качествен и удобен стол -такива са единици. Не всяко столче за кола е удобно, за това някой деца плачат и се чувстват ужасно по време на път.

# 85
От бебе пътуваме. Беше ми лесно, като огладнее вадя цицата и готово Laughing

# 86
  • София
И ние я влачим по пътищата от 12 дневна възраст Heart Eyes.Всяка седмица сме някъде ама като гледам добре и се отразява.Мисля,че няма от какво да се притесняваш.Вземи играчки и така  ще го забавляваш,ако не спинка по време на пътуването.

# 87
И двете ми деца пътуват от съвсем малки бебенца.

# 88
И с трите ми деца не съм имала проблеми откъм пътуване.
Пътуваме много и обожавам да ходим навсякъде заедно.
Удобствата при пътуване с третото дете са далеч по-добри от тези с първото, предвид това, че има доста удобни приспособления и за спане, и за хранене!
Колкото по-малко е едно дете, толкова по-лесно се пътува с него.

# 89
  • София
Браво на всички. Толкова много хора има, които пътуват. Ние никъде не ходим.  Cry Свекито не дава. А мъжът ми я слуша. Сега последно ми е забранил до 3 години да ходим където и да е. Единствено детето може да ходи при баба си , т.е свеки. Как да ги убедя, че лошо няма да се пътува не знам.

Общи условия

Активация на акаунт