В Зоната килцата намали и здравословно се храни!!- 2 част

• 87 780
  • 516
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте и от мен!Аз след като обиколих другите теми с опити да си върна нормалното тегло (но почти неуспешно,като изключим,че миналото лято смъкнах 6-7кг. с 90 дневната диета,но после си ги върнах), накрая реших,че проблема ми  е най-вероятно хормонален.И тъкмо,когато реших да ходя на лекар и да си правя изследвания,гледах "На кафе" и д-р Мария Папазова и се запознах със "Зоната".Прочетох "Зоната" и "Ние и зоната" и от четвъртък миналата седмица съм във вашите редици.И за да ми е по-лесно,навих семейството ми да преминем на такъв начин на хранене.За тези 5 дни хранейки се по този начин,съм смъкнала 2кг и се чувствам обнадеждена.Но съм сигурна,че това трябва да бъде моя начин на хранене от тук нататък.

# 436
  • Universe
И аз съм тук  Hug, нямах РС известно време - перфектното извинение за отсъствие от Зоната   Embarassed Confused  Outta Joint

На новоприсъединилите се

# 437
mimozes, какво искаш да сметнеш? Дай някакви числа поне  Simple Smile

Ще ти пратя тези дни , за което много благодаря! Ако искаш даже може и на лични.Мерси още веднъж. Сега съм в работата и нямам метър. Wink

# 438
  • София
mimozes, какво искаш да сметнеш? Дай някакви числа поне  Simple Smile

Ще ти пратя тези дни , за което много благодаря! Ако искаш даже може и на лични.Мерси още веднъж. Сега съм в работата и нямам метър. Wink

Прати ми ги на ЛС и пиши каква физ. дейност извършваш - минимална, леки тренировки или спорт ако спортуваш нещо  Peace

# 439
GreenApple, благодаря че сподели с нас, защото и на мен ми се случваше да  огладнявам бързо и се чудех защо, ще опитам по този начин  yes.

# 440
ето ме пак тук, след като се оплаках , 4е не свалям, да се похваля, 4е днес кантара се помръдна малко надолу, е тои е механи4ен, но иzместването си го има6е Party.......маи само търпение и упоритост трябват Wink
ло6ите новини, са 4е от в4ера сме една от двоиките, на които 6те им се наложи да иzполzват инвитрото ooooh!, та там и фигурата и психиката 6те ми идат на кино, zнам си Cry........4ак се 4удя дали има смисъл да отслабвам, като скоро 6те ме тъп4ат с хормони и т.н.

ина4е 4естит ви ден на 6околада
а на теzи които питаха, ами яжте си 6околад, но си отделете една трета, например, яжте първо иzвара и непосредствено след това 6околада, zабравете "милка", "своге" и тям подобни ефтини 6околади, ценното и това което търсите (вие и органиzма ви )в 6околада е какао масата и какаовото масло, само теzи  две не6та водят до удовлетворение и отделянето на ендрофина.....а в евтините 6околади какао по4ти няма Naughty, иzбягваите мле4ния 6околад, и си zабранете теzи с пълнежите, zа6тото те са на практика наи голямата небивалица и ви раzвалят и объркват не само режима но и метаболиzма, мога да иzпи6а фермани zа 6околада, но не искам да ви отег4авам, zа накрая .... вzимаите си 6околад с съдържание на какао 65% / 80% какао, да не е много гор4ив, ка4ественият има мек и наситен вкус, а не гор4ив.....видите ли ниска цена, не купуваите, няма как да е ка4ествен, какаото е скъпа суровина в световен ма6таб, яжте 1/3 от това което по принцип ядете като коли4ество, така няма и да ви идва толкова скъпо, раzгледаите zа добър 6околад, има по някои бенzиностанции, ина4е адресите са наистина само няколко zа цяла българия и маи нямам право да ви кажа каде има, zа6тото е реклама newsm78........ами това е

# 441
Здравейте момичета!Гледам,че няма голяма активност в темата тези дни,но реших да се обърна с въпрос към по-опитните.Аз се храня по "Зоната от 1 седмица.В началото смъкнах 2кг.,но сега през последните дни започнах да качвам пак.Върнах си единия килограм.Спазвам всичко точно и дори използвам кухненска везна,а менютата си подбирам според "Ние и зоната".Имам чувството и че задържам вода,защото пръстите на ръцете ми са подути.Иначе пия вода по около 2л на ден.Някой имал ли е подобен проблем и как се решава?Благодаря предварително!

# 442
Здравейте момичета!Гледам,че няма голяма активност в темата тези дни,но реших да се обърна с въпрос към по-опитните.Аз се храня по "Зоната от 1 седмица.В началото смъкнах 2кг.,но сега през последните дни започнах да качвам пак.Върнах си единия килограм.Спазвам всичко точно и дори използвам кухненска везна,а менютата си подбирам според "Ние и зоната".Имам чувството и че задържам вода,защото пръстите на ръцете ми са подути.Иначе пия вода по около 2л на ден.Някой имал ли е подобен проблем и как се решава?Благодаря предварително!

аз се подувам така, но при мен е от високия холестерол, както не веднъж съм казвала, редуцирам го точно с този вид хранене, препоръчано ми от лекар. но освен това в началото приемах и лекарства - билкови. моят съвет е да се консултираш с лекар! а за качването - и аз в началото качих, така че не се притеснявай, после всичко си идва на мястото.

# 443
Здравейте отново, още не съм преминала към хранене по Зоната, защото не съм си купила везна. Но исках да питам по-опитните, тъй като кърмя все още /основно сутрин и вечер/, дали би имало някакъв негативен ефект? Това малко ме притеснява, тъй като в книгата никъде не срещнах препоръки за тази ситуация. То кърменето ми вече не е форма на хранене - изразява "добро утро" и "лека нощ" практически. Но все пак да си питам Wink

# 444
Здравейте отново, още не съм преминала към хранене по Зоната, защото не съм си купила везна. Но исках да питам по-опитните, тъй като кърмя все още /основно сутрин и вечер/, дали би имало някакъв негативен ефект? Това малко ме притеснява, тъй като в книгата никъде не срещнах препоръки за тази ситуация. То кърменето ми вече не е форма на хранене - изразява "добро утро" и "лека нощ" практически. Но все пак да си питам Wink

Имаше предаване в "На кафе", където точно докторката препоръчваше този тип хранене за кърмачки. Влез в сайта на нова-плей, изгледай го и прецени за себе си  Peace

и липсата на кухненска везна да не ти е пречка, и аз нямам, но се справям успешно

# 445
GreenApple, как определяш количествата- спрямо дланта ли? Аз съм много скарана с определяне на каквито и да е мерни единици "на око". Иначе хич не ми се дават пари за поредния кухненски уред newsm78

# 446
GreenApple, как определяш количествата- спрямо дланта ли? Аз съм много скарана с определяне на каквито и да е мерни единици "на око". Иначе хич не ми се дават пари за поредния кухненски уред newsm78

Ориентирам се по рецептите в книгата - там е казано, 1/2 домат, четвърт ябълка (примерно) и така. А месото и кашкавала е на грамаж и аз като знам какво парче съм купила и меря с линийката и изчислявам (не ми се смейте)  Whistling
Течностите с мензурата - продават пластмасови във всеки магазин за 1 лев.
Не е трудно.

# 447
sacura, здравей! Спорд "Зоната" големината на дланта и горе-долу нейната дебелина е приблизително 4 белт. блока. Аз така меря понякога пържоли, сирене, кашкавал. Зеленчуците и плодовете - нарязани  и в чаена чаша - 0. 250мл. newsm10

# 448
 Здравейте  момичета,
нямаше ме 12 дни през които нямяше как да спазвам зоновия режим  и резултата за този период   е  плюс 2 кг. newsm45
Новолуние ще има в неделя- 11.07.10 г. - 22,41 часа. Желаещи  да се пробват ще има ли ?  Аз ще се пробвам -  с айрянче , че само на вода няма да издържа.
Какво ще кажете - кой се присъединява към идеята  и мислите ли  , че си заслужава изобщо ? Пишете.

# 449
 newsm44
Заслужава си и още как. С айран не е трудно, а след това се чустваш като нова.

Общи условия

Активация на акаунт