Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представляват "ужасните две" и как да се справим с тях?
Как мога да помогна на дете, което не иска да се облича, яде или спи?
Какви са най-ефективните методи за справяне с дете в периода на 'ужасните две'?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представляват "ужасните две" и как да се справим с тях?
Терминът "ужасните две" се отнася до периода на бебешки пубертет, когато децата проявяват неподчинение, отказват да слушат и изразяват силно желание за независимост. За справяне с този период родителите могат да приложат различни методи като отвличане на вниманието, предлагане на избор, последователно обяснение, дисциплинарни мерки или игнориране на нежеланото поведение. Важно е да запазите спокойствие и търпение, избягвайки повишаването на гласа си и ненужните конфликти.
-
Как мога да помогна на дете, което не иска да се облича, яде или спи?
За справяне с дете, което отказва да се облича, яде или спи, родителите могат да използват различни стратегии. Например включването на детето в избора на дрехи може да направи процеса по-приятен. За хранене предлагането само на едно ястие и избягването на прекомерни опции може да помогне. За сън създаването на рутина и спокойна среда преди лягане може да улесни процеса. Важно е да запазите търпение и да избягвате принудата над детето.
-
Какви са най-ефективните методи за справяне с дете в периода на 'ужасните две'?
Най-ефективните методи за справяне с дете в периода на 'ужасните две' включват отвличане на вниманието, предлагане на избор, последователно обяснение, дисциплина или игнориране на нежеланото поведение. Важно е да запазите спокойствие и търпение, като избягвате повишаване на гласа си и ненужни конфликти. Освен това включването на детето в семейния живот и домакинските задачи може да помогне за установяване на по-послушно поведение.
-
Какви са някои методи за справяне с избухванията на децата?
-
Какви са някои методи за справяне с избухванията на деца на обществени места, включително 2-годишни?
ще следя с интерес темата,да взаимствам съвет.
Обаче това дето някои разправят, че минавал чак към 5-6 год мен силно ме стресира. То ако е така... да се гръмна от сега.
То и баща им още не излязъл от пубертета... Ми те тез мъже нямат светъл период бе.... С трима такива в къщи...
Не даваше ръка, аз каквото кажа, той наопаки, инат от класа, като да излизаме, не мога да го хвана да го облека, като се прибираме, не мога да го накарам да тръгнем...Отскоро започна сам да дава ръка и то в момент, когато видя как една кака се хвана за майка си.
Нещо му е некомфортно на детето и си намира повод да поплаче и срещне състрадание.
Иде ми да му извием врата
Но му фАнах цаката. Като се запени и го заключвам в банята докато му мине. Откак правим така застава мирно щом му скръцнем със зъби.