Изнервящи ли са за вас и децата дългите разходки?

• 9 823
  • 250
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Изнервящи не са ми (обикновено, ако бебето не реве), но каталясвам. Бутане на количка 3 часа по нашите пътища (тротоари, алеи, все тая) или търчане след прохождащо си е тежък физически труд.

# 61
В интерес на истината - тия разходки са за децата, не за родителите. Не виждам защо като на нас не ни е приятно - трябва да лишаваме децата. Аз мисля, че всеки родител познава добре детето си и може лесно да прецени по колко да го извежда, кога и как да стават разходките.
С оглед на дневния режим, на който аз лично държа - излизаме сутрин от 10 до 12 например, прибираме се, обяд, спане, после излизане след 17ч, пак за два часа приблизително. Не виждам как бих могла да съм навън 3-4 часа, целия ми ден ще се обърка.

# 62
Е, как? Можете да излезете преди 10, а вечер е светло до 21:30.

# 63
Е добре, 2 годишно да се държи навънка до 21.30, защото е светло ли? За мен има режим и той трябва да се спазва, ако ще навънка да е светло до 24.00 часа. Не мисля, че навън има кой знае какво за изпускане, че да се виси чак пък до 21.30! Моето е на 2 и най-много може да издържи до 2 часа по градинки и площадки, после се изморява. Голяма разходка в парк - правихме 3 часа и накрая беше кисела, уморена, спеше й се, прибирахме се 30 минути - съвсем изкиселя в колата Whistling.

За мен пак ще повторя -ако има парк близко, или градинка, това е друго. Можеш на ден по 5 пъти да излизаш, дето се казва. Ние като деца сме висяли с часове в градинката пред блока, но като малко по-големи - 4-5-6 годишни, дори не съм сигурна дали и не по-големи. Друго е голямо обикаляне, паркове, разходки, пък ядене навънка. Simple Smile

# 64
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
и ние имахме режим, докато не установих, че той само ме ограбва откъм хубави преживявания с децата ми и нищо не ми дава

# 65
Е добре, 2 годишно да се държи навънка до 21.30, защото е светло ли? За мен има режим и той трябва да се спазва, ако ще навънка да е светло до 24.00 часа
Лурдес, синът ми си променя режима лятото. Зимата заспива в седем -осем и половина, но късната пролет, лятото чак към десет -десет и половина. Просто се ръководи от слънчевата светлина.
През лятото е най-приятно вечер и ранното утро, не мога да си представя в осем да съм вътре.

# 66
и ние имахме режим, докато не установих, че той само ме ограбва откъм хубави преживявания с децата ми и нищо не ми дава

Подкрепям напълно.

Само не разбрах какво му е лошото на стоенето навън до 21.30? С какво по-точно това ще навреди на детето?

# 67
Joy
Кое ти ограбва точно? Да се храни три пъти на ден, да спи на обяд, да има определено време за разходки, игри, приказки...кое точно те ограби?

Е, как? Можете да излезете преди 10, а вечер е светло до 21:30.
Защо да излизам преди 10? Ставаме , закуска, оправяме къщата. Става почти 10. Пък и вече казах, че за мен над два часа е в повече, защото малкия това му беше оптималното време за игри на открито. А вечер защо да кибича навън 5 часа? И да се прибера в 10, да вечеряме тепърва и да лягаме в 12 може би...

# 68
Е добре, 2 годишно да се държи навънка до 21.30, защото е светло ли?
През лятото не можем да излезем преди 20:00, много е горещо и не се трае навън. Стоим до 22:00 обикновено.

Дъщеря ми до сега никога не се е уморявала навън, стига да не я карам да прави нещо, което й е скучно (например да стои на едно място, докато аз си говоря с нечия майка). Преди три месеца имахме един ден изцяло навън. Първо на Алеко се пързаляхме с шейната и правихме снежни човеци, а после в парка кара колело и игра на площадката. Имаше кратко отбиване вкъщи за смяна на дрехите и вземане на още храна за из път. Никога не съм чувала репликата "хайде да се прибираме".

# 69
ами става като в казарма, не можем да слушаме сърцата и настроенията си, а само часовника... изнервена работа и безсмислена

...и без това никой не огладнява по режим, не му се доспива по режим и не му се слуша по едно и също време приказка... сега сме супер щастливи

# 70
Е кое е казармено - вие не ядете ли, не спите ли, не си ли оправяте къщите, не домакинствате ли?
Аз огладнявам по режим, детето също, закуска към 8, обяд към 12, след ставане от сън - пак хапване, вечеря към 8. детето става само сутрин към 7.30, вечер заспива към 22ч, ние също. Стане ли 11 - вече аз самата едва гледам.

# 71
  • Варна
Ох, моля ви се, темата за режима вече сме я чели.

# 72
ами, ние не сме така, Вилико...избягвам това... значи, да няма никаква гъвкавост е ужасно нещо...не можеш да излезеш на кино, с приятели или където си пожелаеш... пътуванията из планината биха се превърнали в кошмар ...и т.н

Ох, моля ви се, темата за режима вече сме я чели.

Извинявам се, спирам  Peace

# 73
  • София
Е добре, 2 годишно да се държи навънка до 21.30, защото е светло ли? За мен има режим и той трябва да се спазва, ако ще навънка да е светло до 24.00 часа.

Ами ако на родителите им е приятно не виждам какъв е проблемът. И до 24 да е...

# 74
Отговарям директише, без да чета останалите-после ще се връщам.На кафене не е разходка.Първо.И моите от висене в кафене ще се уморят и ще капризничат на финала.Час-да пийнат по сок-максимум.
Били сме по цял ден, буквално-от сутрин до вечер, без прибиране даже-умората си е умора, но щастливото задоволено дете, макар и уморено не е капризно и нервно.Просто кафенето е за час, а не за 2-3-4 часа.Също разходка не е маане нон-стоп в парка от точка А до точка Б.Ние вършим различни неща и ходим на различни места, дори да е парк, не е ходене постоянно.В този смисъл, ако адекватно са навън дори и цял ден-драма никога не е имало.Били сме на плаж така-няма мъц, няма пръц, ако капне някой-дремва под чадъра даже.Но на плаж не лежим като сардели, а се правят хиляди неща.Всичко друго, но не и "печене".Всичко се случва в движение, при липсата на свободно време, изядено в трафик-чиста загуба е за мен да се прибирам и после пак да излизам/съб. и неделя/, затова излизаме сутрин, минаваме през парка примерно, после на тренировка, после на сладкарница, после среща с някой  да играят и така минал деня.Прибираме се към 4-5-6-7-8. Mr. GreenСпоред зависи, сега лятото ще е към 8 вечерта, зимата към 4 следобяд.

Общи условия

Активация на акаунт