Как се справяте с "ужасните" две години?

• 10 103
  • 134
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Отклонение от темата, което е излишно.

Последна редакция: пт, 18 юни 2010, 14:52 от Бoяна

# 106
Абе теории, книги съвети- нищо не помага, така както собствения опит.  Има моменти в които ми се иска да се хвърля през балкона.
Гледам да не се впрягам много, защото детето винаги усеща, когато се нервирам от нещо което е направил и започва да го прави с още по голямо удоволствие. Обикновено, с баща му сме на смени- като се изнерви единия- другия го поема. Така хем му отвлича вниманието от поредната беля, хем не се налага да си изкарваме нервите на детето.

# 107
И нашето момиче е в т.н. "Бебешки пубертет" и иска с тръшкане,извикване (от 4 дни) или с хвърляне на предмет да постигне своето. Основно с наказание на "непослушната стъпка" и игнориране на поведението и неполучаване на исканото ако не каже "моля или извинявай" се справяме вече от 6 месеца и почти приключват тези епизоди,но не смятам,че е необходимо да се реагира бурно ,за да не го почувства детето като награда (реакция от родителя) и да продължава така. Само търпение и ментов чай  с лед ми помагат ако стане един от епизодичните й тръшкания !

# 108
Момичета моето е под 2, но от известно време избухва в крокодилски сълзи ако не стане на неговата, тропа с крачета и реве с глас и сълзи Sad ще следя с интерес темата,да взаимствам съвет.

# 109
  • Sofia
Веве, уредили сте се значи и вие с тая чудна екстра "бебешки пубертет".  Да ви е честито.  Wink Обаче това дето някои разправят, че минавал чак към 5-6 год  мен силно ме стресира. То ако е така... да се гръмна от сега.  Laughing Те сега каквито са акселератчета на 7-8 влезат в нормалния пубертет, момчетата ги държи по-дългичко, някои и хич не излизат и после директно в критическата...  ooooh! То и баща им още не излязъл от пубертета... Ми те тез мъже нямат светъл период бе....  С трима такива в къщи...  smile3511

# 110
Аз ли5чно не бях чувала, че имало такъв и минавал на 5-6 години. При нас явно не е имало. по-скоро има периоди, в които по-силно се "изявява" малкия, но нищо особено като цялостна промяна в поведението.

# 111
А моят го е хванал пуберИтетът от 1г. 6месеца още  Whistling Не даваше ръка, аз каквото кажа, той наопаки, инат от класа, като да излизаме, не мога да го хвана да го облека, като се прибираме, не мога да го накарам да тръгнем...Отскоро започна сам да дава ръка и то в момент, когато видя как една кака се хвана за майка си.  Wink

# 112
Не съм очаквала,че това ще ме застигне толкова скоро ooooh! аз се подготвях около 2-рата годинка. Първоначално пробвах да отвличам вниманието но колкото повече расте толкова повече не върви това. И да си кажа срам не срам, го оставям да реве колкото иска, не му обръщам внимание за около 2-3 минути отминава. Направи ми впечатление,че като реве със сълзи ме гледа дали ще го погледна и аз, ако го направя цирка и децибела се усилва. Още е малък и не разбира от обяснения,ще трябва да се запася с хапчета за нерви и да чакам да стане готов за преговори и др.

# 113
Покрай избиването на зъбки (а и в периоди, когато му се спи) тези плачливи изблици при нас са били най-силно изразени  Peace Нещо му е некомфортно на детето и си намира повод да поплаче и срещне състрадание.

# 114
Защото звучи като преписано от книга. А темата е за споделяне на личен опит кой как се справя с "ужасните" две години. А не какво пише в книгите, че трябва да се прави.
Приятен ден и на теб!  Peace
Ами вероятно пиша добре и няма да е лошо да напиша книга.  Mr. Green Занимавам се професионално с писане и се радвам, че всичко звучи както трябва. Ако искаш може и по друг начин като споделен личен опит:

Сина ми е на 2 и по цел ден ми къса нервите. Cry Иде ми да му извием врата  #Cussing out Но му фАнах цаката. Като се запени и го заключвам в банята докато му мине. Откак правим така застава мирно щом му скръцнем със зъби. Mr. Green Същото става и с мъжо. Аааа, ше им се не знае и на мъжете скапани.

Ако имате специални поръчки задайте тон, та да ви прозвучи както ще ви е най- лесно да го смелите.

Вилико
благодаря ти, че ми свикна. Признавам, че нямам време да обмислям написаното, та като някой ми свикне много ме улеснява. Hug

Не бързай да се радваш, защото не звучиш както трябва. Звучиш като преподавател към ученици и то неуважително.

# 115
  • София
- Това е недопустимо, неприемливо и не се толерира никога и при никакво положение. Ясно ли е?

А аз да питам, наистина ли използваш тези думи като говориш с дете на 2 г. и 9 м., имам предвид думата толерира? Ако да, мислиш ли, че то я разбира?

# 116
  • София

- Това е недопустимо, неприемливо и не се толерира никога и при никакво положение. Ясно ли е?

А аз да питам, наистина ли използваш тези думи като говориш с дете на 2 г. и 9 м., имам предвид думата толерира? Ако да, мислиш ли, че то я разбира?
Как би могъл да се научи да я разбира ако никога не я е чувал? Всяко дете се научава да разбира онова, което чува. Не говоря на бебешки и не променям речника си, защото съм майка.

Последна редакция: пт, 18 юни 2010, 14:52 от Бoяна

# 117
Еее, Бояна, тук се поизложи - ти не искаш да те определят или оценяват - а самата ти - правиш именно това - жената не се чувствала добре, та чак й съчувстваш  ooooh!

Относно думите - аз говоря нарочно разбираемо и винаги съм ползвала думи, съобразно възрастта - за да ме разбере детето, а не да се чуди мама какво казва. За всяко нещо си има подходящото време.

# 118
  • София
Отново излишно отклонение. Embarassed

Последна редакция: пт, 18 юни 2010, 14:53 от Бoяна

# 119
Моля, да ориентираш негативните си емоции в друга посока, защото аз не приемам тези заяждания. Съчувствам ти, знам, че човек не се заяжда, когато се чувства добре, но моля, не се обръщай повече към мен по този начин. Има достатъчно други потребители, с които можеш да намериш общ език.

И аз не приемам обидния ти и високомерен тон, както и съчувствието ти.  Stop

Моля, изказвания като
Ако имате специални поръчки задайте тон, та да ви прозвучи както ще ви е най- лесно да го смелите.

да персонализираш, вместо умишлено да избягваш обръщение, за да поучаваш всички потребители във форума, в т.ч. и мен.

Но предлагам да спрем да се занимаваме с мен.

Приемам предложението ти.

Общи условия

Активация на акаунт