В Зоната килцата намали и здравословно се храни!!- 2 част

• 88 906
  • 516
  •   1
Отговори
# 300
kali-76 , аз започнах в началото на февруари. До средата на април свалих около 6 кг, което ми беше цел, а обиколките -5,6,7см в краката ,талиата и ханша.
От тогава задържам мерките, без усилие. Не свалям вече защото не съм много стриктна явно. Но и така ми е добре. Е, може още 1-2 кг Wink
Tigra1024 , права си и мен ме е яд малко.Например есента си купих 2 панталона, сега стоят в гардероба. Пак трябва да харча пари за дрехи, но е супер като купувам по-малки номера. Joy

# 301
ето ме и мен,

бях на море Mr. Green, zа първи път таzи година, много оби4ам да ходя, въпреки 4е не оби4ам да се къпя в морето Mr. Green, имам 4увството 4е е мръсно и има някакви "не6та" вътре, мъжо всеки път ми подвиква, 4е съм луда, но това не ме спира да подти4вам в тръс към басеина.
Лени ,мерси zа поредната рецепта,
"ЗА ЗАЛИВКА - 400гр. кисело мляко 2% с копър и чесън - 2 ВПМБ"........ а аz раzбрах , 4е копъра е 2% от киселото мляко Joy, викам си , бреииииии, то бива то4ност, ама...... newsm78, после се усетих ooooh!.

пропуснах и "белия ден"........ама баба има6е рожден ден, по4ти на 90г. е ве4е, а е толкова жиzнена, наи веселото е 4е тя маи съ6то е по zоната, но не zнае, просто си има режим от години, например сутрин , 4а6а мляко, половин ябълка, и 3 ореха newsm78.......странна бабка е моята Simple Smile......е това не и попре4и да ме опла4е жива, като откаzах да ям торта и т.н. в4ера Laughing

# 302
 Здравейте!
Аз повече чета по темата, отколкото пиша, но нека да споделя: На обед започнах в Зоната и завърших извън нея Embarassed
Като подкарах едни вафли и докато се усетя Blush Оф, много обичам сладки нещица да си похапвам, че и количествата им едни Shocked, чак аз им се чудя. Обаче съм се примирила и  от време на време му отпускам края Blush, просто не мога да се удържа. Е поне се успокоявам с това че, след 3-4часа ще вляза отново в Зоната - мисля да хапна малко кис. мляко. Вярно е това че, за да разбереш какво е в Зоната трябва да излезеш от нея. Чао за сега и весел ден от мен.

# 303
mami21 браво за свалените килца,а за панталоните какво да кажа,аз моите по-големи дрешки ще ги пазя,за всеки случай,че не се знае дали няма да се налага пак да купувам големи дрехи  hahaha иначе  и аз май ще ходя на шопинг,че от цял гардероб само един чифт ми стоят нормално Embarassed И да,права си,отново разходи Crossing Arms
kokonito Hug и аз съм като теб-умирам за моренце,обаче като отида рядко ще ме намериш във морето Joy ама аз и не мога да плувам Blush А за баба ти,какво да кажа-да е жива и здрава още много време и да ви радва   bouquet Трябвало е да хапнеш тортичка Grinning
zika и аз много обичам сладко и ми е слабост,но за това в хладилника сега почти няма такива екстри,за да не се изкуша-умишлено го изпразних от "лошите" продукти,вчера даже ми се искаше да наруша и нямаше с какво и пак си ядох сиренце с ябълка и така  Laughing Лек и прохладен ден на всички Hug  bouquet

# 304
Асса Hug,благодаря ти много за инфото и бързия отговор! Аз също доста време ядях сушени плодове,ядки,кисело мляко,трици,овесени ядки и си мислех,че се храня здравословно.Килцата обаче стояха едни и същи,че и даже понякога качвах +-1кг.Сега съм много добре,следвайки Зоната. Най-положителния ефект при мен е това,че вече не задържам течности,както преди,уринирам доста често,а пия същото количество течности(по принцип пия само вода и то доста).За сега съм много доволна,дано и занапред да е така! Praynig
Успех на всички! Peace

# 305
  • ES
                                         ......
Разпределете количеството на протеините равномерно през целия ден, на три основни яденета и две леки закуски. За по-лесно следвайте моя метод на разделяне на макрохранителните елементи на блокове. Мислете за нуждите си от протеини като за разделени на блокове, всеки един от които съдържа седем грама от тях. Ако дневната ви нужда е, да речем, 75 г, то това ще бъде равно на 11 протеинови блока (просто закръглете на най-близкото цяло число, в случая - 77). Старайте се да консумирате по три блока протеини на всяко от основните хранения и по един - на леките закуски - късно следобед и преди лягане.
И така, ето как би могъл да изглежда един обикновен ден, разделен на протеинови блокове:
Закуска ЗП
Обяд ЗП
Лека закуска следобед 1П
Вечеря ЗП
Лека вечерна закуска 1П
...

Здравейте, момичета, аз все още се образовам по отношение храненето по Зоната и не са ми ясни някои неща, които, ако ми ги обчсните ще ви бъда много благодарна, тъй като виждам, че има много вещи в темичката. Та от горния текст разбирам, че дневата дажба протеини е 75-77 грама при 11 блока. После гледам в листите за продуктите 1 блок е 42 гр. пилешки гърди например. Колко грама протеини е допустимо да се консумират на ден при 11 блока?

Цитирам от друг сайт списъка с храните,които иначе се намират в приложенията на книгите  Peace  Simple Smile

ПРОТЕИНОВИ БЛОКОВЕ -1П

Месо и Птици
----------------------------

Пилешки гърди 42 г
Пилешки гърди,без кожа 28 г
Пуешки гърди 42 г
Пуешки гърди,без кожа 28 г
......

# 306
Гери, не се тормози да смяташ грамовете протеини, те вече са изчислени, просто тегли блоковете по таблицата и всичко ще е ОК.  Peace

Иначе са 7 грама протеини във всеки блок, или: (по твоя пример)

Пилешки гърди 42 г = 7 гр протеини
Пилешки гърди, без кожа 28 г = 7 гр протеини
Пуешки гърди 42 г = 7 гр протеини
Пуешки гърди, без кожа 28 г = 7 гр протеини

Лесно, нали Simple Smile))

# 307
  • Universe
gery_to, Hug

ПРИМЕРНА ФОРМУЛА НА РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ  Peace

Сутрешна закуска - 3 блока /от всичко по 3 - ПВМ/
Обед - 3 блока /от всичко по 3 - ПВМ/
Лека следобедна закуска - 1 блок /от всичко по 1 - ПВМ/
Вечеря - 3 блока /от всичко по 3 - ПВМ/
Лека вечерна закуска - 1 блок /от всичко по 1 - ПВМ/

т.е. целодневното количество храна /при твоя въпрос протеини 77 гр./ трябва да се раздели на 11 части.

Сутрешна закуска - 3 блока  - 1 филия "Бонус"  + 1 яйце + 3 маслини + 400 гр. кисело мл. 2% 

Обед - 3 блока -  Пиле с печурки - 3 блока
84г пилешко или пуешко месо без кожа - 3пб
4 чаени чаши печурки -1вб
2 чаени лъжички олио 3мб
14г брашно - 1вб
сол, черен пипер, соев сос и чесън
Задушете гъбите в малко вода, добавете олиото и месото, нарязано на ленти, соевия сос, чесъна, солта и пипера. Преди да свалите от огъня, сгъстете соса с брашното. Към порцията добавете още 1вб - салата, плод или хляб.

Лека следобедна закуска - 1 блок - 1/4 ч. ч. извара +  1/2 с. л. мед + 1 орех /канела, ванилияна вкус/

Вечеря - 3 блока  -  90гр нетлъсто месо+400гр. зеленчуци микс+100гр ябълка+ч.л.зехтин+6 маслини

Лека вечерна закуска - 1 блок - 200 гр. кисело мл. 2% 

Белият ми ден пропадна по обективни причини  ooooh!

# 308
Добро утро и от мен.Вчера се разделих с наложителната диета и днес съм в зоната.След задължителната чаша топла вода  хапнах половин кофичка КМ с 3 кафени лъжички слънчогледово семе- 1ПВМ( лекарката при Гала го беше показала и ми допадна).Уточнявам,че млякото ми е нискомаслено.Ранна закуска-50гр.извара,100гр.пъпеш и 3 бадема-1ПВМ.Обяд-зелена слата с прошуто и авокадо -2 ПВМ.60гр.пиле,100гр.плод и 3 лешника 1 ПВМ.Следобед -КМ с ядки.-1 ПВМ.Вечерята още я мисля.Обикновено хапвам около 10 блока,макар да ми излязоха 11,но просто не успявам да ги изям.Резултатът е за малко повече от месец 4-5 кг.Аз съм доволна .Още 1-2 кг и само ще поддържам.Хапва ми се торта и за да не полудея мисля да хапна малко кашкавал след обед и да смачкам и една вкусотия.Едва ли ще е фатално.След това поне една седмица ще съм спокойна.Желая хубав ден на всички и хубави новини от кантарчетата.

# 309
  • ES
Много ви благодаря. Аз всъщност съм се заблудила, 4е грам протеин е грам месо. Зна4и ако протеина ни за деня е само месо може да се изяде до 450 гр месо и 3кг зелена салата? Грубо казано, не можев да ядеш само това и на закуска и на ве4еря, а и трябва да се разпределят за целия ден.

# 310
Много ви благодаря. Аз всъщност съм се заблудила, 4е грам протеин е грам месо. Зна4и ако протеина ни за деня е само месо може да се изяде до 450 гр месо и 3кг зелена салата? Грубо казано, не можев да ядеш само това и на закуска и на ве4еря, а и трябва да се разпределят за целия ден.

Не съм го смятала, но да, горе-долу се получва нещо такова.
Пък кой казва, че не можеш да ядеш само това  Whistling
аз например живея сама и по 1-2 дена се храня еднообразно, за да не се налага да хвърлям храна, после сменям менюто, не е проблем

# 311
Аз вчера изядох 100 гр. шоколад и то наведнъж  Mr. Green - какво да направя, страст ми е.  Другите хранения баха зонални поне. Аз продължавам да свалям, но не се храня съвсем стриктно по Зоната. Явно ходенето ми на фитнес също помага.... Flutter

# 312
здравейте момичета
 искам да попитам коя книжка ще ми препоръчате да си взема ,защото съм решила да спазвам диетата
благодаря ви предварително  bouquet

# 313
valen_tina Hug здравей! Линк към "Зоната" съм дала в началото на темата,а ако искаш да купуваш можеш да вземеш и "Ние и Зоната" и така ще имаш необходимата информация  Peace

# 314
Tigra1024  благодаря   bouquet ,но неможах да я изтегля ,може би нямам необходимата програма

Общи условия

Активация на акаунт